Съдят български туристи, качили на стоп бежанци в Гърция

Двама български туристи ще бъдат съдени в Гърция, защото качили на стоп бежанци. Те са обвинени в трафик на имигранти, за което може да лежат 2 г. в затвора.

Обратно в новината

Коментари - Съдят български туристи, качили на стоп бежанци в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ХАЙЕ БЕ? Тази история е брутално плоска! Кой турист ще вземе в чужда държава стопаджии от магистралата? Нашите "туристи" даже не разбрали, че вземат бежанци с курафи, бухчи, деца и жени?

ДА БИ МИРНО СЕДЯЛО НЕ БИ ЧУДО ВИДЯЛО.

ами ако бяха се возили на влак или самолет по колко години щяха да получат машиниста и кондуктора или пилотите и стюардесите

Всеки трафикант ще каже, че ги е качил на стоп. Много ясно. А сега седете в зандана да ви дойде акъла

Съдът не разчита на думи, а на доказателства.

"законите са еднакви за всички"?? Сега ясно ли ви е защо не сме европейци? А тия ахмаци да ги съдят и да знаят, че в другите държави не е разграден двор като у нас и законите се спазват.

Аз например не знам, 4е е забранено да ка4ваш хора на стоп и ще те съдят. Това прави ли ме трафикант? Защо не напишат на о4евидно място на границата, 4е влизаш в страна, в която законът не позволява да ка4ваш никого?

То не е забранено да качваш хора, но ако си българин ще се изгаврят с теб не само гърците, но и българския консул в Гърция. Ако те ти дават 2 години, консула ни ще иска да ти дадат 4 години, ако изобщо се поинтересува за случая. Ще качвам, който си искам - когато ми купят кола или ми дадат правомощия да изисквам документите в тяхната държава и кача емигрант, ок да ме съдят.

а като се натискт толкова за равноправие защо искат да им се правят оцтупки и да им се опрощава дулга - кога как отурва *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако бяха еднакви за вси4ки, нямаше европейците да са с постоянно нарушени права на развнопопставеност, спрямо бежанците.

Икономи4ески емигранти на издръжка на европейците.

Като чета коментарите за пореден път се убеждавам, какви тъпунгери населяват родината ми. Кое не разбрахте тъпаци - защо са ги качили ли - ами кой ви каза, че всички бежанци са мургави или им личи отдалеч, че са бежанци.

Забранен ли е автостопът в Гърция? Ако бежанци се возят в такси, шофьорът трафикант ли е?

тия са решили да изкарат лесни пари ама това не е България

били чисти трафиканти, трфиканти ояе каналджии, мила моя майнольо!

Като чета тук коментарите май в България отдавна е забравено -разликата между държавата и нейните служители какво правят и всеки отделен гражданин. Само в БГ може да не разбереш, че има разлика

Искам да знам една подробност - заловените "българи" колко точно са били българи?

Стига сте плюли по хората! Що за народ сме! Да, качили са ги, да сбъркали са, да може и да е било платено, всичко може да е! Никоя друга нация не се обръща по този начин срещу собствените си сънародници, изпаднали в беда, поради глупост, защото точно това се е случило. Само у нас. Сбъркали са, сглупили са и сега дайте да ги изядем. Жалка история. Вие всички тук, които ги плюете, можете ли да се закълнете, че никога, ама никога в живота си не сте допускали грешки и никога няма и да допуснете. Хайде направете го и тогава плюйте по хората и злорадствайте.

Скъпи ми сънароднико! Разбираш ли и осъзнаваш ли тънката разлика в това, че когато циганите са извън милата ни родина се пишат българи, а когато са си тук се именуват роми... за да гребат с пълни шепи привилегии и права от държавата ни. Преди години бях във Франция и един французин ми каза, че съм бил много бял за българин... можеш да си направиш сам сметката за имиджа, който изграждат тези наши "сънародници" в чужбина. Отделно, че тук в България рядко някой качва стопаджия, а какво остава да идеш в друга страна и да ги събираш като софийска маршрутка. Съвсем целенасочено са ходили да заработят лесни пари.

А ти скъпи ми сънароднико определено не си схванал какво се опитвам да кажа, ама изобщо. Дрънкаш си общи приказки и това е. Как да обясня на многознайковци, като теб, че никой, никога няма да ни уважава, дори собствените ни цигани, докато сами не започнем да се уважаваме и най-вече, да се защитаваме помежду си, а ти, скъпи ми сънароднико, правиш точно обратното. Никой не го интересува тия дали са роми или не, те са се издънили и целокупното ни стадо на секундата се обърна срещу тях, вместо да ги защити, заради принципа, не за друго. Няма как да го обясня по-ясно.

Правилно тези малоумни ли са да качват бежанци на стоп. Най вероятно ще се окажат някакви цигани гурбетчии които са качили бежанците за пари. Нали все са по далаверата братята роми. Сега да полежат на топло та да им дойде акъла в празните картуни.

Ти имаш ли право като ги ка4иш да им искаш документ за гражданство? М?

TIREX

Браво на Гърците така се действа!РЕСПЕКТ!

Моментален бойкот на тия гръцки изроди, нито един български турист в Гърция. Излъгаха всички и взеха милиарди, сега като шенгенска държава организирано транспортират бежанци от островите към солун и македония и никой не им търси сметка. Сега касират и от български туристи. Безсрамници ! Незабавен бойкот. Който ходи в гърция си е сам винивен.

То можеш да говориш само в Неделя между 9:00 и 9:30.. преди или след това ти е забранено.. просто е прекалено е опасно да говориш по друго време

БATKO

Тия са дребни риби. В България най-големите каналджии са Пръмовица и криСталинка, които открито заявиха, че искат арабелите и негрите да ни оправят демографския проблем и гена.

someone

може наистина да са ги съжалили, но познаваики балканския манталитет, подозирам, че са ги возили за пари. балканеца обикновенно без келепир, интерес и услуги не прави нищо за никои. чиста хуманност би ме учудила много.

Собствено себе си си описал добре.

someone

няма никаква логика. първо гърците ги посрещат на брега, като идват с лодките, и им оказват помощ, после пък нямаш право да им дадеш превоз.

Ето това е "правосъдието" на света, в който живеем. Явно е, че хората са туристи, явно е, че не подозират, че стопаджиите са нелегални имигранти, явно е, че в Гърция влизат стотици хиляди имигранти и то със съдействието на гръцката държава ... Но това не пречи на "правосъдието" да раздава "правилни" присъди. Що за болен и уродлив свят. Поне за хората, които знаят Христовото учение, няма дори и илюзия, че тази цивилизация може да бъде "поправена". На света му е нужен рестарт и този рестарт може да бъде направен само от Бога. Библията го нарича: идването на Божието царство (край на тази цивилизация и идването на друга).

TIREX

няма такова нещо като неподозирали..взели са кинти и се правят на умрели жаби..да Лежат!

Много е опасно да живееш в държава без закони и да отидеш в чужбина.Стой си тука, море си имаш и правиш каквото си поискаш.Даже с БМВ можеш да прегазиш, който ти се пречка пешеходец и на зебра дори и отиваш на море!

В момента съм в Гърция и навсякъде махат на стоп.Аз лично не спирам на никой.Тези глупци горките ще си го отнесат независимо дали са виновни или не!!От друга страна обаче,кой е длъжен да знае гръцките закони??Та те самите си правят каквото искат.За една седмица никой не видях да спре на пешеходна,да даде мигач или да спази предимство.Да го д*хат гадните гърци!!

БATKO

По колко вземаш на арабелите за извозването им?

Ще ги съдят разбира се Нали за това Борисов им подари 100 милиона С тези пари можеше да направи минималната заплата 200 евро

А дали пък тези хорица не са повярвали наивно на това как хората трябвада си помагат един на друг, как в някои страни, които ние толкова възхваляваме /Скандинавските, Дания, Холандия, Швейцария/, как биха постъпили тамошните човеколюбиви граждани? Да не говорим как ни агитират, че към бежанците трябва да сме толерантни и загрижени, че някои от тях били добри хора. И ето ти сега проблем! И да ви кажа, когато нашите медици бяха подсъдими в Либия чух и мнение, че те си били виновни. Така, че по-кротко с оплювките уважаеми сънародници.

Ако не бяха българи нямаше да ги съдят Ако се окажат американски граждани пак няма да ги съдят

Няма нищо за коментар. За пари някои са готови на всичко. Ясно как са изглеждали тия от сирия. Качили са ги за пари. Сега да си понесат заслуженото.

Да лежат като са алчни бунаци, мангалите са предложили по някой долар за да ги превозят и нашите умници са решили почивката да им излезе без пари. Лакомо дупе..

Меко казано много глупаво са постъпили , в чужда държава да качваш бежанци! Ами то е казано "Ум робува , ум царува , ум патки пасе" , всеки тегли от главата си ! Лошото е че там те вкарават в затвора без много много да те бавят , обикновено по бързата процедура , още повече българи! Не е хубаво да се пише така , но такава е реалността , такъв авторитет имаме !

Това племе където отиде все далавери се опитва да върти, обаче там НЕ Е България!

Ти от кое племе си мършо долна?

"не знаененто на закона не е оправдание" *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

внимание зитирам "няма начин да бъдат оневинени, тъй като законът е еднакъв за всички". така се прави а в бг такива неща са ни непознати.

Кой ще качи тези имигранти, които от 100 км си личат от кои са!! Трябва да си луд , за да предприемеш този риск, или пък за много пари по-вероятно!! Гърците едва ли ще ги пожалят!!

А къде е презумцията за невинност? Някъде в закона пише ли, че нямаш право да качваш стопаджии? А някъде в гръцкия или европейски закон, пише ли, че всеки гражданин задължително трябва да изисква документ удостоверяващ самоличността на друг гражданин? Не би, в собствената си кола, която е частна собственост може да качваш, който си искаш защото не са дошла военната хунта на власт, а е все още някаква демокрация. Абсурдно е проста, ако не бяха българи в колата, а американци и ги задържат за такова нещо, то американския посланик в Гърция така щеше да писне, че Тройката ще им се стори като добри хора. Ама нали българските хрантутници там само гъза си пекат по плажовете и консервите с русенско варено папат, та все българите са криви. Верно доста от тях са криви, но в случая е тенденциозно отношение. Ами ако емигранта е предрешен като поп, значи ли че не трябва да качваме духовни лица и да ги подминаваме?

Презумцията за невинност ни кара да пускаме такива де са ни взели колите на отговорно пазене, а не са ги откраднали... Те това сме ние... Иначе, сбарат ли те да караш някой на стоп дето е убил преди това 10000 човека, това че си го качил на стоп не минава, защото иначе всеки шофьор на банкови обирджии щеше да казва, че ги е качил на стоп... Сгазиш ли лука си носиш последствията.. Да не си ги качвал на стоп....

Презумцията за невинност е този фактор, който ти позволява в момента да пишеш тук, а да не си в следствения арест само заради подозрения. Защото иначе това са практиките на Люблянка - докара ли гражданин на Люблянка без той да има представа защо. Тогава той попитал следователя "Защо се държите с мен така, все едно съм обвиняем, а не в най-лошия случай само заподозрян", тогава офицера му казал: - "Господине елате с мен и погледнете през прозореца", мъжът застанал до него, а офицера му казал "Виждате ли всички тези хора на площада?", мъжът казал "Да виждам ги", тогава офицера му казал: - "Всички тези хора са заподозряни, а щом вие сте тук значи вече сте обвиняем". Тоталитаризма или военната хунта са се настанили в Гърция или е люлката на демкорацията? Говоря само за конкретния случай и пак питам, ако емигранта е предрешен като поп?

БATKO

Май май си каналджийче, катта гледам. Я кажи по колко ти плащат на човек. Сега ще вдигнете ли тарифата, като видяхте, че номера със стопаджиите не минава и рискът се увеличава.

А ти май си нелегално селско емигрантче, колко предлагаш за да те докарат от село да си на града?

Ега ти тъпите парчета сме...!!! Пълним затворите на целия свят с БГ материал, как не можахме да разберем че в другите държави има ред и съд , а не както тука у нас - анархия!

Но обикновено лъсвате с българофобия матреалите от друг народ без ценности. Боклук безподобен.

Хора, ако тези момци не са били каналджии е много кофти работата.. Аз и цигани съм карал на стоп.... Егаси късмета. Дали са били туристи е лесно доказуемо.....

ПРАВИЛНО!ДОБРЕ ПРАВЯТ ГЪРЦИТЕ! А НАШИТЕ ЛАЙНЯРИ САМО ДРЪНКАТ И БЕЗДЕЙСТВАТ.

БATKO

Каква е гаранцията че не са каналджии? Всеки каналджия ще каже, че е турист. Нима не може да различи емигранти от нормални гърци?

Трудно е да ги различиш, бате ! И Гърците и емигрантите са кара боя :)

Тези най-вероятно са си били чисти трафиканти. То най-лесно ще се докаже: след проверка на личния им багаж- има ли типичните вещи за почивка. - за къде им е била резервацията и за колко време - кога са влезли в гърция, непосредствено преди резервацията или доста преди това - справйа от нашите служби какви са и има ли данни да участват в подобни групи И т.н .

Законът си е закон и трябва да се спазва! Иначе българският президент е добре дошъл на почивка в имението си в Гърция. По всяко време, но особено през лятото, за да дава пример на своите сънародници, правейки антиреклама на родината си като туристическа дестинация.

Толкова са били туристи тези българи,чисти трафиканти са си били,но са се оправдали,че са туристи и са взели бежанците на стоп!!!!!!!

Ганьо за пари и мама дава !!!

и дупе и дупе дава

Я продава и доставя.

Да бе! Нищо не било разбрали. кой в днешно времекачва стопаджии без задно мисъл. И още повече като е в чужбина и има толкова много мигранти. А милите ни лук яли, ни лук мирисали.

"кой в днешно времекачва стопаджии без задно мисъл." Аз.

Тези наши туристи на луди ли се правят , какъв стоп , пари са взели да прехвърлят нелегални в България , утре и джихадисти ще прехвърлят ! Да лежат в затвора че да им дойде акъла , за пари ще ни продадат , гледат от президент и правителство как се продават на чужди интереси в своя полза !

Аз ги смятах за загубени туристи, а пък те се оказаха мигранте!!! Исках да им помогна, а тя ква стана..... Има поговорка: Който е добър се отнасят зле с него, който е наивен го изиграват, който е доверчив отзад му се нареждат "приятели" с шомполи за да го прочистят. Извода е - бъди лош за останалите, бъди гад, не се раздавай излишно - бъди себе си.

Тези нашите акъл нямат. Как може да са туристи в друга държава и стопаджии да качват? Това винаги може да им донесе неприятни изненади и рискове. При това те са с всичките си пари за това пътуване в колата. После и самите стопаджии - бежанци едва ли са изглеждали като заможно семейство от средната класа излязло на неделна разходка. Били са намачкани, изсухлени, със съдрани шалвари и размъкнати фереджета, а когато са влезли в колата и нашите е трябвало и противогази да си слагат. Наистина много странна постъпка, неразумна е много меко казано.

Арабки емигрантки - няма!

не знаят ли, че превозването на стоп в Гърция се смята за трафик на хора според закона ?!? Трябвало е да проучат преди да тръгнат да качват! Но незнанието на закона не ги оправдава.

я обяснете какво не ви харесва? Не искате да спазвате закони ли? Е затова живеете в кочинка! Само, че запомнете, че извън границите на Бг законите се прилагат, за да не сте изненадани някога някъде.

За свободно движение на ХОРА, стоки, капитали ли? 4е той да не е полицай туриста да има право да им иска документи, 4е ги ка4ил?

Колко войни са водени от великата ти сила, бе боклук безподобен в последните 100 г. "Вели4ието" идва! На 1 октомври ви по4ва "вели4ието"боклук злобен.

Може да са прави тия, които твърдят, че не са качени еи тъй на, за да помогнат на стопаджиите, но пък е много вероятно просто да са се възползвали от шанса да вземат едни пари. И така да е - има разлика между организирано превозване на имигранти и слуюайна възможност. Още по-неприятното е, че се правим на антирасисти, а не си даваме сметка, че има и не само араби, а има и араби, които не са имигранти - как човек прави разлика между граждани на ЕС и имигранти, ако не може да ги различи и няма право да им иска паспорта? Законът е за всички, но ако прекрачи логиката унищожава самата култура, която е призван да защитава. Ок, аз не съм привърженик на толерастията и прочие, но не съм и привърженик на поставянето на хората в положение "параграф 22". Всъщност между двете наглед несвързани неща има много общо - безотговорността към собствените си съграждани, прикрита зад лозунги и формалности.

БATKO

Най-вероятно са си точно каналджии. Кой ще вземе на стоп в чужда държава някакви тъмни субекти с една камара бохчи и багаж?

Само бьлгарски сьдия може да приеме такова обеснение като;качих пет/5/човека на авто стоп,намерих току що този калашник и го носех кьм полицията,влязох да се стопля в тази отворена кола,взех теливизора само да гледам мача,осем/8/килограма хероин са ми лична доза и т.н.Това става само с нашите сьдии защото са чесни и не подкупни.

Поне не може да се отрече, че българите стават инициативни :D Може да не могат да правят нищо свестно, ама действат хората! Не седат във форума и да чакат Путин да дойде да им увеличи доходите!

Само на 2 г ли ще ги осъдят.Трябваше повече?

Това са каналджии, кого се опитват да излъжат - 3 коли с по 1 българин в тях, шофьора и четирима стопаджии, хаха!

Не стават в транспорта, а в съседна Гърция, изпаднали, качват на стоп? Дабе да, там съдийките трева пасът!