Коментари - 400 000 българи са с намалена функция на щитовидната жлеза | Днес.dir.bg

400 000 българи са с намалена функция на щитовидната жлеза

Употребата на йодирана сол, а не хималайска или други видове сол, е жизненоважна за раждането на интелигентни деца и за здравето на щитовидната жлеза.

Обратно в новината

Коментари - 400 000 българи са с намалена функция на щитовидната жлеза | Днес.dir.bg

Коментари

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ ЛЪЖЕМ. ВСИЧКИ СТРАДАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ СА СВЪРЗАНИ С ДЕФИЦИТА НА ЙОД. Непрекъснато цитираме американски изследвания. Защо никой не обръща внимание на резултатите от най-значителното изследване "ЙОДЕН ПРОЕКТ", проведено в АМЕРИКА от 1997 до 2005 година под ръководството на Guy Abraham, David Brownstein, Jorge Flechas, които са прегледали 4 000 болни. Едното от заключенията е, че САМО ОКОЛО 10% ОТ ЙОДА В ЙОДИРАНАТА СОЛ СЕ усвояват от организма. Другото е, че МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА ЕЖЕДНЕВНО ИМА НУЖДА ОТ ПОЧТИ СЪЩОТО КОЛИЧЕСТВО ЙОД, КОЕТО Е НЕОБХОДИМО И НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА ЗА СИНТЕЗА НА ХОРМОНИТЕ, Т.Е. НЕ-ПОМАЛКО ОТ 250 МКГ ДНЕВНО ЗА ЖЕНИТЕ. Професор Abraham GЕ, акушер, гинеколог и ендокринолог, в стремежа си да разбере защо японската нация е по-здрава от американската, стига до следните изводи: "ТАЙНАТА НА ЯПОНСКОТО ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ се крие във високите количества алиментарен йод - и именно това СПАСЯВА ЯПОНЦИТЕ НЕ САМО ОТ РАК НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, гушата, захарния диабет, високото кръвно, инфаркти и инсулти, но и удължава живота им средно до 83 години". НЕКА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОБЯСНЯТ КОЛКО СОЛ ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУМИРА В ДЕН, И ТО, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ СЗО ПРЕПОРЪЧВА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5 г.

"Стайков правят масов скрининг на един милион българи и установяват, че 50% от населението има гуша, а 3% е с кретенизъм (6000 души)." 3% на 1 милион - 6000? Българите масово страдат от проблеми с щитовидната жлеза, но проблема по-вероятно идва от Чернобил...

си е чиста манипулация. Предвид цената на хималайската сол, едва ли много хора я употребяват. Освен това, за да се докаже връзка трябва точно тези 400 000 души, които имат проблеми с щитовидната жлеза да я употребяват. Доколкото знам, проблемът в момента със солта и оцета, например, е че се получават като химични продукти, а не са естествени. По този въпрос не пише нищо в статията. Не бива едностранчиво да се подхожда.

Да не говорим пък за консервантите, които направо ти скапват чревната система и ти съсипват имуната система.

Хималайската сол не е нищо повече от оцветена сол пхахаха

Само че има няколко НО. 1. Йодът в йодираната сол се изпарява много бързо. А 1 кило го влачиш близо година и дотогава в него не остава никакъв йод. 2. Синтетичният йод не е така полезен, дори е вреден и усложнява някои заболявания на щитовидната жлеза. 3. По-добре да се ядат повече орехи, риба, водорасли и др. естествени източници на йод.

МНОГО ТОЧНО трябва да се ЯДАТ МИДИ и РИБИ .Особено мидите се хранят сводораслите които а с НАИ-високо ниво не само на ИОД н о и на СЕЛЕН ЦИНК идр Проблема е в мидите ив рибите се натрупват и токсини като ЖИВАК арсен идр тежки метали за това по малко с мярка

Аман от ненормални като вас!!! Къде ще намериш пресни миди и водорасли през зимата бре акъл голем??? Ти некъв доктор ли си, че разливаш мозък..?!? Заради такива, като вас светът с все децата му отиват на кино!

А пък 7 милиона са и с намалена функция на мозъка, почти до нулата...

Не четох подробно статията, може да са пропуснали, но да отбележа, че липсата на йод е в пряка връзка с липсата на мозък, защото на базата на йода се формира вътреутробно интелекта, а и по-късно благодарение на йода се запазва с годините. Това им беше на учените мисълта.

Довечера, ама съвсем, съвсем случайно една фирма, рекламодател, пуска реклама за йодни препарати. Само 39.95 лв. Позвънете сега и ще получите още един пакет сол !

Ех, ако хората някога знаеха, щяха да си солят филиите с мас...

Открихте света. Що скрихте статията за експлоататора Безос.

Калинке, ти носи гените на Боко Тиквата, пък чакай йодираната сол да те направи инТЕЛЕгентна!!!

Най вероятно затова новата тенденция и съвети от страна на Световната здравна организация са ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ПО- МАЛКО СОЛ И ЗАХАР. Просто ни трябват повече болести, та и фармацевтичната индустрия да печели, печели, печели...

Йодът, за да се запази най-дълго в солта. Пакетът сол трябва да не е прозрачен. Ако си спомняте преди много години солта беше в черни пакети, точно поради тази причина.

Помня старите пакети с черен полиетилен. Сега солта е една хубава, фина, ама е в прозрачни пакети, та да си я избираме по хубост. Ама йод йок.

Дир, ако ви се направи скрининг, ще се види че сте кретени!Разрушавате българския език! Скрининг е преглед на български, драги нещастници!

По точно масови, систематични прегледи. Водене на статистика. Наблюдение на населението. Статистически медицински изследвания. Не е единичен преглед.

Андрешковци, не солта и липсата на йод е причина за хипотиреоидизма , а ЧЕРНОБИЛ, който ни засипа с йоден изотоп, много българи умряха от рак, а милиони страдат от автоимунен тереоидизъм. Комунистическите изроди, които скриха катастрофата ог нас трябваше да избесим.

Докторе, я си заври дипломата отзад и се осведоми за радиоактивните изотопи на йода, че ставаш смешен!!!

Много точно казано.Браво

А можи и да е от ония 30000 снаряда с Деплои/О'Беднен/ УРАН хвьрлени демократично от АМЕРИКАНСКИТЕ носители на Световен МИР над КОСОВО МАКЕДОНИЯ Сьрбия САМО ПРЕДИ 18-19 ГОД

Забравихте да споменете че йода трябва да е с радиоактиве изотоп, о Вий журналисти с трети клас!

джурналята, ами като го знаете защо не нагъвате яко йодирана сол, та трябва да ви четем ежечасно тъпизмите?

а в статията на ДИР Храни богати на йод е посочена хималайската сол като много богата на йод.При препоръчителна дневна доза 150 микрограма,1 грам хималайска сол съдържал 500 мкгр йод. Пишете в Гугъл храни богати на йод и ще прочетете и за хималайската сол.Човек да се чуди коя е истината и кое е с рекламна цел.Не трябва ли преди да се пуснат такива постове да се проверяват,за да не се лъже населението.

sawo

Когато ядеш обикновена сол може да усетиш дори вкуса на йод. Хималайската сол няма такъв вкус. Официално се води, че има някакво количество, но явно е минимално и ще си навредиш доста от самата сол, преди да получиш достатъчно йод.

Баба ти едно време все хималайска я е лапала...

Баба ми едно време е орала с ралото.използувала е газена лампа,а думата компютър не я е и чувала.Така че не се връщай в миналия век.

държавата даваше лекарства с йод на училищата, но учителите ги оставяха в шкафчетата, докато им мине гаранцоонният срок(случайно станах сводетел на проверка относно тези лекарства). Следва, че тогава и сега бедите все идват благодарение на човешкия фактор, въпреки че понастоящем благодарение на свободията, той още повече се е развихрил в безхаберието си!

Да, но е модерно да се употребява хималайска сол и всички млади майки масово я употребяват. Да не говорим каква е разликата в цената.

Преди години в българските училища се правеше профилактика с таблетки антиструмин, съдържащи йод.Тази практика вече не съществува.

Тия нещо са объркали кардинално. Кретените в българия не са 3%, а поне 90%.

Солта Е ВРЕДНА, НЕ ЗАЩОТО Е СОЛЕНА, А ЗАЩОТО СЪДЪРЖА ФИНО НАТРОШЕНИ СТЪКЛА, КОИТО НАРАНЯВАТ КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ. ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ЛЕКАРИТЕ ( БЕЗ ДА ОБЯСНЯВАТ) НИ КАРАТ ДА НАМАЛИМ ПРИЕМА НА СОЛ. ИНАЧЕ СОЛТА Е ПОЛЕЗНА, ВРЕДНО Е СТЪКЛОТО, КОЕТО СЪДЪРЖА.

goose

Представителна извадка на засегнатите от кретенизъм :-)

обясниш как тия фино натрошени стъкла попадат в солта ще си изям дипломата без сол:))) Дори и да поемеш по някакъв начин стъкло то не се разтваря в човешкия организъм и после е на изход:))) Само флуороводородната киселина разтваря стъклото.както и всичко друго.

Пролет Пролееет ... - оправи ми настроението! Освен , че чупят стъкла в солта - ти знаеш ли , че напоследък тия тарикати са се научили и трошат стъкло и в захарта! Забележи като си направиш чай как на дъното на чашата остава нещо - това не е от билките - стъкла са! Но ако чупят зелени бирени бутилки се хваща много лесно щото се вижда зеленото - почистваш си пакета сол и си мезиш спокойно!

Според едно наше последно проучване точно стъклата в солта са полезната част. Ние препоръчваме най-горещо солта да се пресява и да се изхвърля и да се ползва само стъклото!

КРЕТЕН

Дожаля ми за теб, мило същество..... Ако си си го втълпил, има начин да се убедиш, че няма стъкла. Разтвори сол в прозрачна чаша и гледай. Гледай с лупа. Вземи капки и гледай с микроскоп (подават ги вече евтино). Освен това можеш да направиш химически анализ срещу заплащане в някоя лаборатория. И там ще докажат, че веществото е 100% NaCl без примеси. Милото същество, продължава много да ми е жал - в какъв враждебен свят си мислиш, че живееш.

Коментари - 400 000 българи са с намалена функция на щитовидната жлеза | Днес.dir.bg

400 000 българи са с намалена функция на щитовидната жлеза

Употребата на йодирана сол, а не хималайска или други видове сол, е жизненоважна за раждането на интелигентни деца и за здравето на щитовидната жлеза.

Обратно в новината

Коментари - 400 000 българи са с намалена функция на щитовидната жлеза | Днес.dir.bg

Коментари

НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА ПРЕСТАНЕМ ДА СЕ ЛЪЖЕМ. ВСИЧКИ СТРАДАНИЯ НА БЪЛГАРИТЕ СА СВЪРЗАНИ С ДЕФИЦИТА НА ЙОД. Непрекъснато цитираме американски изследвания. Защо никой не обръща внимание на резултатите от най-значителното изследване "ЙОДЕН ПРОЕКТ", проведено в АМЕРИКА от 1997 до 2005 година под ръководството на Guy Abraham, David Brownstein, Jorge Flechas, които са прегледали 4 000 болни. Едното от заключенията е, че САМО ОКОЛО 10% ОТ ЙОДА В ЙОДИРАНАТА СОЛ СЕ усвояват от организма. Другото е, че МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА ЕЖЕДНЕВНО ИМА НУЖДА ОТ ПОЧТИ СЪЩОТО КОЛИЧЕСТВО ЙОД, КОЕТО Е НЕОБХОДИМО И НА ЩИТОВИДНАТА ЖЛЕЗА ЗА СИНТЕЗА НА ХОРМОНИТЕ, Т.Е. НЕ-ПОМАЛКО ОТ 250 МКГ ДНЕВНО ЗА ЖЕНИТЕ. Професор Abraham GЕ, акушер, гинеколог и ендокринолог, в стремежа си да разбере защо японската нация е по-здрава от американската, стига до следните изводи: "ТАЙНАТА НА ЯПОНСКОТО ЗДРАВЕ И ДЪЛГОЛЕТИЕ се крие във високите количества алиментарен йод - и именно това СПАСЯВА ЯПОНЦИТЕ НЕ САМО ОТ РАК НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, гушата, захарния диабет, високото кръвно, инфаркти и инсулти, но и удължава живота им средно до 83 години". НЕКА СПЕЦИАЛИСТИТЕ ОБЯСНЯТ КОЛКО СОЛ ТРЯБВА ДА СЕ КОНСУМИРА В ДЕН, И ТО, ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ СЗО ПРЕПОРЪЧВА НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 5 г.

"Стайков правят масов скрининг на един милион българи и установяват, че 50% от населението има гуша, а 3% е с кретенизъм (6000 души)." 3% на 1 милион - 6000? Българите масово страдат от проблеми с щитовидната жлеза, но проблема по-вероятно идва от Чернобил...

си е чиста манипулация. Предвид цената на хималайската сол, едва ли много хора я употребяват. Освен това, за да се докаже връзка трябва точно тези 400 000 души, които имат проблеми с щитовидната жлеза да я употребяват. Доколкото знам, проблемът в момента със солта и оцета, например, е че се получават като химични продукти, а не са естествени. По този въпрос не пише нищо в статията. Не бива едностранчиво да се подхожда.

Да не говорим пък за консервантите, които направо ти скапват чревната система и ти съсипват имуната система.

Хималайската сол не е нищо повече от оцветена сол пхахаха

Само че има няколко НО. 1. Йодът в йодираната сол се изпарява много бързо. А 1 кило го влачиш близо година и дотогава в него не остава никакъв йод. 2. Синтетичният йод не е така полезен, дори е вреден и усложнява някои заболявания на щитовидната жлеза. 3. По-добре да се ядат повече орехи, риба, водорасли и др. естествени източници на йод.

МНОГО ТОЧНО трябва да се ЯДАТ МИДИ и РИБИ .Особено мидите се хранят сводораслите които а с НАИ-високо ниво не само на ИОД н о и на СЕЛЕН ЦИНК идр Проблема е в мидите ив рибите се натрупват и токсини като ЖИВАК арсен идр тежки метали за това по малко с мярка

Аман от ненормални като вас!!! Къде ще намериш пресни миди и водорасли през зимата бре акъл голем??? Ти некъв доктор ли си, че разливаш мозък..?!? Заради такива, като вас светът с все децата му отиват на кино!

А пък 7 милиона са и с намалена функция на мозъка, почти до нулата...

Не четох подробно статията, може да са пропуснали, но да отбележа, че липсата на йод е в пряка връзка с липсата на мозък, защото на базата на йода се формира вътреутробно интелекта, а и по-късно благодарение на йода се запазва с годините. Това им беше на учените мисълта.

Довечера, ама съвсем, съвсем случайно една фирма, рекламодател, пуска реклама за йодни препарати. Само 39.95 лв. Позвънете сега и ще получите още един пакет сол !

Ех, ако хората някога знаеха, щяха да си солят филиите с мас...

Открихте света. Що скрихте статията за експлоататора Безос.

Калинке, ти носи гените на Боко Тиквата, пък чакай йодираната сол да те направи инТЕЛЕгентна!!!

Най вероятно затова новата тенденция и съвети от страна на Световната здравна организация са ДА СЕ УПОТРЕБЯВА ПО- МАЛКО СОЛ И ЗАХАР. Просто ни трябват повече болести, та и фармацевтичната индустрия да печели, печели, печели...

Йодът, за да се запази най-дълго в солта. Пакетът сол трябва да не е прозрачен. Ако си спомняте преди много години солта беше в черни пакети, точно поради тази причина.

Помня старите пакети с черен полиетилен. Сега солта е една хубава, фина, ама е в прозрачни пакети, та да си я избираме по хубост. Ама йод йок.

Дир, ако ви се направи скрининг, ще се види че сте кретени!Разрушавате българския език! Скрининг е преглед на български, драги нещастници!

По точно масови, систематични прегледи. Водене на статистика. Наблюдение на населението. Статистически медицински изследвания. Не е единичен преглед.

Андрешковци, не солта и липсата на йод е причина за хипотиреоидизма , а ЧЕРНОБИЛ, който ни засипа с йоден изотоп, много българи умряха от рак, а милиони страдат от автоимунен тереоидизъм. Комунистическите изроди, които скриха катастрофата ог нас трябваше да избесим.

Докторе, я си заври дипломата отзад и се осведоми за радиоактивните изотопи на йода, че ставаш смешен!!!

Много точно казано.Браво

А можи и да е от ония 30000 снаряда с Деплои/О'Беднен/ УРАН хвьрлени демократично от АМЕРИКАНСКИТЕ носители на Световен МИР над КОСОВО МАКЕДОНИЯ Сьрбия САМО ПРЕДИ 18-19 ГОД

Забравихте да споменете че йода трябва да е с радиоактиве изотоп, о Вий журналисти с трети клас!

джурналята, ами като го знаете защо не нагъвате яко йодирана сол, та трябва да ви четем ежечасно тъпизмите?

а в статията на ДИР Храни богати на йод е посочена хималайската сол като много богата на йод.При препоръчителна дневна доза 150 микрограма,1 грам хималайска сол съдържал 500 мкгр йод. Пишете в Гугъл храни богати на йод и ще прочетете и за хималайската сол.Човек да се чуди коя е истината и кое е с рекламна цел.Не трябва ли преди да се пуснат такива постове да се проверяват,за да не се лъже населението.

sawo

Когато ядеш обикновена сол може да усетиш дори вкуса на йод. Хималайската сол няма такъв вкус. Официално се води, че има някакво количество, но явно е минимално и ще си навредиш доста от самата сол, преди да получиш достатъчно йод.

Баба ти едно време все хималайска я е лапала...

Баба ми едно време е орала с ралото.използувала е газена лампа,а думата компютър не я е и чувала.Така че не се връщай в миналия век.

държавата даваше лекарства с йод на училищата, но учителите ги оставяха в шкафчетата, докато им мине гаранцоонният срок(случайно станах сводетел на проверка относно тези лекарства). Следва, че тогава и сега бедите все идват благодарение на човешкия фактор, въпреки че понастоящем благодарение на свободията, той още повече се е развихрил в безхаберието си!

Да, но е модерно да се употребява хималайска сол и всички млади майки масово я употребяват. Да не говорим каква е разликата в цената.

Преди години в българските училища се правеше профилактика с таблетки антиструмин, съдържащи йод.Тази практика вече не съществува.

Тия нещо са объркали кардинално. Кретените в българия не са 3%, а поне 90%.

Солта Е ВРЕДНА, НЕ ЗАЩОТО Е СОЛЕНА, А ЗАЩОТО СЪДЪРЖА ФИНО НАТРОШЕНИ СТЪКЛА, КОИТО НАРАНЯВАТ КРЪВОНОСНИТЕ СЪДОВЕ. ПОРАДИ ТАЗИ ПРИЧИНА ЛЕКАРИТЕ ( БЕЗ ДА ОБЯСНЯВАТ) НИ КАРАТ ДА НАМАЛИМ ПРИЕМА НА СОЛ. ИНАЧЕ СОЛТА Е ПОЛЕЗНА, ВРЕДНО Е СТЪКЛОТО, КОЕТО СЪДЪРЖА.

goose

Представителна извадка на засегнатите от кретенизъм :-)

обясниш как тия фино натрошени стъкла попадат в солта ще си изям дипломата без сол:))) Дори и да поемеш по някакъв начин стъкло то не се разтваря в човешкия организъм и после е на изход:))) Само флуороводородната киселина разтваря стъклото.както и всичко друго.

Пролет Пролееет ... - оправи ми настроението! Освен , че чупят стъкла в солта - ти знаеш ли , че напоследък тия тарикати са се научили и трошат стъкло и в захарта! Забележи като си направиш чай как на дъното на чашата остава нещо - това не е от билките - стъкла са! Но ако чупят зелени бирени бутилки се хваща много лесно щото се вижда зеленото - почистваш си пакета сол и си мезиш спокойно!

Според едно наше последно проучване точно стъклата в солта са полезната част. Ние препоръчваме най-горещо солта да се пресява и да се изхвърля и да се ползва само стъклото!

КРЕТЕН

Дожаля ми за теб, мило същество..... Ако си си го втълпил, има начин да се убедиш, че няма стъкла. Разтвори сол в прозрачна чаша и гледай. Гледай с лупа. Вземи капки и гледай с микроскоп (подават ги вече евтино). Освен това можеш да направиш химически анализ срещу заплащане в някоя лаборатория. И там ще докажат, че веществото е 100% NaCl без примеси. Милото същество, продължава много да ми е жал - в какъв враждебен свят си мислиш, че живееш.