Заетите предимно с бране на домати български и румънски граждани са плащали по 15 евро седмично, за да живеят в бараки и палатки в предградието на градчето Тринитаполи.
Лагерът бил издигнат на селскостопански терен, собственост на местен пенсионер и бил разкрит от местната полиция при операция вчера сутринта. Палатките и бараките били скрити зад три метрова ограда. Лагерът се състоял от общо 68 палатки и бараки с различни размери. В тях имало легла, хладилници, шкафчета. Било прокарано електричество и в много от палатките и постройките имало телевизори и сателитни антени, така че обитателите им можели да гледат български и румънски телевизии.
Хигиенните условия обаче били много лоши. Хората се къпели в обща яма, пълнена с вода от тръби, преминаващи през терена на пенсионера. В импровизирания минибасейн мъже, жени и деца се къпели едновременно. За онези, които се притеснявали да се къпят с представители на противоположния пол, били направени импровизирани дървени душ кабини на входа на лагера.
Обитателите на лагера работели в съседни селскостопански обекти. Най-често били наемани за бране на домати в Тринитаполи, но и в Сан Фердинандо в Пулия.