Коментари - БАБХ: Рискуваме 2 години санкции за цялата страна, ако сложим жива ваксина на болните от чума животни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И с 20 години '" санкции " нищо не рискуваме . Да правят като вятъра юро/юдо дебилните ! По-евтино ще ни стъпи , ако ги отсвириме ! Долу ръцете от Странжа , там орки няма да има ! Както и навсякъде другаде в България !

Аве, БАБХаджии или БАБХадояди или каквито сте там, ами като е навлизала тая чума в България, вие къде сте блеели? Аз съм сигурен, че, ако ви питат, ще се окаже, че, както обикновено, не е било ваша работа да следите за това и нямате никаква вина за ситуацията, ама що не сте вдигали патърдия, че ако РЗИ и гранична полиция или който там следва да отговаря, не си върши работата, ще се насадим на пачи яйца? Нещо, периодични проверки не правите ли, че да има превенция на такива случаи, или си взимате париците от държавния бюджет и се задействате вече само като назрее скандал, за който може да се чуе в ЕС? И как изобщо преминава чума по животните между Турция и България, нали ограда вдигнаха, тюфлеците нали получиха пари за униформи и заплати (поне ония, дето не ги арестуват периодично за каналджийство)?

Не ви вярваме, шматки.

Дааа ... Ето го ключът от палатката. Трябва да се съобразяваме безпрекословно с рибешката мисъл на онези от Брюксел. Е, и на тях им се вижда краят. Поне така се надявам.

И всички ние ! Амин .

Като ще ни подиграват и подритват от ЕС - ВЪН от ЕС! Нямаме работа там. Време е за BGEXIT!

Пак евРОБейски правила и санкции. Трябва да си мазохист, който да е щастлив от толкова бой и унижение и да се навираш в тъпия съюз.

Щом има ваксини да се използват навреме!

Абе приказки много, но фактът за унищожението не само на българското животновъдство и земеделие, ами и на цялата ни икономика след антинародния проамерикански преврат на другарите-основатели на БСП на 10.11.1989г. доказва, че такава е била целта на преврата и последвалата го държавна политика и действия на всички правителства оттогава досега. Същото е и с безпрецедентния в цялата ни история демографски срив, така че планираното от Запада и изпълнявано от нашенските подставени отвън управляващи продажници унищожение на нацията ни е повече от очевидно и се реализира успешно. И пиша "унищожение на нацията ни" защото държавността ни бе унищожена още с преврата!

V obshti linii si prav...... ama ne suvsem...az po mlad ama.si spomnqm leli chichovci kato tebe kak podskachaha i izpadah v ekstaz ot vida na kostov i stoiqnov i f dimitrov ei takiva ubavci

Всеки може да бъде заблуден, но грехът ще бъде върху заблуждаващия го.

Пак улучих, щом така упорито ме трият: ЧУМАТА КАТО ПАРАВАН НА ПРОКАЗАТА На 17.07 Конституционния съд ще реши дали Истанбулската конвенция противоречи на Конституцията. Два дни след това, на 19.07 тук идва делегация на ПЕС. Ще натискат БСП да приеме конвенцията. Че защо ще идват, ако не знаят предварително какво ще отсъди Конституционният съд. Нали ако той определи, че конвенцията противоречи, и ООН да се изсипе, няма да има ефект. Значи знаят предварително решението. Значи са работили многопосочно, за да го прокарат. Хората на ГЕРБ, на ДПС, на Плевнелиев, на Станишев. Значи КС ще одобри разяждащата обществото конвенция. Затова са избрали предварително и времето на отпуските. Нищо чудно и чумната афера да е изфабрикувана точно сега, за да отклони вниманието от пробутването на прокажената конвенция. Управляват ни не измамници, а престъпници !

Тъпня: Не бият превантивно ваксини, премахнали са пушки против градушки, европейските пари отиват само при бейовете, близки до властта... да продължавам ли? До кога?!

Не може да се слага жива ваксина на болно животно от чума? Ок, така е, а какво да кажем за всички здрави животни, на които пробите бяха отрицателни? И на тях ли не може? И защо? Само да припомня, че положителни проби (уж - защото повторни проби не се правиха, така че я има чума, я не) имаше на около 30 животни. Никой не е протестирал срещу тяхното умъртвяване, разбира се че ще се умъртвят, колкото и грозно да е. Протестира се за ЗДРАВИТЕ ЖИВОТНИ! Никой не иска да се слага ваксина на заразените! Тези от БАБХ с цялата си наглост извъртат нещата, говорят глупости и залагат на до болка познатото положение на всичко в България: ще си поддържаме малоумната теза достатъчно дълго, ще увъртаме достатъчно дълго и докато се усетим - то ще е минало и заминало и на никой вече няма да му се занимава. А между другото, някой забеляза ли, че въпросните ветеринари, които евтаназират са "роми" с бели престилки? И че на хората не се предоставят никакви валидни документи с подпис и печат, а някакви неграмотно напечатани хвърчащи листи? Ама иначе изрядни от агенцията ... Искрено се надявам никой да не се заблуждава и да не се връзва на тези нагли продажници.

Как обвиниха руснаците в допинг, врякаха на целия свят... Обаче! На десетки от тези набедени спортисти после бяха снети лъжливи обвинения НО за това вече никой не е бил камбаната. Спортистите така и не могли да участват в Олимпиада, защото не са били допуснати без съд и поисъда. Сега по същата схема ще накарат да бъдат избити български животни, което ще се отрази на пазара, няма да има сирене, кисело мляко, никой вече няма да гледа животни. Край! Искат ние, като нация да изчезнем, за да ползват земите ни както им е изгодно, било за шистов газ, било за уран, злато и тн

Да, съгласно т.н. Деректива 92/35/ЕИО заразата се ограничава единствено чрез ликвидиране на животни. Въпросната Деректива е приета много преди ние да станем член на ЕС. И тогава, и сега България се превръща в буферна зона за проникване на заразите по животните към вътрешността на Европа. Само че тогава, в годините на социализма съществуваха ваксинациите на животните - и в големите агрокомплекси, и в малките лични стопанства. И нормално заразите се овладяваха, идваха и си отиваха, ама животът на хората оставаше. Тази Деректива обаче сега превръща поминъкът на странджанци в заложник на една вредна за българското село политика. Защота във Франция, Германия, Швейцария, ако се наложи да се ликвидират болни или със съмнения за зараза животни, сигурно са редки и изолирани случаи, веднъж на 10 години. А в Странджа и граничните райони започна да става почти ежегодно. Как тогава може да се разчита на поминък в тези райони, как да се задържат хората там. Време е и управляващи, и опозиция да го разберат. И не да си правят PR на гърба на хорската болка, ами да се обединят и да поставят въпроса за ваксинацията пред Брюксел. Щом можеше за пакета за мобилност, защо да не може и за българските животновъди.

Да си толкова тъпа Калинка??? ДИРЕКТИВА ДИРЕКТИВА ДИРЕКТИВА А НЕ дЕректива

Умна калинка виждал ли си?

..."С тези жалби искаме заповедта за избиването на животните да бъде спряна, тъй като в нея пише, че решението за тяхното избиване е взето на основание на проби от 9 юли, а самото решение за избиването е на 4 юли. И не само това - има много други съмнителни факти, като например споделеното от хората, че въпреки изминалото дълго време, нито едно от животните не е дало симптоми за болестта, нито има починало от естествена смърт", каза още Нинова.... Някой лъже, ама кой ли е?

Абе тоя може ли да е толкова прост и продажен? Не си струва да си хабя думите да обяснявам какви простотии дрънка.

Ъ-ъ-ъ-ъ-ъ, а що не ги ваксинирахте с умряла ваксина бе, другари от бъбъхъ? Защо не си глеадхте работата и не предотвратихте тази криза с животните и хората?

защо СПАХТЕ досега толкова време пропиляхте,мързеливци и некадърници-зялото управление ви е такова лениво....

Трябваше да вървят нелагалните канали на африканските пришълци, без идея, че след тях и потоп. Рушвети да има. Това са герб- мафиотски боклуци!

Защото ти си напълно изряден в работата си, нали? Ти всичко предвиждаш и вземаш съответно мерки...Айде да не се лъжем...И ти си същия търмък, но обичаш да намираш нередностите в работата на другите...

От две три години агенцията по прехрана към ООН съобщава към юли че провизиите на земята са изчерпани така че спокойно другари. Тя светлата демокрация редуцира простите човеци без войни. Това и е основната цел, към това ни водят илюминатите, онези които ни гледат сеира през илюминаторите. А и бабичката употребява...... същия жест на официални снимки.

Много е трагично, че трябва да се евтаназират няколко хиляди животни, но при всички положения е по-добре така, отколкото цялата страна да пламне и да загинат милиони. За съжаление популистите облъчват простите народни маси със сърцераздирателни клипчета по фейсбук и създават впечатление, че ако не беше ЕС, сега щяхме да изнасяме мърша за Русия и те да ни я купуват със златни кюлчета. Ама прост народ - лесно се лъже... Затова си имаме и Тиква за премиер с клакьори русофилски гъзолизци.

Що не вземеш да прочетеш инструкциите на БАБХ за действие при точно тази болест, а. И които те погазват. Ами плещиш на едро за популизъм. Ти си един обикновен невежа, което е по-лошо от популист.

Комуниста за няколко гласа субсидии е готов да жертва милиони хора ! Съпъртиеца Таско на Нинова излъга 2 милиона софиянци че водата на София е отровена , Нинова лъже че чумата е безвредна !

Слд Балканската, Междусъюзническата и ПСВ България е първа в Европа по овцевъдство. Някои наричат тези войни "национални катастрофи" Споменаването на паролата "градинар от България" е струвало назначаване тази българин за управител на имот по градинарство. В Чехия българската диаспора е от наследници на такива градинари. Днес градинарството в България е 100 процента унищожено. В момента се до унищожава животновъдството. Започнато от Ваньо Костов. Границата с Турция продължава да е разграбен двор и оттам минават не само нелегални мигранти но и заинтересовани да натрият болни животни - домашни и диви Този случай не първият. В момента за пореден път се борят със следствието а те случай причитата. Отново виновни и наказани няма.

Не зная дали си спомнята, но по комунистическо периодично избиваха кучетата в дворовете на хората по селата, как с някакви си болести. Ако знаете тогава каква драма беше да хората. Представете си сега да убият куче на някой, може и смяна на власт да има, ама тогава хората само страдаха, както и сега де.

От животновъдство не разбирам! Обаче разбирам че няма едно нещо в тази държава да е наред - като започнеш от равни улици и тротоари и стогнеш до опазване на националните граници. По тази причини като дойдат избори не ходете за гъби, а пък ако сте доволни от десетгодишната политика на банкянския където все някой другцму е виновен пак гласувайте за него

"Чумата по дребните преживни животни в Бургаско и Ямболско е доказана у нас, а проби са изпратени и във Франция и резултатът е потвърден." И сега от Франция, ще ни изпратят не желани мигранти за освободените територии.

Имам предвид онзи хубавец от БАБХ, И родата му, също.

Тролски, ти отгледал ли си дете и дръвче в живота си, маймунски!??????:))))))

Какъв ти е проблема бе , дебил позитански ! Питам колко е една овца на пазарна цена . То тези 190 лева може да са и повече , отколкото ще получат иначе стопаните от прекупвачите , дето ги изнасят за арабските страни !

Нямам проблем, идиотино! Смяташ---ама се едно не е в България , а на Марс! Опитай да отгледаш животно или растение, компютърен маймунино!:))))))))

А,дали са болни от чума?

Ти четеш ли статията преди да изкенз.ш коментара !? Заради 3000 животни се рискуват още 600 000 . И няма да изнасяме за две години напред . Ще трябва Корни да ви храни две години само с овче , като партньорите от ДПС !

А ти не чети само една статия. Чума няма по животните, само по вас и тъпите ви глави ходи

190 лева на овца . Колко е една овца на пазарна цена !? Срещу нас има месарница - трупно месо за 5-6 лева . Доколкото си спомням над 30 кила - шилето е вече овца . Живо тегло се изкупуват за по 3-4 лева предполагам . Така че тези 190 лева покриват загубите на стопаните на 100 % . За какво блее днес цял ден Корнелия !? Пък и такива случаи не са от вчера , и за съжаление ще има и в бъдеще !

Ами, че то агнешкото по евтино от свинското във вашата месарница, бе Тролчо! Не разбрах само къде се намира, че да си пазаря от там.

Овче , не агнешко ! Агнешкото си е 12-13 лв.

Пред компа е лесно, маймунски!:)))))) ....ти, маймунски---не коза, а дръвче отгледал ли си през живота си, маймунски????:))))))))

Преди 10 години германците набедиха Испания, че им внася краставици с ,, ешерихия коли,,, , имаше смъртни случай..... ..... Оказа се---заразата е от ГЕРМАНСКИ фермер, продавал кълнове---поливани с фекална вода!:))))))))) ..... Та и ся тъй,ама е от Франция ---ТЪРГОВСКАТА ВОЙНА !:)))))))

не - нападат ни извънземните с биологично оръжие

така е кога се пишеш по католик от папата и гледаш да се харесаш на началниците си! Сичко иде от турско и мигрантите дето са ни налазили!

Е, що само теб лазят

Kalin

Не става въпрос за ваксина а за съмнението че изобщо има болни животни и дали това не е поредната далавера на някои хора.

Вземи и ги изяш

Случвало ми се е да дойде некои Софиски джендър в кошарата и да не може да различи коза от овца но иначе да дават акъл и са безпогрешни... не ми давай акъл а пари ми дай.

Нерегистриран, ти ако имаш достатъчно акъл, пари нямаше да искаш!

Не е така. Като имаш пари и акълища ти идват.

Сега започват едни оправдания, едно носене на вода от 10 кладенеца. А животните са избити, хората са съсипани психически, финансово и всякак! Подавайте си всичките оставките и се разкарайте, че накрая народът вас ще гони с инжекции за евтаназия.

Като чуя БАБХ и получавам позиви за провръщане.Тия освен да трепат животни друго не прават.О всъщност правят- тровят народа с боклучива храна!

Има много животни болни от чума и кой знае, колко много месо от чумясали животни сте яли, като много ви знае устата. За вас зараза няма, всичко е конспирация, ЕС е виновен, пък вий разбирате от медицина, биология, химия, пазарна икономика и компенсаторни. Разбирате дотам, че да карате един мизерен живот, който видимо напълно заслужавате!

Ами ако наистина разбираме? Ако пък наистина ти си просто един нещастник със самочувствие, който нищо не знае? Майната му на ЕС и санкциите. Вече видяхме, че не е толкова трудно да се излезе от него.

Не бе той е просто една платена герберска подметка, за какво разбиране говориш - подлага се човека за копанка в кочината. Само да не го тръшне и него чумата, като хората хванат най-после тоягата и камъка.

ти пък дето си и отговаряш сам си руска свиня пий бояришник и трай

Ей, троле :)

Разбирачи са много, а няма кой две павета на кръст да им нареди като хората на централен булевард в столицата.. ;)

Многото лъжи на една типична за това Правителство,Агенция.БАБХ никога не са били в час.Не знам КОЙ търпи и ЗАЩО точно този й"шеф". Вярно ли е,че за евтанизирано животно,ЕС плаща 1000 лева,а стопаните получават 140 и къде потъва разликата!?Вярно ли е,че организирани групи цигани,събират убитите животни за обработка!?Вярно ли е,че отново"големите"са дали мократа поръчка,за да се приключи с малките стопанства и всички евро субсидии,да отиват единствено и само при тях!?И ако е вярно,значи БАБХ е поредната държавна структура на повикване/заплащане,под формата на бухалка.

Хайде да имаме малко доверие, на хората работещи в бабх, че правят това, което е нужно. Крайно ретроградно е да се смята априори, че навсякъде работят идиоти, чиято единствена цел е да се вреди..

На теб още доказателства ли ти трябват, че на всякъде работят идиоти?

Ламбо: Ало, душко кво правиш в Одрински вилает? К. : Здравей, ми ние сме на всеки километър. Борим се тука в една мандра с чумата. Ламбо, е ма не се бори много усърдно, нека там си свършат работата и ги ликвидират шугавите хайванчета, че др Гергов звъня на пожар преди няма и час. Ако чумата тръгне към Пловдив ще му идат прасета за милиони. К. : Ламбо, ако не реагирам овреме нали знаеш отлично, че Мая ще ме превари. А кой превати той и твари. Идат избори, на теб ли да го обеснявам. Ламбо, добре, добре хапнете там и пийнете за мое и ваше здраве някоя метилява овца.

намаляй бялото, че после става лошо.

Слагайте ваксини незабвно. Не може да наблюдаваме това варварство равнодушно. Имаме ли бг правителство,или не?! ЕС изобщо не меинтересува. Както видяхме ЕС е в дълбоко алкохолно опиянение,и скоро ще се разпадне официално,.

Но първо да платят животните по пазарни цени на стопаните и след това да ги убиват.Иначе си е жив пладнешки грабеж .Нали искаха пазарна икономика.Та сега да плащат , ама не по някакви миризливи 150 лв , а поне по 300-400 евро.

Но какво ли да се очаква от това зомбирано общество и разединен народ.

Повечето от коментиращите сигурно не могат да различат коза от овца но иначе са дълбоко запознати с фермерството.

че, то козата май е това дето по я ползваш за оная работа, че то нормална жена за гербер няма да се закачи.

И сега започва промиването на мозъци от страна на медиите, защото управляващите май се изплашиха от народната любов.

Кой знае, сигурно пише точно обратното на каквото са разбрали, те и английски не говорят, не че разбират и на български специализирани текстовр

Не може ваксина. Тя ще избие милиарди вируси и то по болезнен начин за тях. Ще ни съдят в Страсбург за геноцид над малките гадинки!

Слагайте ваксините бе

Риск пичели, риск губи!

Тоя инж .Илиев като не разрешил жива ваксина , проучи ли каква е успешната ваксина в ЕС?Защото там няма чума , а у нас има!И защо се трепят животни които не са болни !Трепят ги наред както нацисти трепят евреи!А бе не Ви е чиста работата , герберска сган продажна!

Може някой от ония дето прелюбодеянието с кози овце и друг добитък емигрант да е докарал чумата......

Ало Спеца в ЕС нема чума щото немат граница с турция и не прават алъш вериш с комшиите си ...като нашите аман търговци ...на зелена граница .

Тен трепят българи, ние сме се загрижили за животните. А мигрантите някой ваксинира ли ги, карантина има ли?

Как инженер може да е изпълнителeн директор на БАБХ (бившата ветеринарномедицинска служба) на България? Господинът е ветеринарен доктор, не инженер, поправете си публикацията

... Къде са сега майките, да вдигнат един нов палатков лагер в Странджа или издадоха вече черните тениски в склада на Позитано?!

Пожелавам ти да разбереш защо стачкуват някой ден....безхаберник

Не ми е ясно защо органите на реда не арестуват Курнелия Нинова "за предизвикване на обществени безредици" . Поведението и би могло да се обясни с неграмотност и безхаберие, но аз определено го определям като опит да се възползва от една национална трагедия за тясно политически цели и като пореден опит за дестабилизиране на правителството.

Корнрлия Нинова не я намесвай. БАБХ са маскари

нищо подобно - наредбата на бабх е категорична.

Марийке Жечева Курнелиева, телевизия не гледаш ли? Сълзите в очите на хората не виждаш ли? Каква кунрелия те гони ма, Курнелиева???

Това всъщност е работата на опозицията мила!

напразни усилия на любовта- ако не са сложили ваксини, сега е късно - ако трябва да се лобира оттук-нататък пред ес за подобни мерки, ок. но щом сега ветеринарите настояват за такива крути мерки- значи няма друг изход, за съжаление. иначе рискуваме всичката продукция на цялата страна- по-добре ли е? очевидно не.

Ми изтегли си наредбата на БАБХ от нета за действие при чума по дребните преживни животни. Щр разбереш кой лъже и ще се изненадаш.

това е при установена свинска чума. при другите животни различно ли е? "незабавно умъртвяване на всички налични прасета в животновъдния обект с потвърдена диагноза АЧС по начин гарантиращ неразпространение на вируса на АЧС"

Tоку що я четох наредбата. Здравите животни от карантинния радиус се наблюдават, не се убиват. Това пише в Наредбата на БАБХ. И бях дала линк към нея, но ме изтриха. А тук няма дори няма умряло животно - а само твърдения на чужда лаборатория, че има такъв слуай някъде си.