Българин откри планетата с две слънца Kepler-1647b

Името на българина Веселин Костов се появи на американско специализирано издание, като откривател на планета с две слънца - Kepler-1647b.

Обратно в новината

Коментари - Българин откри планетата с две слънца Kepler-1647b | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо, БРАВО на Веселин Костов! Поклон. Второ, кой е казал, че не може да съществува планета с две слънца? Според мен слънцата са достатъчно далечни и не светят така, какато слънцето на земята. А, по-скоро като при пълнолуние нощем. И трето, интересен е фактът, че "Екзопланетата Kepler-1647b е с размерите на Юпитер и има най-голяма орбита, възможна за този тип планета, обикаляйки около своите две звезди за 1 107 дни - малко повече от три земни години". "Числото π е приблизително равно на 22/7 или на 3,14 с точност до третата значеща цифра." Уикипедия P.S. 4. Кой е казал, че там няма живот, а е възможен само в луните около планетата? А ако животът е в друго измерение и се развива в условия, различни от закономерностите на Земята? 5. A какво ще кажете, ако там атмосферата е в инфра-червения спектър, а условните им тела са им оцветени в ултра-виолетово? 6. Всичко е любов.

астрономи измислени недейте дава празни надежди на хората.. никъде извън слънчевата система Неможе да излязат хората

Научният труд на Веселин Костов, споменат в материала е с още 30 съавтора.

викат и Бълхария. некога там живели и хора. сега има само матриал. едно сланце ДС а по големото КГБ. телескопа е снимал огледалцето на Георги Иванов де го изпущил кога са бръснел.

Не барайте македония 1 и македония2 че се тепаме ей

Няма такова чудо "кандидат на науките". Само в дебрите на соца.

Винаги приветствам и искрено се радвам на интелектуалните и бизнес успехи на българи в чужбина. Трябват ни повече такива хора а не боксьори и ритнитопковци.

Това е едно слънце със цицина.

Бе знаех си аз още докато снимахме оня тъп, прашен и горещ филм, че наистина има две слънца някъде, но не очаквах, че българче ще ги открие. Нейсе, само аз имам особено инфрачервено зрение, мога да се бия с какви ли не галактически изчадия и само мен могат да изпратят на първа мисия! Чакам оферти.

Това е поредната измислица на ЦРУ и КГБ! Не може да има планета с две слънца! Има само една планета във Вселената (България) и едно слънце - Боко! И този младеж Веселин Костов веднага да си промени "откритието" и да се запише в младежкото ГЕРБ! Иначе откритието му ще бъде обявено като пробллясък след "махленска свада"!

ние слънца не ядем

минете на асфалт

Татуин е факт!

Как я цоцат, по-голямата два пъти, а по-малката един, така ли! Сега остава да открие и науката.

двете слънца - БОКО1 и БОКО2 !

Тоя наистина ли е българин? Или това е поредния хамерикански кьорфишек за поробване на славянските народи? Много ми е интересно, защо един истински българин би предпочел да продължи обучението си при краварите, а не при нашите велики руски братя - известни с научните си постижения във всички сфери на науката

може да предпочита хамбургери и бейзбол

а на мен ми е интересно защо великите американски братя чакаха на българин от Софийския университет да открие планетата. нямат ли си там американци за тази работа?

След промените 99% от успехите и откритията на българи са направени извън България, в чужди държави и университети! Тоест сбъркан е не материала, а държавата, която не може да създаде подходящи условия за работа и живот!

Що? Преди това за какви открития ще ни споменеш?

sonibvc@gmail.com

80те в края на вечерните новини (бех останал буден след Сънчо :) Помня показаха българин в България как пали вода и обесняваше как това може да замести петрола. После, пак в БГ, Българската Армия беше първата в света която създаде автоматична зенитна система, базирана на специални чипове ШАК (това се знае от много малко хора). Американците ни копираха (колкото и странно да ти звучи) и на базата на това създадоха НОРАД.

Тази държава е около 50 пъти по-малка като население. А като финансов ресурс - още повече.

uhaa откриха планетата Татуин ;д;д

през 5 години правят едни и същи открития link

Едното е Тиквата Слънце, другото ще да е Бъчварова или Лили Снежинко Свинетката.

Българин е откривателят, защото той си знае: първото (по-голямото) е ББ, а това дето подтичква около него е слънчицето президент!

Моите уважения към Българския учен ! Здраве и успехи от сърце :))) П.С. Един от водещите физици в света също е Българин , д-р Кирил Чуканов , има уникални изобретения в областта на квантовите генератори и антигравитационните системи. С основание смятан за наследник на Тесла , предлага възобновяеми енергийни източници , екологично чисти и на практика неизчерпаеми . В тая връзка се сещам и за гениалния Илия Вълков и неговия браунов газ . И още много наши талантливи сънародници , които могат да направят Родината ни абсолютно енергийно независима . И не само....... Ако им се позволи , разбира се . Световно известни , те тънат в умишлена анонимност в собствената си страна . Докато ежечасно ни натрапват разни клинични идиоти .... Пресен пример - мекотелото иванов от рб :)))) Безродник и нпо-фекалка ! Добре , че и на тоя абсурд му се вижда края ....

ДА, ДА, ДА даже и ЙЕС веднъж, но защо драги уважаеми форумци, НИЕ Българите ставаме хора САМО далеч от Родината... ЗАЩО и ДОКОГА?

не спазваме това, което е написано на Народното събрание!

Браво! Това е повод за гордост. Дано има повече такива новини, които прославят България с научни открития и с принос към човечеството, а не да ни информират за състоянието на бг бандитите. За съжаление обаче българската държава не може да плати на учените да останат тук, а трябва да отидат на другия край на света, зада се прославят.

Тази планета едно време я нариачаха Татуин.

И аз съм чувал от стари хора за нея.

Кунева да му предложи място за директор в БАН. С Българската заплата. Нека открива планети от името на България.

Българин откри планетата с две слънца Kepler-1647b Едното Премиера "слънце" ли е ?

с две слънца няма ли да е два пъти по топло!?

От кое?

как от кое!? планета на разстоянието на Земята от Слънцето, но до две слънца!? Как предполагат да имало живот там с радиацията от две слънца?

На какво разстояние? По каква орбита? Ако обикаля на осморка, тогава да им имам и сезоните.

Хаха, не виждам това с какво може да подобри живота ни тук на Земята... Имаме толкова много проблеми да решаваме тук, пък сме се вторачили в далечния Космос...

трябва да се учим как се прави хляб от трици.

В този случай си заслужаваш минусите.

С такива българи трябва да се гордееме и да имаме самочувствие на достойни европейци,а не само да се самоунижаваме и обиждаме.

Понятие "кандидат на науките" няма и в България и в Америка.

да и аспирант

Сега, ако кажете и че нашият физик е някоя калинка и е с фалшива диплома :-)

Firi

На луни около такава голяма планета НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЖИВОТ. Защото има такиви приливни сили, че повдигат "земната" кора на няколко метра всеки път когато спътникът се обърне към планетата.Демек тия спътници са подложени всеки ден на "дълбока оран" от гравитацията на газовия гигант.

"Аз казах, ама нищо не казах.." - та и твоята работа е същата

И как ще пропътуваме това разстояние? :)

Хващаш номер 74 от Орлов мост и слизащ на последната спирка на обръщалото. Не забравяй да купиш билет, струва 1.60лв, защото иначе могат да те свалят в гео-стационарна орбита и да станеш спътник на Земята.

Щом българин открива планети с две слънца, значи още има надежда за България!!!

Българин е откривателят, защото той знае: първото (по-голямото) е ББ, а това дето подтичква около него е слънчицето президент!

Браво, Българин Юнак!!!