Проверяват консула ни в Хърватия заради осъдения за изнесена мида българин

Българинът, който беше осъден на 18 дни затвор в Хърватия, защото си взел за спомен мида, без да знае, че е защитен вид, се завърна у нас. Външно министерство е започнало дисциплинарно производство срещу консула ни в страната, съобщи БНТ.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват консула ни в Хърватия заради осъдения за изнесена мида българин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Гърция тази мида се среща доста често в разните му квартири и по стените в някои таверни. Синът ми намери голяма такава мида на плажа пред очите на много гърци и никой нищо не ни каза още повече че мъртва.За мен лично това е една много грозна мида

Консулът не беше ли от партийната квота на ГЕРБ?! Една личност владееща много "мъртви" и един особено "жив" език. Майстор богослов, че и доктор на науките. Ама май не е ходила на работа.

Ей-й-й-й-! Много я криете тази сгодната женичка от Ямбол къде е станала посланик в Хърватска!

тя се счупила, затова я сложил в картонена щайга най-отгоре в багажа си - да не се повреди. Неблагодарни хървати! Наградете човека, който се е погрижил да не се повреди черупката!!!

наи-мрасни са сърбо-харватите, т.е. изчадие от родители на двете кочини.

Пред "Стандарт" той уточни, че когато взел черупката от плажа, тя се счупила, затова я сложил в картонена щайга най-отгоре в багажа си - да не се повреди. Абе човек, като се е счупила мидата защо си я взел? Счупена мида за спомен! И я сложил в бага отгоре - да не се повреди! Е, от счупване има ли по-голяма повреда? Айде, стига бе! И вечно някой друг е крив!

Мисля ,че хърватите са се престарали. Все пак трябва да се внимава когато си в бивша СФРЮ.

Хората поне имат закони, с които се опитват да опазват защитените си видове ... Друг е въпросът, че туристите следва да бъдат информирани за този тип законодателство ... И по-скоро това би следвало да е грижа на туристическата агенция ... Все пак през консула не минава да докладва всеки един българин, че е влязъл на територията на съответната държва ...

Ама посланика в Хърватска онази с изчезналите езици ли е? Да не е някоя убавица и заслужено да се забавлява там?

Пич, най-добре СЪДИ Хърватската държава. Има достатъчно алчни адвокати. Все някой ще знае как да им вземе парите

Винаги само хитреца българин, нито е чул, нито е видял и никога не е разбрал. А това Министерство на външните работи на Република България е вечно Външно за българите министерство. Министерството на външните работи да се преобразува или по-добре да се закрие.

Додо, дано скоро ти се наложи да търсиш някой "алчен" адвокат, за да ти защитава правата!

Посланника ни в Хърватска знете ли колко дипломи има и колко изчезнали езици владее?!!! Просто г-жа Димитрова е поредната "калинка"! Докато беше областен управител на област Ямбол и се наложи да обеснява в съда, за своята "диплома" по журналистика............. Жената си е медицинска сестра, която има висше по Теология / все пак вуйчо и е бил декан на катедрата където е учила/

Това беше една парашутистка, дето първо я направиха областна, а после и посланник. Значи трябва да се провери и тоя дето я е номинирал и назначил. Рибата се вмирисва от към Никито.

Сега ще го проверят как се е уредил, дали е доволен от живота, ако има нещо липсващо да му го осигурят, например местна кака...

Любопитен съм да узная името на това музикално девойче?

Тия от Външно добре похапват на софрата. Повечето от тях са изпратени да изучават чужди езици на място, даже и родителите им са убедени , че са непрокопсаници.Ама и началството им е такова- затова се подържат!

Проверяват консула ни в Хърватия?!?!? Проверете посланика ни в Хърватия... Една отрепка назначена по пратийна (герберска) линия... не става за нищо....

Аз съм на екскурзия там-какво учаквате да направя,освен да си гледам живота.

От консула ОЧАКВАМЕ да си гледа работата и българските туристи да нямат проблеми. А от този който го е написал това, да прегледа правописния речник и да не пише неграмотно.

Неграмотник!!!!!

Учакваме неучаквануто - да се учовечиш! Ще се укокорим, ако стане!