7 въоръжени суданци отвлекли българските пилоти

Няма информация отвлечените българи в Судан да са наранени или да са зле. Още няма искане за откуп. Похитителите са поискали само храни, хляб, елементарни предмети.

Обратно в новината

Коментари - 7 въоръжени суданци отвлекли българските пилоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aло, какви обиди има в твърденията на Dарвин, че сме маймуни ли? A тия т а м от кого са произлезли? Aко ние "белите" сме такива, тогава откъде са "цветните"... 3а какви обиди става думи, тия хора са убийци ....

спокоино! булгарските спезялни части сте удрат бандитите и сте спасят момчетата. нали за това сме част от нато анд сме европеизи!? да правим това което всички себеуваявасти се дуряви биха направили ако това се беше слъчило с техни граждани. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нашата компания Хели Ер е една от най-сериозните ни компании, която има договори и работи в мисиите на ООН от години .Има опит и няма да си остави пилотите . Стискаме палци ! Дано има повече такива работодатели - човеци !

Защо след като са помолили медиите да не се споменават имената на похитените, вие на следващото изречение споменавате едно от тях? Или вие не сте медия? Или вие не четете какво пишете? Или вас не ви интересуват молби от институциите?

И къде го видя това име на пилот?

Ми те снощи даваха И родителите на едното от момчетата по ТВ...

възникват от конфликтите ,в случая между севера и юга,като на север са мюсюлмани и араби,които искат да доминират и юга,където са християни,които гласуват на референдум за отцепване и разделяне на 2-те територии,за да спре геноцида и смъртта на толкова изместени хора и убити хора..До кога ще има ислямисти,които искат да доминират и експлоатират,както в случая са амбициите на ислямистите от северен Судан,а християните от Юга гордо искат разделяне и свобода от това доминиране +геноцид...Президентите и правителството са обвинявани,че прокарват тяхната си политика,а не политика за целия народ и всеки индивид,и сега референдумът иска разделяне !

Конфликтите там са древни и религиозната вражда е само част от тях. Нубийците ( на юг) приемат християнството през 6 век, но враждата им с арабите (север) и в частност египтяните, датира от преди това. По-късно се намесват и англичаните, за да стане още по-сложно. А най-тежки поражения страната им търпи след независимостта им през `56-та. Тогава минават през няколко граждански войни, а от края на 70-те са в диктатура на управляващата мюсюлманска партия, дошла на власт след преврат. Референдумът им беше преди няколко дни, на 07.01. С две думи - объркана работа. А е жалко, защото страната си има залежи на природни богатства и биха били много добре и без да се бият.