Хиляди изнесоха Чудотворната икона от Бачковския манастир

На втория ден на Великден хиляди вярващи понесоха чудотворната икона на Света Богородица от Бачковския манастир в литийно шествие до местността Клувията.

Обратно в новината

Коментари - Хиляди изнесоха Чудотворната икона от Бачковския манастир | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой беше писал, че хората, които вървели след иконата, били бедни, измъчени и някои от тях с психични проблеми. Някой да вземел да облече млади хора в еднакви дрешки и т.н. /така вероятно биха направили от някоя протестантска секта/. Аз не виждам нищо подобно просто хората са дошли облечени кой както е намерил за добре и най-важното, лицата им излъчват радост, най-вероятно заради Възкресение Христово. Разберете, че православният християнин, дори когато е най-беден, болен и и измъчен, живее с вяра и надежда и затова няма как да изглежда жалък. Напротив, жалки са тези, които си мислят, че като са богати, нямат никакви проблеми, защото с парите си ще си купят здраве. Ако е така, защо и най-богатите хора, и то понякога млади и от най-лоши болести.

БАБА ВАНГА БЕШЕ ПОСЛЕДНАТА ТАЛАНТЛИВА ВРАЧКА ... ПОПОВЕТЕ , РАВИНИТЕ И ИМАМИТЕ - ПРИБЕРАТ ПАРИТЕ И НА 99.99999999 % НЕ ИМ ХВАЩАТ МОЛИТВИТЕ :)

Еййй, изплю камъчето бе, най-после. Друг един научил човека да различава доброто от злото. Кажи му името, не се притеснявай. Целуваш ли му опашката и друго под нея, а? Целувай, целувай, после ще му правиш компания на едно много горещо място. На "добрия". Луцифер. А нещо съществено пропускаш. Тоз "добрият" обеща на първите хора, че като ядат от забраненото дърво, ще станат като богове. Е станаха ли рандале или наследиха два на един?

Аз

Луцифер бил лошия... Дявол, значи "обвинител" - този, който разкрива лошите дела на хората и после ги наказва. Лош бил... За кого е лош - ами за лошите, защото ги наказва. Иначе яхвича бил добър... А познайте кой раздава подобни команди: Първа книга Царства 15.3: "...иди сега и порази Амалика (и Иерима) и изтреби всичко негово не взимай за себе си нищо от тях, а унищожи и предай на заклятие всичко негово; не го щади, а убий мъж и жена, дете и кърмаче, вол и овца, камила и осел." Добър, а... "Убий! Убий! ?Убий! Убий!..." Между другото, християните твърдят, че християнството е монотеизъм, тоест яхве и исус са едно. Тоест - това са заповеди на исус. И тези хора са монополизирали морала и са измислили подобен оксиморон - "християнски", ръйшли, морал... Няма християнски морал. Християнството е чисто зло. Също като всички яховистки религии. Човекът не е създал по-голямо зло от тях. А най-голямото зло сред тях е християнството, защото е изклало най-много хора. Православие, католицизъм - нула разлика. Кой колкото можал, толкова изклал.

А безбожниците болшевики например помисли си само колко хора са избили. Същите онези, които вярват, че човек е произлязъл от маймуната.

Абе поклонника на Луцифер /не можа да се прикриеш/ дяволът измами първите хора и ги доведе до падение и до изгонване от Рая. Човекът беше създаден безсмъртен и безгрешен богоподобен. След това стана смъртен, грешен, лош и наследи осъждане. Значи дяволът първо измами човека за да предизвика неговото падение и след това започна да го наказва, защото бил лош, така ли? Ами погледни си изродското мислене бе сатанист, първо с измама те подтиквам да извършиш някакво престъпление като ти го представям за нещо добро, а после ще те съдя и наказвам, защото си лош, защото си престъпник. Да минем по-нататък. "2. Тъй говори Господ Саваот: спомних си онова, което Амалик стори на Израиля, как той му се изпречи на пътя, когато тоя идеше из Египет; 3. иди сега и порази Амалика (и Иерима) и изтреби всичко негово (не взимай за себе си нищо от тях, а унищожи и предай на заклятие всичко негово); не го щади, а предай на смърт от мъж до жена, от момък до кърмаче, от вол до овца, от камила до осел." Ще ги изтреби разбира се, я кажи какво стори Амалик на Израиля, за което си спомни Господ. Прочети целия цитат, а не като твоя господар Луцифер да четеш и да "тълкуваш". Търсил си го е Амалик и си го е намерил разбира се. Има стара приказка "Като не щеш мира на ти секира". Няма заповед Убий, има заповед Не убивай! казах ти човек просто си жалък и мизерен трол. Сатанист ще нищи християнството и ще разяснява тук кое какво, ти не може да се прикриеш бе тикво и почна да възхваляваш "добрия" Луцифер тук. Защо не си намериш един сатанински сайт там да плуваш в свои води сред миризливите си съмишленици. Ааа, не отговори на въпроса стана ли човека като Бог както му обеща "добрия" Луцифер или наследи болести и смърт. Само не ми излизай с глупости като "малко по малко става". Къде става, в твойта болна глава ли?

Аз

Има много персонажи в библията. И правят различни неща. Един, например, направил човека смъртен, предизвикал потоп, пращал напасти и проклятия (едно от които - детеубийството, християните празнуват на Пасха), подстрекавал хиляди геноциди... Такива неща... Друг един научил човека да различава доброто от злото. Според религиозните, първият е добър, вторият - лош.

Еййй, изплю камъчето бе, най-после. Друг един научил човека да различава доброто от злото. Кажи му името, не се притеснявай. Целуваш ли му опашката и друго под нея, а? Целувай, целувай, после ще му правиш компания на едно много горещо място. На "добрия". Луцифер. А нещо съществено пропускаш. Тоз "добрият" обеща на първите хора, че като ядат от забраненото дърво, ще станат като богове. Е станаха ли рандале или наследиха два на един?

Като се разберете дали бог е един, трима, 3.14 или някаква друга бройка, дали се казва Господ, Сабазий, Юпитер - елате пак. А българската Църква е поклонник предимно на Меркурий.

Аз

Името им е Легион...

Гледах това и ... стана ми доста мъчно. Около иконата имаше предимно възрастни хора, трудноподвижни, болни, имаше и хора с явни психически отклонения. Какво ли си мисли един млад човек гледайки всичко това - некви дъртаци се мъкнат около неква икона. Разбирам, че хората търсят оздравяване, облекчаване на мъките си. Но не можеше ли тази наша БПЦ да придаде малко тържественост на всичко това. Не можеше ли да облече някакви по-млади хора в еднакви дрехи, те да носят иконата, да се организира всичко като тържествено шествие, а не като тълпа бедни, болни и нещастни възрастни хора едва кретащи на скупчена тълпа.

и да снимаме един холивудски филм ли ? аз съм против всякакъв вид фалшификации !

Прочети в Новия Завет кои са следвали Христос. И ще намериш разрешение на духовните си търсения, макар че се съмнявам, че имаш такива. Задачата ти тук е да се хули Православната Църква "некви дъртаци се мъкнат около някаква икона". Няма ли да кажеш, че поклонението на икони е идолопоклонство?

Аз

Новият завет е серия лъжи. Поклонението на икони е идолопоклонство. "Православните" сте еретици. Не че е важно. Се тая...

Ex - чукча не читатель...Изобщо не си се опитал да прочетеш, какво съм написал. Моето лично отношение към тази церемония няма нищо общо с думите за "дъртаците". Защо Църквата продължава да изглежда като затворена секта и само единици просветени или вникнали в тайнството ще разберат. Така ли ще привлече млади хора ? (или тях да ги отпишем - те вече не стават ?). 2000 годишна религия - това ли заслужава ? Не говоря за Холивуд, не говоря за златни каляски или такива тъпотии. Просто елементарно уважение, което се изразява в малко пригледност, малко ред, малко празнично чувство. И да - можеше да се организира помощ за тия, които едва ходеха. Ама Ганю му дай да хули и да плюе.

Да не ти се случва нещастие, още повече Душата да те боли и да искаш да я изстръгнеш от себе си. Никой не е застрахован от това. Именно Черквата е призвана да дава Път на нуждаещите се. Тя затова е създадена. Никой партиен секретар, психотерапевт или илюзионист на фондация не може да я замени. А че Черквата не отговаря на нуждите на хората е друга тема. Преди 1000 и след 1000 години хората имат нужда от Път - морални и цивилизационни ориентири чрез които да живеят.

Аз

Други хора просто не вярват вече в религиозните глупости. Трябва да си тъп, необразован идиот или да си отчаян до смърт от нещо... и също да си тъп, необразован идиот.

Рандале Звинге, за теб е късно вече за пред поп, готов си за прием от Фройд....толкова обиди (акумулирани емоции) заради един пост.

Аз

1. Ако си решил да се обиждаш от истината... твоя си работа. 2. Не е заради постове и коментари. Причината е, че религиите, ВСИЧКИ, са най-голямото зло, изобретено от злия гений на човека, и затова трябва да бъдат унищожени. Най-добрия начин за унищожаване на религиите е образованието. Аз не мога да влияя на образованието, но тук просто демонстрирам каква гигантска простотия се изисква, за да вярваш в подобни лъжи. И съм доволен да видя как вярващите намаляват непрекъснато. Дажи и тук - вчера водихме в друга статия подобен спор, и днес половината коментари защитават гледната точка, която аз сам защитавах вчера. Само не знам кой има повече заслуги за това - дали аз, с моите аргументи, на които не можете да отговорите, или вярващите, с екстремната глупост и липса на познания, които демонстрират, колчем се опитат да ми опонират. Така че... Давай! Опонирай ми още!

Вярващите, всъщност, са искащите, а не даващите. Все нещо искат за себе си и се молят. Е, може и за някого от близките си да искат, но то е пак за себе си, в крайна сметка. А какви блъсканици ставали, разправят, да се докоснат я до икона, я до благодатен огън, жалка история!

Аз

Любимият ми църковен празник - цветница. Да гледам как бабите се бият и кълнат за клечки в църквата.

ДОБРОТАТА ЛЮБОВТА ИСТИНАТА са даровете на Бог . ВСЕКИ има право на тях !

А колко хора са убити и измъчвани в името на бога

Като християни трябва да се кланяме единствено на Бог от Който имаме всичко добро по благодат единствено по начина по който Бог иска. Затова с кланяме само на Отец, Бог Син и Светият Дух, който са вечно нетленно Божие триединство. Поклонението на тленното творение в каквато и да е форма е идолопоклоничество. Исус Христос е наш Създател, Поддръжник, Спасител и Ходотай пред Отец и чрез светият Дух ни освещава като вярващи в Него и изпълняващи Неговите заповеди. Той е пътят, истината и животът и никой не дохожда при Отца освен чрез Него.

Бог е един. Не може да има други.. Противоречието в поста е очевадно. Бог има много помощници ,но той е само един. Дори хиндуизма с безбройния си пантеон,казват Брахма е един. Другото са деви ,същности ит.н. Та така. Аз съм Бог твой да нямаш други богове освен мен. Не си прави кумир от нищо в небесата,земята,морето не го почитай и не му се кланяй. Сега не се празнува нищо друго освен празника на триглавата ламя-юдеизъм,християнство,ислям. Познайте от три пъти-животно което пуска огън-благодатния огън и което де размножава с яйца. Драгон. Сега прочетете малко за рептилите и вижте Самурами и Нимрод,Айсис-Изида,да ви звучи познато с ислямска държава и Хор,Дева Мария и Исус. Четете малко за драконите. Иначе вселенските закони си съществуват и доброто,любовта,милосърдието и почтеността са основните фундаменти на вселената. Мир вам и бъдете живи и здрави,но четете повече.

Бог е един проявен в три отделни единосъщни личности Бог Отец, Бог Син и Светият Дух, който е навсякъде в цялото битие и всичко вижда и чува. Това ни е открил Бог в своето Откровение към хората записано в Библията, от където научаваме за Божият свят характер, вечен морален закон и стандарт, за нашия произход и цел, за падналото ни състояние, за нуждата ни от Спасител, и за спасителният план на Бога за човека. Една трета от Божието Слово са пророчества изпълняващи се със свръхестесвена точност столетия или хилядолетия по-късно след като са ни били дадени от Божиите пророци вдъхновени от Светият Дух. Не се лъжете по езотериката. Вселената е само творение без съзнание, свободна воля, духовни и физически нужди, и способност за оценка на реалността, създадено от Творецът за Негова прослава, в центъра на която се намира Земята създадена за да бъде населена от човекът. Бог е първо причина за всичко в битието и като причина за него е по-голям от него по възможности. В действителност е безкраен във всеобхватна мъдрост и сила. В Словото драконът е Сатана. А яйцата, козунаците и "благодатният" огън не са част от християнството, а от езическите традиции и обичай.

Брама е поиндийченото прозвище на тракийския Божи Син(ДиОнИсиус) - Бромий. Първия тракийски цар въздигнат в Жив ДиОнИсиус повежда народът си до Индия, носейки Ведата, кастите, огъня, семената, ралото, Колелото - което до днес е символ на тибетските манастири. А евреите просто открадват третата същност на Сина - Сабазий - оттук е съботата. И името на Отца на иконите СаваОт. Затова, чада мои заблудени, бог високо-цар далеко. Богородица е при хората и затова нейната икона се докосва от нуждаещите се. Земния плътски наш живот принадлежи на Нея - Земната Царица. Душата в плътската смърт се възнася при Отца си. Нетленна. Проверете на кой идол се молите. А иначе, миряните да изискат от Кремъл мощите на нашия Светец Патриарх Евтимий. Именно в Бачковския манастир са изровени от гроба а през 50-е предадени на Москва за "генетични изследвания". До днес ни вест...ни кост.

Отвращавам се искренно от медицински случаи като теб!!!

Ако си от ВЪЛК АРИЙТЕ ,тоест българите ще знаеш,че това което си написал е 25 процента вярно. Принца на този свят е ШЕША-Ананта ШЕША.От там шеш -шест. Ананта е хилядоглав. Но Господаря на Вселената е БОГ. Земята -Гея е средната земя-между адските и райските галактики-светове. За това тук може да се откупиш само с добро,като отговор на злото или с любов като отговор на омразата,с морал като отговора на порока и с пост и молитва като отговор на алчността и злословието. За това тук има проявления на 3те свята -долния,нашия и висшия и както всички земни религий казват в душите ни непрестанно се води битка между силите на злото и доброто. И така в зависимост от нашите дела,мисли,чувства и думи,ние се възвисяваме или пропадаме. Иконите не помагат. Човек е отговорен за действията си. Вселената е справедлива.

Идолопоклонници!!!

не се ли пише чудотворната? нямате ли спелчек?

Божията църква не е някаква конкретна деноминация или сграда. Тя е живата църква от всички искрено вярващите християни съградени като живи камъни в тялото Хростово, които опазят докрай Божиите заповеди и вярата в нашият единствен Спасител и ходотай пред Отец Исус Христос.

Не си прави кумир и никакво изображение на това, що е на небето горе, и що е на земята долу, и що е във водите под земята,[5:9] не им се кланяй и не им служи; защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който, за греха на бащите, наказвам до трето и четвърто поколение децата, които Ме мразят,

Аз съм Господ, Бог твой; да нямаш други богове освен Мене. Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята, не им се кланяй и не им служи. Т.е. на нищо друго да не се покланяш и да служиш освен на Единия Бог. Ние, православните християни се покланяме на Бог, на Божията майка и на светите Божии угодници светиите, но ние знаем, че Бог е един и нито Божията майка нито светиите са богове. Бог никога не е забранявал да му се покланяме и никога не е забранявал да се покланяме на Божията майка, на светии, мъченици и прочее. Бог забрани да си създаваме идоли и кумири и да им се покланяме. Светците идоли ли са бе, мъчениците идоли ли са? Божията майка идол ли е? Що за протестантски глупости? Протестантите какво правят на ставане и на лягане апостол Павел апостол Павел. Апостол Павел не е Бог, но никой не ги обвинява в идолопоклонство и създаване на кумири.

Приятел, И дяволът чете Библията, но я тълкува както на него му е угодно. Нека не правим като него!

Хиляди, къде ги видяхте тези хиляди? Едно време бяха много, сега няма хора. Като всяко друго нещо в България и църквата е пред разпад. Няма хора, това е истината.

Е и, "малко стадо", така нарича Бог християните. Така е "вещ по всички въпроси" по тесния път малко хора вървят, няма логика да са много.

Вън търговците от храма

Бг е търговското дружество на гербес .