Франция отваря 150 професии за българи и румънци

Френското правителство реши да разгледа хипотезата за предварително отменяне на временните мерки, ограничаващи достъпа на българи и румънци до трудовия пазар на страната. "Отворен" обаче е вече пазарът за 150 професии.

Обратно в новината

Коментари - Франция отваря 150 професии за българи и румънци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А за бели ,чисти не-роми с образование дали ще може?

како,бате няма страшно ще дойда един ръководител да стана ша ва упрая тогава .Франсия шъ стане като България :)))

Леле. Ами сега? Никъде не виждам в списъка на професиите проститутка,джепчийка,сутеньор,събирач на желязо,просяк,многодетна майка на аванта .... Милите роми ,какво ли ще работят?

По Тошово време циганите си бяха нетолерантно приобщени чрез работа. Сега франсетата кое от двете ще правят: 1) приобщаването чрез работа или 2) толерантно запазване на циганската етно-култура, обичаи и вярвания. Според които, общуването и работата за НЕцигани е "мръсно" дело?

dap7@

А бе на теория имаме право да работим,ама французите каквито са шовинисти дали ще ни наемат а?Не си ли франсе и чинии няма да ти дадът да миеш в тази "криза".Освен ако не си някоя засукана мацка и да си играете на мама и татко със собственика на ресторанта.

vlad

интегрирането на ромите, които идват предимно от България и Румъния, чрез труд... ТА НЕКА ФРАНСЕТАТА ДА ВЗЕМАТ И БАТ БОЙКО ПРИ СЕБЕ СИ И ТОЙ ДА ПРИХВАНЕ МАЛКО ОТ ИСТИНСКА РАБОТА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА РОМИ. НО НЕКА ПЪРВО СТОРИ ТАКА ЩОТО СТРАНАТА НИ ДА СТАНЕ ПОНЕ НАПОЛОВИНА БОГАТА КАТО ДЪРЖАВАТА ФРАНЦИЯ!

До там ни докара тройната коалиция, комунистите и Държавна сигурност, да се радваме на подритване, унижения и понякога снизхождения като това в Европейският съюз! - Ще каже, вероятно, ген.Бойко Борисов - Премиер на РБ.

Няма ли кой да им разясни на франсетата, че това не са българи, а граждани с български паспорти от една нашумяла етническа група? И да си пазят Айфеловата кула.....

Абе , аз пак не разбрах?! Това само за роми ли е или може и бели българи да работят там??? Те като заемат местата в банковото дело и компютърните технологии, ние клозетите ли ще им мием?

Е ДОЙДЕ ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРАТ ФРАНЦЕТАТА ЩО Е БЪЛГАРИН И ЩО Е ЦИГАНИН. сЕГА НИЕ ЩЕ СИ ГЛЕДАМЕ СЕИРА.

романе от "РомDataMining" щъ се насочва към ФранцЯ, кво шъ правя яз, собственика на "РомDataMining", сам ли ще копам за ром... и да та майнинг тамън

за ТЯХ всички НИЕ сме едно!

жалко

бе братче! Мецо сопран!!! В смисъл че вика на мечката: " Айде МЕЦО, покажи на ората ка са търкаля млада гербаджийка за депутатски пост!"

Това във връзка с отварянето на пазара на труда за цигани ли е?

това е във връзка с циганското нашествие във Франция! Те навремето ни нападнаха с похода на босите - сега ще им го върнем с похода на .... абе к'вото се присъедини

Търсят се само квалифицирани РОБИ от бившите социалистически страни. Това целяха капиталистите с разтурването на социализма. А ни промиваха мозъците, че това е свободата. Разтуриха ни промишлеността, селското стопанство, образованието, спорта, за да имат повече пазари за тях. Изсмукват всичко кадърно и го правят РОБИ.

Аз, като "роб" във Франция издържам мойте пенсионери, които работиха действително като роби, за да можете вие да живеете като паразити а ние като пчелички. Но вие и в мързела си се провалихте-цял народ работи за вас, но наблегнахте на идеологията, а не та Технологията. Бегай на Буздлуджа и яхни чинията!

българите в България работим за твоите пенсионери и за децата ти, а ти във Франция работи за френските пенсионери.

промитият мозък неподлежи на ремонт-болеста е неличима

Къде са ромските организации? Как може да ги карат да работят?

Не знам защо го лансирате това като такава ТОП новина ?!!?! Това си е в реда на нещата да започнат всички да ги отварят след като изтекоха 5-те години от както сме в ЕС..

"Трудът ще ви направи свободни!"

С мнооого малки изключения е уцелила точните професии на нашите мангали. Браво на французите, нека и ние интегрираме тези с престижните професии, ако има такива.

е най-силната им страна!

Абе българи,за циганията сме си виновни ние или по-точно онези наши дупедавци и печелбари които след 89-та се писаха големи правозащитници и хуманисти само за да глътнат тлъстите бакшиши от разни хелзински,право и кривозащитни мафийки на Европа.Те самите в Европа цицат с демаготия,лъжи и апокалиптични заплахи тамошните богати пенсионери и не особено осведоменият им масов потребител като плашат с нашествие на "диви източоевропейци".И те са основните които крият от месните граждани,че катуните не са от българи а от български цигани-търтеи свикнали у нас на социална издръжка и престъпни доходи.Но за това пак сме си виновни ние българите-защо се съгласихме безмълвно в българския паспорт да не пише "циганин" а само "българин"?Хак ни е!

Това са част и от техните цигани прогонени с въже , огън и меч на изток преди 4 -5 века , ние им ги гледахме пет века сега да си ги гледат те

"интегрираmе ромите от България и Румъния, чрез труд, съобщиха от френското правителство" наi-после някоi да разбере, че циганите мноого искат да работят (в ръководство, управление, информатика, банки и застраховане, търговия) и емигрират защото в бг и ром-аня всички само с това се занимават и няма толкова свободни места. A вав франция - има ...

О френчета , Вие циганин отглежда ли сте досега .След някоя и друга година като Ви източат социалните фондове друга песен ще запеете..

Те си имат няколко милиона, но от други раси. Там има паразити, които трето поколение само лапат социални помощи....

АЙДЕ БЕ БРАТЯ ФРАНЦУЗИ КОГА ЩЕ ГИ ВЗЕМЕТЕ НАШИТЕ" БРАТЯ" РОМИ-ЦИГАНИ.ДАНО ВИЕ ГИ ИНТЕГРИРАЙТЕ В ЕС.

Моля, научете се да пишете на български книжовен език, когато пишете новините...!Няма глагол-РАЗТУРВАМ..!?

До "Филолог...". Тъй като не съм филолог, би трябвало вие да сте прав, но глаголът е посочен в речника на българските думи. На английски е "break up" - разбивам, разстройвам; mess up - разхвърлям; dismiss parliament - разтурвам парламента;

едни РАЗТУРИХА седянката, ако си спомняш! Все учени глАви бЕха!

Циганос на древногръцки език значи невъзприемчив. Трудно е да интегрираш индивид,който не може да живее в общество. Това е констатация на германците. Джанката никога не става праскова или банан. Това е. Специалност- "белене на откраднат кабел на факултета по винкела." Френсетата какво ги чака,ще откачат.

Заглавието е грешно. Тези 150 професии са отворени за българи и румънци още от 2008година. Аман от разбирачи....

Абсолютно си прав!!!

правилно

Мале, а дано ги вземат....

Сега нека те си ги интегират....

Да не забравят и професията КРАЖБА с всичките и под условия.Кражба на желязо,по домовете,бране на тухли,джебчийство,проституция идр.

Горките французи!Още не са опознали ,че ''затрудненото социално положение'' на ромите се дължи на нежеланието им да се приобщят.Не желаят да учат,не им се работи,не желаят да спазват законите и порядките,защото са научени че има и по-лесен начин.Да раждат на по 12,да крадат,да проституират и да чакат на готово и жилище и помощи.Научени са ,че тъмния цвят на кожата дава привилегията да живееш на гърба на другите,да не подлежиш на санкциите на закона валидни за всички останали,да не плащаш сметките за ток и вода,да пътуваш безплатно с влак и трамвай ,да си безотгововен към потомството си и всеки който си позволи да изрази възмущението си да бъде обвинен в дискриминация.

Точно казано!

а на бас че това ще е наи-големият провал на фрацузите от щурма на бастилията досега,няма лошо,нека опитат.

право в десетката-по-точно не може и да бъде

Все професии, където циганите са спецове.

..искаш да кажеш, че не са специалисти в "Обработка на метали" ли?! ;)))))))))

Хем ще се оттървем от мангалите, хем ще свалят ограниченията за всички българи предсрочно! Евала!

Хем ще се оттървем от мангалите, хем ще свалят ограниченията за всички българи предсрочно! Евала!

В джунглата законът е един: "ПРАВОТО Е НА СТРАНАТА НА СИЛНИЯТ!" Когато палачинката Господ я обърне, ПРАВОТО ЩЕ Е НА СТРАНАТА ИСТИНАТА, а не на интереса/лихвата, дивидента/.