Протест в София срещу терора над българите в Украйна

Протест под наслов „Спрете терора над българите в Украйна“ се проведе пред украинското посолство в София.

Обратно в новината

Коментари - Протест в София срещу терора над българите в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз едно не разбрах от този протест. Какво търсеше руското знаме там? Защо до Храма Ал. Невски на фона на българското знаме имаше картинка на храма Василий Блаженний в Москва на фона на руското знаме? И това не е ли същата пасминя, която на 9-ти май маршируваше под развети руски и съветски знамена и носеше портрети на престъпниците Ленин и Сталин. А мможе би пък си е акция на руско-съветското посолство съвместно с руско-съветските мекерета в България. И правата на българите в Украйна нямат нищо общо с цялата тази работа.

руските знамена я!! Няма като ва европедалската сган и прочие скотове, да марширувате под педалските знамена на Прайдпарадите я! Или под знамето на Краварника, на който вие козяцитецелувате яко гъза!

Половината украйна е българска....гроба на Кубрат е там. Тормозят българите в Донецка,ХЕРСОНСКА,Николаевска, ДОНЕЦКА И ОКОЛНИТ ИМ ОБЛАСТИ.стотици села с българи са там. В Ато се бият българи срещу българи. Събуди се българини и помогни на братята си в украйна. БОЙКО защо спиш,к...недо....тен.

Ми да пуснем и техния посланник в кофа..И готово! А да..и да го залеем с червена боя!

голям мъж си! напомняш ми на кубрат преди кличко да го отнесе

"Украинска патриаршия" - нема такова животно казва Вселенския събор и пребития от украинските евромайданци-фашисти бесарабски българин Василий Кащи.

От къде знаете какво е казал Вселенския събор, след като по заповед от Москва българските попове не отидоха на него.

браво на украинците,само бои за ганювците

Протестират само путиноиди!!! Лилипуткин им е наредил.Заради един откачалник ,направил гаф .няма да скарате два братски народа!!!!

Поддръжници на Путлер търсят начини да скарат българи с украинци! Няма да стане!!! Украинци обичат българи, ЗАПОМНЕТЕ го!!!!!!

ТОЗИ СЪС ЗЕЛЕНОТО Е КОРУМПИРАН И Е ЗАЛАЯТ ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИ. ПРОТЕСТА Е ОРГАНИЗИРАН И ПЛАТЕН ОТ РУСКОТО ПОСОЛСТВО. СЕГА РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА РЕВАТ ИЗ ФОРУМА.

САЩ С ПРЕВРАТ НАЛОЖИХА ТЕРОРИСТИЧЕН РЕЖИМ В У КРАЯ!!!ТАКИВА СА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА ПРЕСТЪПНА шАЙКА,НАСАЖДАЩА ФАШИЗЪМ!!!

ФАШИСТИТЕ СА В МОСКВА. БЯХА СЪЮЗНИЦИ НА ХИТЛЕР, А СЕГА ПРАВЯТ ВОЙНИ И ЗА 6 ГОДИНИ 2 ПЪТИ НАПАДАТ СЪСЕДИТЕ СИ. РАША Е ФАШИЗОИДНА АГРЕСИВНА ДЪРЖАВА, А ТИ СИ РУСКИ ПЛАТЕН ТРОЛ.

Видите ли кола с украинска регистрация в България и счупете предното стъкло. Видите ли украинец на плажа го накарайте да пийне вода от морето. Както се казва със счупени пръсти зъбите да си събира!

А АКО ВИДИТЕ РУСКИ ПЛАТЕН БОКЛУК КАКВО ДА ПРАВИМ? НЕ УКРАИНЦИ А РУСКАТА ЗИМЕТ НИ ОКУПИРА 45 ГОДИНИ , И НИ НАПРАВИ АЗИАТСКА КЛОАКА. ТАКИВА БОКУЦИ КАТО ТЕБЕ ГИ ОПРАВЯ САМО НАМИРАНЕ ПО IP I КУРШУМ.

КЪМ АДМИНИСТРАТОРА! БЕЛГОРОД Е ГРАД В РУСИЯ! БОЛГРАД Е ГРАДЪТ В УКРАЙНА ЗА КОЙТО ПИШЕТЕ!!!

След като се разбра, че вече всички в България научиха, че в Украйна издевателстват над българите, ДИР-ът реши да го спомене. Патриоти колкото мъжа на годината на Украйна, известен повече като Чехлю.

Укропите са Дегенерирали славяни. Българите там да се прибират в България, щом не ги искат в България има достатъчно място за всички Българи.

А ТИ И ТИЯ ДЕТО ТИ СЛАГАТ ПЛЮСОВЕ СТЕ ПЛАТЕНИ РУСКИ БОКЛУЦИ.

публикация! Да гласуваш СРЕЩУ строителството на църква и да претендираш че си го направил защото си българин......ТОВА Е ВРЪХ НА РУСКАТА НАГЛОСТ!

Да пребиеш някой, защото е гласувал е връх на Украйнската наглост. Да си бяха направили избори 2014, а не този кървав преврат. И сега какво стана с корупцията, евроинтеграцията и бла, бла, бла.

Там е работата че според църковните канони става въпрос за езически храм а не за черква... Дяволът винаги се крие в подробностите;)

Да гласуваш срещу строителството на законна църква е неправилно, но да гласуваш срещу строителството на църква на незаконната и измислена Украинска патриаршия е единственото правилно решение

Питате защо няма украинска патриаршия-ще ви отгворя.причината е в българин--митрополит Киприан/ученик на Евтимий/със закрилата на византийския император Андроник IV и цариградския патриарх Филотей I Кокин --в качеството си на митрополит Киевски се премества в Москва и я обявява за седалище на новосъздадена патриаршия.Така,че винете българин,че няма украиска патриаршия.А и за да има е необходим Вселенски събор и никой политик не може да им повлияе.

Никой днешен политик... щото днес почти няма кадърни политици. Междувпрочем Сталин дава поръчение на тогавашните външен министър на СССР и новоизбрания Московски Патриарх да уредят по каноничен и дипломатичен път възстановяването на Българската Патриаршия, и така през 1945 година Вселенската Патриаршия отменя схизмата наложена на българските архиереи и православен народ още през 1872 г., а възстановяването на патриаршеското достойнство на БПЦ става на 10 май 1953 г. Така че украинските отцепници сами са си виновни за това че загубиха възможността да получат канонично признание ;)

До 1991г. Украйна е част от СССР и няма как да има самостоятелна патриаршия!След независимостта си вероятно не е правила постъпки и остава само с митрополити подчинени на Московския патриарх!Доста сложно!

Нормалните украинци са свястни хора, но са толкова малко. А останалата част са фашизирани до краен предел лекета, поклонници на малоумния Бандера! Едни от най-потресаващите зверства през 2 световна са дело не на немците а именно на тая паплач, която е на власт!

мързеливи бетери, българи свикнали на комунизъм тоест пари да получават без да работят !

Вярно е! Работила съм там 3 години. Украинците са кофти хора.

Време е украинската православна църква да стане самостоятелна ,а не подчинена Московската патриаршия,то много странно как досега не се е случило още да е подчинена на кгбейската!Така е то с фалшивата " братска" дружба!Човека с боята това е казал ,когато е било гласуването за място за нов православен храм,че Украйна няма самостоятелна патриаршия и този нов храм чия собственост ще бъде!Реално не е разбран правилно,заради настроенията от войната с руските военни сепаратисти!Но става въпрос за един човек,иначе района е мирен и всички се уважават!Но в крайна сметка нека се разшуми за да направи Украйна постъпки за отделяне на църквата от Московията!

АЛО РАЗБИРАЧА Я СИ ТРАЙ ЧЕ СТАВАШ СМЕШЕН .

Не става ясно ти какво разбираш?Тъпак!

Не го извъртайте--украинците тероризират българи в Бесарабия.Това са крайни националисти,които никой не може да спре.Патриотите ,нали искаха поле на изява-ето ви,но трябва да ви стиска.България е майка за всички български чеда в Бесарабия,Банат,Западните покрайнини,Македония и всички българи в чужбина.Всеки,който се противопостави на това--плюе на националния идеал и мисли само за себе си.

Стига си лъгал!никой не тероризира българите в Бесарабия!Направо си откачен,това е изолиран случай!

Ок-нека аз да съм откачения.Но ,ако дори един политик се заинтересува от положението на българите зад граница--значи съм успял.Те са по-важни за България.

Ivan Nenov

виждашли се БЕГЕЕЕЕЕЦ - ОТСТРАНИ МИ вижда че пълен идиотино за пари продаде майка си и жена си - да ти здрава дясната ръка

И ДРУГ ПЪТ СМЕ ЧЕЛИ ТАКИВА КУХИ ФРАЗИ Г-Н СОРОСОИД . САМО ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА .

американското посолство на обама пак заби яко в цензурата на евреите, които купиха балкан.

нещо майдана заби баш на завоя, точно, както всяка предизвикана(!) "демокрация". какво става с борбата с корупцията в украина? и да направя сериозна забележка на онез, които продължават да твърдят, че меркел е направила грешка! няма такова нещо! нима хонекер и ким са правили грешки? не се докарвайте да ви репресират бивши дс, ком. и комсомолски службаши!

Ние външен министър имаме ли си, или е поредният турист?

Имаме калинка от мутренската партия и също толкова тъпа и зависима, дъщерица на заслужил сикаджия от Хаскьой.

Ти наясно ли си какво се е случило изобщо или изпадаш в положение на руската партия анархисти,дето станали протестъри!

Първата голяма грешка на Меркел бе, че пусна мигрантите у Европа. Тя вече си я призна. Втората, още по-голяма грешка е, че пуска украинците в Европа. Украинците са по-кофти даже от мигрантите

В крайна сметка украинските неонацисти ще си получат по заслуги. Ще сърбат кашата, която си надробиха, със сълзи на очи. Ако могат още да плачат

Ей голямо диване!Украинците " надробили" че искат да влязат в ЕС,а пък рушляците ревниво ги нападнсли изотзад и влезли с танковете!Ай стига!Ти не разбра ли че този човек е нападнат от един човек!

Фашистката сган в Украйна си позволява да малтретира и унижава българи. Долнопробните укропи съвсем са се разпасали. Украинският посланник трябва да бъде прогонен от България. Борисов какво чака

Не си разбрал още, че фашистите са в Италия.

Фашизмът намери най-благоприятна почва за разпространение в Украйна, още през ВСВ.

не са, а бяха! за мъничко, и умряха с мусолини! и са оправдание за всички нелепости ,извършени от всички комуняги от 100 години насам, навсякъде по света!

ти си знаеш

ми те русолюбците все повече ще ги млатят на все повече места по света! украина спря руските сайтове вконтакте, однокласники и яндекс! естония изгони на 26 май двама русски дипломати. на 29 май молдова изгони петима русский дипломати!

В отговор на това, русия спря .... LinkedIn :)

а ми тя, россията, в отговор на санкциите, спря да яде вкусни неща,спря да участва в съвета за сигурност, спря да участва в евровизия, спря да участва в Г8 , над 1000 русски спортисти от над 30 вида спорт спряха да участват в състезания по света, вероятно россия няма да участва и на световното по футбол, скоро ще спре да участва и оон, както спря да участва и в он през 1939г!

А защо въобще украинците ползват рускоезични сайтове, толкоз ли си нямат украински аналози?

Руснаците ни мразят Няма начин да поговорите един час с руснак и да не спомене че България е фашиска държава и е била съюзний на Хитлер

Че той след един час руснакът е на литър водка, ни мое да седи прав, ни да говори.

хитлер не е бил фашист, а ръководител на германската националсоциалистическа работническа партия! колкото и да ви е срам да си го кажете, си е точно тъй! а фашист е бил мусолини, италия!

АДОЛФЧО Я БАТКОВОТО ИДИ ДА ЦУНЕШ БАБА СИ ПОД МИШНИЦИТЕ ОТ МЕН .

Будни са още Българите ! Защитават своите от Укро Фашистите ! .....! Ама имаме банда престъпници вместо правителство -ГЕРБ,които с радост биха ни продали всичките за 30 сребърника !

Очаквам реакцията на българските институции! Защото напоследък имаше много гафове на наши политици и висши държавни чиновници да се изказват неподготвени. Справка: Изказванията на Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов по повод изказване на Путин. Сега чакам да чуя Премиера, Президента, външния министър и разбира се декларация по случая от българският парламент. Ще има да чакам! От никого нищо няма да чуя. Ако ставаше дума за Русия, всички тези неща щях да ги чуя на втория ден. Щом обаче е за Украйна; нищо няма да има. Колко време мина от този случай? Нещо да сте чули? Правят се на разсеяни, защото от Брюксел не им позволяват подобни изпълнения. Е, хубаво де, ама къде са "патриотите", които много подскачат,а сега ги няма никакви?

По българските села все още има запазени поне в приемлив вид къщи на българи в които безнаказано се населват цигани.Не е никакъв проблем да се задължат кметовете да изпратят до правителството сведение за тези къщи като в тях могат да се настаняват българи от чужбина .Допълнително да се търси връзка с наследници на собствениците в чужбина които в голямата си част няма да имат нищо против пред алтернативата циганите напълно да унищожат тези имоти.Необходима е и начална помощ на българите да пристигнат у нас а и за първоначални разходи докато се съвземат на новото мсто.Прадедите им са били прогонени от турските зверства -време е потомците да потърсят сигурност отново в Родината си .За да се създадат силни общини от тези семейства трябва да не ги разпръскват а да ги настаняват в по-големи групи в по-перспективните села .Само с протести нищо не става а трябва реално да им помогнем както и на България -тоест за два проблема да търсим едно решение

Открий разликата в мисленето. В Кипър до ден днешен общините поддържат къщите и дворовете на изселилите се кипърски турци, "защото някой ден може да се върнат". В този ред на мисли, какво ще направиш? Ще национализираш на българските българи къщите, макар и празни?

Да, но в окупираната от Турция северна част на Кипър, в къщите на грацките изселници се заселват турски колонизатори от Анадола. Просто разлика в класите и в циливизациите на двете общности.

Украинците са неонацисти и фашисти. Върлуват ненаказано в Украйна. Поругаха българския трибагреник при посещението на ухиления Плевнелиев в Киев. Сега бият българин, член на Общински съвет ...Трябва да се покаже на тези изроди, че ще има възмездие

по-големи фашисти от вас няма. Не разбрахте ли, че след 24.05.2017 каузата ви в България се срина гръмовно? Скоро ще ви уволнят всички от Савушкина 55.

като им дойде УВОто. Това са българоруснаци, отбиващи военната си служба в хибридните войски на русия. Не че са много грамотни, ама поназнайват български.

Дали осъзбаваш, че анонимноста в нета е илюзорна. Внимавай с обидите да няма после -"кой ми пръсна дупарата". Явно не си българин и да ти се чуди човек какво правиш в български сайт. Хващай пътя към пропадналата си държава Украйна....

Протеста се организира от хората на Путин в България. Украйна е обичана от България страна и украинците са наши приятели, поради което няма за какво да протестираме. Путьовките обаче искат да дестабилизират Украйна и Балканите за да не ги обвиняват за агресията в Украйна. Вън руското присъствие в братска Украйна. Да живее украинския народ.

путьофилите са на ифтар в турското посолство, за да смажат задната предавка на арматата.

Малоумник хора, които малтретират българи не са ни приятели иникога няма да бъдат. И Пак Путин ви срал в гащите. Утре като почнат да пребиват поляци и унгарци (опа те май почнаха) Пак ли Путин ще ви е виновен? Май ще го гледате Европейският съюз през крив макарон.

Понеже в България не минава номера със зелените човечета, затова Москва се пробва с други методи да ни подпали чергата. По братски.

пидорассия беше тази, която изпрати чеченци, буряти и пр. паплач да се бият срещу православните славяни в Украйна, пидорассия е тази, която продава оръжие на ислямистка турция, пидорассия е тази, която насърчава македонизма срещу България. Повече доказателства от това едва ли са нужни, за да разберат нормалните хора, че пидороссите са враг на България.

а "посланик" Балтажи бил ли е там?

Явно рубладжиите са провели своя прайд отделно от соросоидите и долароманите тая година.

Аз

Бая сте повратливи евроkypвичките. Днес Русия била лоша, щото биела вас, пдрсите. После пък била лоша, щото имало много пдрси... Но... така е... На нормалните хора ни е трудно да проследим мозъчните флуктуации на kypвенската ви етика...

Изпитвам огромно съжаление към децата на българо-съветската дружба. Като дърво без корен са. Никой не ги обича. То си е трагедия. Преди 10.11.1987 бяха някакъв фактор в България и важничеха. Сега са едно голямо ... нищо. Затова обикновено за България говорят в трето лице. Нещастници.

Като стана въпрос за курви, нещо рускините не ги искат и новите ви партнери в анадола... разправят само руснаци приемали.

Никой от родното "журналя" не задава въпроса откъде тези протестиращи "българи" се сдобиха с толкова много български знамена...

Става въпрос за един българин,гласувал срещу изграждане на православен храм,е,кви са тия " протести"!Големи глупости!

Добре е да има българи и на други места по света, но САМО ако мястото където живеят е част от България... Щото по време на Турското робство, българите са ходили към Русия, Румъния, СЪрбия. НО от това не е имало никаква полза за нас... Не е имало държава и тия са били като някакви Скитници, цигани.... БЪлгари има на много места, но важното е да НАРАСТНЕ БЪлгария като държава... А в момента, това може да стане ако сме в СЪюз с САЩ РУсия и Европейските страни, Сърбия, Гърция... Трябва да нападнем Турция и да изгоним арабите от там и да НАРАСТВА БЪлгария... А от това да се скараме с всички държави, където имало българи, нямаме никакви полза... Българския цар Фердинанд реши да напада всички съседни страни и загубихме затова спечеленото през Балканската война....Обединение с Македония и война срещу Турция са възможните неща от които да спечелим...

Ама те и в Украйна ли не искат американската демокрация и евроатлантическите ценности? Е, много държави станаха вече- от Афганистан до Украйна да отхвърлят такива незаменими, уникални АМЕРИКАНО- ЕВРОПЕЙСКИ ценности.

първоначално си мислех, че това е руска пропаганда, но явно простотията в украйна е навсякъде.....къде са официалните позиции на българските институции ???.....скрили са се в кучи гъз и премиер и президент и народното събрание .....трябваше в европарламента двама от нашите депутати да пишат писмо и то едва ли не като частно мнение .......украйна не е държава, а какво остава за наличие на демокриция, но някой иска зорлем да я вкара в европейския съюз .......не заслужават ....диви са, без усет за правов ред и зачитане на чуждото мнение ......

Абсолютно сте прав колега. Но искам да добавя, къде беше и е официалната българска позиция по прошението на българите в Украйна от Август миналата година в което искат автономия на Бесарабска България.Това просто е предателство спрямо българите там. така признахме Македония като държава и официалният език катож македонски. Признахме и джихадисткото Косово, с което предадохме българите в Македония. След това квичим, че не ни искат никъде....

Потрошенко с фащистите бандеровци и с финансовата и воена помощ на ЕС и САЩ управляват Украина.Убйствата на Майдана бяха дело на същата групировка.Къде е днес т.н.български Патриотичен фронт начело с лъжепатриотите Симеонов,Каракачанов и Сидеров? Къде е Българската държава начело с Буда Борисов? Властолюбието и власта им изтри мозъчните обещания.

Няма държава в света, която да се нарече Покрайнина. На кого ? В случая на Руската империя. Имало е киевска Русия, а не Киевска Украйна.Американският план е да се обърнат братя срещу братя. Затова хвърлиха 5 млрд. на въшщльовците от Зап.Украйна която е и най-бедната област. Тези боклуци поискаха да командуват богатия Изток. Е, няма да стане.Трактористи и миньори ги направиха на таратор. Укроармията е способна да влиза в чували и да излиза оттам с краката напред

ами ти си писал къде са, при.мате! в украина са, и управляват заедно с щатите, щото ние сме ес! а вие сте си крепостни!

Кажи бе трамбования от неграта в Сарафово.Нещо са ти размътили плиткия мозък

да изхвърлим и ние хохолите обратно на терора с терор!

убеден съм, че т. нар. митинг състоял се на 30 май в белгородпод знамената на Република България е звено от общата верига провокации целящи да подкопаят държавните устои на Украина ; заяви киссе българите в украина, асоциацията на българите в украина винаги използваме държавната символика на България единствено в съчетание с нашата украинска държавна символика! заяви антон киссе,украински депутат, и президент на асоциацията на българите в украина!

Има въпроси в коментарите къде са управляващите и най вече патриотите. Това добре. Ама къде са и амбреажите на Асенчо Генов. Или те получават банани само когато са срещу някого?

руско мекере значи не е българин. и какво е това име "Василий"...да са беше писал Серьожа :))

Даже браЦките ти укри, ти се изсраа на еврочалгаджииската ти кратуна!мбухахаха Кой си иска си правил ташак с тебе палячото, а ти само квичиш и нищо не можеш да направиш!мбухахаха