От всички европейци българите най-малко вярват на новините

Българите са сред европейците, които най-малко вярват на новините, показват данни от проучване на Евробарометър, представени днес от Европейската комисия.

Обратно в новината

Коментари - От всички европейци българите най-малко вярват на новините | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Новивите са в стил Работническо дело. Пропагандите са същите. Само дето сега лицемерието е в пъти повече. Може би, защото видяхме и едно и другото и вече може да се прави сравнение. Преди бяхме невежи.

От години няма новини. Има манипулации и пиар на еврогейските ценности, на стабилността на Б1,2,3 И най вече времето, болести, вируси, призиви за памощ на болни, за които би трябвало държавата да се грижи. Останалата част от "новините" е да ни внушават колко са лоши, тези, които неолибералите не одобряват. Фалшиви новини, популисти...бля, бля простотии.

Преди година може би, Папата заклейми медиите който подават лъжливи и фалшиви новини и информация. Вземах го за найвно, но след месец два се убедих, колко е бил прав и казал истината в прав текст. Медиите по света не ги контролира никой, били четвърта власт и ето ядем им попарата, за пари бълват лъжи. Българските не правят изключение. Няма оправия, така ще е.

Аз съм изключение-следя новините и времето !

Вие на вицове вярвате ли? Защото българските новини са точно вицове. А по сериозно са дезинформиращи или манипулиращи. Всеки уважаващ себе си , със сиво вещество - няма как да вярва на пиар

Днес Правителство на "Борисов 3", отмени Параграф 53, ал. 2 от ПЗР на ЗИДКСО от 2015 г. на "Борисов 2" по който се осъвременяват пенсиите за трудова дейност от 01.07.2017 г., тоест за ЗАМРАЗЯВАНЕ на 2016 г размера ..., до преизбиране на "Борисов 6", ... през 2026-та година. Как да не вярваш на една такава новина, ама тя за вярване ли е?!

"...борбата с фалшивите новини следва да се води най-вече от журналистите, редакциите и властите." Хи-хи, те са генератор на фалшиви новини. Властта ги задава, а журналистите ги разпространяват.

В страна със силно зависими от управляващите СМИ и със силно зависими управляващи от външни интереси, това няма как да е случайност. Просто българите доказват, че са оцелели в изключително тежки условия през вековете благодарение на здравия си разум. И въпреки всичко това, което им налагат и вътрешни и външни неприятели (за да избегна по-силната дума врагове).

По-силната дума е, ГАДОВЕ. Произхожда от съществителното ГАДюка - (лат. Vipera ursinii) или известната ни в България пепелянка.

Ал

Явно в целия неолиберален свят е така - медийната машина е впрегната да убеждава хората, че живеят по-добре, докато положението се влошава. Да, ама хората все по-малко вярват. Накрая неолиберализма ще последва социализма и ще се сгромоляса с гОООлям трясък.

Някак си е постижение да си най-мнителен и най-лековерен едновременно. :))

дали са "ало" измамници или "Добър Вечер драги зрители" се тая...

Този път новината за българЕте и хареса. То хубаво да им вЕрваме, ама тя работата е като "Добро утро Пено - Аааа, мляко квася".

А на кого да се вярва, пускат по някоя новина, за да си чешаме езиците...

Как да вярваме като всичките медии се държат от Баце и Шиши ...

Хората отдавна не купуват вестници.На телевизии не вярват.Необходимо е да се развива шестото чувство във хората ,да отсяват лъжите от истината.Медиите са купени и защитават интересите на собствениците си.Каквото им кажат,това пишат и говорят.

защото много е лъган от медиите.

Не съм гледал телевизия от 18 години, няма и да погледна. Хвърлям по едно око в нета само на заглавията, като и от тях ми се повръща. Безогледна пропаганда на несъществуващи евроатлантически ценности, брюкселски новоговор, политкоректност. Трябвало да сме солидарни с Брюксел, като настаним "бежанци", както и да обгрижваме тукашни "групи в риск". България била небивало успешна. С НАТО ще сдържаме Русия. "Режимът на Асад","режимът на Путин", умерена опозиция, която са "бунтовници". Проруски сепаратисти в Донбас. Анексия на Крим. Само негативни новини от Русия. Негативно за Тръмп. Мъжете са изверги, които изнасилват. "Вървял"дебат за ИК. НПО са гражданско общество. Несъгласните са популисти. И разбира се всякакви гадости, криминализми и жестокости, както и аварии, епидемии и таласъми. Уважаващ себе си човек няма как да рови в тази мръсотия. Естествено че 97% няма да вярват. Медии изобщо няма, има стенвестници, които се пишат от примитивите на сороските НПО. Комунистическата пропаганда беше цвете пред либералната плесен.

хайде, хайде. Четеш избирателно. нещо да кажеш за руската пропаганда писана директно от петербург? То не са всяка седмица безаналогови свръхракети, то не са всяка седмица прогнози колко още малко му оставало на ЕС и УСА. Примитивна руска пропаганда като за селски бабички.

Чета лента.ру, взгляд.ру, газета.ру, риа.ру и още 20-з0 техни новинарски портала. Има доста критични статии, основно към икономиката им. Чета критики например, защо им били мощни оръжия, като пенсиите били ниски. Медиите им са невероятно свободни, всякакви мнения и анализи. Руското общество е абсолютно различно от нашето. Първо-образованието им е висококачествено и хората масово са образовани, което тук не е така. Второ-за разлика от нас те са патриоти и силно поддържат Путин и екипа му. Не толкова личността Путин, колкото политиките му. За да разбере човек Русия, трябва да знае езика, да е живял там и да я почувства със сърцето си. Западът няма сърце, той е от пластмаса, евтина при това.

Как да верваш на 95% купените и зависими медии на Боко и Шиши

А трябва ли? Четете Ноам Чомски - "Медиите под контрол"/1991/....прочетете и мнението му за индустрията която контролира мисленето на обществото-PR /връзки с обществеността/ .... други са движещите фактори и това отдавна не е стремежа към истината.

Ама вие това дето го бърборят и пишат по българските медии ''новини ли му казвате?????Нали хората виждат около тях какво става как тогава да вярват какво ни е ''стабилно, доволно, спокойно'' както лъжат по медиите?? Аз на очите и ушите ли си да вярвам или на някакви мижитурки дето за пари какво ли не биха казали или написали

Най-накрая българите да имат положително първенство в някоя европейска класация. Пиша го съвсем сериозно.

Една хубава новина за българите! Защо да вярваме на медиите? Особено на българските, които ни мислят за глупаци?

Откакто спрях да гледам телевизия се чувствам по-добре !!! Сериозно го казвам !

Само ТУРСКИ и индииски сапунки по които са лее ужасни сцени на викове омраза кьлнене ревност скьрцане сьс зьби напрежение сцени с болници на системи припаднали и ревящи мангалки и тия филми са от 2009 точно откакто ония боклуци от ГЕРБ са на власт тв ефира е мноого зле оная гадина вБАНКЯ иска всички да живеят под постоанен стрес и напрежение мька /точно като в турски сериал/докато тои изпразва Евросредствата и ги кешира в Лихтенщаин

Ами в българия 80% от медиите са купени от Кой-та нормално е хората да се съмняват.Има обаче сайтове като Бивол,които са от разседващите журналисти неудобни за властимащите.Та важно е и да има документация.А пък хубавото на интернет е,че информацията се разпространява от коментиращите и всеки сам си преценя.Но хората в бг вече са наясно с манипулациите предимно по ТВ

То пък едни новини,всяка втора ,,новина'' в България е криминална,останалите са по поръчка. Как да вярва човек на медиите?

Парен каша духа!

Като са с промити мозъци......

Е то как да им вярва човек , като малко медии имат за цел честно и безпристрастно да информират хората! Повечето защитават някакви интереси , партийни , бизнес интереси , лични такива интереси на други компании и държави , особено пък на електронните медии , и най вече на интернет! Толкова долни новини се тиражират че въобще нямат нищо общо със събитията , а доста са конспиративни и подривни!

е, какво? стоиме много по-добре от европежците във всяко отношение. особено пък щом ш9% от българите смятат. че фалшивите новини са проблем. За европейците този процент е по -малък - не им пука, че ги лъжат, защото и те самите лъжат

медиите са на Кой

да им се вярва:купени са. Едно се премълчава, друго се изопачава. Няма вече и журналистика в България. Има журналя, но не и журналисти.

правилното заглавие е че българските либерални медии представят най много фалшиви новини

И как да вЕрвам на медиите, като трите прасета са ги приватизирали всичките? А и акво да чета от тях - навсякъде само снимки на Тиквата, и преразказ на идиотщините му. Трагичното е, че в румънските и сръбските медии можете да намерите по-обективна информация за ставащото у нас и по света, отколкото в нашите!? В интерес на истината - има няколко сайта, на които може да се вярва. Но това изключение просто потвърждава правилото.

И защо е така ? Защото българите са невежи и недоверчиви, или са много лъгани и достатъчно чувствителни, за да различават фалша ? А журналистите, как се чувстват ? Да не им вярват от 60% до 96%, според различните медии ? Дали не трябва да си направят някакви изводи, ама за тях, не да се оплакват от лошите си читатели ?

Българите въобще не вярват на медиите /ТВ, радио и преса/. Защо - всеки ден ни лъжат колко добре живеем, а го чувстват само 1% от населението. Друго - почти нямало безработица - безработни се водят само регистрираните в бюрата. Повече няма нужда. Всички знаят кои и как се назначават на топлите местенца, кои печелят търговите и т.н.

Платени политически медии . И кучетата го знаят !

Мисля, че тази новина причинява големи хеморориди на Пеевски и хората му. Тенденциозността на новините не прозира винаги и в същото време е учудващо защо народът гласува 30 години за явни негодници, защо не избира по- способни хора и защо живее в мизерия. Явно лъжите и спекулациите в медиите работят повече от изложеното в новината, че българите масово не вярвали на новините..

Чудесна новина и безспорно доказателство , че категорично сме интелигентна нация . Древният ген си е древен ген. Като прибавим и неизкоренимото ни , малко горчиво , но блестящо чувство за хумор , изводът е необорим : Ще ни бъде , хора , напук и въпреки всичко и всички ! Бог пази България и има защо . Със здраве :)))

Нормално. Нашите медии са най-манипулиращи.

Е как да вярваме напълно, като и тук водят пропаганда за Истанбулската конвенция и пускате понякога на ден повече от една статия по въпроса? Не че не може да схванеш връзката, по това коя е директорка в тази медия, като знаеш мъжа и какво говори от ЕП. Ето за това не се вярва на медии. Че са обвързани с политически фигури. Но най-голямо впечатление са ми правили немските медии при войната в Югославия. Тия все едно разправяха за нещо друго. Избират си добри и лоши. За добрите нито една лоша дума и пълно премълчаване на информация. Примерно за открит масов гроб и не можеше да откриеш нищо у никоя немска телевизия предавана тук. А за лошите, ги плюят с неща от преди седмица, ако не са открили нови. В същото време съм гледал и английска, щатска, руска и български новини. Българите обикновенно само цитираха. Другите са с пристрастията си, но чак като немските не съм виждал да лъжат. То и по вестниците там е така. За изгорените в Одеса пишат например, при сблъсаци между проруски и украински групи, били загинали незнам колко си хора. Все едно не знаят кои са виновните и кои са загиналите, при положение, че го има и на видеа. Виждал съм как коментират и за протест на родители срещу готвено обучение с примери за обратни. Правят се журналистите, че не разбират проблема. Въобще и там бе наложено от медиите. Нищо чудно някакви медийни магнати тип Мърдок да са обратни и да го налагат. Не гледам такива неща, но сигурно и тук в разни Биг Брадъри и разни шоута налагат обратните.

нормално е ... защото нормалните българи се спасиха , а мутрите и ромите не е трудно да ги заблудиш ... а то други маи не останаха ... ха ха ха

И има защо. Като се знае,че ПееФски е як медиен олигарх,а Прокопиев-издателят,служи вярно на "Америка за България"....Като е видно,какво открита корпоративна и рекламна политика водят "големите"медии и колко са съобразени с пазарно-политическата среда....какво да се вярва на "новините"!?

Ние,българите, може да имаме много недостатъци и може да не сме много умни,но не сме идиоти.А както се оказа както много западни медии и някои техни подражатели в България,считат че сме именно такива!Груба грешка!

Как да им вярвам като лично съм се убедил , че от мухата правят слон !

Каквато икономиката, такива и медиите, такива и синдикатите и т.н.

Не само не вярвам, а по презумпция приемам, че е обратно. Е, в тази новина може и да има зрънце истина, но трябва допълнително разследване ...

Че то у нас има ли медия която да не слугува, как да им се вярва?!?!?!

Шило

Че то, за вярване ли е?