Коментари - Българи първи в света разбраха защо терапията при напреднал рак на простата не действа при всички пациенти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мъжът ми за първата операция плати 3хил.лв.За втората почте 9хил.лв,а е здравно осигурен и цял живот не е излизал в болнични.До пенсия има 2 години(ако доживее)

Поместената статия в дир за разлика от оригиналата е анонимна - никой не се е ангажирал да си напише името.Защо?Отговора е може би в моят пост поместен по рано ,но който от същият анонимник е премахнат.Защо?Защото в него бях написал истината за тази бомбастична новина.Всеки може да прочете какво са написали самите автори на статията.Има я на сайта на списанието в брой от 2/2024.Там Авторите още в началото са казали че това е обобщаваща -разказвателна статия с вече известни данни които има до момента в мед.литература ,а и се цитират 5-6 изследвания във фаза 3 (в които самите те не участват) ,както и още над 50 автора работили по проблема.Така че тези господа само исказват лично мнение по въпроса без това поне за сега да дава нови заключителни изводи ,оценки напътствия и т.н. факти свързани с лечението.Вероятно и този пост ще го премахнат но това е истината.

пак казахме хоп преди да скочим!

на тия с минусите да им съобщя, че терапията при напреднал рак не действа при всички пациенти не само при рак на простатата а и при всички други 100 001 вида рак! впрочем това важи и при не напреднал рак!

Преклон пред тези хора - да пробиеш в научните среди днес, показва само какви умове са. Дано България успее да набавя база, за развитие на наука - няма как да е навсякъде и във всичко, но има области, където имаме кадри, които заслужават да се направи много. Доста от свръх богатите ни хора са длъжници на обществото ни, но това проумяват едва когато ги налегнат тежки заболявания и осъзнаят, че лечението им чужбина е както за техните редови граждани, а не "величията" за които се смятат тук.

Хора, вие нормални ли сте да сложите такова заглавие за ОБЗОРНА СТАТИЯ, в която има чисто и просто разказ на това, което е открито до момента по темата от хора, които реално са учени и правят експерименти и открития, а не са лекари, които четат и преразказват какво е станало ???? САМО ЛЪЖЕТЕ ГОРКИТЕ РАКОВО БОЛНИ с тия бомбастични жълти заглавия! Нямате ли малко отговорност като журналисти??? Освен това списанието е повече от посредствено (води се хищническо списание) и изобщо не е "водещо" в нищо. Има поне 20-30 статии с много по-истински открития в такива списания от българи в България всяка година, за които също не си струва статия, камоли за този обзор от ИСУЛ! А тая платена реклама на амбициозни лекари, които искат да стават доценти и професори заради егото си и такси за преглед от по 200 кинта, защото по 100 лв са им малко, щеше да става единствено за тоалетната, ако не беше в електронен вариант.

Не са лекари? Вие добре ли сте? А кой прави изследванията, кой работи с медицинските онколози? Това не е обзорна статия, а новина, при това от световна научно важност, която може да промени терапията занапред не само в тази диагностична и терапевтична област

Ракът на простатата е с висока честота като заболеваемост, но с много добра прогноза по отношение на стациониране на заболяването, спиране на прогресията и дори излекуване.

Написал някой нещо си, сега трябва да се провери ... като има намесени българи търсете далаверата, шерше ла фам по български, хахаха Установили са, че раковите мутации не са само в един вариант, а възможностите са няколко

Кво лечение бе що лъжете , че е пределно ясно всичко е кинти , а като работиш за 1000 лв заплата ще мреш защото нямаш 7000 или 8000 да платиш лечение или там операция и никой не го интересува за народа вече , а навремето имаше здравеопазване и доктори но сега има само дай кинти или мреш , да ви е честито демокрация

Леле някой май не е плащал здравни вноски ?

И какво ако не е плащал здравни вноски? Да умира така ли? Тия вноски абсолютно нищо не покриват. Тия които са ги уредили в големите чуждестранни фирми взимат хем големите заплати, хем имат допълнително здравно осигураване. В нормалните държави медицината е безплатна. Ти по какво позна че тая работа става със здравни вноски? Мутрите тъпанари ли ти го казаха? Я кажи как по здравна каса се вдигат Спартаните специално само за избрани за да ги закарат на лечение? Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Ако сте здравно осигурен, безкръвна операция (за простата говорим) плюс престой няколко дни в болница ще Ви струва около 600 - 600 и малко лева. В луксозна клиника естествено ще е доста повече.

Ако си здравно осигурен, защо изобщо трябва да струва нещо допълнително? Дори и да са 600-700 лева. И друг е въпросът за радикалност при т.нар безкръвни операции и пълно възстановяване, както се обещава.

Здравната каса няма функцията, а и капацитета да покрива всичко. Ако беше така от 100 хил. операции на година от касата биха могли да бъдат поети изцяло първите 10 хил., останалите - сори!

Браво!