Харчим повече от чужденците на море. Алкохолът помагал на туризма

Българските туристи са склонни да похарчат на морето повече пари от чужденците, а се оказват и по-дисциплинирани от тях. България няма да се отказва от алкохолния туризъм, стана ясно пък от думите на министър Делян Добрев.

Обратно в новината

Коментари - Харчим повече от чужденците на море. Алкохолът помагал на туризма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сър

И все пак друго нещо си е шльоковицата

Харчим повече от чужденците! Това иска да ни каже, че българите са с по висок жизнен стандарт от чужденците, пребиваващи у нас на курорт! Това не е вярно по две причини: 1-во У нас идват безработни чужденци с парите от социални помощи и те си пазят всеки цент! Кога наш безработен циганин със социалната си помощ, или пенсионер с наша пенсия ще отиде на курорт в Испания, да речем - никога! 2-ро. На море у нас ходят само дребни бизнесмени, които са намерили ниша и наистина заработват добри пари, при наличие на клиенти! Но, това са един-два процента от населението ни, броени заедно със семействата си! Мислете като четете, еле па, като пишете!

В Библията има една фраза на Исус,когато казва на учениците си по повод лъжепророците-"по плода им ще ги познаете"Та така и с нашия туризъм.Толкова години и хотели и закони се правеха по мутренски образец от алчни и безмозъчни.Е,плода е вече налице.

Само така, прав е бакалавърчето. Швепса освежава, швепса ободрява....пийте само гроздова.

Какъвто премиерът-такива и министрите му - алчни. Лично са заинтересовани да има алкохолен+секс+нарко+цигарен туризъм. Нали мафиите са си техни, те прибират парите.

Министърът дава рецепта за превръщане на курортите в Вертеп!Вярно е че кръчмите печелят от пияниците!Но колко печели лондонски хотел за милионери?С имидж за такъв от 300години!Селския манталитет на хотелиерите няма да докара аристократи но да си помечтаем!!

Министърът явно не знае за какво говори! Никога не съм съжалявала толкова алкохолици (а съм работила и в кръчма), стои, гледа в една точка и пие, и пие и цяла вечер пие и това пълен хотел хора с ДЕЦА, и пият и пред децата си! Този човек не се забавлява, дори не говори докато пие, не обикаля, не разглежда (респективно харчи), този човек стои и пие. Избива си олинклузива сигурно почти на сто процента. Нормалните туристи, които харчат, ще избягат, защото гледката е и грозна и тъжна и ще стане пумийна яма!

този младеж ..(добрев) май не е изтрезнял от снощи...

Господин Добрев, не чуждите туристи, а Вие сте този, който не разбира какво значи ал инклузив - язък за образованието в чужбина. Навсякъде по света ал инклузив значи едно и също, но в България хотелиерите и те като Вас още не са загрели за какво иде реч и се оплакват, че Гърция и Турция вземат туристите. Не курортът, а плажът трябва да се включва в цената, ако не се включва хотелиерът следва да го обяви предварително и да намали цената или просто да се споразумее с концесионера на плажа не е толкова трудно.

Прекрасно е, че у нас се развива алкохолния туризъм! Няма по-голяма отмора от това да се натряскаш на чист въздух, без цигарен дим. Хем е полезно за поркащия, хем не вреди на никого! Затова гражданите на културна и демократична Европа се чувстват като у дома си на нашето море. А, наздраве! Че стана обедно време!

ПАК ТИЯ МРЪСНИ ЧУЖДЕНци с техните претенции. Добрев да им наложи забрана и да им искат визи!

Жалко, че този човек е сложен да отговаря за туризма. Много ниско гледа и се намира. Жалко и за спасителите, защото тези "желани чужди туристи", които си мислят, че тук всичко им е позволено, с лошото си поведение в морето могат да изложат на сериозна опасност и живота на спасителите.

Това в един момент помага много да знаеш-особено на пенсионерите.

Всичко е до време. Простотията също. После всичко се забравя, но защо ние да сме потърпевши ?

Ми то ако се откажем от алкохолния туризъм, 90% от курортите трябва да затварят. Ама айде поне, да се спазват правилата, а ? Да се напива - няма проблем, ама ако тръгне да прави зулуми, да си понася последствията.

се напиват, та няма да върлуват на свобода през отпуската. Хладилниците братчед, хладилниците водят до други екстри. И хубавите климатици при държавните служители, които ни хортуват за енергийна фиктивност.

"Свободни сме да бъдем индивидуалисти, а не просто all inclusive туристи."

Становището на Гн Министъра, е в синхрон с неговия опит и ценз. Дажв малко се надскочил.

Важно е какво иска туристът, а какво смята баба от село или инвалидът дето хейтърства по форумите - както е казал римлянинът - "Бедните да го духат!"

89-та ни будалкаха, че сме еднакво богати. Но се оказа, че в центъра на цирка са гонещите въдух под налягане, борците на партията и нейните мулета. По-скромно, че Мудис ще ти понижи рейтинга.

Сега искат и със Закона за горите да съберат всички останали отрепки и в планините.

На нас в инспектората ни се полагат карти за 300лв на човек ол- инклузив -но за 10дена.Така,че алкохолния туризъм важи с пълна сила.

ни се полага домашна гроздова и шопска, all exclusiv..за друго нЕма.

Прочетох само началото, тъпо е да коментирам изказването на човек който е под нивото на много от тука пишештите.За съжаление такива са ни министрите.И един въпрос ако някой прочете това ДО КОГА ще търпим ПРОСТОТИЯТА

ГЕРБ СА ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

Добре дошли в клоаката на света!

Aз като видях АЛКОХОЛ реших че е изказване на Рашидов пък то бил експерта по културен мениджмънд

и в грееце на остров крит има един коурорт малли. там е така. какво да се прави ???парите над всичко!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

за това ще си останем не само тоалетнат ана европа а ми и на света......

Алкохола е акцизна стока и осигурява изхранването на бюджетните глави. Освен това така можем да съберем ЧАЛГАТА от ЦЕЛИЯ СВЯТ на наша територия. КЕФ България като КЕнеФ - така преди време един артист ни беше издокарал

Да, а пък ние се обидихме все едно не си знаем дереджето.

е как не, тук в лондон на клуб 25 мл. шот струва 4.80 лири, т.е. 100 мл. в лева е 46.46...по днешния курс...

Точно на плажа е построен грозен червен хотел. Положени са жълти плочки, под които откривам прекрасен жълт пясък, на югозапад в посока сергии и хотели. Как може?

Точно така! Като няма друго какво да предложим, ще предлагаме олигофрении! Алкохол, чалга, ку.ви, дрога... Да живее Бълхария!

България не може да се откаже от алкохолния туризъм, защото мафията печели много от това! Какво означава това - акцизът, наркотиците и проституцията са си чиста печалба и са 100% от възможния си пик, за което не трябват пари за реклама и не трябва да се променят нашите курорти. Какво означава другото , повече пари за държавата, качествена проектанска и изпълнителна работа, конкурентна среда с другите европейски държави. Как да искаме тогава културен туризъм и въобще нещо различно от простолюдие да идва от запад. Руснаците са единствените, които не са от простолюдието! Малко румънци и това ни е дереджето! Храната в една такава среда е подготвяна в кухни в строителна обстановка дори и в най-добрите ресторанти - питайте участниците на състезанието за най-добър готвач/ 3-ма от тях работиха в кухни без плочки..../ Не си мислете ,че нашите мутри имат по-висок от ромите критерии за храната , която консумират!

"Слънце, секс и алкохол - и всичко това на минимални цени". Някой може ли да каже нещо по-хубаво от това. Купооооооооооон.

Като си на 20 ти стига слънцето, секса и алкохола, минеш ли 30 искаш и да се наспиш, искаш да не чуваш чалга от всеки ъгъл и плажа да е чист. И си готов да платиш повече, но в България просто вече няма къде по нашето Черноморие.

Строим бетонни коптори, искаме и в планината да ги строим, дискотеки, сгради за увеселения всякакви... и после чакаме хората да идват за природата ??!!?? Сторим върху площи археологически ценности (има случаи) и чакаме хората да идват за културен туризъм ??!!?? Прав е министърчето в случая. Така сме си постлали.

...Западна европа е минала по тоя път-евтини ядене и пиене и лесно достъпни жени. Едни по времето на крал Артур, други в епохата на френската революция, трети-след плана Маршал. Сега е наш ред и няма що да се лъжем-по морето лятно време у нас винаги е така-Клоака. И ако на някого не му харесва, то цялата работа е в това, че няма правилен закон да регламентира дивия тримесечен разгул, който се вихри по крайбрежието.

Не ви ли е ясно, че когато бъде построена магистралата "Струма", софиянци ще бъдат само за два часа на море в Гърция? И окончателно ще забравят Бургас и "неговите хубави хора"!

Сигурно точно за това се бави тази магистрала, за да не бегаме по гръцко.

Няма лошо човек да има избор. Ама все пак догодина: София - Бургас - 3 часа. А който иска - да чака Струма. ;)

Това за 3 часа са пълна фантазия, както беше и преди 15 години.

Май си официален спонсор на КАТ, а?

Барман, сипи едно двойно, да не се разкарваш.

Неможе да се пуши на обществени места, но можем да се правим на щайги и децата да ни гледат. И аз обичам да си купонясвам и да пия, но да си рекламираме Черноморието с алкохолни турове е баси малоумието.

В Крит всички съоръжения на плажа, както и в хотела: басейни и др. са безплатни. За качеството на обслужването и на храната и напитките да не говорим. Който не вярва да отиде и се увери. Аз отдавна не стъпвам на нашето море.

А дали има ръст на приходите.?

Всъщност, българската туристическа индустрия е вредна за България! Защото 90% от работещите в нея, бачкат на черно и не плащат данъци. Да не говорим за вредните за здравето ментета, които ни сервират по хотелите! Като започнете от фалшивото сирене, минете през месото и рибата с изтекъл срок за годност, и приключите с алкохола-менте, от тубите с неизвестен произход!

Туризмът изпира взетото на ръка и е инкубатор на свежи идеи за сивата икономика.

Никъде министъра не казва подобно нещо, недейте подвежда хората.

Всички министри като началника са прости. Това ли ти е туризъм, бе момченце?! Да идват тука утайките на Запада, да се напиват до безсъзнание, да ги събират с линейките и да ги "лекуват" за наша сметка?

След като не можем да предложим нещо друго на нашето мутроморие...

След като си върнем източно европейците трябва да прекратим работата с най-пропадналите немски и английски туроператори. Да разкараме английските,немските и финландските отпадъци за да могат хората да почиват истински-да ги изпратим в БЮРМ.

тукмо се втущам от канарските острови ланзароте по точно и там чадури и шезлонги са платени които не иска да плаща стои на басеина на хотела....там е без пари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БЕЗ КОМЕНТАР Барел/USD 10:10 88.71 -0.61% ПОНИЖАВАНЕ Барел/EUR 10:10 70.77 -0.52% ПОНИЖАВАНЕ

...барели с какво са пълни, предлагам водка тоник с лед и лимон.

барелите са пълни с щастие. Ха, наздраве!

И аз като чужденците не разбирам, защо трябва да се плаща за плажа. Плажът е рекламата, която те привлича да идеш там. Остава само да те издоят нежно, а те искат да им плащам скъпо и прескъпо за рекламата. Малоумие!

Отиди в Италия да видиш, за каво става дума. Там плащаш за всеки камък на плажа.

Дайте да съберем всички лоши примери и да го направим така. В Саудитска Арабия бият с пръчки за гола женска пета, тях да ги гледам ли?

В Сан Себастиан например пък, платената зона с чадъри е минимална и на 2ра линия, точно обратно на тук, но защо да гледаме Испания, вижте в съседна Гърция, дори платените плажове са по-евтини оттук, да не говорим, че повечето са безплатни.