Българи: В Босилеград владее страхът

В Босилеград владее страхът. Там продължават да гледат на българите като на втора категория хора. Безработицата е 80 %. Българското малцинство е опропастено.

Обратно в новината

Коментари - Българи: В Босилеград владее страхът | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ревете като пи, нали вие правите същото в Пиринска Македония ? Значи вие като тероризирате хората ви е кеф, ама като ви треснат пищите като еи. Е това сте вие бугарето !

Значи ако дойдат тука от Турция приемрно да протестират щото сме се отделили от тях ще приветстваме процеса. Казвам Примерно, зам, че ще се нахвърлите, като хиени върху примера но вероятно има други по добри. Значи да сме махнели границите със Сърбия щото сме 21 век, така завършва статията, ами да я махнем и с Турция нали сме 21 век. Изобщо тука има някакви активисти, които се борят за нещо неясно и правят ществия за неща утвърдени преди маса години. Ми да отидат да протестират срещу разпадането на Византия. Когато българите са клали и бесели са били добри, разумни герои, когато са ги клали и бесели са били невинни жертви. Онзи великият призив за България на три морета да не би да е искал да каже да се разпространим чрез благо слово и китки босилек. Изобщо се дава трибуна на разни дребнави личности опитващи се да гризнат нещо чрез посивял патриотизъм и измислени акциики

Ами отваряйте границата бе,аман от идиоти!Хем присвоили,хем държат хората в изгнание,по точно като затворници!Ама, че тъпанари!Тия сърби кого ще изтрезнеят от мегаломанията си!За какво им е тази територия само да тормозят местните?

Къде е МВнР? Къде са ни евродепутатите? Ной пое отговорност за държавата и сега трябва да реагира, КОГА?!

Никой не мисли за българите в заграбените от съседите територии. Важно е Суджук гейта, Кум гейта и други подобни неща да вървят без проблеми.

то никой не мисли и за българите в България.В България има още по -голям страх-от мутри,от тикви,от цигани.Никой не смее да направи нормална партия и да се противопостави на мафията,защото ще го смачкат и няма да се чуе за него

Малко по малко хората достигнаха до един забранен на времето но логичен въпрос. Как така малка, разпокъсана на три страна последните 100 години натикана от северната страна на Балкана като васал първо на сърбе, а после и на османци при преброяването в средата на 19 век и ситуирането на Българската екзархия изведнъж българе се пръкнаха на половината балкани?!?! Чак до Цариграда, където е имало около 50 000 постоянно живеещи българи, та до Албания и къде ли не ... Е ... пита се в задачата по време на Османизма явно е имало страшно оплождане, а не геноцид, нали така?

Въпроса е добър, но заключението не!

Според мен това се дължи на факта,че българите сме сплав от многобройните траки-в южна и Северна България,на север от Дунава,,македонците на Филип-бащата на Алесандър-на юг от Родопите,българите на Аспарух и Кубер-в днешна македония,многобройните седе славянски племена,обединили се с българите-това е почти цялото население на Балканския полуостров.Какво са останалите-сърбите-някакво мижаво племе,което и сега не си знае земите,гърците от Спарта и Атина-шепа разбойници,румънците-в по-голямата си част българи,но с променено -романско съзнание,турците-и те не се знаят кои са-от руси със сини очи преселени поляци от гонките на Русия по полските земи,цигани и друга сбирщина от изтока и безмозъчни кюрди.Затова западна европа и русия се опитват всячески да унищожат българският народ,който ако получи възможност за развитие в естествените си граници на обитаване и брой население ще бъде фактор ,по голям от Турция в региона.

Сърби са мръсни кучета! С грандоманските си идеи за велика Сърбия се насраха и стана тъй, че всъщност загубиха Косово! Крайни шовинисти, във всичко виждат враг и предател! А историята е показала как свършва всичко, наречено "велико" - винаги по един и същ начин!

То се вижда защо загубиха косово. Заради тези, които си направиха военна база там.

Гордия Европеец си е чист циганин, но като сие татуирал петолъчка на челото вече се има за висша раса. Здравната система е виновна, че не лекува навреме психическите разтройства.

Петолъчната звезда е "знака на Соломон". Има ги много в знамето на САЩ. Има ги 12 броя и в знамето на ЕС. Та това чифути ли са или не.

Сърбия и Русия винаги са били в съюз срещу България. Още от Балканската война, Съединението и след това откъсването на Западните покрайнини, Македония, избиването на българите, промиването на мозъци, измислянето на фалшива история та до ден днешен.

А българите винаги са били предатели. И са си плащали, и ще си плащат.

Ще ви плащаме с вашите монети, безродници.

ГОрд Еврпеец хаха Дядо ми е от Охрид и на 11 години бяга зарад Србите и Тито са убивали щом си се нарекал Българин къде няма Българи аз съм такъв . По бащина линия Баба ми Дядо ми са от СЛивница къде сме ги КЛАЛИ СРБИТЕ Дядо ми е на 97 години баба ми е на 94 години ти къде се ОБАДИ

Ами да беше се нарекъл македонец - Охрид си е в Македония.

Сорос не трябва да си мърда пръста, за да стимулира русофобия. Ти, професор Христов, Волгин, пиклата без цьйцьй, внука на Достоевски и Путлер с азбуката от македонските земи сте достатъчни.

Нещо статистиката ти не е точна! Македония влиза в състава на Кралство Сърбия и на Кралство Гърция след Междусъюзническата война, загубена от евреина Фердинант. Йосип Броз Тито не е сърбин, а е хърватски евреин и агент на Великобритания на Балканите. Произхода ми е от Западните покрайнини и отлично познавам нещата. Когато тези гащници пътуваха на работа в Европа и САЩ по време на Тито и СФРЮ, ни се присмиваха, сега репресирени. Значи зависи от свирката. Но и от двете страни на границата вече селата са празни, няма хора.

Србе на Върбее и по 5 на нож . Генерал Иван Колев - ще бием и прогоним всеки който пречи на ОБЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ !!!!!

коя българия? - тези циганjори наричасти се българи в сърбия или тези циганjори от македония.

Рублофилите българомразци и безродници за пореден път доказват, че милеят повече за Сърбия и Путлеристан отколкото за мащехата си България!

Не се нервирай, копелдак. Истината преди всичко. На запад от сегашната територия живеят СЛАВЯНИ и различни МАЛКИ групи преселници от други държави. Това е историческата истина. А дали ти харесва или не - е без никакво значение.

Пий си бояришника, утрепке и недей да си фантазираш "исторически истини". Това, че ти не си българин е ясно. А дали се мислиш за славянин, марсианец или улично псе е плод на болния ти мозък, но и твое право. Целувай портретите на вождовете, слагай ушанката със сърп и чука, налей си още един стакан със соли за вана и застани напрозореца да видиш не е ли дошла случайно Аврора със зелените човечета.

В русия има потомци на дворяни и крепостни селяни... Дворяните са избити и изгонени след 17-та г... В свободна България няма място за масковски крепостни...

Славяните са разселени от КАНА СУБИГИ ОМУРТАГ по тогавашните граници на България/Хърватия, словения, Словакия, Чехия, Полша, Киевска Рус/

Онази женица го каза - Fuck the EU - не го забравяйте. Ние сме просто една от многото точки на предстоящия голям конфликт- УСА/Русия. А българите са им последна грижа, повярвайте, ако не го виждате всеки ден!

с 'женица' се обръщай към фустите в клетата ти фамилия.

Кърми те, очевидно. Папкай да акаш

Нито в Македония, нито в Сърбия някога е имало българи. Имало е български граждани, но не и българи. Сега тези територии не са български. Затова вече и български граждани там - няма.

Не иде реч за граждани или селяни, а за етноси! Но това за крепостните е малко сложно...

споко, Йончева кат дойте на власт ще хариже на братята сръбе и Видинския санджак.

ох, видин са едни власи, а и там нищо не се хваща - само чукари...да ги вземат. виж до босфора теритерите ако ги върнат на българия е съвсем друга работа....с излас на 3 морета. по з0 вида риби се въдят, маслини, лимони, портокали....

И най-скапаният Български чукар си е Български чукар и няма да го харижем на сърбите или други алчни комшии, напротив, да си ни връщат земите с които са се набълбукали. Реално сърбия е една държавица Белградска област, всичко останало е заграбено от България и Унгария. Да не коментираме, че самото име Белград го дава България на столицата им, ама айде към белград нямаме претенции, но към други 20-30000 кв.км. имаме - всичко на изток от Българска Морава си е наше.

абе докторе, ти външно ли си, социални ли си?!...я си гледаj пациентите в българия.

този сайт по принцип си е антибългарско сърбоманско сборище за радост светът е по-голям :)

Това си е генерална сръбска политика от сто години - притискане, мачкане ш унищожаване на българското малцинство. Това е и българската политика от 70 години насам - всячески да се подпомаго братска Югославия/Сърбия, защото на нея държи СССР/Русия. Още повече, че напоследък се прави вс възможно Сърбия да се пробута в ЕС, в ролята на официален Троянски Кон на Русия

За да бъдеме точни това е великосръбска политика от 200 години спрямо Българите, просто защото започват да анексират Български земи и да асимилират Българи още с появата на последната сръбска държава...

Тоя фалшив професор все едно за България говори. И тук, в България владее страхът и мизерията. И тук българите сме втора категория. Чужденците ги носят на ръце, независимо откъде са. За една и съща работа чужденците в България получават по 10, та и 20 пъти повече. Най-голямото нещастие е да си българин в България.

Това доктор ли е или некакъв активист от ПатрЕотичните сили? Айде да обърне внимание на нас дето си плащаме здравните вноски или да продължаваме да плащаме пари под масата...за прегледи?!

А бе, тъпи професоре кух. А защо в България не се отбеляза по никакъв начин годишнината от Ньойския договор. България не е ли страна? Или да не обидим сегашните ни "приятели" Франция и Англия ние си кротуваме, а ръчкаме нещастните българи в Сърбия да им докараме белята? Никакъв професор не си, а поръчково ченге.

днешна франция и англия са ни много по-добри приятели от днешна сърбия дават ни пари от ЕС грижат се превъзходно за българите там а в сърбия бият българите великосръбски нацисти

като са ни толкова добри приятели да действат за връщането на териториите на България. А, колко ни е вноската в ЕС.

Прав си, че съвсем под сурдинка се отбелязва датата... ВМРО организира някакво шествие, но беше малобройно, Българите забравиха кои са, така си е...

Нашата Тиква нали се целува и прегръща със сърбина-това ли е "резултата" от тези прегръдки и целувки?!

това е резултат от предателската политика на руските мекерета в България. Гошо Тарабата зарад едната сръбска минджа кляка на сърбите

Бях на екскурзия в Албания, посетихме град Гирокастро, където има гръцко малцинство. Екскурзоводът ни обясни, че гръцкото правителство прави инвестиции в града, за да има работни места за гърците - най-вече цехове за производство на различни стоки. Дали не може да послужи за пример на българското правителство?!!!

То нали е ''направило много'' на територията на България че вече от скука да вземе и други независими страни да ''обгрижва'', Защо не видите талпата в окото на България ами сте седнали сламката в сръбското да коментирате..

Да бе, то за българите в България правителството не прави нищо, ти за майната си говориш.

Ами някаква българска фирма се е опитала да отвори производство в Босилеград и сръбските власти са направили всичко възможно този бизнес да не просъществува и на книга... Албания е много по-демократична държава от Сърбия, при това с албанците през вековете сме имали по-скоро периоди на сътрудничество, отколкото на съперничество, обратно на отношенията ни със сърбите.

В понеделник се навършиха 98 години от подписването на Ньойския мирен договор между България и страните-победителки в Първата световна война. На същия ден БНТ имаше предаване на историческа тема, в което не стана и дума за този договор, станал символ на Втората национална катастрофа, сполетяла България. Не стана дума и за това, че именно политиката на цар Фердинанд и правителството на Васил Радославов доведе България до тази катастрофа, предопределила не само стогодишната агония на Босилеград, но и развитието на България между двете световни войни. Пропуснат беше един удобен случай да се напомни, че след Първата световна война Радославов преживява с пенсия, отпусната му от правителството на Ваймарска Германия, а цар Борис Трети до края на живота си не допуска баща си отново да стъпи на българска територия.

Двете "национални катастрофи" за които често се говори са бош-лаф в сравнение с Третата, тая на Жан-БСП! За разлика от първите две, при третата България беше тотално ликвидирана! Просто чудо беше, че се възстанови и заплати и пенсии се увеличиха над 200 пъти! Представете си как бихте се чувствали днес, ако цаплатите бяха по 10 лева, а пенсиите по 5 лева!

Да не би в Македония българите да не ги владее страхът? Още повече, че Македония е помакедончила всички българи, а Сърбия - не. Защо Македония ни е свръх-приятел, а Сърбия враг. Ами, защото така са разпоредели от Козяк. Оттам нареждат на подлогите си кой им е приятел и кой враг.

защото точно сърбите помакедончиха българите идиоте руски!

Македония никога не е нападала България, за разлика от Сърбия! Затова сърбите са ни врагове, още повече, че във всички войни ние яко сме ги млатили!

айде руските тролове започнаха да защитават сърбите срещу българите :))) гнусна история

Аз защитавам пустинните племена-семитите, като това на Арон и Соломон. Под тяхното "ръководство" сега светът цъфти и вързва ... ЩАСТИЕ?!

Господин професор Лозан Митев, защо не поискате от нашите представители в Еврейския съюз да се разгледат действията на договорите подписани като последствия от войните? Какво е мнението на "столицата" на Еврейския съюз-Брюксел. Какво казва хомосексуалиста Оланд по въпроса. За други неща е многословен, а договора е подписан в парижкото предградие Ньой. Или това е разпореждане от "Лицемерика за България" или от "Отровено общество" на евреина Шорош. Населените места около българо-сръбската граница в България отдавна са пусти. Какво препитание ще имат хората които живеят там? Кажете господин професор, все пак сте с академична титла, а това значи, че сте по-умен от нас, обикновеното простолюдие.

Да организираш митинг в чужда държава с основно послание - отцепване на територия е провокация. Сърбите явно са наясно, че това е активно мероприятие и са действали внимателно, за да няма скандал. Иначе са в пълнотоправо дори да ги арестуват за сепаратизъм. А българите са второ качество хора не само навън, но и в самата България, но това е друга тема.

дебилите се изказват !!кои ви е*беше 500 години бе тюфлеци?!май ви харесва !!оправихме здравеопазването в българия тръгнахме в чужбина!!поръчкови момчета сме !!

в българия също гледате на турците като втора категория хора,турците са негрите на българия...възродителния процес не е спрял.....браво на сърбитe

Мурат Бей, къде ги видя тия негри... май сънуваш босфорски сериали нощем... ;-)

Слушай Мурат, вие сте пришълци, не сте местно население, докато тези територии са били винаги населени със славяни, българи, които са играчка на други сили в случая.

пришълци сте вие,ваща мама ганювска

Някой умишелено и целенасочено започна конфронтира балканските държави. ТОЧНО КОГА ЩЕ ИМА СРЕЩА НА ЛИДЕРИТЕ НА БАЛКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ, НЯКОЙ УМИШЛЕНО ПРОТИВОПОСТАВЯ БЪЛГАРИ СРЕЩУ СЪРБИ. Другото нещо. ''Услужливи'' управнице много упорите взеха да търсят прават на българите в чужбина?! Вигенин изписка,че българите в Украйна ''НЯМАТ ПАВА''. Илияна Йотова искаше ''ПОВЕЕЧЕ ПРАВА'' за българите в Албания! Вчера Румен адев искаше ''УЧИЛИЩА ЗА БЪЛГАРИТЕ В КИПЪР''! И на този фон Лютви Местан ''съвсем логично'' потърси праватА на турците в България?! ПО ТЕМАТА! Според вас самоопределили се като такива - етнически турци по Родопите, дали живеят по-добре от българите в Западните покрайнини? М? Пътища, здравеопазване?!

някой?! ти изобщо знаеш ли нещо за историята на България и сърбия?!? винаги сме били врагове нападнаха ни заради Съединението избиха сума българи в македония и покрайнините а и в миналото винаги сме воювали само руската пропаганда искаше да ни направи братя и да им дадем македония и т.н. то реално всички трябва да сме приятели на света ама сърбите винаги са били против нас

Е, не се ли сещаш кой противопоставя България на Сърбия. Не си ли спомняш, че преди да започнем това противопоставяне, един висш американски дипломат се разпореди в България и Сърбия (и не само там) да обявят Русия за враг. България на драго сърце го направи, но Сърбия каза, че не иска врагове. И изведнъж България започна да измисля активни мероприятия като това с медиците, сега и това. Ще има още предполагам, защото сърбите не са подлоги, като нашите охлюви.

Сърбите заграбиха от нас Царибродско и Босилеградско, гърците ни отнеха беломорска Тракия, румънците анексираха Добруджа, македонците колонизираха Охридско, че и цяла Македония, докато единствено вековният ни покровител Турция щедро ни подари необятната и плодородна Източна Румелия.

Абе и ти ги плещиш едни:) И Турция си взима Източна Тракия при първия възможен случай в Междусъюзническата война, та за приятел и дума да не става. Ние приятели сред съседите си нямаме, а македонците са си просто Българи с леко промити мозъци, ама и на македонизма му се вижда края...

Абе стига вече с тая пропаганда че ни писна. Тези да не си мислят че в България страхът не е взел превес та поради ''липсата'' му си траем да ни управляват мутри..Като не ви харесва се махнете стига сте приказвали едно и също..

това са сърбите - братята на русофилите останаха единствените в света които мачкат българите айде правете им пак вятър заради това как се отнасят с малцинствата

Я потърси в интернет и прочети "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД" от 1988 година, за да си смениш възгледите по въпроса с "ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД".

Ако дойдат от турция да правят митинг в защита на турците в Кърджали май друга песен ще запеете нали лицемери..Оправихте както ''трябва'' България дето не смеете да гъкнете че в собствената ви държава ви правят на гъз та седнахте в други държави да протестирате

Във всички съседни християнски страни българите и българските граждани се възприемат като втора категория, единствено в ислямска Турция са уважавани и почитани като равноправни люде.

За съжаление е точно така, турците наричат нас добрите комшии, а гърците лоши комшии!

Може би , щото българите са единствените дето ходят на ходжа да им решава проблемите, да им прави и разваля магии и да открива имане и прави заклинания за за добър бизнес, а повечето българки носят в дамските си чантички муска от налъма на майката на Мохамед. Всеки българин има повече курбани , отколкото причастия , а 90 процента нямат и едно причастие и не знаят за кво се влиза в църква. Нещо като криптоислям. Нормално , като се има предвид, че в Гърция и Сърбия турци почти не е имало, а българите живеят в центъра на империята омешени с турци и на територията на съвременна България до 19 век българите са даже малцинство, а исляма е бил престижната религия.

Така ли бе, Хасане. Турците се отнасяте добре с агнето преди да го заколите, нали?