Посрещаме Малката Коледа - Бъдни вечер

Днес се чества един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер. Той се празнува семейно от всички християни, които се събират в очакване на раждането на Божия син - Исус Христос. Празникът Бъдни вечер е посветен на дома, на огнището, но и на починалите предци-родственици, които също се смятат за част от семейството.

Обратно в новината

Коментари - Посрещаме Малката Коледа - Бъдни вечер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пожелавам на всички много щастие ,здраве и успех

Пожелавам на всички да празнуват днес Рождество Христово!!! Пожелавам на всички да бъдат със семействата си!!! Пожелавам на всички щастие в живота и нека "никой не бъде пренебрегнат"!!! Пожелавам си всички са сме задружни и да не се делим!!!

Весели празници на всички дирчовци и дирки!!!!

Lalina

Благодаря! Весели празници и на теб! :)))

Весела Коледа и на Станишев и да знай, че го щъ!

Весел празник!

Честита Коледа на всички.

Мечтая за Коледа без тримата глупаци: 1. Пожарникарчето 2. Физкултурника 3. Хер Флиг Моля, всички ТВ в БГ да не излъчват интервюта с тях, за да не развалят Бъдни вечер!!! Весела Коледа Българи :))

Типично за един комунист - да се опита да развали празника с омразата си

Гаргамел с тебе глупаците вече станаха четирима :)

Ако ДЕВА МАРИЯ знаеше, че ще има такъв изрод едва ли би родила СПАСИТЕЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

малка е... щото са ни малки кесиите! Ако имаше по един iPad или iPhone за всяко дете - Божича нямаше да е малък, ами жива Коледа щеше да е! Щото децете още сега ще нападнат подаръците! Не... не ми говорете за духовност и възвишеност - първо е храната... Но... както и да е - Честита Коледа на всички! И Бог да е с нас, че ни позабрави последните години!!!

kgb777kgb

Хора , не спорете за датата , не спорете за православно или не , не спорете кой и защо е казал днес е денят !!! Нека всеки празнува така както чувства Бога !!! Погледнете в себе си и се опитайте да бъдете добри и да обичате !!! Там някъде в себе си и любовта ще намерите Бог !!! Весела Коледа !!!

Уважаеми kgb777kgb, пожелавам ти весели празници и много щастливи моменти на твоето семейство! И се извинявам, ако съм те засягал през тази година!

*урви, върнете ни парите, защото ако си ги задържите ще станат на хартийки. Едни други хитряги във "Форд Хокс", позлатиха волфрамови кюлчета и сега разправят на Ангела Меркел, че те са били от чисто злато. Обаче не ги връщат на германците, за да не се докаже далаверата.

Благодарение на неуморните бащински грижи на премиера Борисов Коледата с всяка изминала година става все по-щастлива и благодатна за българския народ, угнетяван десетилетия наред от безпощадното комунистическо робство! Нека Коледа - Рождеството на Исус Христос - винаги ни напомня и за Възраждането на България, осъществено при благодатното управление на ГЕРБ!

Ей голям майтапчия си, БРАВО! На Първи април ще видиш само какъв номер е скроил Дянков на пенсионерите?! Коледните добавки на Бойко Борисов, сега, ще ти се сторят безобидна шегичка.

Гаргамел

Стига с тия пенсионери...само заигравате с тях...дъртофелници такива

Легнете си тази нощ със съзнание на просещи Божията милост, и УТРЕ се събудете със същност, подобна или по-велика от тази на "Малкият принц" на Антоан дьо Сент-Екзюпери.

Благодаря Ви ! (И дано Светкавицата-Ни повече Никога не пада !)

Ой, Коледо, Коледо ! Роди ми се боже чедо. ---------- ....А 'Taunen Baum' на Български Е Елхови Лес ! ... Silent Night - Тиха нощ, Свята нощ ! Весела Коледа, Българ(к)и !!! (И Бъдникът да е Воистине-Добър !)

Рождество Христово е на 6 януари, така както го празнуват останалите православни държави, Гърция, Русия... Информаторите и полковниците от Светия синод(рион), обаче, са приели да празнуваме на погрешна дата заедно с католиците. Така че хапвайте си, пийвайте си, обичайте се и т.н., но да знаете.

Недей сега обърква излишно хората. Казано е, че сега е празникът, значи сега е. Иначе кво? Тъкмо почнаха да си похапват, пийват и обичат, и ти се изходи по въпроса.

Не ги обърквам, изправям ги, и ги информирам, а ти, именно, се изходи по въпроса.

Абе, добри хора, какво значение има дали ще го празнуваме по Юлианския или по Грегорианския календар. Важното е какво празнуваме! Това не е повод за още едно напиване... Не забравяйте, че с раждането на Христос влезе в действие Божият план да спаси нас, грешниците. Радвайте се! Слава във висините Богу, на земята мир между човеците...

Така е. Но датата не от голямо значение, защото честването се прави, за да помним. Какво? Че някога, някъде се е родил един, който е казал: Обичай ближния, както себе си! Яденето и пийването е отделно, по-важно е да не се интересуваме от житейската философия, която е оставил на човечеството. :)

И датата е от значение, и това, че християнският свят е разделен и владян е от значение.

Абе вие тука докат се обичате Путин взел, че продал на Индия оръжие за милиарди. Но по-важното е, че хането путку се яви, жив и здрав е. Може и да е възкръснал. А защо не и да се е родил? Бегайте бързо в новината! Празникът започва.

От снощи съм с Добри Наши Приятели (по Темата). Не звучи добре.

На днешният ден да се помолим за Индия, защото след Сирия и Иран, тя е на военните карти в Пентагона. МИР В ДУШИТЕ СЕГА, Бъдни вечер, МИР В СВЕТЪТ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА.

Frohe Weihnachten !

Я пиши на български, За чужди езици има други форуми. Честита Коледа!

Lustig zu Ihnen!

Честита Коледа ,всички да се радват на това ,което имат,с пожелание за здраве и щастие!

Весела Коледа на всички българи по света! Обичайте се!

И се обличайте!

Молба към редакцията на Органа, и към Глобяващото сърце на Партията! Огласете, ако обичате, пълния списък на празничния ЛОВ на ловните ДРУЖИНКИ ВЪВ софия - Драгалевци, Симеоново, Лозен, Плана, Ловен парк, Борисова градина, защото ще водим на разходка майка с деца и пенсионер. Моля също, напишете къде да получим ПИСТОЛЕТИ за приятелските ДУЕЛИ при разходката.

Гениално! Празничен приятелски дуел между двама, загинали от смърт.

Хубаво нещо са българските народни традиции! Всяко нещо в тях има смисъл.Да сме живи, здрави , щастливи и добронамерени; да е богата и плодородна българската земя; да бягат от нашата земя болести и ГМОта; да има мир , сигурност и щастие в Родината ни - това си пожелавам!

Така да бъде! :)

Добро пожелание, Котле! Весели празници с повече щастливи моменти!!!

1chovek

Почти нищо от гореописаното (в статията) няма връзка с християнството. Яйца със сигурност не се слагат на трапезата, защото денят е постен. Мълчани моми и води? Просто не е за коментар! Не знам откъде ги четете тези неща, умишлено ли го правите, но....

Карай бе, chovek, важното е да си отпуснем малко душите и да погледнем с надежда към бъдещето. Коледа ненапразно е в най-мрачното време на годината (от езически времена), трябва да сме засмени и сити на обич и приятелство, другото е бошлаф. ВЕСЕЛА КОЛЕДА НА ВСИЧКИ ПО СВЕТА!

Къде ги видя яйцата? В баницата с тиква ли? По моя край му казваме тиквеник, а на тове със зелентиите /спанак, лапад, киселец, праз или зеле/ му казваме зелник. Ама и в него не се слагар яйца, а сиренето е по желание. А като си такъв заклет християнин, я ми кажи къде в Библията пише какво е позволено и какво не на Коледната трапеза. Светло Рождество Христово! Не забравяйте, че на този ден празнуваме раждането на Спасителя на човечеството. Другото си е обреди и ритуали кои езически, кои наложени по-късно от християнството. Обичайте се и да сте живи и здрави, българи, напук на всичкото зло!

Помощ, обичат ни!

Пожелавам на всички да празнуват днес Рождество Христово!!! Пожелавам на всички да бъдат със семействата си!!! Пожелавам на всички щастие в живота и нека "никой не бъде пренебрегнат"!!! Пожелавам си всички са сме задружни и да не се делим!!!

не може ли , малко да устискаш, пъРРво Бойко да на Уважи, па ти, после, барабар Петко с мажете! РАДОЙКА.

Християнството е разделило българите. На едни е донесло спокойствие и спасение, на други - страдания и смърт. Иначе хубавите ти пожелания

Християнството ни е спасило през 5 тъмни века. То и сега има потенциал да ни обедини, ако се вслушаме в основното му послание: да се обичаме. Светли празници на всички! Да се обичаме, подкрепяме и бъдем единни, където и по света да се намираме!

Само по себе си, християнството не разделя. Освен в Европа, християнски държави и общества има и другаде по света. Там не имало нито разделяне, нито инквизиция. Разделянето и войните се правят заради политики на управниците. До ден днешен!

Dobromir Dimitrow

Не самото християнство е донесло беди, а силовото му налагане, нещо нетипично за Българския народностен характер! Да ти припомня, "Памет", че много Българи тогава вече са били християни!!!

Пикник край пътя ли сме чели?

Dobromir Dimitrow

Да! Много хубаво и просто пожелание, и никога няма да го забравя! Весели празници!!!