Евакуираха 90 българи от египетски курорт

90 туристи вече се завърнаха от курорта Хургада с чартърен полет на авиокомпания "България Ер". С правителствения самолет днес ще се завърнат и десетки други българи заради напрежението в Египет.

Обратно в новината

Коментари - Евакуираха 90 българи от египетски курорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само да ни спестят глупавите интервюта по телевизията и приказките за това как хвърляли стотинки...

Не ме занимавайте с тези богаташи,които се чудят къде да си харчат милионите.Прав е бил Ленин,като ги е разбил!

Четете между редовете, защото най е ядно за тези дето са били там. Много от държавите си връщат сънародниците, защото по този начин притискат правителството на Египет по-бързо да си направи промените. Иначе ще загубят много от туризма. Всеки бил там знае, че полицията е страшно зле - корумпирана и пр., особено до туристическите обекти. А курортите са прекрасни, особено Хургада или Шарм. Проблема на туристите не е Хургада, а това, че не могат да изпълнят екскурзиите до Кайро или Луксор - всъщност, за което се ходи там.

Така е като има ненодялан /некадърен/външен министър . И не му е ясно къде какво става .

На времето имаше един, който не реагира. Много години изгубихме на няколоко българи в либийски затвор. ...

Кво прават там - милионери, сега пък да ги мисляq все едно че те ме мислят.

Боби

"Разбира се, те казаха, че ще си потърсим обезщетенията от туроператоритe" Много ми е интересно да разбера кои са тези "Те", които са им казали, че ще получат обещетение от туроператора. Във всеки договор дори и за окупка на дъвка да сключиш такъв, фигурира клауза за "форс мажорни обстоятелства", коетовключва природни бетствия и военни действия, а в Египет именно това и става в момента. Защото всички тези размирици по друг начин освен като военни действия, няма как да бъдат характеризирани, при положение, че и армията е подключена за опазване на реда. Но на нас все ни дай някой да ни е виновен и някой да ни плаща обещетения, а пък не дай си боже, ако има туроператор, то той е непременно мошенник и трябва да му смъкнем 3-4 кожи от гърба за всеки един проблем било то и война, защото и за войните по света, само туроператорите са виновни, ша знаете....

Боби, има ЗЗП, там тези неща са разписани. От пасанията ти разбирам, че никога не си чел договор за туристически услуги и не си запознат с материята. Тез Тур ще плащат или ще обезщетяват, а не държвата. Ако зависеше от Тез Тур те и на пети щяха да летят, нищо че Хургада е пълна с армия и полиция и на практика половината от прогрмата е неизпълнима. В случая КЗП и МВнР си свършиха работата много добре, но пък нали българите трябва да мрънкат.

Що не им взехте и на тях по 724лв ?

Малко странно ми звучи новината! При положение , че 50 на 100 от населението не е излизало вън от балканския полуостров , редно ли е да прибираме насила туристи , които даже щели да си искат обезщетение? Звучи ми малко като приказката със скорпиона дето училил спасителя си , който го носил на гърба си и казал - "съжалявам , такава ми е природата. Така се случва и сега - ако ги приберат без да има жертви - всичко е ок и си искат обезщетение. Ако обаче стане фал - държавата е виновна. Както винаги на българин не може да се угоди.

Чети пастирче: "Имало обаче натиск от Министерството на външните работи нашите да си дойдат..." От държавата ли ще искат обезщетение?

Де са Аврора, КГБ-то и Клитко та да произведат някой напън, който при тях е свързан с желание да изкарат мисъл, но обикновено се обезгазяват. КЪДЕ ПИШЕ, ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯТ САМОЛЕТ ЩЕ ВРЪЩА ТУРИСТИТЕ? Тия дето ги плюете два дена, че били отишли там по собствено желание? Това е поредният безумен ПР на вашия любим Вожд! В самолета сега ще се натоварят 40-тина тарикатини, които живеят и работят в Египет и за които е добре дошло някой да ги докара без пари за кратка почивка до България. (Има едно треньорче там може и чартър лично за него да си наеме, ако иска - да видим дали и той няма да слезе от безплатния самолет!)

Да напуснете държавата незабавно.