Нямало пари да качат на кораб хората от потъналата руска платформа

Собственикът на потъналата в Охотско море руска нефтена платформа не е имал пари, за да наеме още един кораб, който да превози работниците. Така на борда на плаващата сонда са се озовали десетки хора, сред които и българинът Живко Жеков.

Обратно в новината

Коментари - Нямало пари да качат на кораб хората от потъналата руска платформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БТВ даваха телефонно интервю със служител на английската компания.Превода беше - че е капитан!

Жалко за хората, бог да ги прости! Учудвам се само от това, че при толкова анти руски коментари няма протестиращи. Явно червените бабички са заспали, щото сутрин тука бълва от тях.

Само това може да се очаква от малоумни пияни руснаци!Два часа преди потъването да не спасят хората,при положение,че платформата се тегли на буксир и корабът е в непосредствена близост!Работя в американска фирма.Луди са на тема злополуки и безопасност.Никога не биха допуснали хора да се транспортират по този начин.Явно в бившия соц. лагер човешкият живот все още няма никаква стойност!Собственикът нямал пари за нормален превоз!Добре,че няма да разтоварват нефт в Бургаския залив.Щяха да съсипят цялото Черноморие!

"Русия ще спасява Евросъюза с 20 милиарда Евро." Виждате ли, драги, има една мноооого малка разлика между руския народ и ГОСПОДАРИТЕ на руския народ. Господарите могат да си позволят всичко, а обикновения руски е пълната противоположност - той НЕ МОЖЕ да си позволи нищо. Ръждивата стомана е по-скъпа от човешкия живот явно.

Ами, лека им пръст :(

в русия може да потане всичко:потават атомни подводници даже,потават кораби по волга, скоро се очаква да потане и космическата станця фобос граунд.интересна страна и много абсурдна.управлява се от двама малки смешници с които пада голям смях.светат е оцелял защото се е смял. на 2ч дек. ще има сащо много смях по площадите в русия може да има и новогодишни фоерверки тип "молотов"весела коледа и много смях по празниците.

също като нашата мизерна страна осеяна с дупки и кратери. Като случая с нашите падащи асансьори и самозапалващи се влакове. като сградите и балконите ни,които сами падат. Някои от тях строени още през20-те години на 20 век,а други преди 1989,трети след 1990 г. МЯЗАМЕ СИ С РУСНАЦИТЕ. И БЪЛГАРИЯ Е ТАКАВА СКАПАНА СТРАНА КАТО РУСИЯ. и НИЕ ИМАМЕ СЪЩОТО БЕЗХАБЕРНО И РАЗГАЩЕНО НАСЕЛЕНИЕ КАТО РУСКОТО. ЕДНО КЪМ ЕДНО СМЕ С ТЯХ,ЧЕ И ПО-ЗЛЕ ДОРИ. СЪДЕБНАТА НИ СИСТЕМА ХИЧ Я НЯМА,ЗДРАВНАТА НИ СИСТЕМА ХИЧ Я НЯМА

ВИЕ СТЕ НАШ ВАНКА, ТАВАРИШ.

"По руските закони при буксир на платформата "Колская" не е трябвало...." По всички мореходни закони не е трябвали, а не само по руските. През 70' при буксиране от Бургас до Варна потъва наша платформа около Обзор,в която също имаше екипаж. Платформата заедно с хората я изкараха някъде към 90'

МОЛЯ СЕ ОТ СЪРЦЕ ЖИВКО ДА Е ЖИВ И СКОРО ДА СЕ ВЪРНЕ ПРИ СЕМЕЙСТВОТО СИ.ВСИЧКИ ОТ ГР.ДЪЛГОПОЛ КОИТО ПОЗНАВАТ ТЕБ И ТВОИТЕ РОДИТЕЛИ СЕ МОЛИМ ЗА ТЕБ.

Казаха че е загинал. Ако възкръсне ще се анулират всички календари и ще навлезем в новата епоха, където и евреите ще ни считат за богоизбрани :D .

Все си мислех, че на тези платформи има поне спасителни лодки. Някой не си е направил правилните изводи от историята с "Титаник".

Това е нещо нормално за Русия-там човешкият живот няма никаква стойност! Това важи най-вече за комунистическите "вождове" !

Е добре. Обаче той е бил служител на британската застрахователна компания Ноубъл дентън. Как тя е допуснала да излага на такива рискове собствените си служители? Или за англичаните животът на балканските,български "аборигени" не струва пукната пара? Щом има фунтове стерлинги?

За жалост ПАРИТЕ са важни, не човешкия живот в този педерастки свят! А дали руснак или българин...при нас не е по-различно.

Компанията едва ли е знаела какво точно става, още по-малко пък да го кара да пътува в нарушение на нормите на безопасност. При всички случаи това ще и струва сега и на нея пари.

такива изроди ражда руската земя. толкова хора да загинат заради пари. няма да се оправят в следващите 100 години. как може на едно място да живеят наи-сжрдечните хора и наи-големите изроди.

Бих искал да стане чудо. И Живко да оцелее. Аз бях негов съученик в класа на Ганка Маркова в училище "Иван Рилски". Днес 42 години след като пътищата ни се разделиха още си спомням русото,усмихнато момче. Само 2 години учихме заедно,но мога да кажа за него само хубави неща. Беше едно здраво момче,общителен и комуникативен. Но и един от малкото дисциплинирани ученици в класа ни. Никога не нарушаваше дисциплината в час. Не е предизвиквал никакви инциденти и конфликти, сбивания. Имаше едно умно изражение и поглед. Винаги беше доброжелателно настроен към хората. Само 2 години учихме заедно (в 1 и 2 клас),а остави в мен най-добри впечатления. Във всеки клас (а през нашия минаха около 60-70 ученика) има не повече от трима-четирима,които са много над другите и запомняш завинаги. Живко е един от тях. Моля се да оцелее и се спаси.

И аз се надявам да го намерят! Но как така помниш хората от 1 клас, аз съм 9 и почти никой не си спомням, само най-добрите ми приятели!

Има някои хора,които са ти направили много силно впечатление с характер и лични качества. И които никога няма да забравиш. Толкова ярки спомени оставят в другите. Не съм го виждал може би от май 1970 г. Не знаех до вчера с какво се занимава и какво е станало с него.

Бе тия за застраховки не са ли чували? Бахти аборигените!!!

Това е нещо нормално за Русия-там човешкият живот няма никаква стойност!

иначе при лентореза мнооого се цени шъ знайш...

Какво общо има между руска нефтена платформа и ББ? Или да напишеш дежурната простотия, за която ти плащат. Светът не е забравил Чернобил и действията на съветските другари в условията на ядрена катастрофа както и престъпното укриване на катастрофата от българския народ от твоите любимци .

В зората на демокрацията имах туй-онуй с руски търговски партньори... Майка плаче, грамофон свири, а навсякъде - дългата ръка на мафията - и то най-безпардонно - във властта! Изнудването и шантажът бяха всекидневие! И без вездесъщия чиновник НИЩО НИКЪДЕ НЕ СТАВА...

Престъпна небрежност на собственика!