Професор прогнозира 8 млн. роми и 300 000 българи след 90 г.

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат 2 милиона, турците - 1 милион, а българите - 3 400 000, прогнозира проф. Петър Иванов, ръководител на изследване на Центъра за демографска политика.

Обратно в новината

Коментари - Професор прогнозира 8 млн. роми и 300 000 българи след 90 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никога в такива статии няма и един коментар, насочен позитивно към интегриране или някаква толерантност, всички говорят за сапун, сопа и изгонване. И сега ще ми кажете, че досега дето сме се мъчили да ги интегрираме, те само са станали по-нагли - обаче всъщност вие никога не сте се опитвали да ги интегрирате, защото огромна част от българите винаги са ги мразили. Интеграция само като политически термин няма как да проработи, трябва и хората да се постараят. Както и да е, честно казано при сегашното положение нямам никаква идея, как може да се разреши проблема...

Изобщо не е правилно това мнение. Ако сте проверили достоверно съществуващата информация и облягайки се на фактите, ще разберете, че наистина това т.нар. "общество" на "роми", които са си цигани и изобщо не намирам отговор на въпроса защо се срамуват от това определение /то е като ние да се срамуваме от определението българи/, не желае, не иска и изобщо няма намерение да се интегрира. Те не искат да работят, Те искат само да получават, Те не искат да бъдат граждани на обществото, а само да получават от него. От малки ги възпитават така и изобщо няма и капка намерение от тяхна страна за интеграция. Така им е лесно - постоянно оплакване, постоянно д асе правят на жертви, а всъщност ЖЕРТВИТЕ СМЕ НИЕ. Погледнете статистиката, фактите и ТОГАВА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМИТЕ. ЦИГАНИТЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ - ИЛИ ЩЕ БЪДАТ ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО, ИЛИ ОБЩЕСТВОТО ТРЯБВА ДА СЕ СПРАВИ С ТЯХ, КАТО С ПАРАЗИТ!!!!!!

На скоро си зададох и един много интересен въпрос.Защо богатите хора в България ако имат деца то е едно, най-много две. Защо нямат три,четири или пет.Големи егоисти ли станахме.Трябва сами да преценим на какво заприличахме.Хората от средната класа би било нормално да имат най - малко три деца.Населението с ниски доходи поне две деца.Пълно е със скъпи коли по улицата.С една нова дори не - скъпа кола за около 20 х.лв. може да се отгледа дете до 10 г.възраст.Това са ни ценностите за сега явно коли, жилища и какви ли не придобивки.Убеден съм, че това преходно влечение за придобиване на имущество ще отмине.Възможно е то да е и наследство от соц времената, когато тези стоки не бяха достатъчно.Но българина все повече осъзнва, че всичко материално е преходно.Най-ценното в живота това са семейството и децата.Няма по-голяма радост от това да станеш баща или майка и да отгледаш деца.Семейството ми има едно дете на 14 години, чакаме второ, бихме отгледали и трето.

Трябва да се създаде държавна програма за справяне с демогравския срив, която да се одобри,следва и развива единодушно от всички партии.Част от основните проблеми са - на първо място е слабото икономическо развитие.На второ - около 200 хил. двоики искат, но не могат да заченат поради здравословни проблеми.На трето място - липса в София, възможно е и в други градове и села да има този проблем, на достатъчно детски градини. Няма ясна политика на държавата, кои отрасли да се стимулират и развиват. За мен на първо място това са земеделието и животновъдството.Явно... още в съвременното производство не ни е силата. Защо се прави метро,като има и не дотам пълни трамвай в София, строят се пътища.за милиони левове, които не са само от еврофондове, при положение, че няма детски градини. Някои казват, че така се създава работа.Така е, но това е временно и много скъпо.От тези инвестиции няма за напред да излезе продукт,заравят се в земята и край.Трябва всеки лев, които може да се отдели от държава или община да се инвестира в земеделие и животновъдство, за да има работа и храна.На кои от дебелоглавите, тъпи мутри, които ни управляват от 20 години, все още не му е станало ясно, че сега от много българи се води борба за оцеляване, на живот и смърт, тово е основната причина за демогравския срив. Що се отнася до с безплодието на много двоики и за този проблем може да се намери решение.Да се проучи световната практика, да се доведат известни специалисти за консултации в тази област, дори и да не плаща държавата или частично да плаща, със сигурност хората ще си платят за прегледите за да имат дете. На скоро си зададох и един много интересен въпрос.Защо богатите хора в България ако имат деца то е едно, най-много две. Защо нямат три,четири или пет.Големи егоисти ли станахме.Трябва сами да преценим на какво заприличахме.Хората от средната класа би било нормално да имат най - малко три деца.Населението с ниски доходи поне две деца.Пълно е със скъпи коли по улицата.С една нова дори не - скъпа кола за около 20 х.лв. може да се отгледа дете до 10 г.възраст.Това са ни ценностите за сега явно коли, жилища и какви ли не придобивки.Убеден съм, че това преходно влечение за придобиване на имущество ще отмине.Възможно е то да е и наследство от соц времената, когато тези стоки не бяха достатъчно.Но българина все повече осъзнва, че всичко материално е преходно.Най-ценното в живота това са семейството и децата.Няма по-голяма радост от това да станеш баща или майка и да отгледаш деца.Семейството ми има едно дете на 14 години, чакаме второ, бихме отгледали и трето.

Изглежда идва времето когато и циганите ще си имат собствена държава,ама и името трябва да се смени на България,понеже няма да има българи

Всички сме хора, независимо от цвета на кожата. Защо си мислите, че тези хора след 90 години ще изглеждат и се държат така както днес? Хората са способни на промяна. Никой не живее в бедност и мизерия защото му е приятно. Тези хора които наричаме "цигани" също се променят със всяко едно поколение. Кой от хората в този форум може да се нарече чист българин при положение, че тук са минали и са оставали най-различни народи?

Като честен данъкоплатец, не искам и една стотинка да отива за социалните на циганите. Никакви помощи, никакво подпомагане към този етнос не трябва да има. През последните 20 години те доказаха на 100% ще не искат да се социализират. Трябва драконовски мерски срещу раждаемостта на цигините - ако е циганин, след 2-рото дете да не получава повече детски. Да ги видим как ще раждат.

Нова социална политика!Ново отношение към БЪЛГАРИТЕ!Прости неща но НЕ от прости хора!

И как ще стане тая работа,кой ще ги храни 3,5 мл. роми г-син професоре?Няма да издържат на напъна,гладно не се стои,чат ли си.

Напълно съм съгласна с Вас.А затова,че цифрите може да са преувеличени-още по-добре.Да вземат да се стреснат малко и да променят нещо.

2050 тогава няма да има бг защото няма кой да издържа СОЦИАЛНИ ГРИЖИ като няма соц грижи няма как да живеят и циганите

Дали професорът е прав? Да предположим, че е прав. Тогава как ще се нарича държавата през 2100 година. Според мен редно би било да носи нещо от наименованието на мнозинството. Може би трябва да се нарича Циганистан. Честито!

Дами и господа форумци,Като прегледах изказванията по темата направо ми призля.Двеста и кусур изказвания - триста различни мнения.Тук там сближаване.На места частично съгласие.Един се вайка, друг подвил опашка - ще бяга.Едните срещу другите.Трети гледа сеир и се подсмихва от бърлогата си на запад.Ние дори около идеята за оцеляването ни като нация не можем да се обединим.Всеки ръси мозък, а другите го хокат, че не става за нищо.Ми естествено,че ще изчезнем като народ.Ние се самоизяждаме.Ако се появи някой мало по буден-веднага в казана и то на дъното."Ти к'ъв си бе!?.Я марш от тук!" И човека си потвива опашката ако е възпитан или тегли една нашанска,ако не е.Преди години се пробвах да направя екип и потръгна.После се появи предател и всеки си подви опашката.Аз паднах на дъното и още си стоя в дълбокото.Другите се спасиха поединично.Кой по- бързо кой по- бавно изплува,а аз чувам реплики от рода"Абе много ти знае устата" или "Наведи глава бе човек".Защо бе братя българи сме такива мокри кокошки.Ревем срещу циганите,ама я някой да иде и да ошамари някой от тях да види какво ще се скучи.От що ни е страх.Нали сме народ от герои.Като погледнем историята герой до героя.Седнали сме да се вайкаме.Верно всеки иска да живее като "бял"човек,ама всеки поотделно.Защо не го поискаме всичките заедно.В тази държава има една шепа разбойници и другото сме ние-беднотия и тук там някой със стар "мерцедес".Ако не се вземем в ръце ще ни се случи това което е станало с траките.След 500години археолозите ще изравят дворците на нашето малодушие от Равда до свети Влас и по нататък.А тези дето тогава ще се наричат българи ще изглеждат с доста слънчеви бани.Те това е.То и друго има ама не е за тука приказка,че е пиперлия.

Ромите трябва да се приберат у дома си-Палестина, а евреите да си дойдат в земите на дедите.

проблемът на българите е, че все нещо са недоволни, все нещо трябвало да постигнат, големи заплати да взимат, все мрънкат, да емигрират, да не раждат деца. Циганите се задоволяват с малкото, което имат, достатъчно е да има малко храна да сложат на масата, да имат покрив над главата макар и да тече, неща в които българите са доста по-задоволени. Сами си сетете в чии телевизор е повредата!

мили булгари,писна ми от празни приказки 20 години-обещаня.писна ми да отглеждам циганите.а за нас самите какво-нищо.от 3 години не живея в бг, но се чувствам човек.по-добре чужденец отколкото сираче в собствената си дарява. ялко, но факт

най-тъжното е че българите са настроени срещу родината си, не я обичат. Всичко друго е поправимо

Ромите ще са 8 млн. А колко ще са циганите

За съжаление нещата са точно такива. . . Без бой няма да минем. . . И без кръв. Трябва спешно да се спука циреят докато тука има още някъкъв ресурс българи и спомени за държава. След 10 години ще е късно. Емиграцията ще глътне още половин милион фертилни българи. Моето поколение сега на 55 ще си е заминало половината а останалите няма да ставаме за нищо. . . Неграмотниците, които ни следват ще ние се видят като академици, а Бойко направо ще ни се види като Айнщайн, Нобел, Циолковски и Хегел взети заедно. Аз съм песимист, драги сънародници. . .

Циганите не са проблем в България. Проблем са самите българи. Прости, тъпи, тежкари, на мода са простаците, дето могат на дребно да се правят на герои. На почит е дребния мошеник, който краде без да се замисли. Любимата музика на българите е циганска. Е тая държава скоро ще си умре. Прав е професора. Аз се махам, пък вие тук си се успокоявайте че има още нещо във вашата циганска държава.

Няма нужда да се чака 2030 г., в момента циганите са около 1 250 000, а турците над 1 милион . Цифрите се скриват от власт имеещите, както ще стане и след преброяването през 2011. А колко са българите ? Ами кои са те ?

Няма нужда да се чака 2030 г., в момента циганите са около 1 250 000, а турците над 1 милион . Цифрите се скриват от власт имеещите, както ще стане и след преброяването през 2011. А колко са българите ? Ами кои са те ?

е то след 100 години ромите ще са интегрирани и БГ ще е супер държава то е ясно

Е те за таквиа "пруфесури" ше земат верно да закриат БАН!

А поради "е те таквиа" умници като теб ще се затрием като нация!

Bravo ти си!!!A колко деца ще родиш и дотогава на колко ще порасне точно твоята рода? Aми давай да смятаме де.... Hо ако си мъж, жена ти може да иска само едно и половина. ...Tогава изчезваш брато FOR EVER!!!

ТОВА ФЕОДАЛНО СТАРЧЕ СИ ОПРАВДА ХОНОРАРА, КАТО ГОВОРИ ГЛУПОСТИ. АЛО ПРОФИ ТИЯ 8 МЛН. ЦИГАНИ КОЙ ЩЕ ИМ ПЛАЩА СОЦИАЛНИТЕ, ТЕ ЛИ ЩЕ РАБОТЯТ.

Ако не беше тъжно щеше да е смешно. Явно не си чел статистиката че всяка година умират 49 000 българи повече отколкото се раждат.... или с други думи всяка година изчезва по един град като Стара Загора. Изводите си ги направи сам ..... а ако говорим за феодални старци май твоят патрон лицето С.Дянков е такъв.

В статистиката не пише колко са умрелите/родилите се българи и колко цигани, а още по-лошо - въобще не пише за емигриралите. За мое успокоение обаче си представям изказването на професора като футболен мач. През първите 10 минути отбора А вкарва 2 гола! Захлупен статистик прави бърза сметка : срещата ще завърши при резултат 18:0 за отбора А! За 90 минути (години) много неща могат да се случат....

К'во ма напрай бе...Стара Загора 50 000..те само в завода за бирата са толкова бе...за другото си прав....

Aбе трагедията е глобална. Hие тук"ще броим" на пръсти "бозовите" между добре забулените... горките ни правнучета....

Всеки който е запознат с историято знае, че по тези земи са дошли и са изчезнали много племена и народи, затова нормално е някой ден да изчезнат и българите.

нема да стане! Sorry...

абе то и на Шипка бяхме малцинство, ама :)))

БЯХА... аз и ти не бяхме там... и като глеам как вървят нещата, никога няма да бъдем

Taka e har4at se pari nprazno-nqkoi "umni "cigani se vazpolzvat ot parite kakto im e udobno a ciganite sa na sa6tiq hal!Tiq koita iskat da se integrirat-te se samospasqvt-dori neiskat da se znae koisa ,za6toto bivat otritnati ot ob6testvoto!Ob6testvoto ni e takova -neka si priznaem-vseki v sarceto si-haresvame li ciganite(POMITE)?Ne nikoi!Kolkoto i laskavi i umni da sa-6tom se uznae 4e sa pomi bivat othvarlqni i se gleda s prenebrejenie! Ne sme gotovi da gi priemem i nqma dapotragnat ne6tadokato ob6testvoto ni ne se promeni!A te milite 6te prodaljat da se vdqt kato va6ki! Trqbva zakoni kato navan 1 dete na vsqka 2-ka cigani i turci-ikastraciq-na 2-mata pak neka da se jenqt pak 10 pati! A Balgarite bqgat-mi 6te bqgat!Dokato nestanem hora polzva6ti zakonite-za6toto zakoni imame no sa samo "za nqkoi"!Jalko 6te zaginem kato naciq!

Проблемът с циганите се решава много лесно. Намира се каква да е работа на циганите, която да ги държи заети. Така няма да имат време да се плодят като зайци, нито пък да крадат. Да бачкат по цял ден на обекта пък да ги видя вечерта как ще са. Който откаже работа - спират му се всички държавни помощи, детски и т.н. Просто трябва работа, независимо каква е. Я колко канали има за чистене...

bira_more

А бе добре ще намериш работа, ама как ще ги накараш да работят? Като им спреш помощите, те пак ще си се занимават с традиционни етнокултурни дейности като бране на кабели, реколта от чужди ниви - и всичко онова което виждаме редовно да го правят. Истината е че без строго налагане на закона не може да се справим по никакъв начин.

супер ! и на кого му пука ? бб иска да си натовари колата чрез цветелинка , после идва следващя и така до 2050 та !!! вървете на мта си всички вие лъжливи политици !!!!! спасяваите си децата сънародници - бягаите далечееееее

Браво на Aulus Vitellius Celsus и Петрова! Това е истината! Bira_more,осъзнай се и стига слугинаж, или това ти приляга!

Чайе шукарие е новият български химн!

Ей дървени професори. А бе чук, циганите са дошли с османците кажи- речи от 500г. Защо до сега не са ни превзели. Такива типове, като теб мислят, че света започва с тях и ще свърши с тях. Ние сме народ от 5000г. и сме просъществували и пак ще ни бъде. Бягай да си вземеш хонорара, да целунеш задника на поръчителите ти и да измислиш друга поредна глупаст.

ал. македонски довежда циганите от индия и египет като роби

и Ал Пачино ги отвежда

И на мене ми се иска твоите "мантри" да са верни, ама за съжаление има прост природен закон - тези дето се плодят много след определен брой години стават повече от тези дето не се плодят. А тактиката на щрауса - да си "заравяме" главите в пясъка и да се правим, че такъв проблем няма е най-лошата тактика.

вместо да се пишат глупости по темата най добре е българите да правят деца аз имам само две за сега по бащина линия моят дядо е имал 5 прадядо ми 4 затова българите бяха повече.

Лакомията е изяла не една глава , в този аспект те подкрепям за това което пишеш . Прав и аз това не мога да го разбера познавм доста имотни хора пари и имоти имат за девет живота а детето само едно . Не разбирам тази лакомия и това мислене , ако бяха мислили така и родителите им , та нали нямаше да се родят и много от нас . От двама родители две деца е нормално , но от двама родители едно дете означава демографски срив а това нещо е вредно и пагубно за всяка една държава . Но е много прав и ник:gost , много от хората не искат да се знае какви са , за да не бъдат одумвани . Не ,че може да навредят но клюката е гадно нещо а тук клюки всеки ден ,

Манго, ако не беше сега демокрация тебе едва ли щеше да те има в нета. Благодари на нас хората т.е. българите че си се изучил, а и цялата рода за да даваш мнения неподготвен. По добре се погрижи да станете нормални хора вместо само да консумирате. Нагледал съм се на ромо-цигански емоции и предпочитам да не споделям подобни преживявания за в бъдеще!

В текста герб да се чете БСП!

Сигурно цифрите са малко преувеличени, но тенденцията на демографското съотношение е такава показателна. Абсолютно прав си, че на нас никой не ни е помагал когато сме били под турско робство, а по-интересното е, че точно западните държави по това време доста успешно редуцират собствените си цигани! Наливането на пари трудно може да се спре заради корумпирани международни организации, които налагат собствените си виждания, но държавата може да въведе правила за получаването на тези помощи и да се ограничи получаването на помощи от необразовани, не полагащи усилия да се интегрират цигани, както и на такива, които имат много деца, без да имат необходимите условия за отглеждането им!

ромите не могат да станат толкова, просто защото няма да има кой да ги храни :) Ще се разселят мисля аз..

Българите работещи в Общината ще носят жилетки с номера и ще получават 40 лева за 21 работни дни и тези които не работят "бдителни граждани" ще могат да се обаждат и да ги топят ! Митовете за интеграцията и социализация все повече ще отпадат - които иска да се учи-учи и сега независимо дали е циганин или българини , които иска да живее като нормален човек живее независимо дали е българин или е циганин . За пресъпниците цвят няма не вярвам българите са доволни ,че българи изкраднаха държавата или циганите да са доволни ,че цигани далавераджии ги обират . Аз съм от голям род младите в родът ни са над 95% с висше образование и не с едно висше , та кадри има и то много ! Та какво мисля за бъдещото "управление". Всеки уличен в престъпление , ще бъде осъден и ще лежи в затвора невинен или виновен все едно да се е пазил сам ! Всички ще си извадят доходите с трудови книжки и съответните документи за произход на пари и ще докажат на база доход от къде притежават всичко което имат , ако не могат да го докажат или има съмнения за далавера ще бъде отнемано ! Всички ще работят тези с дипломи по-хубава работа тези без дипломи ще строят ръчно магистрали ако няма магистрали пътища , ако нямапътища ще садят каквото може да се продаде на световните пазари и да може хората да не умират от глад ( щом в Китай могат да изхранят милярд население защо да не може и тук) . Родните и европейските депутати ще взимат нормални заплати , ще бъдат замразени 300 000 евро на "калпак" на евродепутат след като напусне поста си . На пияните шофьори ще им бъде отнемана превантивно книжката с грифт "обществено опасен" с същият гриф ще бъдат вкарвани в затвора веднага и всчки убили хора за това ,че не ги е еня за другите хора . На тези които ограбиха пенсионият фонд и техните наследници ще им бъде отнето всичко за което не могат да докажат ,че са закупили с пари от работа . Само не си мислете ,че циганите са толкова глупави колкото Вие си мислите ! Сори за правописните грешки :)))

( така се нарича нужника ти до реката ) Ако и след това усещаш напън, можеш да го споделиш с нас!!

Не мога да те разбера , но едва ли е черен английски хумор .. Явно си много тъп и адски прос ,но да знаеш наследствено е и нямаш шанс ! Зависник и мизереник ще си останеш а навярно и много беден. Не ми пука от обиди , дебил съм , но съм добре !!!

ДА, НО КОЛКО % ОТ ЦИГАНИТЕ СА ГРАМОТНИ? СЕГА ДА СИ ГРАМОТЕН НЕ Е ПРЕСТИЖНО! АЗ СЪМ САМО С 8 ДИПЛОМИ И СЕГАШНИТЕ ПРОСТИ РОБОВЛАДЕРЦИ НЕ МЕ ИСКАТ! ТЪРСЯТ ПРОСТИ ХОРА, ДА СЛУШКАТ И ДА ИМ ДАВАТ ПО 300 ЛЕВА! ВЪВ ВСЯКО СТАДО СИ ИМА МЪРША! И ПРИ ЦИГАНИ, И ПРИ БЪЛГАРИ!

СТАНИ НЕФРИТЕНО ЗЕЛЕНА! МОЖЕ и да предизвикаш интерес! А 8те дипломи ги турни по 4 на всеки рог...

МНОГО сте прав. Трябва да има строги закони за всичко и да се изпълняват разбира се. Сега държавата е един разграден двор, всеки си прави каквото си иска.

не хулете циганите,ако ги няма,кой идиот ще ходи да гласува за герб,на изборите

След 90 г.няма да има и 300 000 българи,защото само след 15 20 г. и последния балгарин ще е напуснал територията на бившата държава Българияпоради невъзможността да издържа 67 циганина!Изхода е :издаване на отделни паспорти на етническите малцинства и вземане на адекватни мерки за ограничаване на раждаемостта им,както е в Китай!Да се вземе от опита на Великобритания по отношението на държавата спрямо правата на циганите!

нека още малко ни пробват нервите! Па ще видим по-подир!

и нема да го видите, защото съдържа етническа или верска нетолерантност. Толерантност ще да рече, да ми дойдат, аз да им разкрача сам жената и дъщерята и да им дам парите, които съм изкарал с див труд! Не, нема да видите такъв коментар, затова трийте!!!

ТЕ БДЯТ...Новите комсомолци на интертнет епохата са на своята амбразура... ама кълват на кюспе- малко да ги раздразнищ - и са отнесли плувката !

на кое точно се озверяват в DIR 1) - Цуро е гимнастик - факт 2) Боко е политик - по-голем факт 3) Яне е НЕ гей (имам предвид, че не знае закона на Гей-Люсак което е безспорен факт) 4)- В БГ политиката гейове нема ( щото нема нужда) 5) Нема такива и DIR 6) И в президентството такива нема (даже и в преносен смисъл) 7) - НЕМА И НЕМА И ДА ИМА - кво ще да е!

Това е абсолютно невъзможно ,като няма българи няма и цигани все пак ако не са българите циганите да са умряли от глад много,много отдавна .Циганите са като пиявици като се залепи някаде и цица ,цица докато не извадиш ножа да я отлепиш ,те са като шимпанзета по скоро макаци ,примати в съвременния свят. Е как да интегрираш един хомо-хабилис един австралопитек в едно вече електронно общество .И лошото е че при техните темпове на размножаване ,качеството на продукта от тяхното възпроизвеждане е паднал под всякакъв минимум ,даже преди време имаше едни приказки за лошия генетичен материал колкото и сърдити хора да имаше тогава мисля че са верни , с две думи почват да се раждат все по алтави циганета и по алтави .

"алтаво" цигане? Не ще да крадели, що? Или се е изпеснало и е взело да учи?

На Софи Маринова детето каза, че мрази чалгите и обича рок, рап и др. Тя така се притесни, че се чудеше как да го оправдава, че не е алтаво и има време да я заобича:)

Най-после разбрах какъв е замисълът за приемането ни в ЕС - ромско гето. Сигурен съм, че тези статистики са известни по-дъбре на политиците от ЕС, отколкото на българското население. Жалко за всички загинали за тази земя.

Много тъпа статия - на 8 милиона цигани им трябват други ентоси - 40-45 милиона, които да им изкарват социалните и пр. Когато в едно село циганите станат повече от 1/4р то повече за тях там хляб няма и се разселват..... като паразитите са - като умре гостоприемника, умират или трябва да си намерят нов..../