17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Има и тухлени и бетонни във Флорида. Ако е много силен урагана отнася всичко и основите даже. При силен ураган покривите почти винаги заминават и ще наводни къщата. Ако е бетонна застраховката няма да я плати 100% ще се карат за покъщината. Ще кажат че е пострадало от наводнение не от урагана. Урагана ти е отнеъл покрива ще го платим ама после дъжда е намокрил мебелите - ааа това е наводнение ние не сме ти продали застраховка за наводнение... Дървените се по ефтини за строене и получаваш по добре изолирана къща. Въпрос на икономика. Моята дървена къща е на 90 години и преживя два урагана категориа 1 и 2 за 15-те години които я имам. Единия път паднаха 5-6 асвалтови керемиди от самия връх на покрива. Преди това е преживяла още. По уместен въпрос е защо строят на плажа и защо застрахователните компании продължават да ги застраховат. Обикновенно наводнението е по зле от вятъра. Снимките които показват са подбирани за ефект. Всеки иска да гледа чуждата мизерия. Това продава реклами.

само не мога да разбера що като имат толкова тайфуни тия продължават да живеят в дървени бараки.????

Едно време си казвахме "искам да съм негър в щата Алабама". И сега е така: искам да ме брули урагана във Флорида, отколкото да се наслаждавам на добрия живот в българия, русия или северна корея.

а как ще те брули урагана ако те прасне някое дърво по тиквата и те прати 2 метра под земята ?

Урагана ГЕРБ в България, е най Унищожителния в Историята на родината ни.

... и в човешката история.

Най-унищожителното в човешката история са вашите кухи червени кратуни! Комунизма е убил повече хора, отколкото нацистите.. и продължава да убива!

Нали! Как цъфтеше България при Лукановата зима, при Виденовата зима, при Тройната коалиция, когато умишлено фалираха банките за да заграбят спестяванията на хората, гогато днешните "социалисти" крадяха десетки и стотици милиони от сътвореното от народа...

И камъни да падат не ме интересува

Абе, човек който има хамериканско знаме у двора си..... не е човек, па камо ли българин. Още 10 урагана да имат!

А човек със съветско знаме в главата си, може ли да е българин?

А човек в България със забодено американско знаме в мозъка какво е ? Зъл дух ? Зъл дух!

горките деца.... хранят ги със снаксове.....

Горките, живи да ги оплачеш...

Магазините затворени, трагедия. Живота спря, на марс има по голям шанс за оцеляване, ужазт

И какво ме вълнуват боклуците, избягали позорно от Родината си? Какви българи са това???

като теб са предатели, които отричат сънародниците си. Обърнахте България на гето, друг ви виновен за мързела.

Big deal - както се казва...голяма "подготовка"! Все едно на фронта са тръгнали. Всички вземат мерки, не само "нашенците!

Нищо чудно няма в тия урагани, амриканците са си 100% виновни ! Като население са само 5% от населението на земята, а потребяват 25% от петролните продукти ! Даже и пълните идиоти вече разбраха, че това води до климатични промени, топене на леда и т.н ! Ураганите са пряко следствие на човешката дейност, в частност нежеланието на американците да се съобразяват с климата. Щом е така, да си носят последствията ! Поне да се бяха научили да строят качествено, а не дървени бунгала.

Ха така... Разби ги! Преди американците бури и вулкани не е имало! Нито хората са умирали от глад и болести!

Дори идиотите мислят, че са разбрали нещо ;)

Преживял съм 2 големи урагана в САЩ! Тук в България слава Богу такива неща не стават. В САЩ след урагана след 2-3 дни всичко започва да си работи нормално. След още 5-6 дни всичко е почистено и подредено! А месец по-късно всякакви разрушения са възстановени! Засегнатите коли са изплатени и хората си купуват нови! Това е! Организирана държава! Тук в БГ такъв ураган ще означава апокалипсис за много хора!

Хахаха, де да беше наистина така, може да има и изключения като тези, за които пишете, но не е общовалидно. Трябва доста солидна застраховка да имаш, за да си купиш всичко наново, но за да я имаш, трябва да имаш солидна заплата, тоест обикновения гражданин доста ще почака докато получи нещо. При силен вятър, далеч от Флорида сме, ни прекъсна тока и го възстановиха след пет дни. Да не споменавам урагана Катрина, при който загинаха много хора, за каква организирана държава говорим? Всичко тука е хаотично и кампанийно. САЩ не е Европа.

Че върни се в Европа, като не ти харесва Америка. Или си някакъв мазохист?!?!

да съм честен и мен ме боли дедовия за тая нована и Дориан като цяло..

типовия хляб беше 0,15 стотинка, а белия 0,26 техникума по храните учениците го правеха и на обяд го продаваха топъл невероятен и вкусен ,а сега какво ядем

Епа ние тук немаме тайфуни, ама капне повече дъжд или недай си боже повече сняг - положението е същото - няма ток, няма вода, пътища блокирани за дни и седмици, хвърчат покриви даже и топлоизолации. Даже мисля че и сега има още блокирани села по Родопите и под Балкана. Така че братя българи-хамериканци напразно сте се хабили да бегате у УСА и тук ситуацията е същата като се развихри природата.

Дедовия ли ми дирят там?!

Тия българи не знаят ли че хляба се пече на сухари , а не се замразява. След ден като им спре тока и хляба подгизне и мухляса ще ядат лютеница без хляб.

Преди ги кръщаваха на жени, сега тоя Дориан, джендър ли е или бисексуален?

Нечетни години е с мъжки имена, а четните е с женски имена. Не е трудно.

Това се приказки на Емил Боев, но той е измишльотина.

...страшно беше, живерхме на яхта ?! мммм? кво?

Хората живеят на лодка .

Дреме ми на сайдера при нас истинските българи минава урагана Боце...и се опитваме да оживеем....България съществува заради хората които живеят в България...Много е лесно да казваш че си истински българин и да живееш в Щатите ,Германия и в други бели държави...Ако всички българи отидем да живеем в чужбина България няма да съществува..

я стига си обвинявал мигрантите за урагана "Боце" защото си го избирате вие, слагате го на власт вече 10г така че ваш си е, с какво се боориш че не разбрах, не само не спираш урагана а си го крепиш, теб ли да те мисля,Терминал 2,а вие като си харесвате "Боце" отглеждайте си го, ние каво да правим при ненормалници като вас, нека ние сме при други урагани, наш избор, нещем вашия "Боце"

По-конкретно към декември миналата година цената на хляба се е повишила близо 64 пъти (с 6400%) за последните 20 години. За месото се отчита доста по-скромен скок – едва 36 пъти. Почти същият е процентът и за рибата. За мляко и сирене обаче сега плащаме близо 45 пъти по-скъпо (4460%), отколкото сме давали през 1995 г. Скокът в цените на плодовете и зеленчуците за 20-годишния период е 53-54 пъти. Доста по-скромен ръст според данните на статистиката има в цените на облеклото и обувките. За същия период те са се увеличили малко над 25 пъти. За олио и масло вече плащаме 51-52 пъти повече, а за кафе и чай – 27 пъти. Захарта и другите сладки изкушения ни излизат 44 пъти по-солено. Днес ходенето по кръчми и барове вече ни коства 75-76 пъти повече в сравнение с края на 1995 година. Със 7500% са поскъпнали и хотелите. За алкохолните напитки и цигарите се отчита ръст на цените в рамките на 140 пъти, като тук трябва да се имат предвид нарастващите акцизи след влизането ни в Европейския съюз, който има изисквания за минимални нива на ставките. Те са доста по-високи в сравнение с прилаганите преди членството ни. Тройно по-висока в сравнение с тази при храните е инфлацията на разходите по жилищата, включително комуналните услуги. За същите 20 г. поскъпването на тази група е малко над 12 000%, или 120 пъти. Тук се включват действителните наеми за жилищата, плащани от наемателите. Те са скочили 113 пъти спрямо декември 1995 г. В същата група попадат и водоснабдителните услуги, чиито цени по данни на НСИ са се увеличили 170 пъти. Още по-голямо е поскъпването при отвеждането и пречистването на водата – близо 190 пъти. За ел. енергията изчислената от НСИ инфлация е над 13 100% (131 пъти), а за тези на парното – близо 13 500 на сто (135 пъти). Хората, които се греят с течни горива, плащат 137 пъти по-скъпо за тях в сравнение с 1995 година. 118 пъти пък са се вдигнали цените на твърдите горива като въглища и дърва.За услугите в сектора на здравеопазването се отчита инфлация от 7500% за 20-годишния период. Най-голямо увеличение е регистрирано при лекарските услуги – с 14 300% (143 пъти), следвани от болничните услуги – 125 пъти, като от 2011 г. цените на последните не са се променяли. При транспортните услуги увеличението на цените е с 6600% (66 пъти). Малко по-висок е процентът за скока на цените на горивата и смазочните материали, що се касае до личните автомобили. Пътнотранспортната застраховка обаче се е вдигнала 176 пъти. Сериозна инфлация – над 143 пъти, НСИ показва и за образователните услуги, като най-много е поскъпнало висшето – 175 пъти. КАКЪВ ХЛЯБ ЩЕ ЗАМРАЗЯВАТЕ ВИЕ ПРОСТО НЯМА ДА ИМАТЕ КАКВО ДА ЗАМРАЗЯВАТЕ И В КАКВО

Напиши цените преди и сега и покажи как слмяташ повишенията, че нещо са ти много надути сметките.

Има ги в нета сметките са за 6 клас ако се разровиш и ти се смята

0,15 стотинки типов хляб килограм 95 год,023 ст кисело мляко айде стига ти

85лв заплатата и 45 лева пенсията. Айде стига!

Хлябът никога не е бил 0.15 ст и млякото - 0.23 ст.

заплата 200 лева с златно покритие по сегашени цени смятай 200 по 50 равно

Свинското беше 3.60 а телешкото 5.40. Сега двойно, а заплатите са повишени десетократно.

Ако нямат генератор, всичко в хладилника ще замине като спре тока.

начи аз таа работа изопщо, ма изопщо не гъ вервам. Как нема да имат ток една седмица, чи то тва при комунизма го немаше, щото има -нема ток, па при американците ваопще нема ток да има ток. Чи как тъй в най развитата и демократична дръжава ша стаат таквиз работи ??

Ако мине през България подобно на американското събитие, тази страна ще изчезне завинаги.

Ние в БГ-то строим от тухла да е здраво, а американцити строят от талашит и картон. Как нема да отнесе ветера сламената колиба???? Ти кат си толкуз умен, нъл знаиш приказката за трити прасенца ?!

Американците строят от дърво, защото са земетръсна зона.

Ма ти сериозно ли ??? Да си чувал за противоземетръсни шайби, трегери и прочие, които са в основата на строителството с бетон ??? И които се използват в цял свят точно в земетръсните зони ????? Малеее къв смешник си !!

Шайби се ползват за бетонните сгради, а не за еднофамилни къщи. Боклук.

За бетонни ЗДРАВИ сгради де, така е ! Не за хамериканските сламени колиби, дето ги сковават за 2 месеца за поредния емигрант, дето ще се нахендри с 30 годишна ипотека да плаща дървенията !

През България е преминала Червената армия! Урагани и земетресения са нищо пред това бедствие!

Българите живеят в България!

Лютеницата ще спаси света, бем ти и Ноевият кобчег! Лютеница му е майката, ама само тази с хорцето от Първомай. Другите не важат и са фейк нюз!

Така се казваха американските бомбардировки над Югославия.Нека този милосърден ангел сега да направи така че градовете им да заприличат на Палмира сега

Стига с тази Югославия, бе! Комунягите разграбиха и разрушиха България, умориха и прогониха милиони, ти плачеш на чужди гробища - за сърбите, че заслужано им набиха канчето за да спрат с геноцида.

Аве, за кво сте го замразили тоз хляб кат няма да има ток???

Ехх пичове, заебахте си хубавата страна, избягахте и я оставихте на мафиотите. Ми то не може да пренесеш български климата на 11 000 км западно. Но за ваше успокоение ще ви кажа, че в БГ Дориян е от 30 г. , а в момента конкретно е байXyй. Та този ураган е по-унищожителен и от Дориан.

Къде мога да пратя буркани с миналогодишна лютеница за нашите атлантически партньори?

И КвО прайти във Флорида "Българи-юнаци" ? ... да ви питам аЗ ? И що не си стояхте тук в ... BG-то ?Сега ми яжте кУ..... исках да кажа замразения хляб ! Помияри такива !!

защото могат

Урагани, земетресения, порои, суша и студ...нещо непознато за нас в България. Имаме най-прекрасното кътче на Земята, но нямаме воля и акъл да го отстояваме.

те вече вонящите побеляват, скоро ние ще сме просто поредната вълна, претопена тук.

Ее защо е отслабнал .Щеше уж 6та степен да стане :(

Ами върнете се в българия. Тук ще ви е спокойно небългарчета !

БОЛИ МЪ КУРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Имам си достатъчно ядове, та да се кахъря и за проблемите на българо-американците с урагана.

Да си дойдат в България. Тук урагани няма.

Хляба и лютеницета са нещо което се яде (да си натъпчеш стомаха), но технически не са храна (не съдържат нищо ценно и полезно). Стават, но да ги ядеш два-три пъти годишно, когато трябва да оцеляваш заради бедствие.

пълна корема с леб, а за енргия чоколад...

кога тоя ураган стигна чак до БГ!?

В лютеницата е спасението нашите дроги и соросоиди отдавна са го доказали и да не забравяте банани много банани

Ти нали само окосмени банани употребяваш в стола на Позитано 21 , не ги мисли другите !

Пак се обади от младежкото ГКМС.

Те хубаво замразяват хляба, но като залипса ток този хляб за два дни става на мухъл, воден мухъл. Затова се купуват сухари, вода, примус и т.н.

за да са там те имат много като истински хамериканци хахахахаха

Не ги мисли българите в САЩ, ще се оправят. Ти по-добре иди си плати парното и тока.

Отдавна нямам ток на соларно съм ,парното го отрязах нета е на комшиката

Определено не ми дреме за т. нар. ни изселници във Флорида. Дали имат идея, че у нас ката ден брулят нашенски "урагани" с убийства, грабежи, геноцид и мизерия? И оцеляваме без краварска лютеница ! Напук на велможите от ГЕРБ. Корав матр`ял сме, предайте на Тръмп и на тръмповица, бг флоридчани.

И пак е по-добре от обрулената и опоскана от ГЕРБ-БСП мафия в България!

Кой опосква България, май БСП не са били скоро?

Бившите кадри на БКП, щом питаш! Бочко къв е бре, папуняк? Да не изреждам останалата мародерска пасмина от свитата му, всичките бивши закоравели комундета.

Май сме на едно мнение, защо ме репликираше?

Че България кога я опоскаха? Кога Мултигруп притежаваше половината България, когао банките фалираха умишлено и поглъщаха спестяванията на хората, кога бяха приватизирани без пари Техноимпекс, Пловдивския панаир, стотиците предприятия заграбени от Баневи, Стайкови и др. подобни, кога НЕК беше загробена с 4 милиарда и къде отидоха те. Хайде попитай някой по-интелигентен и спри да бръщолевиш глупости!

нещо ти се губят 10-те години на герб,защо ли? защото си облъчен и медиите ти говорят дефакто за приватизацията която ни наложиха като условие да влезем в ЕС ама мълчат за всички кражби на герб - кърджали е даден на ердоган за гласове - турска реч, бизнеси, управници, последните българи се изнасят от там, пробутват ти зад гърб джендърство, истанбулски конвенции, стратегии за детето за жилищата и прочие, изпуснал си че тия затриха българската държава и българския етнос, нека ви е герб, само те ще ви оправят нещастници прости.

До: do goshko Не те знам зелен ли си или тъп, но питай някой по-знаещ да ти обясни: - Кога започна приватизацията и кой позволи на Мултигруп да си присвои половин България. С какви пари? - Кой посволи създаването на кухи банки, които завлякоха парите на хората. - Кой позволи създаването на ДПС. - Кой отърва Доган за това, че издаде всички български разузнавачи на Турция. - Кой му даде 1.5 милиона за консултации за нещо, от което и хал-хабер си няма. - Кой се целувашще с Местан на Орлов мост. - Кой управлява с ДПС няколко пъти. - Кой им даде местата на всички областни управители - Кой им даде ключови министерства, в които не можеше да се чуе българска реч. - Кой разреши новините на турски по българската национална телевизия. - Кой си затваря очите пред безчинствата на циганите вече 30 години защото купува гласовете им. Кой ги прави мюсюлмани и ги кара да се обявяват за турци. - Кой изкупи Техноимпекс, Панаира и още стотици предприятия за жълти стотинки - Кой възпрепятства разследването на криминалния преход. Така, че трагедията на България не започна преди 10 години. И още, от една опоскана и изпразнена къща какво можеш да вземеш?