17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мазните, нагли лайнояди, които са обида за професията брокер, сън не спат от една година заради стагнацията на имотния пазар и през някой и друг ден бълват поредното малоумие, за да продължи този измислен балон който ги храни години наред. Трагедии от типа 1200 евро квадрат в "комуникативен район", в който паркираш в калта и няма нито тротоари, нито улично осветление вече са в историята. Погледнете сайтовете за имоти и ше видите съществени поевтинявания, въпреки че се опитват, да държат изкуствено високи цените.

Това е лъжлива новина. ББ ни докара до просешка тояга. Снимките от магистралите, границите и подобни новини за изкупуване на апартаменти по морето са от Буркина Фасо

специално теб мързела те е докарал до просешка тояга, а не някой друг

Това се случва от 10г ! Голям смях !

Иноше едно важно допълнение - именно руснаците и англичаните бяха в основата на пазарният бум преди 15-20 г. И именно руснаците и англичаните, изтегляйки се наводняват пазара с имоти, а вътрешното търсене е прости абсурдно да компенсира тяхното отсъствие. Като добавим че от година инкусир, масово спря потокът на чужденци у нас, а местните драстично ограничиха пътувания и инвестиции. С две думи - преписвачите на обяви, незнайно защо самонарекли се брокери, се опитват сда ни убедят че Титаник не потъва. И последно - нарастващата безработица и несигурността в утрешния ден, свиват импазара на ипотеки, който е другият основен фактор, помпил дълги години имотният балон. Сега семейство от управител на бар и сервитьорка мноооого ще се замислят преди да дърпат кредит за жилище.

Специално ти си глуповат, но аз вина нямам :)

Браво, най-после хубаво сбито описание на ситуацията!

Това не може да бъде - братята руси не правят такива неща...

Защо ми е необходимо да си купя апартамент, за да се плацикам 10-ина дни в лечебната кал. С тая "инвестиция" ще ползвам таз услуга около 25 г., където пожелая по света.

Чудесна новина!

Когато четеш новина, в която има думата "брокер" на недвижими имоти, винаги имаме едно наум, но... Какво излиза? Руснаците, наследници на нашите освободители, си отиват, я идват турци?! До къде я докарахме!

закупуване на имот с инвестиционна цел е пълна пародия. Инвестиция се прави за да носи доходи. При имотитте можеш да генерираш печалба след години чакане от продажба, която обаче когато редуцираш с капитализираната лихва от ипотека с която би взел имота, много бързо се свива. Всъщност доходността пресметната на годишна база от инвестирането в имот е направо смешна. Хората у нас влагат парите си в недвижими имоти, от липса на адекватни алтернатиеви, страх и вярата че на имота никога не му пада цената. При отрицателен демогравски ръст през годините, ниско качество на живот, лошо строителство, ниско качество на туризъм, слабо търсене с ниски цени при наемите и определено не лесен живот свързан с бюрокрацията, да инвестираш в комунално строителство (в апартаменти а не в къщи) е безумие. Средносрочна или дългосрочна инвестиция в имот (защото няма как да е краткосрочна), освен "сигурността" на така или иначе обезценяващите се средства, не носи нищо друго. Естествено и това е времнно, защото навсякъде в развития свят, данъка който бихте платили за имота заедно с разходите за поддръжка, винаги е по голям от разликата в пазарната стойност, която се е изменила за същия период., у нас все още функционираме на алъж вериж и си мислим че сме много умни.

Най-хубавото на Бургас е табелата за Варна.

Хубаво е Бургас да се изчисти от видиотените руснаци. Напряво е гнусно да им гледаш жълтите муцуни.

Естествено, че руснаците ще продават. България беше обявена за вражеска страна от Русия, и първите бомби, ракети се очаква да паднат у нас. Така с многобройните жертви ние ще докажем предаността си към нашите натовски партньори, които ще осигурят нашите гробове, и ще ни погребат с военни почести.

Аз от чужбина следя обявите за моя роден град. Еди малък провинциален град. Обявите са на двойни цени. Някой цени са тройни. Не може двкър място в забавно от бога село, без път и ток и вода, най близката болница ти е на 25км, да струва 5000лв. Просто няма как. Но явно има хора който вярват на тези щуротии

Има много непродаваеми имоти, които само руснак би купил. Нищо, нека върнат малка част от милиардите български пари, които точат от десетилетия.

Рублата ще се обезценява още.

На честните и патриотични българи. Сега ще ги препродадат на еврейските приятели.

Очевидно, първата бомба ще падне на твойта глава.

ще продадат на тези които търсят, а пише кои търсят. Турците. Ще се промени само речта по черномморието в сезона. Нищо повече

точно поради много от причините изброени по-горе си заслужава да се инвестира в имот в България, но не навсякъде. Имот в София, Пловдив или все още Варна може да бъде много добра инвестиция, защото има търсене на имоти за целогодишно живеене под наем. Имот в Поморие с такса поддръжка евро на квадрат на месец не е инвестиция, а безумие.

да върнат ли? ... когато продадеш и взимаш пари а не даваш

Чакай ве, никого не сме нападали, почему бомби. Иска ти се, що не се върнеш в пустошта и необятните степи, тундра и пустини. Ще ти е по-спокойно някак си, че няма да те бомбят. Остави на нас българите да се мъчим и страдаме самички, отвратително е лято на море и зима на планина! Заминавай!

Schilo

Ами ще гледаш мустаклиите от Анадола и Диарбакър

МАЙ РУСНАЦИТЕ ГРИЗНАХА ДРЪВЦЕТО С ТИЯ ИМОТИ...ВСЕ НЯКОЙ ТРЯБВА ДА СЕ....ПРЕКАРА

Ти какво си мислиш, че ако бомбите паднат в Румъния, няма да се усети и у нас ли? Тъпаци! Война на територията на Европа няма да има. Запомнете го това. А, иначе. Чудесно е, че руснаците си тръгват. Крайно нахални хора! При това тук ни бяха налазили бедняците. Да си вървят в необятните руски степи! Като нищо след 50 години на следващият пожизнен руски президент, току виж му дошла мисълта да окупира нашето черноморие с аргумента, че гражданите му са направили референдум и искат да са под руско управление.

Абе стига глупости. Да не им изпила чавка акъла на турците, пе да купуват в България, при това море което имат? Добрата новина е, че руснаците се махат.

Хахаха. Гледай ги ти щом те кефят!

Предпочитам апартамент в Надежда от колкото на морето

Русия винаги в била донор на България. А имотите които русите "връщат" никой не ще да купи. Никой не иска и хилядите имоти които англичани и ирландци продават по морето и планините. Статията е Реклама,облечена като статия.

къде ли е това?

Сигурно затова на всеки празник има задръствания на граничните пунктове. Защото хората са докарани до просешка тояга. С тая евтина пропаганда доникъде няма да стигнете.

Чрез загубата, която реализират.

Schilo

Какви инвестиции при презадоволеност? То, комплексите стоят празни с всичките им възможности, тръгнал някой в апартамент да почива. Ама, имали бол пари, наляли.

На нашето море сезона е 40-45 дни! Зависи с каква цел купуваш имот и на каква цена...

Schilo

Ами ще се пр карат. Тези, които ги купуват сега.

Никой не иска имот до мощната варненска Феко-тръба :) Прекръстете Варна на Клозетна - ще отговаря по смисъл и съдържание. Жалко е, а Варна беше най-красивия ни и желан град през соца. А сега - какво падение!

Брокерите са мошении, това е ясно. Кажете ми за нотариусите, обаче. за един лист хартия взимат няколко хилядарки, но не носят никаква отговорност. Събираш какви ли не документи за сделката, без които не може, стария нотариален акт е просто една хаптиийка, на сделката нотариуса прибира всичко, за тебе има една нова хартийка и недай си боже да искаш да продадеш имота след пет години. Ти имаш една хартийка наречена нотариален акт, която даже и да си избършеш гъза не става. Търчиш по общини и агенции и архиви като луд и общ взето след безброй мъки и месеци, евентуално можеш да стигнеш до продажба. Няма закон нито за нотариуси, нито за агенции, всеки, който реши да купува и да продава става жертва на тези измамници, подкреппени от държавата, заради липсата на закон. а ако искате и кредит, става и по-зле, там са идиот до идиот.

Донор???? Би ли пояснил?

Schilo

Чети,чукча, то пише

Кога по-точно Русия е била донор на България? Абе вие в стремежа си да пишете руски ботуши съвсем сте си загубили ума.

И изкупили цялото Черноморие. Ето ви колко са презадоволени - не могат да си позволят имот дори в България. Нищо чудно - мафията на Путин задушава народа. Или мафиотите, или гражданите на Русия. Друг избор вече няма.

В грешка сте, българите купуват имоти в Гърция нямат нужда от нашето лайноморие!

Ваканционен имот си е набутване отвсякъде. Ако се купува да се купува старо строителство, верно няма да е толкова красиво, ноо... заминаваш си, спираш ток и вода, една застраховка и толкова.Просто правило е там където купуваш да има хора целогодишно живеещи. Има цели празни мъртви комплекси 8 месеца в годината!

Жалък опит за реклама,на непродаваеми имоти по морето и планините. Англичани,ирландци и руснаци се набутаха вярвайки ,че България е нормална държава. Не е ! Никой няма да ги купи,нито използва. Тъжни паметници на ужДемократична България в която от 12 години Мутрите имат Всичко! Други мутри станаха втора партия на 4/Април?

Schilo

Дали ме кефи или не, няма значение. Това са фактите.

Рем,Ф-16 може да носи атомни бомби, кого ще бомбардираме .Не казвай ,че те са за отбрана.

Ами то Слънчака стана не курорт а пародия на курорт . А защо не кажете къде купуват руснаци и други . Ами има Испания ,Гърция , Турция , Италия , Португалия , където има спокойствие и чисто море и плажове .

Че нито си купувал нито си продавал имот. Ясно е също че изпълняваш норматив и пишеш по поръчка. Има фиксирани такси за покупката и продажбата на имоти. Ако си собственик, необходимите документи които ти трябват с нотариален акт, документ за тежести, евентуално документ за платени данъци и ако другия участник го иска, документ за платени ток вода и парно.