"Чуждите летовници си плащат за "ол инклузив" - и са свикнали всичко да е включено в цената. Но не всички хотелски бази, предлагащи този пакет, включват и безплатни услуги на плажа", каза за БТА управителят на плаж Слънчев бряг-юг Кирил Спасов.

По думите му чуждият турист често иска да ползва безплатно чадър и шезлонг и не разбира, че "ол инклузив" е хотелът им, а не целият курорт.
"Ако се върнем години назад, тогава туристът беше по-богат. Сега на плажа се пълнят първо свободните безплатни зони, след това зоните с платени услуги", заяви Спасов.
Хотлиери вече предлагали "ол инклузив" с Моцарт. Екстрата включва: следобедно кафе на фона на симфонична музика.

Слънце, секс и алкохол - и всичко това на минимални цени, коментира преди време Дойче веле за туризма по българското Черноморие.
"Дългият 8 км курорт Слъчнев бряг се е превърнал в място за алкохолен туризъм. Българският персонал е длъжен да стиска зъби и да търпи пиянските изстъпления на алкохолизираните чужденци", писа ДПА.

България няма да се отказва от алкохолния туризъм, стана ясно от коментарите на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев пред bTV по промените в Закона за туризма.
„В закона няма такива текстове. Има единствено определение за национален курорт,” обясни той в отговор на въпрос.
По думите му, след приемането на закона ще се изготвят наредби, в някоя от които ще се въведат повече изисквания по отношение на националните курорти. „В никакъв случай няма да забраним консумацията на алкохол... Слънчев бряг е курорт за млади хора. Все пак не трябва да се прекалява”, предупреди Добрев. Икономическият министър не смята, че алкохолният туризъм единствено дава имиджа на Слънчев бряг.

Според него, различните атракции, включително алкохолните турове, са „явно правилната формула..., защото всяка година има ръст на туристите в България, тази година в Слънчев бряг – над 10%”.