Коментари - БАБХ: Няма специални изисквания към продукти с насекоми, само името да е изписано на латински | Днес.dir.bg

БАБХ: Няма специални изисквания към продукти с насекоми, само името да е изписано на латински

Няма изискване за регистър, правилата са същите като при производителите на конвенционални храни, каза директорът на дирекция "Контрол на фуражите и страничните животински продукти" в агенцията

Обратно в новината

Коментари - БАБХ: Няма специални изисквания към продукти с насекоми, само името да е изписано на латински | Днес.dir.bg

Коментари

Излишна истерия. Нарочна истерия. Като с "Норвегия ще ни краде децата", като с "Ще ни отнемат апартаментите, ако ги санират", като с какво ли не...

Стига сте ни занимавали с глупости. Кажете спряхте ли частната лаборатория пускаща отровните турски домати?

прах от насекоми.... изключително полезно?! Яжте си гивие. от европата

Бахти света дето живеем Путин, идвай по-бързоооооо или закривай. Насекоми в манджата? Добре, хора, дотам ли изпаднахме?!?!? Малко себеуважение, няма ли??!?!?

Частна ... Няма какво да говолим повече

Веднага излизане от ЕС!!! И без това никаквки ползи. Ако ни нападне Турция - ще ни подарят буквално. Налагат ни ваксини, насекоми....айде, няма нужда.

вместо месо ще бухат брашно от насекоми, а на етикета ще пише био чисто месо... : /

Ние българският език забравихме, сега латински ли да учим! То не беше време когато се учеше задължително немски, после задължително руски, напоследък е нароиха английски, китайски, арабски. А какво мислят еколозите, НПОтата за птици, мишки, норки, пеперуди. В същност напоследък есто чуваме Кооо! КооО -колко му е да почнем и да кълвем гъсеници и червейчета. Аз, като рибар, бих предпочел буболечките да са цели; не че останаха много водоеми за риболов

Що ба пич, ми то баба ти и деда ти що испанска муха изядоа, що крила на прилепи за д а се пръкне макя ти и тейко ти. Както казва онзи древен знахар - ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ ОТ КАКВИ ЛАЙНА ЩЕ ПОУМНЕЕ!

тия , заради бубулечките ще ни накарат да заменим Кирилицата ! Мечтата на коня ! Може би и на йероглифица трябва ! Шибаняци АЗБУКАТА ни е европейска и световна !

От тази статия разбрах да не купувам храна с латински думи на етикета.

Разбира се! За вечно съгласните, всяка критика към господарите е крайно неправилна. Несъгласието - също. Личното мнение - също. На вас утре да ви кажат, че ще ядете камъни, веднага ще турите лигавниците и зачакате само да ви определят какъв вид да са. Бива да си всеяден, и не става дума за храна, безкритичен и безпринципен, но сте по-гнусни от обезмаслен прах от Acheta domesticus (домашен щурец). Написах ти го на латински, за да отговаря на изискванията :D

Е това вече е върха на гнусотията! Хлебарки, щурци, скакалци и червеи написани на латиница в държавата, която е създала кирилицата! За да не разбарем какви ла.а има в стоката и лесно да ни излъжете! Тия от БАБХ трябва да бъдат избесени на мига само заради това!

С големи букви на бг език трябва да пише,а не мъртвия латински език. БГ съществува ли,грижи ли се за народа си? Лудите в ЕС могат да решат утре лайна да слагат в храните,и ще си легализират престъплението със закон. БГ трябва ли насила да го налага на народа?

Обикновено от конспирацията до реалността минава една до две години. Понякога и по малко време.

Първо да ги внедрят в депутатското меню и покажат на живо как народните представители грухат хлебарки и скакалци

По-спокойно с "господарите ви" и прочее изявления. Честно казано, в момента ям много по-качествена храна с много по-добри микронутриенти отпреди 20 години. Не е изненада, че и кръвните ми показатели са супер. Бачкам яко, пазарувам с мозък, готвя си и накрая съм в по-добра форма от един руснак или белорус. Аз хлебарки няма да ям, но всички, изплашени от гадния фалиращ ЕС, ще продължат да ядат копита, кожички, кренвирши от левче и прочее. Не четат етикети, не спортуват, пушат, пият и после - "ЕС е гаден". И Стамболов да дойде, няма да се оправи с вас..

Излизай от ЕС на воля! Остави ни нас тука да се мъчим.

Недей, че мравояда ще напълни гащите от кеф, ако му сервират паниран термитник, а той сам си лови жителите му.

Вие нормални ли сте? Що на латински. Ние къде живеем? В Латиния или в България? Или така е по-лесно да измамиш хората. Аман от еничари. рзбирам наистина някои говорят за избиване на еничари. Абе нещастници, кой ви плаща заплатите на вас и на кого служите.

Аз предлагам бойкот в знак на солидарност с ЕС. Всеки да лови ръчно мухи и да ги ядем алангле. Някакъв контрол ще има ли. И да го очакваме да стане и това задължително ли

Щом и Директорът на дирекция "Контрол на фуражите...." започна да ни обяснява, кое става за ядене, явно нещата отекоха

Купих веднага речник на лантински за дядо и баба. Оказа се че не могат да четат...

Някои чиновници в тази сфера много скоро могат да опитат от затворническтаа храна, заедно с натуралните насекоми в нея.

Май ти харесва да те гърчат?! Като малък не са те обичали?

То както сме тръгнали, утре ще ни кажат, че е полезно и добре да се яде човешко месо! Има доста протеини и витамини. И продуктите с човешко месо сигурно ще ги означат с цифри, за по-удобно! Щом хлебарките ще ги крият зад латиницата, човешкото ще го скрият зад цифри. А тези, които говорят такива неща ги обявяват за "конспиролози" и хора, които спъват прогреса на човечеството, също и рубладжии и путинофили!

Е пълен бойкот на храни внасяни от ЕС...Пълен бойкот на големите еврейски вериги била, кауфланд, лидл..АЗ лично пазарувам само от малки магазинчета с български стоки....И само за протокола, надписите не трябва да са натински , а български така се нарушава закона за счетоводството...

Не трябваше ли. малко да ни подготвите за храната с насекоми ?Или няма време ,народонаселението /гласоподаватели/трябва да се хранят с нещо само за да съществуват.

Защо само определена съставка ще е на латински, в коя държава от ЕС се говори или пише на този език? Всичко в етикета трябва да бъде на езика на съответната държава. Ако искат да добавят и отделен превод на латински, но задължително цялото съдържание на националния език! Престанете с тези евро-атлантически безумия, за да не се чудите после защо хората подкрепят крайно десни партии!

От цялата работа излиза, че в българския и кирилицата нямаме думи за бръмбари, скакалци, червеи и разни хлебарки, и за да разберем по-добре какво пише, трябва да ни го напишат на езика на римската империя! Ние всички владеем перфектно латинския, даже и диалектите.

Пълен бойкот на храни които съдържат латински съставки! Ако са толкова полезни да ни ги преведат на български език.

Содом и Гомор историята се повтаря !

Заплатите им плащаме ние, а "бонусите" - от козяк!

Следващата стъпка ще е костно брашно от човешки останки, което ще е изписано в съдържанието на арамейски.

Господа от БАБХ в Република България официалният език е БЪЛГАРСКИ. Всички надписи трябва да са на кирилица и на български. Ако някой от вас иска да пише на да ходи в латиноговорящите страни. Този който го е изискал веднага да бъде уволнен от ведомството. Аман от чуждопоклонници.

Държавен служител, на висока позиция, задължава да се изписват съответните гадинки, на някакъв странен език- до колкото знам , латинският се води за език, който не се употребява вече, Значи или държавата не й пука, колко закона ще смачка с тази идиотия, или НПО-то , предложило този вариант е със здраво лоби в герб/дпс! СКАКАУЕЦ!!!

Поправете ме ако греша, но нямаше ли изискване етикетите да са на български? Освен това трябва да се въведе и минимален размер на шрифта, понеже в момента етикетите се четат само под микроскоп.

Ако от ЕС кажат,че трябва да ядем и ла.на, ще ядем ли?

По долу в писаното от мене един аналфабет е сложил минус. Една истинска случка: Седнали сме в салета на обяд. Чакаме барото да дойде за да почнем да се храним. Идва той сяда на масата и старши камариера му носи супата ... Почват крясъци оправдания и камариера вика Митьо Фидето да обясни. Бай митьо вади нещото (кафява хлебарка) от чорбата, сдъвква я и казва "Другарю капитан, не е хлебарка, а загорял лук от "застройката"

Махане от ЕС или джендъри, зелена сделка и щурци. Щурците могат да посвирят малко преди да ги изядете.

Хайде да си направим експеримент тук: Ето съдържанието на едни кракери, написано на латински: INGREDIENTS: UNBLEACHED ENRICHED FLOUR (WHEAT FLOUR, NIACIN, REDUCED IRON, BLATTODEA FLOUR, THIAMINE MONONITRATE {VITAMIN B1}, RIBOFLAVIN {VITAMIN B2}, FOLIC ACID) , CANOLA OIL , PALM OIL , SUGAR , SALT , LEAVENING (CALCIUM PHOSPHATE, BAKING SODA) , HIGH FRUCTOSE CORN SYRUP , SOY LECITHIN , NATURAL FLAVOR . Някой нещо нередно вижда ли? Дали в магазина докато бързате ще го забележите? Ами една баба, която не знае, дали ще разбере нещо от това съдържание? Само за инфо: съдържанието горе е наистина на кракери, но съм добавил брашно от хлебарки. Видяхте ли го? По-извратено нещо от този Европейски съюз няма.

Ти си типично самовлюбено и нахално същество. Класически създател/избирател на ПП-ДБ. Познах, нали? PS: Не гласувам за никой защото няма разлика.

Трябва ясно да е изписано името наземната твар на български, а в скоби научното название на латински. Защото аз може да искам пицас чичо въшки, а те мошениците да ми продадат с гласови, понеже не им знам имената на латински!

Демек трябва да се внимава за (Gryllidae) Песен за щуреца: Ех живял един щурец. Бул прочут голям свирец. Свирил тук, свирил там, тоз свирец голям. Радвал той с песента всички чак до есента. И за вас с чуден глас пеел до захлас. Чуйте млади храбреци на крилатите певци. За хорце по зрънце дайте от сърце. Че пристигна зима зла. Сняг ще натрупа врез поля. Но с вашето зрънце щурчо пак ще пее.

* Избирател

Поправка на шибания коректор: имах предвид чичо и гласови въшки!

"Бодилите са най -полезната храна!" разчу се вред из двора!" ала ето на, Овцата каза "Не, не искам да ги ям!" Отиде Песът сам да и говори, да я убеждава ала Овцата "Не! И Не!" Тогава Магарето предложи -"Ще се срещна с нея! да убеждавам -аз умея"... И не мина час Овцата, същата оназ изтича към прета и там със всички сили захрупа острите бодили Магарето се върна с изпъчени гърди... "Как тъй -попитаха го- Със доводи какви я убеди?" Със доводи ли! дългоухото извика Не със няколко ритника (Банко Банков)

И какво ако има насекоми? От хилядолетия доста хора си ги хапват вкусно, без проблеми.

Вали, вали дъждецът от облачната вис. Замлъкнал е щурецът на сушинка под лист. Под своя покрив слуша, как бавно вън вали. И как след дълга суша земята шумоли. Той ще превърне в песен отпосле всеки звук. Затуй мълчи унесен зеленият му лък.

Китай, а скоро и Русия ядат насекоми. Като гледам даже се множат като тях.

Коментари - БАБХ: Няма специални изисквания към продукти с насекоми, само името да е изписано на латински | Днес.dir.bg

БАБХ: Няма специални изисквания към продукти с насекоми, само името да е изписано на латински

Няма изискване за регистър, правилата са същите като при производителите на конвенционални храни, каза директорът на дирекция "Контрол на фуражите и страничните животински продукти" в агенцията

Обратно в новината

Коментари - БАБХ: Няма специални изисквания към продукти с насекоми, само името да е изписано на латински | Днес.dir.bg

Коментари

Излишна истерия. Нарочна истерия. Като с "Норвегия ще ни краде децата", като с "Ще ни отнемат апартаментите, ако ги санират", като с какво ли не...

Стига сте ни занимавали с глупости. Кажете спряхте ли частната лаборатория пускаща отровните турски домати?

прах от насекоми.... изключително полезно?! Яжте си гивие. от европата

Бахти света дето живеем Путин, идвай по-бързоооооо или закривай. Насекоми в манджата? Добре, хора, дотам ли изпаднахме?!?!? Малко себеуважение, няма ли??!?!?

Частна ... Няма какво да говолим повече

Веднага излизане от ЕС!!! И без това никаквки ползи. Ако ни нападне Турция - ще ни подарят буквално. Налагат ни ваксини, насекоми....айде, няма нужда.

вместо месо ще бухат брашно от насекоми, а на етикета ще пише био чисто месо... : /

Ние българският език забравихме, сега латински ли да учим! То не беше време когато се учеше задължително немски, после задължително руски, напоследък е нароиха английски, китайски, арабски. А какво мислят еколозите, НПОтата за птици, мишки, норки, пеперуди. В същност напоследък есто чуваме Кооо! КооО -колко му е да почнем и да кълвем гъсеници и червейчета. Аз, като рибар, бих предпочел буболечките да са цели; не че останаха много водоеми за риболов

Що ба пич, ми то баба ти и деда ти що испанска муха изядоа, що крила на прилепи за д а се пръкне макя ти и тейко ти. Както казва онзи древен знахар - ЧОВЕК НЕ ЗНАЕ ОТ КАКВИ ЛАЙНА ЩЕ ПОУМНЕЕ!

тия , заради бубулечките ще ни накарат да заменим Кирилицата ! Мечтата на коня ! Може би и на йероглифица трябва ! Шибаняци АЗБУКАТА ни е европейска и световна !

От тази статия разбрах да не купувам храна с латински думи на етикета.

Разбира се! За вечно съгласните, всяка критика към господарите е крайно неправилна. Несъгласието - също. Личното мнение - също. На вас утре да ви кажат, че ще ядете камъни, веднага ще турите лигавниците и зачакате само да ви определят какъв вид да са. Бива да си всеяден, и не става дума за храна, безкритичен и безпринципен, но сте по-гнусни от обезмаслен прах от Acheta domesticus (домашен щурец). Написах ти го на латински, за да отговаря на изискванията :D

Е това вече е върха на гнусотията! Хлебарки, щурци, скакалци и червеи написани на латиница в държавата, която е създала кирилицата! За да не разбарем какви ла.а има в стоката и лесно да ни излъжете! Тия от БАБХ трябва да бъдат избесени на мига само заради това!

С големи букви на бг език трябва да пише,а не мъртвия латински език. БГ съществува ли,грижи ли се за народа си? Лудите в ЕС могат да решат утре лайна да слагат в храните,и ще си легализират престъплението със закон. БГ трябва ли насила да го налага на народа?

Обикновено от конспирацията до реалността минава една до две години. Понякога и по малко време.

Първо да ги внедрят в депутатското меню и покажат на живо как народните представители грухат хлебарки и скакалци

По-спокойно с "господарите ви" и прочее изявления. Честно казано, в момента ям много по-качествена храна с много по-добри микронутриенти отпреди 20 години. Не е изненада, че и кръвните ми показатели са супер. Бачкам яко, пазарувам с мозък, готвя си и накрая съм в по-добра форма от един руснак или белорус. Аз хлебарки няма да ям, но всички, изплашени от гадния фалиращ ЕС, ще продължат да ядат копита, кожички, кренвирши от левче и прочее. Не четат етикети, не спортуват, пушат, пият и после - "ЕС е гаден". И Стамболов да дойде, няма да се оправи с вас..

Излизай от ЕС на воля! Остави ни нас тука да се мъчим.

Недей, че мравояда ще напълни гащите от кеф, ако му сервират паниран термитник, а той сам си лови жителите му.

Вие нормални ли сте? Що на латински. Ние къде живеем? В Латиния или в България? Или така е по-лесно да измамиш хората. Аман от еничари. рзбирам наистина някои говорят за избиване на еничари. Абе нещастници, кой ви плаща заплатите на вас и на кого служите.

Аз предлагам бойкот в знак на солидарност с ЕС. Всеки да лови ръчно мухи и да ги ядем алангле. Някакъв контрол ще има ли. И да го очакваме да стане и това задължително ли

Щом и Директорът на дирекция "Контрол на фуражите...." започна да ни обяснява, кое става за ядене, явно нещата отекоха

Купих веднага речник на лантински за дядо и баба. Оказа се че не могат да четат...

Някои чиновници в тази сфера много скоро могат да опитат от затворническтаа храна, заедно с натуралните насекоми в нея.

Май ти харесва да те гърчат?! Като малък не са те обичали?

То както сме тръгнали, утре ще ни кажат, че е полезно и добре да се яде човешко месо! Има доста протеини и витамини. И продуктите с човешко месо сигурно ще ги означат с цифри, за по-удобно! Щом хлебарките ще ги крият зад латиницата, човешкото ще го скрият зад цифри. А тези, които говорят такива неща ги обявяват за "конспиролози" и хора, които спъват прогреса на човечеството, също и рубладжии и путинофили!

Е пълен бойкот на храни внасяни от ЕС...Пълен бойкот на големите еврейски вериги била, кауфланд, лидл..АЗ лично пазарувам само от малки магазинчета с български стоки....И само за протокола, надписите не трябва да са натински , а български така се нарушава закона за счетоводството...

Не трябваше ли. малко да ни подготвите за храната с насекоми ?Или няма време ,народонаселението /гласоподаватели/трябва да се хранят с нещо само за да съществуват.

Защо само определена съставка ще е на латински, в коя държава от ЕС се говори или пише на този език? Всичко в етикета трябва да бъде на езика на съответната държава. Ако искат да добавят и отделен превод на латински, но задължително цялото съдържание на националния език! Престанете с тези евро-атлантически безумия, за да не се чудите после защо хората подкрепят крайно десни партии!

От цялата работа излиза, че в българския и кирилицата нямаме думи за бръмбари, скакалци, червеи и разни хлебарки, и за да разберем по-добре какво пише, трябва да ни го напишат на езика на римската империя! Ние всички владеем перфектно латинския, даже и диалектите.

Пълен бойкот на храни които съдържат латински съставки! Ако са толкова полезни да ни ги преведат на български език.

Содом и Гомор историята се повтаря !

Заплатите им плащаме ние, а "бонусите" - от козяк!

Следващата стъпка ще е костно брашно от човешки останки, което ще е изписано в съдържанието на арамейски.

Господа от БАБХ в Република България официалният език е БЪЛГАРСКИ. Всички надписи трябва да са на кирилица и на български. Ако някой от вас иска да пише на да ходи в латиноговорящите страни. Този който го е изискал веднага да бъде уволнен от ведомството. Аман от чуждопоклонници.

Държавен служител, на висока позиция, задължава да се изписват съответните гадинки, на някакъв странен език- до колкото знам , латинският се води за език, който не се употребява вече, Значи или държавата не й пука, колко закона ще смачка с тази идиотия, или НПО-то , предложило този вариант е със здраво лоби в герб/дпс! СКАКАУЕЦ!!!

Поправете ме ако греша, но нямаше ли изискване етикетите да са на български? Освен това трябва да се въведе и минимален размер на шрифта, понеже в момента етикетите се четат само под микроскоп.

Ако от ЕС кажат,че трябва да ядем и ла.на, ще ядем ли?

По долу в писаното от мене един аналфабет е сложил минус. Една истинска случка: Седнали сме в салета на обяд. Чакаме барото да дойде за да почнем да се храним. Идва той сяда на масата и старши камариера му носи супата ... Почват крясъци оправдания и камариера вика Митьо Фидето да обясни. Бай митьо вади нещото (кафява хлебарка) от чорбата, сдъвква я и казва "Другарю капитан, не е хлебарка, а загорял лук от "застройката"

Махане от ЕС или джендъри, зелена сделка и щурци. Щурците могат да посвирят малко преди да ги изядете.

Хайде да си направим експеримент тук: Ето съдържанието на едни кракери, написано на латински: INGREDIENTS: UNBLEACHED ENRICHED FLOUR (WHEAT FLOUR, NIACIN, REDUCED IRON, BLATTODEA FLOUR, THIAMINE MONONITRATE {VITAMIN B1}, RIBOFLAVIN {VITAMIN B2}, FOLIC ACID) , CANOLA OIL , PALM OIL , SUGAR , SALT , LEAVENING (CALCIUM PHOSPHATE, BAKING SODA) , HIGH FRUCTOSE CORN SYRUP , SOY LECITHIN , NATURAL FLAVOR . Някой нещо нередно вижда ли? Дали в магазина докато бързате ще го забележите? Ами една баба, която не знае, дали ще разбере нещо от това съдържание? Само за инфо: съдържанието горе е наистина на кракери, но съм добавил брашно от хлебарки. Видяхте ли го? По-извратено нещо от този Европейски съюз няма.

Ти си типично самовлюбено и нахално същество. Класически създател/избирател на ПП-ДБ. Познах, нали? PS: Не гласувам за никой защото няма разлика.

Трябва ясно да е изписано името наземната твар на български, а в скоби научното название на латински. Защото аз може да искам пицас чичо въшки, а те мошениците да ми продадат с гласови, понеже не им знам имената на латински!

Демек трябва да се внимава за (Gryllidae) Песен за щуреца: Ех живял един щурец. Бул прочут голям свирец. Свирил тук, свирил там, тоз свирец голям. Радвал той с песента всички чак до есента. И за вас с чуден глас пеел до захлас. Чуйте млади храбреци на крилатите певци. За хорце по зрънце дайте от сърце. Че пристигна зима зла. Сняг ще натрупа врез поля. Но с вашето зрънце щурчо пак ще пее.

* Избирател

Поправка на шибания коректор: имах предвид чичо и гласови въшки!

"Бодилите са най -полезната храна!" разчу се вред из двора!" ала ето на, Овцата каза "Не, не искам да ги ям!" Отиде Песът сам да и говори, да я убеждава ала Овцата "Не! И Не!" Тогава Магарето предложи -"Ще се срещна с нея! да убеждавам -аз умея"... И не мина час Овцата, същата оназ изтича към прета и там със всички сили захрупа острите бодили Магарето се върна с изпъчени гърди... "Как тъй -попитаха го- Със доводи какви я убеди?" Със доводи ли! дългоухото извика Не със няколко ритника (Банко Банков)

И какво ако има насекоми? От хилядолетия доста хора си ги хапват вкусно, без проблеми.

Вали, вали дъждецът от облачната вис. Замлъкнал е щурецът на сушинка под лист. Под своя покрив слуша, как бавно вън вали. И как след дълга суша земята шумоли. Той ще превърне в песен отпосле всеки звук. Затуй мълчи унесен зеленият му лък.

Китай, а скоро и Русия ядат насекоми. Като гледам даже се множат като тях.