Държавният самолет върна 63-ма българи от Египет

Правителственият самолет, който бе изпратен в Египет да прибере българите, желаещи да напуснат страната, се върна тази вечер у нас с 66 души на борда.

Обратно в новината

Коментари - Държавният самолет върна 63-ма българи от Египет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еленке, пише се "Упълномощен". Такива неграмотници са всички злобари и платени драскачи, заради които никога няма да се оправим. А иначе, благодарско на правителството че мисли за своите граждани.

Държавният (а не частният на господина). Иначе, опълномощен е, де. От една част от българите.

България ще се оправи, когато изчезнат всички злобари и оплювковци... т.е. никога.

Не .Ще се оправи,когато за всеки, ама абсолютно всеки гражданин се полагат такива грижи.Когато се наводни едно село и хората загубят и малкото ,което имат там им се казва-да сте се застраховали. Оправяйте се. Или им се дават /даже не на всички/някакви смешни помощи.Чудно ли е,че са озлобени и те сега казват-да се оправят и тези?

Ето на, живота е "шарен" и днес аз подкрепям напълно Борисав за връщането на сънароднеците ни. Допълнително съм съгласен с плашането на полета, защото смятам, че така цената е най-малка и парите ми са вложени разумно. Спомнете си - Костов на времето не върна медицинските сестри ... . Спомнете си колко ни струваше това! Дори и пренасянето на ковчези би било по-съпо (ако на някой му хрумне тъпата идея, все пак...).

Ето, поне аз обещавам да не пиша, когато виждам твой пост в бъдеще, че си платен. Да, критикуваш Борисов, но на черното не казваш бяло. С такива мислещи хора за опозиция, по ще съм щастлив, защото са конструктивна опозиция, а не само да врякат. От мен едно БРАВО, дори и да видя оплюващ пост скоро, няма значение - ти си мислещ !

Не защитавам никого, но колкото и да плюете в случая Боко, това е правилно решение. Това не са туристи, а българи, живееще или пребиваващи там. И е напълно нормално действие и не е популизъм или PR. Не е нормално обаче да праща хеликоптер или самолет за наръгано пияно борче или артист. те не са нищо повече от нас, за да се ползват с тази привилегия. Сигурен съм ,че ако аз или някой от вас имаше тази нужда, нямаше да му бъде пратен хеликоптер. Ето в това е проблема.

Алоооо, писарите на Трактора и Гоце, хората могат да четата, няма да ви се вържат, както се вижда по коментарите. Научете се да четете, преди да надраскате това, което имате на листче за деня! Това не са ТУРИСТИ, а ЖИВЕЕЩИ там! Сългасен съм и с едно мнение, изказано по-долу: "Това, че е изпратен държавен самолет да прибере бедстващите хора е нещо напълно нормално за цивилизования свят! Не четете ли, че тези, които са били на екскурзии са прибирани с чартъри на туроператорите?! Или може би сте неграмотници ... май да, като ви гледам мненията .... НЕЩАСТНИЦИ! "

Стига сте обръщали внимание на платените драскачи на Алексей Петров !!!! Те се проявиха и в новината, че ще се кандидатира за президент! При тях дори и новина с увеличение на заплати със 100% да има, те пак ще плюят, че от техните данъци, каквато и да е новината - те си плюят - плаща им се. Жалкия им животец, това му е смисъла , оставете ги

И сега какво правим ФАЛКОНА лети а тапаците екскурзанти ,НАЛИ КААХА ДА НЕ СЕ ОДИ ТАМ............АО ЛЕТИ САМОЛЕТА ПИТАМ А --------------

Стефкоо, хубаво си платен , хубаво ще гласуваш за Алексейчо на изборите, той се кандидатира, НО поне ЧЕТИ !!! Българи, ЖИВЕЕЩИ в Египет... не туристи, моето момче. Поне се учете да четете, преди да си пишете написаното за деня

Един A320 на бълхария еър спокойно докарва 90+63=153 пътника оттам. Можеше само 1 самолет са се разкарва дотам, но нали и ченгеджийския тъп отряд 28 трябва да оправдава заплатите си и да цица от данъкоплатеца...

А какво изпратихте на летището за онези, които са избрали да останат!? Медикаменти, някакви средства за самоотбрана, джобни фенерчета, провизии. Няк'ви тарикатлъци за оцелявка.Или фъркате кат' лебеди в стил батман. Интервюта шe правят и ще коментират дестинацията. Каква вода ще пият наще 200-та, 'щото ще е напечено, пичове!

Пичове, имаме към 200 наши парчета в Егип... Да се молим да са живи, здрави. И да са добре още дълги години! За тях трябва голямо аеровозило и някаква надежда за сигурност.

Дребни завистливи душици. Ако не бяха помогнали щяхте да врещите: Бойко що не прати самолета. Сега врещите що го е пратил. Важното е да се плюе, нали затова ви плащат!

абе вие по-долните не сте хора бе, а някакви изчадия! ако бяхте в центъра на Кайро и разни мангали се стрелят покрай вас щяхте да искате дядо Господ да слезе да ви прибере! Това, че е изпратен държавен самолет да прибере бедстващите хора е нещо напълно нормално за цивилизования свят! Не четете ли, че тези, които са били на екскурзии са прибирани с чартъри на туроператорите?! Или може би сте неграмотници ... май да, като ви гледам мненията .... НЕЩАСТНИЦИ!

БРАВО !!! Много точно написано !

Дребни, малки, злобни душички. Никога не се разбунтувахте за 20 години, само се скатавахте със свалени гащи. Дребнави тарикати, занимавате се само с плюене и прекарване на околните, за това в бг няма икономика, има само далавера...

РЕклама?Силния бб?Бойко само толкова малко?Май не са били много желаещите българи да се прибират от там щом само тия 60 сте качили.Самолета събира поне двойно повече!Ама за вас рекламта е била важна а не смисъла на тая акция.Тъпите американци немци французи руснаци.....явно нямат самолети щом още нищо не се пратили там ама ние....тоест цар Бойко прати.Тунис също има българи ама...рекламния ефект е малък та ги оставихте;-)))))

мн.добар пр.какво толкова комнтирате. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

България - Европейска Държава .Грижи се за Българите, независимо в коя държава на Планетата Земя са застрашени.

Защото и те са данъкоплатци в България . За това правителството е длъжно да се погрижи за тях . Освен с твои пари, самолетът е зареден с гориво и с тяхни пари . Сега разбра ли ?

В интерес на справедливостта разходите по прибирането на нашите пишман-туристи трябва да заплатят ВТВ и Нова ТВ, които до последно - 27-28 ян.2011г-. твърдяха, че няма никаква опасност за пътувания до Египет. Всъщност няма нищо за учудване както се има предвид кои са собствениците на тези две медии!...

Това е част от ролята на държавата-да се грижи за своите граждани в беда. Ако някой от вас беше там,нямаше да мисли така...

Особено за супер изплашения Стойчо Младенов, който можеше да си купи самолет, за да избяга по-бързо, но.... Авантата си е аванта!

е кво?там ли тябваше да ги оставим?

Мръсни герберливи .... и....! КАЗАХ ЛИ ВИ АЗ: Този, който може да си позволи ЧАРТЪР за него - идва си със самолета на Боко! Ама Бог е от ЦСКА!!! Четете, циркаджии: "Треньорът на египетския ЕНППИ Стойчо Младенов и неговият помощник Анатоли Нанков пристигнаха в България, след като за тях и другите българи в размирната африканска страна беше изпратен правителственият самолет. Размириците в Египет накараха българските управници да изтеглят всички българи от страната, за да гарантират сигурността им."

Защо да плащат ?Нали има балами. Сега да се открие подписка или още по-просто / за умни / с есемеси да се съберат пари за нови самолети ,които да "извозват ''всички българи.

До Цъкаджията, Аман от криворазбрани родолюбци. Съгласна съм, че Правителството трябва да създаде организация по извозването на българите от Египет, но да си платят, а не това да е за сметка на изнемогващия данъкоплатец. Питам, защо ако бедстваш в планината, трябва да платиш на планинската спасителна служба, а нашенците с преуспяващ бизнес в Египет да се возят за сметка на оскъдния български бюджет. Да г-н Цък, ще живеем жалкия си живот в България, докато има такива тарикати.

в последният момент, въпреки предупрежденията, да си платят возията!!!

Какви злобни коментари, не мога да повярвам дори, не ви пожелавам да попадате в такава ситуация да се страхувате за живота си, нямам думи за подобни хора.

Лельо - ти кога се завърна? Те още не са пристигнали тия с правителствения самолет, Червена шапчице! Ако си туристка завърнала се от Хургада - много ли страшно беше, а???

явно е пътувала от каъро *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КЕФА!!!

Искам да благодаря на посланика ни господин Гайтанджиев за помощта, която ни оказа и на Бойко Борисов и Николай Младенов за бързата реакция по спасяването ни ! Едно голямо БРАВО.

И на данъкоплатците, които ти платиха полета!!!

меки четки Коньово ..по полека моля

'Ся да ти опънат едно "браво" всички,чиити данъци изяде и тез'дето ти пратиха самолета !

Вчера някои от завърналите се туристи бяха недоволни, че са ги прибрали. Били на плаж, платили са си. Ох, от българина по-прост едва ли има. Преди време и медицивските сестри от алчност не се прибраха с другите и знаем какво ги сполетя. Та и тия. Заради още няколко дни плаж са готови живота си да заложат.

Ама плати на треньорчето самолетчето от Кайро, а? То и аз го платих, ама не ме питаха!

Най-накра тая държава взе да се показва като такава, а тука ревете, кой щял да плаща...Всички плащаме, защото всички сме тази държава. И в това е смисъла на "държават".

В Египет обаче остават около 200 българи, които живеят постоянно в страната и не пожелаха да се приберат в България, предаде bTV. то кой ли верва на Боко

Верно, че на аванта ги прибраха. :) Сега вие злобейте. АХАХХААХХ

Пожелавам на всеки един от вас - злобари такива да попаднете в такава ситуация, тогава друга песен ще запеете. И още нещо прибраните с правителствения самолет НЕ са туристи, а живеещи в Египет ваши сънародници, ама то само от такива дребни душици може да се очаква такова отношение. Айде живейте си жалкия живот и събирайте пари за данъци, че не се знае............!!!!

Боклук-от алчност за келепира чак се запени от злоба.

Възмутен съм!Докога ще ни смучат, за сметка на други! Правителственият самолет стана като DHL! Кой ще плаща, Е, по тази логика, ако навсякъде избухнат такива протести и революции, всичките ни емигранти ще се върнат!... В цял свят никоя държава не си позволява лукса, при такива ситуации да ползва правителствен самолет!... Само нашият премиер си позволява от името на данъкоплатеца и обикновения беден гражданин такива волности!... НИКОЙ НЕ ПРИБИРА НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ ТУРИСТИ! А някакъв тарикат твърди тук, че тия 63-мата щели да си платят! И как ще си поделят разходите за полет София-Египет-София?!

Big Eye, объркал си си никчето с БИГ ЗА..НИК. Пожелавам ти твои роднини да се озоват в подобна ситуация и да няма правителствен самолет да те видя какво ще говориш.....беден финансово = беден духом в случая.....аман от ревливи дет всичко им е криво защото чеп не става от тях!;-)

Що го обиждаш човека, той само обединява коментарите на другите! Но кво да правиш, национална черта - българинът обича да се изказва, но не и да съобразява. И затова ъъъъъ се чува доста често заедно с почесването по главата.

И да е за мои, и да е за твои роднини на такива операции трябва да се гледа по един и същи начин, или са законни и позволени или не. Или искаш да кажеш, че когато е за свои хора гледната точка се променя и всичко е позволено?

голяма простотя ,братя булгари .пожелавам ви да се окажете в ситуатята на тези хора за да разберете колко сте прости .

Разумен човек не може да се окаже в такава ситуация!

мадам, всеки може да се окаже в такава ситуация

А на обяд по "битивиту" ни "информираха, че имало толкова желаещи за самолета на бб,че се опасявали,че нямало да стигнат местата.ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА .................

комунистите не могат да се примирят и плуят всако позитивно нещо на правителство *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Кои са комунистите-всички освен привържениците на герб ли?И второ-кое е положителното,направено от правителството?

Всички договори имат клауза форс мажор, пояснявам за журлналисти - при възникване на военни действия, метежи, преврати, при която никой никому не дължи пари...

Ненормална държава - разбирам тия хора да работеха и живееха там и да се наложи по спешност да ги прибират със средства на данъкоплатците - ок, обаче тия туристи са отишли по своя воля да си пекат гза на плажа и си имат организиран транспорт за да се приберат, така че това беше страшно изхвърляне! Видяла жабата че подковават вола и си вдигнала крака..

Я се спри малко бе, охлюв! Прибират 63-ма тарикати живеещи и работещи там за кратка почивка! НИКОЙ НЕ ПРИБИРА НА ДЪРЖАВНИ РАЗНОСКИ ТУРИСТИ! А някакъв тарикат твърди тук, че тия 63-мата щели да си платят! И как ще си поделят разходите за полет София-Египет-София?

Я пак си прочетете материалчето, преди да викате глупотевини! С правителствения самолет са прибрани хората от Кайро и около него, които са най-застрашени и са били там на работа или в командировки. За тях не е имало вече редовни полети, защото египетските аеролинии също стачкуват и са в пълен хаос. Туристите си ги прибират направо от курортите с чартърни полети - и това го пише горе. Всички държави в подобни ситуации изпращат специални самолети. Правителственият има това предимство, че се третира по друг начин и задължително му се дават коридори и го приемат на летищата. Човешко е да се изпрати за хора в беда. На всекиго може да се случи. И аз съм против той да се праща за туристи, и няма да лети за тях - разбрахме вече. Освен това, неговите полети са по-евтини, защото се калкулират по друг начин, както и горивото, което ползва, и обслужването - не е длъжен да генерира печалба както другите аерокомпании. Хайде, стига истерии! Ако прати - защо е пратил самолета, ако не го прати - къде е тая държава?! Успокойте се и мислете малко!

Египетските аеролинии нямат директни полети до София, тоест евентуална тяхна стачка /такава няма!!!!!!!!!/ не би затруднила по никакъв начин тяхното връщане! А по въпроса за реалната опасност е хубаво да се черпи информация от първа ръка... ако има възможност...

Възмутена съм!Докога ще ме цицат,за сметка на други!Правителствения самолет стана като DHL!Кой ще плаща,бе,тъпаци!Пак аз ,нали!

Е колко ти взеха пък на теб? Съсухрила си се от злоба и нищо не пускаш...

Не съм само аз ЗЛА!Живота направи всички ни такива.Какво са ми взели ли?Ами всеки ден ми взимат в магазина все повече и повече пари,всеки месец ми взимат парно,колкото е минималната работна заплата,взимат ми все повече е повече за ток ,вода и всеки чиновник,преди да разбере за какво съм там,гледа да ме зашлеви с някоя глоба,акт или както може!За да се пълни хазната!От кого-от мен,ама и от теб!Та не знам ти пък на какво се радваш!Освен,ако не си от прибраните!

Отлиичен ник си избрала, и много подходящ за малката ти персона. Цял свят изтегля гражданите си от Египет, само в България делят своите на туристи и постоянно пребиваващи там. Кой знае какво е станало, че им бил изпратен самолет. Като ти чете човек злобните думи, има чувството, че не самолет до София, ами кослмически кораб до Марс са им изпратили.

Е, по тази логика, ако на всякъде избухнат такива протести и революции, всичките ни емигранти ще се върнат. Яко, кво..

В цял свят , нвикоя държава не си позволява лукса , при такива ситуации да ползва правителствен самолет . Само нашата ТИКВА , очевидно за да си вдигне и без туй вече мижавия рейтинг си позволява от името на данъкоплатеца и обикновенния беден гражданин такива волности ... ПФУУУ и убитака премиер , който си имаме ...

нормалните държави си го позволяват, дори като има заложници пращат спец части глупако!

Нищо подобно, и други държави пращат правителствени самолети за форсмажорни обстоятелства, именно заради специалния им режим на работа и заради особено добре квалифицираните им летци, които са по-добри и по-гъвкави от всички останали, а често са висши офицери, които знаят и две и двеста и могат повече, отколкото на обикновените компании. Спомнете си как бяха изведени от Либия нашите медици - от жената на френския президент и неговия правителствен самолет. Това е практика, не е изключение. Стига сте ревали. Не е направил пет полета, а един и то до размирната столица. Молете се да не ви се случва. Освен всичко друго, знаете ли колко струва репатриация на загинали и ковчези, ако се стигне до там?! Много повече грижи, нерви, усилия и пари, отколкото един полет на правителствения отряд, който така или иначе получава заплати - и да лети, и да стои. По-добре е да лети, все пак. Горивото не е толкова скъпо, защото не се плащат някои такси за него, както и някои от летищните - има специален режим. Мирясайте, като не знаете.

Да видим кой от работещите и живеещи в Египет си е дошъл на държавни разноски за кратък отдих!

Дъжавни разноски друг път. Ще си платят билетите. Като не знаете не плюйте, злобачрета.

Кой ще плати билетите??? Колкото ги "платиха" и тия, които ги спасявахме от Палестина/Ливан, а? Я се скрии, циркаджия!

Цък, може ли 3 билета за правителствения самолет, моля... Ма ако има бизнес класа, па ако няма - може и икономична... Колко ша ми струа?