Българи работят в ужасяваща мизерия в Италия

112 българи и румънци, дошли в Италия, за да работят в селското стопанство са били принудени да живеят в ужасяващи условия, разкрива в обширен репортаж италианският в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Българи работят в ужасяваща мизерия в Италия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Bulgari parvo vijte kade se razviva deistvieto : Pulia, tova e nai ziganskijt, nai selskijt i nai teronskijt raion na Italia, kadeto nikoi uvajavacht sebe si italianez ot Severna Italia njma da otide da raboti ta ako chte i milion da mu dadat!!! Eto zachto tam sa zaminali :bulgari(koito spored men sa si bulgarski tzigani), rumanzi i t.n tezi hora sa s niska kvalifikazij i e jsno che te daje i v Bulgaria kojto im e ujkim Rodina sa tretirani daje ochte po zle otkolkoto kato gastarbaiteri... tuk be kazal koito si e marcha v Bulgaria ostava takav i navan, silno zvuchi, no sled kato njmach osnovno obrazovanie daje i ne mojech da govorich pravilno i rodnijt si ezik, kakvo ochakvach??? kato otidech da rabotich kato gastarbaiter njkade da ti posteljt chervenijt kilim??? e ne , ne stava Ima mnogo bulgari iz chujbina i az sam edin ot tjh, imam si kvalifizirana i hubava rabota tuk, no govorj 5 ezika vse pak i imam 2 vischi obrazovanij i spezializazij ot stranata v kojto sam, tai che sprete da zloradstvate srechtu sanarodnizite si izvan Bulgaria!!!! Post li sme s trud vsichko i v Bulgaria i v chujbina, s trud i akal!!! A tova che tuk ima njkoj i druga tziganka prostitutka i njkoi pedal tziganin ot Bulgaria, jalko za imidja na Rodinata ni!!!!! No takiva hora gi ima navsjkade po sveta i ot vsichki nazionalnosti! Tai che ne zlobeite, vseki da si gleda v negovijt koch taka nai dobre i nai spokoino se jivee!!!

бе знае ли се, може да не са мангали - все пак работят, а и се къпят, дори в яма. аз за работещ и къпещ се мангал не съм чувал?

Както не всички българки отишли да работят в чужбина са проститутки , така не всички цигани живеят лошо в България . Има доста обраовани цигани или както е правилно да се каже са интегрирани . Много ясно , че интеграцията за сега е малка но всеки си избира начина на живот . Ако искат да не учат и да бъркат по кофите с боклук това си е тяхно право но да не се оплакват ,ако искат да учат и да получават хубави заплати както и да се реализират в живота никой не ги е спрял . Скоро започва учебната година за студентите АЗ съм приготвил подарък за децата ми по една луксозна химикалка , децата ми били над книгите над по 15 часа на ден - 1 час гледане на телевизия и 8 часа сън /специалностите им са трудни и трябва много четене /. Това е когато не са били на работа за море и дискотеки забрави tanatana . Не ги карам на сили или да ги подканям да учат сами го правят не искат да бъркат по кофите с боклук . Казвам ТИ това защото само с обиди не може и ТИ също не печелиш от това .

СЕСТРА МИ Е 6 ГОДИНИ ВЪВ ИТАЛИЯ. И РАБОТИ НА ПОЛЕТО ЗАЩОТО ТАМ ПЛАЩАТ НА ДЕН НАЙ МАЛКА 30 ЕВРО. ЖИВЕЖТ ВЪВ ДЪРВЕНИ КЪЩИ -НЯМА ТОК И ВОДА ВЪТРЕ ВЪВ КЪЩАТА-НО НА ДВОРА ИМА ПОМПА.КЪПАТ СЕ ОТ ВОДА СГРЯНА ОТ СЛЪНЦЕТО. НО ТЯ СИ ГО ИЗБРАЛА-ЗАЩОТО ТУК НЯМА РАБОТА ЗА НЕЯ. КОГАТО СЕВЪРНЕ ОТ ГУРБЕТА СИ ИМА ПАРИ ДА ПРЕКАРА ЕДНА СНОСНА ЗИМА И ДА ПОМОГНЕ НА ДЕЦАТА СИ. СЪС НЕЯ РАБОТЯТ МНОГО БЪЛГАРИ ИМА И СЕМЕЙНИ СЪС ДЕЦА-НО ХОРАТА СА ДОВОЛНИ-БАЧКАТ И ПОЛУЧАВАТ И ТАКА ЖИВЕЯТ. КАКВО ДА СЕ ПРАВИ ТРЯБВА ДА СЕ ХРАНЯТ-ТАКА ЧЕ ТЕЗИ КАЙТО НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА РЕЧ ДА НЕ ДРАСКАТ ГЛУПОСТИ ПО ФОРУМА-НЕ СА САМО ЦИГАНИ ИМА И ХОРА СЪС 2 ВИШЕТА И ТЕ БАЧКАТ ЗА ПАРИ А ТЕЗИ ПАРИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ ДА ГИ ДОКАРАШ СЪС ТРУД.

Разликата със студентски град е само в масивното строителство. Баните и тук са нещо подобно, ама не са дървени. Хладилник тук няма, шкафчетата са на разпадане и са от ерата на робовладелския строй. Хлебарките са по-големи от плъховете, но за сметка на това има от всички тях по много. За хигиена и дума не може да става, дори заради самите студенти. Наемите с консумативите се доближават до същите цифри. За бригадите преди години няма да споменавам, а за казармите съвсем.

Те направо са ги цивилизовали, тука на булевард Европа (всъщност, Сливница) има едно гето, което няма басейн, дървени кабини, но имат ITV.

с. Трояново, Старозагорско, ученическа бригада за бране на памук - 30 дена, квартира без баня, чешма и тоалетна на двора, малоумни ръководители. В крайна сметка изработени пари - 13 лв, тъй-като Комсомолът реши останалата част да се дарят на селското стопанство поради суша, наводнения или там каквото беше...

реформите ще се окажат ефикасни срещу могъщите организирани престъпни групи в България, правителства са избягвали конфронтация с престъпните групи, които са замесени още в трафик на наркотици към Западна Европа и проституция.

Сигурна съм, че ако тук в БГ някой им предложи на тези сънародници същите тези описани условия, дори и за по-ниско заплащане, масово ще се завърнат. Но уви, това няма да стане в близко бъдеще!

Някои май са забравили, как спяхме като млади по ученическите и студентските бригади...баня един път седмично, по 8 -10 в помещение с кенеф на 100 метра...телевизор и хладилник въобще нямаше и храна като за Бог да прости и за по 20 лв на месец, ако въобще платят нещо.

Ради с 2 ръце те подкрепям - само че аз съм направо за АК-то .... а ако европейците много църкът или да си ги взимат или да мълчат .... гадни мангали на 99% за нищо не стават!

Ахахах тия са пак добре! Замислете се за онези, които се редят в редичка за да ги чукат италианските педали.............. най-интересно е като се върнат за няколко седмици в БГ са най-големите газари...

Те циганите и тука живеят в такава мизерия

Това са цигани. Нормално е за необразовани хора в чужбина да мизерстват.Че и новина ан първа страница. Хич не са за съжаление.

Жалкото е че в България тези хора не живеят при по добри условията. Затова са отишли там и вероятно изкарват в пъти повече пари отколкото в родината си затова и търпят. Забравихте ли за репортажите от шивашките цехове, където работничките не можеха да отидат и до тоалетната, за тях е по-добе там отколкото тука макар и разликата да е малка.

ГРАЖДАНИ на БЪЛГАРИЯ - това е правилния термин. В България живеят: Българи, Турци, Арменци, Евреи, Цигани и други по малки групи от хора. Да не говорим, че някой от горе изброените групи не им е специфична земеделската работа а още повече да се къпят в обща яма.

uq li mi tyrsqt tam?kato sa oti6li tam -mizeriq i ebane!!!

не слагайте знак на равенство между мангали и българи.

Това не им е Булгаристан да си правят каквото и когато си искат,я! Какво са очаквали - Берлускони да ги покани във вилата си ли?! Да са си стояли тук, да са се държали с достойнство, да са учили и да не са се подлагали за шепа стотинки.......Щом и италияните ни почнаха, значи наистина сме зле....

Това не им е Булгаристан да си правят каквото и когато си искат,я! Какво са очаквали - Берлускони да ги покани във вилата си ли?! Да са си стояли тук, да са се държали с достойнство, да са учили и да не са се подлагали за шепа стотинки.......Щом и италияните ни почнаха, значи наистина сме зле....

по- добре циганин да работи в Италия, отколкото да краде в БГ

Не е вярно ,че всички българки в Италия се държат като проститутки!!!това е грозно да се каже !аз работих малко там и инам представа,познавам доста наши сънароднички ,който честно си изкарват парите и подпомагат семействата си.Има и от другите..но е несправедливо всички под един знаменател.Да не забравяме защо отиваме да си търсим препитанието извън България-не от добър живот ,нали?

Трудно ще ти повярвам, защото и аз съм ходил на бригади. Горкичкият, как си си увардил нежния стомах, направо се разплаках. Ама после малоумните ти муруци си купуваха разкошни домати по 5 ст. килото, нали? Я сиктир оттук!

българин е прав! как ще заминат цигани на работа в Италия? такива работливи цигани няма!Кико прав си в бг също нямат сезонните работници кой знае какви условия. но като се приберат вечер у дома си се къпят в банята. хранят се на маса и други хигиенни навици могат да си позволят .като например да си измият ръцете преди ядене и зъбите след ядене.да си легнат в легло.и при селски условия да са пак могат да си го позволят.но на полето в палатки и сковани постойки, нещо като прабългарски онгъл живеят .Тогава е имало ями с вода за съхранение.Брех този толкова модерен ЕС ни върна 13века назад!

Как може да ги наричате Българи? Засрамете се господа журналисти!

Аз не вярвам че това са цигани по две прости причини: 1. Циганите с просия и джебчийство си докарват не по 15 евро, а по 150, и не на седмица, а на ден 2. Циганите не са свикнали на тежък физически труд, особено ако няма мангизи от него! За мен тва са българи! И не се заблуждавайте от снимката: никъде не е упоменато че на нея са въпросните мизерници...

гледам и се мая, как от думи и обич се раждат честни и отговорни пред българия граждани. май пенсийката няма да стигне да почерпим учениците по бира....на добър час и мислете и пишете - заедно...няма нищо общо с заедност. не виждаме птицата, но гледаме на ятото с мечта. защото народа ни се обича. познава се. и чувства вина. ....като изоставено дете

Опазил ни Господ от тия мангали. Навсякъде ни опозориха. Срам ме е вече, че съм българин като знам, че вече не правят разлика между цигани и българи. Ако бях политик бих изпратил порицание към вестника защо не са написали български цигани ами само българи.

Bravo,za prav pat vijdam edin dostoen bulgarin,da opishe kakva stoka sa balgarkite i che balgarkaevtina prostitutka!Bravo,ba samo da kajesh,che pak balgarin v Italiq znachi,kradec,suteny i narkoplasyor!Eto tova ste vie balgarite,drebno i nenujno pleme!

На 112 човека 68 палатки и бараки.Хладилник,тел телевизия ,шкафчетахи т.н.Дори индивидуални душ кабини за тези ,които не желаят да бъдат нудисти.67 евро месечно наем.А колко получават.Ако бяха при по-добри условия в България ,щяха да са тук.Да отидеха ,примерно в Сирищник,да имат кенефче на двора,вода -на двора ,баня-на двора.Седефени условия.

НЕ ИСКАМ ДА НАРИЧАТЕ ЦИГАНИТЕ БЪЛГАРИ. ТЕ НЕ СА И НЯМА ДАБЪДАТ. САМО НАВЪН СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА БЪЛГАРИ, ЗАЩОТО АКО КАЖАТ , ЧЕ СА ДЖИПСИ - ВЕДНАГА ЩЕ ГИ ИЗГОНЯТ. А КАК СЕ ДЪРЖАТ У НАС, КАКВИ ПРАВА ИМАТ, И КОЛКО СА МЪРЗЕЛИВИ И Е..ВИ.

Ziganite ubiizi ot litakovo sa pusnati na svoboda.Pro4etete na gornia link kak sa ubili genata.Isrodite sa polu4ili podkrepa ot Zvetelin Kan4ev

Не защитавам никого, но наистина тези хора там са доброволни работници и сами си преценяват дали могат да понесат подобни условия на живот в името на работата. А защо на такива хорица в БГ ги помързява да работят - по толкова пари и тук на полето дават? Относно друг коментар за жените, работещи при възрастни хора или чистещи някъде хотели- МОЛЯ ви не си мислете,че морала на всички е един! Тези, които се продават там си го правят и тук- стига да има на кого да се предложат. Но гарантирам, че има много достойни жени, които познавам добре и които наистина са там за да Работят, а не за да си лягат с пенсионери заради пари! Така, че моля не всички под един знаменател!!!

Cigani drug pat... tva sa si chisti balgari, naturalni

всекимо своето!!!!!!!!

В Зоната на мечтите...

Всяка година съм по няколко месеца в Италия и имам бегла представа за нещата. Селскостопа работа и там като навсякъде е тежка , ниско платена за местния стандарт и се извършва предимно от румънски , български и албански цигани. Лошо няма нека си работят хората. Вярно е , че има и фрапиращи случаи на експлоатация в южните райони на Италия , но и там работниците на полето си докарват чисто месечно по около 600 евро . И така да се прехвърлим до така наречените гледачки на стари хора , работещи по заведнеията и други , които са предимно българки. Смея да твърдя че масово спят с местни без никакви скрупули. Тук българка е символ на проститутка и има защо. Сами сме си изградили този имидж. Познавам 50 и кусур годишни българки от които двете са бивши учителки на чийто разврат ще се изчервят много 20 годишни хлапачки в БГ. Масово българките тук гледат да хванат някой италиански дядо , а за пред родата в БГ приказките са съвсем други. Тук има много самотни пенсионери , вдовци и стари мераклии чийто стандарт им позволява да си имат българки наложници. Ако майка ви чисти в Италия пак се замислете , а и трудно се стои с години на сухо особено ако има и материална изгода:-))) В Рим червения квартал е в района на бившето олимпийско градче , а по ирония на съдбата една от основните улици на разврата е България . Улиците в района са кръстени на отделните държави участници в олимпиадата. Все пак обаче румънците са в пъти повече и на техния фон българите са незначителен брой. Почти всички просяци и бездомници са румънски мангали.

Да бе,да това са българи не са цигани иска ви да са,ама от 5 години в този град.

ми да си бяха садили по дворовете и да си ги берат, ама те са се научили само да берат и мислят че там е по лесно, а хората на село вече не садят по нивите че циганите ги окрадоха живи. ХАК да им е

Без значение какви са. Хората работят и изкарват пари. За които тук, в БГ ще им трябва години робски труд при много по лоши условия. Нека от Ев.Съюз да дойдат, да минат по селата, да видят как живее народа. А нашенската администрация, НАП, митници и др. се чудят как да отмъкнат част от спечеленото с толкова труд, мизерия и лишения. Какво е дала Българската държава за тези хора, та ще им взема данаци за труда положен в чужбина? Не е ли това плраднешки грабеж? И през Османско не е било така. Що за закони, що за нрави, що за гадни грабители и мутри, които само лъжат и крадат колкото си може по много. Братя, излезете ли веднъж от България, не си и помисляйте повече за връщане. Тук ви считат за роби или рая. Държавата мисли само за мутрите и дУпетатите. Бог да ви пази от такива Държавни мъже.

Kakva e razlikata mejdu bulgarin ciganin?Bulgarite vsashtnost sa nay-golemite mangali!Bravo na italiancite,darjat se s bulgarite,taka kakto im se polaga!

Много са малко такива жени направо рядкост КРЕМ .Много голям е процента на жените които спят с работодателите / дядковците/ си и грозното е ,че не го правят за пари .Така си доказват една на друга колко са важни . Явно си чул много лоши думи от майка ти българките в Италия и АЗ съм чул и АЗ имам близки там отидоха защото ги подгони мизерията ... но това което чух дори една за друга беше много гадно . Но всеки има право на личен избор . Между другото едната работеше като директор на училище в провинцията а другата работеше като лаборантка , бяли са с горе-долу с добро образование , другите българки не знаят какви са по народност тоест не могат да познаят защото даже не разбират и езика

вие да не мислите,че тиа по пицариите или гледачките на старци са по-добре? Добре, че италиянците плащат добре за секс иначе трудно ще си искарат заплатките с чистене

Описаната картинка е лукс в сравнение с някогашните ми студентски бригади! Само дето тогава похарчвах по 150-200 лв да не умра от глада или язва,а накрая ми плащаха 7 и 20!

Че при мен бяха говорещи оръдия - вярно е, ама при вашия капитализъм май вече и не говорят!!!

mi da tova e gurbeta

Тия май се оплакваха вЕвропа за правата на човека! Ха ха ха! Да отидат в Турция!