Българин спаси давещо се дете в Англия, но загина

32-годишен българин спаси 5-годишно момиче от удавяне, но намери смъртта си в морето край английското графство Западен Съсекс в събота, съобщи Би Би Си. Мъжът, обявен за герой във Великобритания се казва Пламен Петков и е бил жител на Сътън, графство Съри.

Обратно в новината

Коментари - Българин спаси давещо се дете в Англия, но загина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съболезнования на близките му за загубата на това младо момче.Жалко че свестните и достойни хора на България ни напускат така рано от този свят!

Бог да го прости, светла му памет!!! Достоен човек и българин!!!

Достойните жертват живота си за благородни дела! Моето най-искрено уважение към паметта на това светло момче!

...Българина! Аман от неграмотности - непряко допълнение.

Истински герой,истински човек,истински българин...думите не стигат Дълбок поклон пред теб.Ти си един истински пример за героизъм,саможертва и човечност ВЕЧНА ПАМЕТ ЗА ГЕРОЯ

Всъщност, имаш право, просветен...

Имаше подобен случай на българин, спасил италианец в Италия, докато другите италианци само са гледали...

Не знам дали спасеното дете заслужава жертвата. Имам чувството, че на практика рядко се случва това...Сигурно ще израстне поредният консуматор и зомби! А и англичани има много, българите намаляваме. Дано само Бог го прибере при себе си и дано това е било по Божията воля!

Ти със сигурност не заслужаваш да бъдеш спасен при никакви обстоятелства. И си се объркал, ти НЯМАШ чувства, сърбежът който си забелязал е по-скоро индикация за нещо друго.

че със цената на най-свидното си почисти поне малко образа ни на цигани, крадци, мошеници, недодялани простаци и оскотели измекяри в цивилизования свят. Нека бог те прибере до себе си. Почивай в мир !

Съмнителна е тяхната цивилизованост, брат! Да се правиш, че не можеш да разграничиш сеното от плявата не е цивилизованост! И да отказваш да разбереш, че във всяка държава си има почтени хора + измет! Все едно, заради някой и друг британски педофил или пияница, настанил се в нашата държава, ние да окачествим всички Нейни поданици за такива. Те са само по-богати. Защото през вековете тяхните Величества са цицали ресурси от колониите си, докато България е бленувала национална свобода. Затова, аз не давам и косъм от главата на някой българин, за доказване на каквото и да е пред онези хора. Няма смисъл! А и в такъв момент, човек не мисли да доказва, каквото и да е. А, просто спасява нечий живот, без значение от мястото и ситуацията. Мъка ми еее... Но, имало да става, каквото е станало! Дано спасеното дете да стане читав човек! Като нашето момче!

Адмирации за коментара!!!

Страхотен си, изключително точно казано! +10

Spot ON,mate!! This English bs DO NOT deserved it!!!

Не съм напълно съгласен с коментарати ти. Вярно това е една много достойна постъпка на истински ЧОВЕК, но трябва ли с цената на живота си да доказваме на западните полуидиоти и пичници че и ние сме хора ?????

Настръхнах... Изтръпнах... Момчето ни, смело и силно... Боже, дай сили на близките му! Англичаните да направят паметник на това място! Голям, името на българина да е със златни букви!

Но ний знаем, че в нашто недавно свети нещо ново, има нещо славно, що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди

Поклон . И съболезнования на семейството и близките . ------ ...А някои говорят какво-ли-не за Българ(к)ите, живеещи не у Нас ...

това момче заслуява дарявен орден и името и постапката му да се знаят от всички! може ли няко ида се наеме и да стартира подписка, моля. аз самят бих го направил, но нямам вазможност в момента :( *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да спасиш живот ,погубвайки своя.......настръхвам................Както е записано в Библията,на такива като него принадлежи ,царството небесно,това е истинска саможертва достойна за преклонение .Мир на душата на Пламен Петков.

човека е просто истински човек. не меси някакви си царства небесни че ставате смешни. излиза че всички дето са добри хора господа ви ги убива за удоволствие и от хумманост кам "чедата" си! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Читавите българи отдавна напуснаха шантавата ни държава!

Постъпил е човешки и смело. Колко ингилизки консуматора обаче биха направили това за български деца? Те още от преди времето на великия им министър председател с мутра на пиандурник-булдог не ни смятат за хора.

са от ТАЙЛАНДСКО СЕМЕЙСТВО В ЛОНДОН...............! може би искате да попитате още колко тайландци биха постъпили така както този българин?! Майката /тайландка/ стояла на брега -повечето АНГЛИЧАНКИ И АНГЛИЧАНИ КОМЕНТИРАТ,ЧЕ НИКОГА НЕ БИХА ПУСНАЛИ ДЕЦАТА СИ ВЪВ ВОДА КАТО НЕЯ,И НЕ БИХА ДОПУСНАЛИ ДА ОТПЛАВАТ НА ПОЯСИТЕ 40 М ОТ БРЕГА ,БИХА ГИ СПРЯЛИ ДОСТА ПО-РАНО,и още - ако тя се страхува от вода,защо е пуснала децата във водата при червен флаг,извън охраняемата зона ?! -питат англичаните

Нали и аз това казвам: англичаните питат а българина спасява. И това че е тайландка майката нищо не променя. И англичнка да беше, човекът пак щеше да се хвърли да спасява а англичните щяха да си питат.

Ако има повече информация за момчето, от къде е, от колко време е там, нека бъде написана

Има и такива българи ... Този човек заслужава всички ордени, които Гоце раздаваше наляво и надясно - от хидроинженера Доган, до ракетния генерал Марин... И на останалата партийна плява, дето се навърташе около Президенството... Сега Плевнелиев има думата.

Голям човек е това момче! Да почива в мир! А дребните душици не биха оценили постъпката му!

много българи загинаха в чужбина .Преди седмица 2 момичета студентки ги сгазиха в Америка !

за да се просълзи6 за подобно не6то озна4ава,4е си слаб ..всеки триабва да го направи ,ако се наложи разбира се..Това е инстинкт,които иавно е из4езнал при нас..

Да го депортират веднага.

експулсират организираните просяци -роми от България,Румъния..Просията е престъпление от около 200г,когато имало голям глад и никой нямал пари за храна -РЕШЕНИЕТО Е ТРУД,КВАЛИФИЦИРАН ТРУД И ПЛАЩАНЕ НА ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ОТ ВСЕКИ ИНДИВИД ...ОРГАНИЗИРАНАТ ПРОСИЯ включва роми на три нива -най-високо стои в държават ,и дори в политиката,а другите 2 нива ходят из ЕС и Англия вкл,като живеят в замъци и карат луксозни коли както в тяхната си държава,така и в Англия,а тези роми просят с деца по улиците целогодишно,вместо да учат и работят,някои дори нагло и жестоко нападат жертви за обири -установено ,документирано ,и пуснато в интернет

Велик Българин ! Хора, разкажете за героизма му на своите деца, за да знаят,че и днес има българи с които да се гордеем.

Доста глупава постъпка за неговата млада възраст, едва ли неговите родители, че и младата жена, с която е бил, сега обикалят английските улици ухилени и показват снимката на сина си, тупайки се в гърдите: Hero! Hero! Cool!

Бог да прости момчето...всеки Българин би постъпил така...

Да!

Бог да го прости!Съболезнования!Това е герой!Поклон пред светлата му памет и героичната му постъпка!Но ми е ,чудно как така не са могли да го спасят при толкова дълга реанимация, не е бил с часове във водата ,за да е станало късно.

СА СПАЗИЛИ ПРИЙОМА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕТО НА ДИХАТЕЛНИЯ ПЪТ ОТ КОРЕНА НА ЕЗИКА КАТО ДОЛНАТА ЧЕЛЮСТ СЕ МЕСТИ НАПРЕД,А ГЛАВАТА -НАЗАД ,ОТ РЕАНИМАТОРА. ТАКА СЕ ОСВОБОЖДАВА ДИХАТЕЛНИЯ ПЪТ,И МОЖЕ ДА ИЗКАШЛЯ ВОДАТА НАВЪН И ДА ЗАПОЧНЕ ДА ДИША,А ИНАЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАДУШИ ПРИ УДАВЯНЕ /Много от лекарите там са азиатци, завършили в Пакистан и Индия ,при доста съкратени програми,макар на мен този прийом на практика да ми е показан на стаж другаде в чужбина от азиатец.Прийомът е описан в учебниците/ /

Светла му памет на момчето - много тъжно, защото такива хора трябва да са сред живите.

Поклон пред паметта на момчето. Вечна му памет. Нашите управляващи да настояват пред кралицата и Камерън да се осребри героизмът му. Да знаят ингилизите какви сме българите.

Абсолютно си прав..... за животно! Човешката гледна точка е малко по-различна. С тази логика далеч няма да стигнеш. С това че се мъчиш да разсъждаваш като компютър също не значи че включваш всички параметри - за да разбереш всичко трябва още малко човечност, опит и съпричастност!

Наистина достойна постъпка,заслужаващ поклон.Само не ми стана много ясно от статията,как така успял да предаде детето на някаква жена, а той не е успял да се измъкне.

Имало е червен флаг ! тези момиченца /на 5 г и 10г / от тайландско семейство са били с гумени пояси и повлечени от силното течение на 40 м ,извън охраняемата зона,а майката стояла на брега и търсела помощ. Българинът се гмурнал и успял да ги изтика на плиткото -първо голямото,а жена е нагазила и хванала пояса и на по-малкото на около 5 метра от брега,когато видяли,че спасителят се мъчи и е потопен от СИЛНОТО ПОДВОДНО ТЕЧЕНИЕ НАДОЛУ И НАЗАД /такива има и на нашето крайбрежие при ЧЕРВЕН И ЧЕРЕН ФЛАГ/ .Други се втурнали да го спасяват,имало лекари в извън работно време ,които правили кпр,дошла и въздушна линейка ,но не успели да съживят героя отзовал се на искането за помощ на майката,вероятно тайландка,която всички коментатори критикуват

моля ви, ако знаете от кой български град е момчето...ако нещо случайно пише ...

Посети една клиника по стерилитет да видиш колко мноооого хора има, които от това "деца се правят лесно" са пациенти от дълго време и се борят да имат дете. Това първо, второ, трябва не идиот, а голям идиот да си за да се изкажеш по този начин - кой ли те е възпитавал теб или си саморасляк някакъв.

Трудно е да останеш безразличен при такава новина! Трудно е да дадеш отговор на въпроса "Аз бих ли постъпил по същия начин" Героите на днешното време са хора като всички нас, хора които срещаме, виждаме и с които общуваме ежедневно. Но разликата между хората и Човеците е точно тази, че повечето хора биха се покрили като мишки, докато Човеците правят това което е нужно НЕЗАВИСИМО ОТ ПОСЛЕДСТВИЯТА! Големите дела нямат нужда от много приказки! ДА ЗАМЪЛЧИМ! ЧЕСТ И СЛАВА НА ПЛАМЕН ПЕТКОВ!

Поклон пред този смел и достоен Българин! Поклон пред този Човек! Чест и слава!

Поклон пред паметта на този истински Човек! Дано детето има щастлив и дълъг живот!

До ПРОСВЕТЕНия - направи услуга на всички около теб, а и на всички нас, и никога, ама никога не прави деца! Така вероятността да дадеш живот на поредния идиот в държавата ни, ще бъде нулева.

Много си прав!

Бог да го прости храбрия човек! Дълбок поклон! Все пак похвално за пишещите във този форум е факта, че само един "просветен" се намери да омърси паметта на героя. Но не е за учудване, след като имаше хора, които правеха подобни упражнения и с паметта на Левски. И то българи, а не хора от малцинствата.

паметта на героя падаш на колене, свеждаш глава и МЪЛЧИШ, само МЪЛЧИШ!

този дето казва,че деца се правят лесно,а мисли ли ,че детето расте и той трябва да го осигури и възпита подобаващо,а не само един акт и ....безотговорност.БОЖЕ КАКВА ПРОСТОТИЯ.

това е истински българин с когото трябва да се гордее българия не чухме никаква реакция от властта

браво на момчето! ....,а този ПРОСВЕТЕНИЯ по-голям простак дали има в света не знам.По-добре майка му да не го е раждала.по-малко боклуци и некадърници на този свят-по-щастлив живот

Айде, стига глупости. ЧОвекът си е казал мнението. Ама как пък вие сте най-честните, добрите и порядъчните!!! Само си виж непримиримостта и агресията в изказването си...Пуу, няя се оправите...

Де да бяхме всички такива... Поклон пред героя! Президентът е длъжен да го награди с орден - посмъртно!

Мир на духа му! Потресаващо тъжно и велико в същото време ! Голяма загуба на голям Човек !

Герой че е - това е повече от ясно! Боклук че е, така нареклия се тук "просветен" и това е повече от ясно! А сега да видим на коя позиция ще се окаже госпожа Кралицата на Великобритания, или пък господин министър-председателя на тази някога толкова велика държава?! За нашите не смея да гадая, защото са конюнктуристи и непредвидими (именно поради това) и може да се очаква всичко. А Пламен ни гледа отнякъде. И му е радостно от това, което е направил! Поклон!

значи балгарите могат да бадат и хора и герои, когато напуснат комунистическото блато с озверели човекоподобни креатури.

Защо пишеш такива глупости. В България също има случаи в които хората са рискували или жертвали живота си за да спасят дете от удавяне. Аз знам такъв. Защо е това плюене по България при такава новина, жалък си. Това си е до човек, независимо къде ще се случи ако човек е доблестен би спасил дете. Поклон пред този доблестен човек! Лека му пръст!

Ей заради такива измекяри като теб, които плюят всичко българско няма да се оправим, все пак държавата я правят хората, наистина заслужавате да бъдете мачкани и да живеете в блато!!!

pompai

Прав си.