Бъдещата коалиция премахва статута на болниците като търговски дружества

Диагностично-свързани групи вместо клинични пътеки и нова детска болница - за това се договориха ПП, БСП, ИТН и ДБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако въведат правило докторите да вземат заплата на база колко човека са излекували,а не както сега колко са починали.Тогава какво правим?

Доктора: То сега е Ковид, няма как да правим планови операции. Аз: Е тя е планова днес, вие казахте, че ако не я направим до 20 ден става спешна и животозастрашаваща. Доктора: Да така е. Сега обаче е планова и в тази ковид криза няма как. Аз: И ще я оставите да умре. Доктора: А няма да умре само ще остане инвалид от врата надолу. Аз: И какво правим. Доктора: Идвате утре в 8 с 5000 лева и ще го измислим

За болниците-не.Пак ли почва тая глупост с диагностичните групи?За всичко трябват средства и ако болницата не влиза в бюджета проблемът е огромен За детската болница има ли някой да е против ? Борисов я беше подпукал ама с тоя вой се наложи да я спре.Ако не беше Радев половината щеше да е готова.

Преди да станат търговски дружества им бяхме пациенти, а сега сме им клиенти.

Когато болниците и целия медицински персонал изнемогва ще сменят статута на болниците.

А ако им спрат ковид парите и ковида ще изчезне.

За безплатни лекарства за пенсионерите с ниски и средни пенсии или поне намаляване на цената с 50 % нищо не се каза!Броят на диагнозите им се увеличава , както и цените на лекарствата!За ккакъв достъп говорите!

Бе ваксинирането искат да е доброволно ,а въпреки това ти приказват ако не се ваксинираш те уволняваме?!!!? То си ме задължават за да мога да работя

Може да ги прекръстят на дупка за пари. Това с диагностичните групи все някои го вади на по 10 години веднъж и нищо. Според мен трябва да се направи платено и рязко нещата ще се оправят. За пенсии и деца безплатно.

Повечето познати, които гласуваха за Кокорчо и Канадеца са хора, с някакво необяснимо чувство за превъзходство над другите. Видите ли ние сме гениални и си избираме други, дето са ни казали, че са гениални. Това с болниците е, като да ти се счупи колата, да я боядисаш и да си мислш, че си я ремонтирал. Иначе, Ристето Иванов и ДБ, как се гушнаха с БСП-то не е истина. Сега очаквам Канадеца да спре няколко десетки милиарда кражби от бюджета и до 800 дни да ни оправят. Няма как иначе, щом преговарят Р. Овч. Гечев и други експерти.

Абеее - превъзходно-гениален си, ама по-добре да не казваш нищо...

Това е най-опасното. Личният лекар може да тероризира пациентите, да им поставя всякакви условия, а ако поиска и да ги изхвърли от листата си. Просто казва "Аз съм едноличен търговец и ще правя каквото си искам. При мен е със записване, ако не мога да те приема извикай си линейка или иди на частен преглед!". А знаете ли, че ако останете без личен лекар няма кой рецепта да ви изпише. Всички казват, че не приемат нови пациенти, вдигат рамене и не ги интересува. А самите лични лекари, почти не преглеждат - превърнали са се в диспечерски пунктове за писане на рецепти и пренасочване на пациенти към други лекари. Такава простотия, такова изнудване, такъв геноцид като в Бг няма никъде по света.

Ами записваш си ден и час за преглед. Както навсякъде в Европа.

В Еврогейско записват само за специализирани и частни прегледи. Личните лекари приемат по всяко време, дори посещават пациентите си.

Добре, че ги избрахме тия младежи да оправят страната най после.

Правилно го написа - ще я оправят, да даже няколко пъти...

- тъпи са си и популисти - от нищо, ама от нищо не разбиарт обаче мрат да се показват - абсолютни инфантили. Но здр. система е тотално сбъркана. Ако плащаш на 3000 лв което е масимума, 8% са повече от 120 Евра, мои приятели в Недерландия плащат на месец по около 108 т.е. аз плащам повече и получавам нищоо. А сулю-пулю ходи в Гъция, има 2 коли и прочие и ме плащаааа. И как така лигльо ще оправи системата? Или чалгопитеците или червенотиквеничетата? Ми никак, немогат.

Една народна мъдрост гласи "Който много говори, накрая нищо не прави". А има и друго " Едно е да искаш, друго е да можеш и трето и четвърто да го направиш". Тези нито знаят какво искат, нито могат, а за правене въобще и дума не може да става.......................

До тук видях само общи приказки и имитация на промяна. Нищо градивно. Абе дилетанти недни, като не знаете какво да правите, вземете и копирайте едно към едно една успешна здравна система-да речем на Нидерландия, вземете нейния мениджмънт и действайте. Това, което правите е на скъсано палто да правите кръпки. То пак ще се съдере, каквато и да е кръпката Сменете цялата палто, ако наистина искане нещо да промените. Иначе си оставате ...една Мая Манолова

Добра идея да са едно цяло държавни. Точно когато са станали фирми е бил сегашния министър той е против държавното. По негово време е имало най много разрешения за частни болници..

ги направи фирми.Така здравето от всеобщо благо на човека стана стока,а лекарите търговци на тази стока.Повече болни,повече пари.Така 30 г ликвидират българите. Но и народът ни е прост Лекуваха го при комунизма без пари, но той поиска капитализъм,т е да си плаща Сега вие че е скъпо. Та затова по смъртност сме на първо място по смъртност в Европа.

Глупости говориш. Как се лекува без пари? Парите за здравеопазване са идвали от бюджета на държавата, а бюджетът се пълни от работещите. Здравната система е била солидарна, както в повечето цивилизовани европейски държави. Не ни пробутвай мантри за безплатното през комунизма, никъде нищо не е безплатно.

Естествено, че здравеопазването се финансира от бюджета, така е и сега. Разликата сега е, че хем се финансира от бюджета, хем се плаща и на ръка. И това става с най-бедното население в Европа, сред първите по смъртност в света. При социализма имаше превенция, задължителна профилактика, много санаториуми, почивни станции и грижи за хората. Сега здравеопазването е само за най-богатите, а останалите - ако имат пари да оцелят.

Нефтът скойто СССР се изплащаше го продавахме и в НРБ влизаше 450% печалба. Чистста печалба от държавните предприятия покриваше тези разходи. Посочи един капиталист който е обявил чистата си печалба Ще го линчуват работниците. Та така еврииконимисте

Така беше. Нефт срещу вярност. Няма нищо безплатно.

от тази промяна бизнеса на докторите няма да пострада ами даже може и им да потръгне повече... продължавайте промяната....

Същото си помислих. С това ограничение за един договор на доктор с НЗОК( ако разбрах правилно) за мен означава, че, ако нещо не мръдне в системата на условия за работа и заплащане в болниците, ще процъфтят частните практики на докторите. Дано най-накрая да кажат стига крадене...много искам да им вярвам, но някакси не ми се получава.

Като идея – почти отлично! Остава да видим, как ще е като изпълнение!

Кокорчовците, които се пишат от Харвард, яко ще гепят и няма да се усетите.

Браво!

Потъване, потъване и кражби....

Да живее Камунизмът !! ...Социален връх на Земната цивилизация. ...... След това ,,ония отгоре,, ще й видят сметката.

Само клиничните пътеки ли са проблем? Ами личните лекари, които ги осакатиха да са писерушки. Да ги върнат да са си лекари. Мен като ме боли ухото няма нужда личния лекар да ме прати при лекар уши, нос и гърло. И сам мога да се сетя. А с тези направления не се лекува нищо по-сериозно. Откриват ти високо кръвно. Пращат те на кардиолог. Той предписва лекарства. Да ама те не вършат работа. Отиваш на контролен преглед, той вдига рамене и това е. Така ли се лекува?! През комунизма те скъсваха от изследвания, преди да предпишат лекарство, съответно лечение. Сега щедро предписват като целят на сляпо

Абсолютно!!! Това с ЛЛ беше едно от най-големите тъпотии на измислената ни демокрация, макар че всъщност няма връзка. Но пък решиха да е нещо различно, също така да има държавни/общинцки болници-ТД уж и да печелят и т.н.

Аман с тоя комунизъм!

Министъра е прав в този случай - нищо няма да се промени. Но бесепарите са си достатъчно тъпи парчета. Това е коалицията. За да я има, трябва да се селектират тъпотиите на всяка представена партия.

Министъра е против държавното. Като не са фирми а едно цяло. Може лекарства да се купуват общо не един за 5 лв а други за 25 лв.

По добре да се съберем, да го обсъдим и нищо да не решим или направим, отколкото да направим нещо без да сме го обсъдили.

Ако търговската здравна система се премахне болниците ще загубят интерес към Ковид и смъртността рязко ще падне. В момента дали ще излезеш жив или умрял от болницата за търговците е без значение парите към тях си текат.

Ще загубят и към това да лекуват по принцип.

те и без това отдавна са го загубили тоя интерес.... ти на доктора не си пациент а клиент..

Най-накрая хора с опит от чужбина, единствения шанс нещата да се поправят, въпреки кифти матрияла

е точно БСП ги направи търговски дружества, ся друго.....

А говорилня! Ще се забъркат големи каши!

Вън търговците от храма !!! С човешки съдби търгуват сега ! Оня онколог от Пловдив половината оперирани и лекувани пациенти от рак , не са били онкоболни хора !!! Слагат стентове , поне по два в сърцето на здрави хора !!! Честно ще ви кажа , в арабския свят в момента в който разберат за подобно нещо , полицията се крие , отиват роднините на болния и го линчуват !

Харвардски малоумници протежета на муньо.

абе това за "търговските дружества" не е точно така... евтин трик на БСП. Няма как лечебните заведения да не са търговски дружества. въпроса е как се управляват.

Що, армията, полицията... търговски дружества ли са? Здравеопазването също е елемент от националната сигурност.

Абе ще ходите по горите да събирате сок от Клен както е в Канада, вместо да ви лекуват. Тия комсомолци от Харвард може да построят и нов Димитровград.

А, дано! Дал Господ!!

Глупаци, избрани от други такива са извън реалността.Разходите ще се раздуят, като непрекъснато бюджета ще допълва липсите, качество оооооо.

Тезисите от първия конгрес на Новото БкП

Браво! Този грях към болните българи нека да тежи на Костов и министър Семерджиев.

Топки ...

Служебният премиер Стефан Янев засега не е приел оставката на правителствения говорител Антон Кутев. Това става ясно от отговор на пресслужбата на Министерския съвет след запитване на „Флагман“. Кутев продължава да е говорител

Д-р Ст. Константинов, министър на здравеопазването в ГЕРБ, искаше да въведе ДИАГНОСТИЧНО- СВЪРЗАНИТЕ групи, но Бащицата го смени. А Илко Семерджиев, Костовият здр. м-р, обвини м-р Константинов, че искал ДА ОДЪРЖАВИ здравеопазването. Костовите копои НЕ РАЗРЕШИХА... Искаха ЧАСТНИ здравни каси. Вкл. ДПС.

Леле, голям шум се вдига във форумите! Дет са вика-след дъжд качулка. Верно, повечето пишат като нормално мислещи хора и сте прави. Ама да ви питам-като има избори и вие трябва да си решавате съдбата, що ходите за гъби в гората бе хора???

Ужас - няма да въвеждат задължителна ваксинация?!?!?! Аз ко ши прая ся?? Кво ще ям :–)

Задача номер 1, оправете заплатите на хората, не само на "светилата" ТОва е просто

да могат да доплащат

Трябва и повече сестри и санитари , които да помагат на пациента и лекаря,разбира се говорим за пари и нов прочит на системата

Промени могат да станат с 80 % в Парламента.

Ще чакате по 3 месеца да ви приеме специалист. Лекарите-частници ще вдигнат цените. Никой няма да иска да работи в мизерните държавни болници.

Така е в белия свят. Те парите не извират - кой колкото си изкарва, толкова ще харчи/му се полага

Ама ти цай в 0олница не си ходил последните 10 години та дрънкаш такива неща. И сега си плащаш като поп макар да си с направление.

Трябва достъпни болници с ниско заплащане от пациенти и висок клас Болници с високо заплащане от пациенти. Сега,едно лекарство в определени болници е 5 пъти по скъпо от други,заплащано от държавата.

На гейберските тролове. Много скоро Севда спира кранчето. Боци не краде повече от половин година. Няма извънбюджетни разходи за тролове.

Наистина, това са последните напъни на гербаджийските тролове! Скоро ще им замлъкнат устите, ако се наложи - принудително. Борисов окончателно загуби изборите и властта, и повече няма пачки в чекмедже за купуване на циг@нски гласове, няма проститутки на повикване, няма пари и за гербави тролове...

Принудително?А дали да не го вкарам по този начин на женка ти?

От хората, които не се идентифицират с г-н Радев

Народът е мъдър! Избра Мунчо и неговите ПП - ки, за да сърбат попарата, която си надробиха, а не друг да им бърше задниците, и да им слага памперси! Ще страдаме много при тези цени, но новите управленци, идея си нямат какво ги чака, ако продължат да лъжат!

Но едва ли нещо ги чака. На времето Христо Ботев като отивал към Врачанският балкан, минал покрай село Борован и се надявал на помощ. Мъж,никой! И тогава казал "Борован спи и вечно ще спи!". Та те така и днес дъщото-"народът", т.е. мършите пак спят, пък после се сърдят намършите, дето ги "правят" управници...

ДрОгаре,стари и млади,няма да ви троля повече за тази вечер,но пак си оставате дрогари и дрогарки.Кирето и Мунчо са на ваша страна.Венсеремос!

Гербаджии сдухани, щом не харесвате КАНАДСКИЯ МОДЕЛ НА УПРАВЛЕНИЕ, СТЯГАЙТЕ СИ КУФАРИТЕ И БЕГОМ ПРИ ПУТИН И ЕРДОГАН, КЪДЕТО ХОДЕШЕ и дебелият ви вожд от Банкя да се моли за помощ... Отсега нататък всеки боковист и всеки гербаджия в България ще бъде обявен за враг на новата власт, и ще бъде преследван с цялата строгост на държавните институции...

Ай намали малко патоса,пикльо,can you?

А , защо само болниците . Ами Личните лекари ? Трябва да се премахнат , всеки който има нужда от доболнична помощ да може свободно да отиде в пиликлиниката и съответния специалист да го лекува .Личните лекари само пари искат и нищо не правят .

И специалисът ще го посрещне с хляб и сол, нали. Ще чакаш няколко месеца да ти дойде реда за преглед от специалист, както се чака в Англия и Канада.