Посланик Балтажи: Има загинали българи в Украйна

Има мобилизирани украински българи в украинската войска – четирима са загинали, има и ранени, съобщи посланикът на Украйна в България Микола Балтажи.

Обратно в новината

Коментари - Посланик Балтажи: Има загинали българи в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Украинците да не обиват или малтретират мирни хора опитвайи да иэбягат от боевете макар и руснаци

Живея до украинското посолство в София и винаги съм се чудила какво правят там тези хрантутници-дипломати както и цялата им администрация. Живеят в огромна сграда с голяма територия, но един украинец не съм видяла там да търси нещо. Умряла работа. Само коли влизат и излизат от там. Харчат държавни пари и лаят и лъжат срещу Русия.Този така наречения украински посланик се държи като техните депутати с тая разлика,че няма с кой да се сбие в бг-студия, но бълва същата злоба, ненавист и нехарактерна за дипломат простащина, която нито един руски дипломат не може да позволи. Винаги говорят премерено. Не съм предполагала, че на украинците такова отчайващото ниво на култура, само да им видиш как се бият всеки ден в парламента най-добри представители на народа. А колко лъжи са изсипани последните месеци на войната. Путин е пред тях е образец на морал и култура.

По повод българите на войната на бендеровците, баба ми казваше - какво търсиш там, майка си ли?! Седи си дома и не си пъхай гагата там, дето скърца...

Уважаеми Балтажи не се опитвай да манипулираш и настройваш българите срещу Русия!!!

Този мишок хептен за прости ни има. Играе играта вижте как избиват от вашите, елате на наша страна. Това е недостойно и не прилича на посланик да прави такива детски изказвания. Защото изникват въпроси. 1. Сега ли се сетихте, че има българи там. 2. Кои са, имена имат ли? Роднините на жертвите потвърхиха ли го. 3. Кой ги уби? Вие или руснаците.

СЕЛЯНИНО УКРАИНСКИ,НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА УКРАЙНА!

Как така - държавата я няма, а селяни - има???

аз да питам небрежно кво стана със самолета и независимите експертизи? и онзи другия, свален по-рано над тази малоумна територия.

Тоз ко са обяснява! Като толкова му е мила цялоста на Украйната да фаща калашката и в Донбас! Там ще види има ли българи или няма!

проблемът в украйна е доста субективен човешкия живот се поставя в подчинение на политически амбиции докато това мислене продължава този свят ще е мишена за луди

ПУТИН НАХЛУ В УКРАЙНА ПУТИН Е АГРЕСОТРЪТ НА 21-ВИ ВЕК ПУТИН ДА СЕ ОГРАДИ И ДА СИ НАПРАВИ СЕВ КОРЕЯ-2 Днес беше поредният АНТИ-ПУТИНСКИ МИТИНГ пред Руското посолство на Императора в София. Руснаците отново ги пазеше жандарерия от "любовта" на "братския" български народ

Да е жив и здрав, че ако не е той американците досега да са почнали третата световна!!!

Боже, колко нещастници има по света....Просветли ги малко, дай им разум в празните кратуни!

Абсолютна лъжа е, че българите били разтревожени от действията на Русия! Масово бесарабските българи са про-руски настроени, не случайно единственият български депутат в радата, който се казва Антон Кисе беше от Партията на регионите на сваленият с преврат Янукович. А, това, което потресе цялата българска общност, бе забраната на българският език, чрез отмяна на Закона който регулираше малцинствените езици. Това бе ПЪРВОТО нещо, което направи властта на ционистите!

Защо мобилизирате етнически българи бре Бастун?Мобилизирайте си майданьовците и бендеровците бре хохол.Омръзнахте на света с тъпотията си .

Не сме притеснени от агресията на Русия, а от дупедатвството на Украйна, уважаеми!

според статистиката българите са много малко, е как изведнъж имало 4-ма убити. истината е че руснаците и украинците са преиначили историята и се представят не за тези които са. самия основател на Рус е викинг, както и прикриват езика който говорят като произлизащ не от старобългарския, а от църковнославянския. добре е да си отговорите на въпроса не защо нашия език е като техния, а защо техния е като нашия

Хунтата изпраща етническите българи в Украйна на сигурна смърт... Къде е нашето външно??? къде са ни достойните европолитици??? Защо всички мълчат като дупета???

Балтажи,не лъжи! Каквато ти физиономията такава ти и душата! Хохол тъп!

Естествено,че не путин е най великият българин.В първата тройка на най великите българи са порошенко,яйценюк,на третия не му запомних името....

Аз ли съм единственият останал българин в тази нещастна страна България? Всички пишещи тук - русофили или американофили сте се разделили на два лагера - за Русия и за НАТО, а нито един не видях загрижен за украинските българи. Е, видяхте сега - и от тях има избити. И какво? Пак ли на Путин ще разчитате? Пак ли той е вашия цар? Путин ли е най-великият българин? Или вие се смятате за руснаци? Изяснете се!!!

Аз ли съм единственият останал българин в тази нещастна страна България? Всички пишещи тук - русофили или американофили сте се разделили на два лагера - за Русия и за НАТО, а нито един не видях загрижен за украинските българи. Е, видяхте сега - и от тях има избити. И какво? Пак ли на Обама ще разчитате? Пак ли той е вашия цар? Обама ли е най-великият българин? Или вие се смятате за американци? Изяснете се!!!

Не, вие също не сте българин, щом се грижите за украински 'българи' - граждани на Украйна, родени и израстнали там, имащи евентуално някакво българско самосъзнание... Българите са само хората с българско гражданство! Недейте да ръсите емоционални вопли за някакви украински 'българи', на това разчита и този посланик, така ще въвлече България в конфликта

КОЙ БЯХА ТРУДОВАЦИТЕ И МИНЬОРИТЕ В УРАНОВИТЕ МИНИ??Първият и най-известен е Георги Димитров. Когато Съветската армия окупира България през 1944 г. той праща от Москва паролата "Авгиевите обори да се изметат с желязна метла". Комунистите избиват за три месеца 30 000 българи без съд и присъда. Това са кметове, свещенници, учители, низши полицаи и военни. Практически е избит целият елит в малките градчета и села. След това скалъпват противонародния съд с който вече "официално" избиват още 2793 души - регенти, министри, депутати, висши военни и полицаи, индустриалци, банкери, търговци, писатели, художници и артисти - това е целият национален елит. След това други 100 000 души са вкарани в 12-те затвора и 56-те концлагера, а доста повече са изселени в провинцията. Лично на другаря Димитров е и едно чудовищно изобретение - вкарването на синовете на противниците на комунистическия режим в казармата да отбиват военната си служба в Трудови войски като миньори в урановите рудници. Службата там е 4 години, войниците копаят урановата руда без всякакви предпазни средства и всъщност не знаят какво работят. През 1990 г. служилите в тези поделения през четиридесетте и началото на петдесетте години са преброени. От 55 000 души - "ОТБИВАЛИ ВОЕННАТА СИ СЛУЖБА" В РУДНИЦИТЕ СА ЖИВИ ЕДВА 3000, ВСИЧКИ ОТ ТЯХ БОЛНИ ОТ РАК ИЛИ ЛЪЧЕВА БОЛЕСТ". Това е първият политически геноцид в България. До момента няма наказани, дори темата е табу. С изкопаната от тях руда е направена първата съветска атомна бомба.

Много си нервен? Да не би някои да иска да си плаща за заграбените Български военни бази от САЩ? Да! ЗАГРАБЕНИ от САЩ! Не от НАТО а заграбени от САЩ! Защо не отидеш да се кланяш на паметника пред САЩ посолството на загиналите американски пилоти при бомбардировките над СОФИЯ свалени от кап. Списаревски с цената на живота си, на таран, защитаваше Софиянци от АМЕРИКАНСКИТЕ УБИЙЦИ.

Делото на тези за които говориш бе продължено от днешните политици с партийни билети в джоба...нарекли се "демократи" - БСП, ГЕРБ,РБ,СДС и тем подобни "борци" за добруването на народа!

Има загинали БЪЛГАРИ в Украйна от фашисткото правителство насъдено с $5 милярда от САЩ. Още българи загинали от ПРИЯТЕЛСКИ огън на САЩ! Единствената страна на този свят избила с атомни бомби милиони деца, бебета, ученици, девойки, бащи, майки, бременни жени, старци .... както и унищожена къща в София съвсем на скоро.

Морският бой край черноморския бряг на гр. Балчик на 13 декември 1916 г. е продължило около 1,5 часа сражение между отряд кораби от Черноморския флот на Руската империя и комбинирани български сили, съставени от брегова и полева артилерия, авиация и флот. Руският отряд успява да изпълни бойната си задача, като подлага на артилерийски обстрел и разрушава пристанището на Балчик и мелницата на Анонимно индустриално дружество обекти важни за логистиката на българската армия в Добруджа. При бомбардировката са убити 4 и ранени 5 цивилни лица от българска страна и са нанесени тежки материални щети на граждански обекти в Балчик. Българските сили полагат максимални усилия да противостоят, но поради по-ниските тактико-технически характеристики на въоръжението си не успяват да попречат на противника да изпълни задачата си и да се изтегли на собствен ход без да понесе сериозни щети. Поради агресорската роля на Имперска Русия, която не се вписва в идеологическата догма за братския Съветски съюз, по време на тоталитарния режим на БКП в България (1944-1989) инцидентът е обект на цензура.От особена важност е най-голямата българска мелница, построена за 1 година от българското Анонимно индустриално дружество и работеща от юни 1910 г. Като отчита важността на складовете за жито в Балчик и Каварна и възможността с тези храни да се изхранва Трета българска армия, руското командване предприема нападение на 7 септември 1916 г. сутринта с ескадрените миноносци Быстрый и Громкий (и двата клас Новик).[2] Корабите бомбардират пристанищни съоръжения, мелницата и унищожават товарен кораб за превоз на бензин. Високоскоростните миноносци само за 8 мин. заемат огнева позиция срещу Каварна, където извършват артилерийско нападение срещу житните магазии и града. На 9 септември 1916 г. сутринта отново 2 миноносеца обстрелват Балчик.

Англо-американски бомбардировки над София - 400 убити по най-ниските числени данни.

Микола Балтажи,цяла България е с Вас.И цял свят.Ние виждаме как фашиста Путлер анексира(присвоява) територии и праща терористи да избиват украинския народ.Руските терористи са се барикадирали в боллница.Кой войник с чест и достойнсво ще използва болни украинци като жив щит.Използват и деца и жени.Много героично да се криеш зад фуста.

Видях демократ - казах му педерас и повече не съм говорил с него... Още българи загинали от ПРИЯТЕЛСКИ огън на САЩ! Единствената страна на този свят избила с атомни бомби милиони деца, бебета, ученици, девойки, бащи, майки, бременни жени, старци .... както и унищожена къща в София съвсем на скоро.

Нацитата от Киев решили, че този индивид от снимката с вид на "пенсиониран квартален ОФ деятел" ще ги представлява в България. Мъдра Простъпка - тук от време, на време го пускат из медиите, колкото Балтажи да се "БАЛТАЕ речево".

Истината е, посланик Балтажи, че болшинството българи вуждат прекрасно нещата отстрани и не са на страната на уйраинскиъе фашисти и американски подлоги, които в момента са управляваща върхушка в Украйна. И на тези обикновенифашисти, не само като посланик, но и морално принадлежите и вие.

А ти защитаваш най-наглите фашисти-путлеристи, защо?

Балтажи ,твоето правителство с безхаберието си ще ни остави без газ зимата .С това ще извърши още едно престъпление не по-малко осъдително от избиването и геноцида над собствения си народ.

Абе ти наистина си зъл но си и тъп и глупав при това.

Посланик ,Балтажи ,фашисткото ви правителство трябва да бъде съдено !Вие не нападнахте Русия ,само насочихте оръжие срещу народа си ...

Oще се въдят ненормални!Cтана модерно да се изопачават факти,това руската школа само от лъжи го докарва!а те руските военни в източна украйна само се разхождат на чужда територия,няма жертви,няма нападения,няма териториaлни претенции,голям си идиот!

ненормален си ти продажник български.кои знае от коя боклужииска кофа си се прикнал като укрите,сега си седнал простотии да пишеш.я се махаи от българия в украина....!

Този балтаджи съм убедена,че си е бесарабски българин, но него няма да го мобилизират.Всъщност,защо мобилизират българи, нали имаше едни майдановци- онзи ден кличко ги гонеше от площада- пияни и вмирисани подобия на изпаднали след 2-та свет. война германци.Те що не ходят да се бият?

В лични разговори, Бесарабските българи са на точно противоположното мнение. И определено всички се страхуват от репресии от страна на хунтата която управлява в Киев!

Коментирайте, русофили, коментирайте. Нека повече хора разберат какви сте. Българи биват убивани, а вие защитава техните убийци. Интернационалът ви учи да нямате родина, а да сте верни само на партията. Националния предатели сте, другари, нищо повече.

"53----- ( нерегистриран ) 26.08.2014 09:30 За каква иформациотнна война се говори ? В България има информационно затъмнение за войната в Украйна ! Изказването но Офшорко тъпа тиква от най-долин вид ! Показване и говорене за победи на Украинците , мълчанието за сваления Малайзииски самолет, за стрелбата с градове и артилерия по цивилни мирни жители в Луганск , Донецк , за Частните армии на олигарсите в украйна всичките от иврейски произход ! За въоръженни хора от правия сектор които обикалят градовете във вътрешноста да търсят хора със сепаратиски поглед на нещата и тяхното мигновенно унищожаване ! Мобилизация на Българи от чисто български селища в украйна , които нямат нищо общо със събитията в источната част ! Нито един път не дадохте дума на руския посол да каже своя поглед на нещата , а украинския като цветарка обикаляше по студията и радио да говори всякакви глупости и откровенни глупости с присъштната му тъпост и глупост ! Искате пак да купите оръжия 2ра употреба и да открадните половината пари! Ще дойде Видов ден и ще ви търсим сметка , а на вашите деца и внуци господ ще се погрижи !!!"

Уважаеми старче, не си ням, а си тъп!!! Посланикът на Украйна ясно казва- МОБИЛИЗИРАНИ БЪЛГАРИ!!! Така, че недей да се пенявиш!!! Да не би Путин да ги е мобилизирал,а? И да не сме на тяхно място- прочети в интернет що ще се случи на тези, които не се явят на мобилизацията!!! Жалко, много жалко за тези наши /става въпрос за жертвите и от двете страни/ славянски момчета!!!

а путин защо се е настанил в източна украйна и не се изнася ,защо не ги остави на мира,защо праща оръжие и войска,това нормално ли е,да заграбваш чужда територия,що там живеели рускоговорящи,не етнически.молкото до българите там,може да имат само украйнсмо гражданство.

Именно - мобилизирани са и се бият. Вас ако ви мобилизират когато червената армия пак нахлуе в българско съм сигурен, че ще минете на тяхна страна. п.с. Не бъркайте царската войска, която помага на България със съветската, която окупира България.

Българи защитават родината си от нахлуващите кавказки диваци изпратени от Путин, а в България българи искат да избиват българи в полза Путина!

Абе ти наистина си зъл но си и тъп и глупав при това.

Онова малоумие в Одеса да не би да го извършиха пратеници от Русия?

Режимът в Украйна е прикрит опит за възстановяване на фашизма.

Фашизма май се е настанил в Кремъл.

Антисемитизъм, ксенофобия, омраза към почти целия свят, потъпкване на човешките права, терор - все характеристики както на днешния Кремъл, така и на фашизма.

Май,май,обърка държавата,що така,да не си партенка!

В БРЮКСЕЛ ЕС. В КРЕМЪЛ- СС "Нарушаванията на границата, които наблюдаваме, ни карат да се страхуваме, че положението може да излезе извън контрол. Ето защо трябва да им сложим край, за да предотвратим непосредствен военен сблъсък между руските и украинските сили", допълни министърът. Трябва в кратък срок да обмислим възможността за налагане на нови санкции, ЕС "не може да не реагира на тази ескалация", каза датският външен министър Мартин Лидегор. На тази неформална среща няма да бъде взето никакво решение. Въпросът за евентуални нови санкции ще бъде решен утре в Брюксел на среща на върха на държавните глави и правителствените ръководители на страните от ЕС. Но само санкции не стигат, защото руският президент Владимир Путин е готов "да жертва населението си", каза шведският министър на външните работи Карл Билд.

Сега ясно ли ви е защо служебните пудели в МО написаха доклад, че Русия е заплаха за националната сигурност на България? Утре Кремъл ще ни спретне военно нападение, ще ни дестабилизира и ще ни изяде. Стилът е познат от американските филмови примитиви, в които лошите са неизменно руснаци. Близнашки чак се уплаши от доклада на Шаламанов. И защо, рече Плевнелиев: Какво толкова, в доклада просто са повторени основните постановки на ръководството на НАТО. Вярно, много е просто козируваш на американеца и усърдно, дори изпреварващо, претворяваш заповедите му. Нали затова служебният кабинет бъка от възпитаници на САЩ и НАТО. Докладът, видите ли, не бил консултиран с никого, ама го обсъдили с офицери от кръга Атлантик. Че няма с Русофили да го обсъдят, я! И какво, че имало вече приета стратегия за членството ни в НАТО до 2035 г., в която Русия не ни е враг. В коша! Основание? Ами, намеренията на Шаламанов били до 2020 г. Всъщност познато как преди 73 години България стана сателит на хитлеристкия пакт?

Особеностите на българските национални политици е винаги да подкрепят губещата позиция!

Е стана така,царя си беше германец,подлъга се,и все пак имахме по малко жертви!Накрая едно септемврийско въстание,само едно въстание проформа,уреди това което беше предварително съгласувано между Великите сили и Сталин,да сме част от Източния блок,благодарение на нашите клатещи се политици у лево ,у десно,ден за ден,без визия какво е нужно за бъдещето,както и благодарение заспалото роболепно гражданско общество!И все пак имаше и ползи от социализма в крайна сметка до едно време!

Бе то руснаците не са за подценяване,нямат никакви задръжки,мания за величие и каквото си искаш!Но колебанията в политиката създават несигурност,трябва да е балансирана,но не и роболепна,но къде ти,все гледат "великите" и се гънат,а това не е добре!Защо мислиш че Русия ще ни спретне нападение,пак страх,по какви причини,това е проблем!

Прав е,много прав,една митична измислица използва Путин,за да изфабрикува че всички са руснаци,че в страните от бившия СССР,няма друга нация,освен руснаци,връщане на диктатурата със сила в днешно време,дори не е религиозен предлог,а етнически,но не и генетически!Да им вземе хляба,природните богатства,да го забележи запада,че не е кой да е,е това ли е,връщане на сталинския модел!Тук вече не става със санкции и дипломация,везните(Путин е зодия везни) му са наклонени до крайност и няма спирка,НАТО не може да се надява на примирие, да се намеси,жертвите няма да намалеят,ако не се спре окончателно!

А защо многоуважавания г-н посланик не отговори защо украинската войска води бойни действия срещу своя народ? И айде стига с тия руски войски в Украйна, които никой дори снимка в интернет не е публикувал! Защо г-н посланика не поеме отговорността за над 200 хиляди украинци , емигрирали в Русия или кой където му видят очите, заради тази безсмислена война! Не му ли е ясно, че с оръжие в ръка мир няма да постигне, че иска оръжие за да продължава избиването на опълченците и невинните граждани? Защо не отговори украинската армия използвала ли е биологично оръжие ?

Да използвала е такова оръжие в Одеса.

Тази война е украински граждани срещу украински граждани.т.е. гражданска война.Много им е удобно на някои да изопачават фактите.

И арбитър с оръжие, гражданин на РФ

Е НЕМА ПО ГОЛЯМА ПРОСТОТИЯ ОТ ТОВА.ИМА ЗАГИНАЛИ БЪЛГАРИ НО НАШИЯ ПРЕЗИДЕНТ НЕ МУ ПУКА НЕ МУ ПУКА И ЧЕ В УКРАЙНА ВЕЧ СЕ ГОВОРИ САМО НА ЦИГАНСКИ .ДРУГИ ЕЗИЦИ СА ЗАБРАНЕНИ.НО ЗАЩО В БГ ДРУГАРЮ КОМАНДВАЩ НА АРМИЯТА АМЕРИКАНСКИТЕ БАЗИ НИКНАТ КАТ ГЪБИ.А ПОЛЯЦИТЕ НЕ ГИ ЩАТ А?

А на теб ти никнат отзад!!!!

Какво общо имат тук американските бази,руската агресия по ли е за предпочитане,искаш връщане на руското командване в БГ,малко ли беше,я стига!Ти не четеш ли,Путин вече е създал име "НовоРусия" на чужда територия,ти не виждаш какво става там и защо!

Шемет ти не виждаш ли в ирак и сирия какво става там и защо?

Никакви български доброволци няма.Напротив оплакват се ,че Украинското правителство насила мобилизира хора от малцинствата. В Киев затова търсят помощ защото никой не иска да се бие за тях.

Посланикът на фашистката хунта в Украйна да си подаде оставката. Веднага!

Все още се надявам, българските най-накрая да се престрашат и да осветли правдиво броят на загиналите невинни жени, деца, мъже и възрастни в гражданската война в Украйна. Ще ви подпомогна: В началото на ГВ загиналите са били 11 души в денонощие, в момента загиналите за денонощие са 36.

...българските журналисти

УКРАИНА СВОЛА4И

Странно словосъчетание украински?!? българи мобилизирани?!? - доброволно? едва ли. Знае се как доброволно се мобилизарат младежи направо от улицата или измъквайки от личните им автомобили. Интересно е и още нещо - как изведнъж, укропите знаят националността и броят на баш на българите. А, може ли украинският посланник поименно да ги упомене. Няма да се учудя и за миг. Тази "новина" е пошъл тролинг.

Този не беше ли пряк участник в избий стават в Одеса???

Охооо, почна обработката за успешното приемане на следващите санкции. Давайте настройвайте хората едни срещу други. Правете кървави бани гадни,продажни,алчни и мръсни политици. Отвратен съм от пикливия европейски и български политически елит който не вижда че сам прецаква народа си за благото на САЩ и дебелите американци !!!!

Абе, не ви ли писна да се занимавате с 5-тата руска колона в България? Уважавам великия руски изстрадал народ, но не уважавам ръководителите му! Всъщност, на кой му пука за обикновените хора?

Евтин удар под кръста "Българи умират от Русници, видиш ли и вие трябва да сте против Русия"...колко с бърза наща проджна полит клика да организира новини и интервюта подържащи лакеищината им!

Оправи си правописа на ника и тогава давай квалификации!

sonibvc@gmail.com

Кротко..и аз имам гугъл и знам как се пише....малко творческа изява се изисква от всеки ник :)