Игнатов разпореди проверка за детския чалга-танц

Министърът на образованието и науката Сергей Игнатов е разпоредил проверка на случая с учениците от Видин, които за 8 март поздравяват дамите от общинската администрация и Регионалния инспекторат по образованието с танц под звуците на песен на Азис, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Игнатов разпореди проверка за детския чалга-танц | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това че са танцували на тази музика изобщо не е чак такъв проблем. Вместо да се занимава с глупости Просвтното министерство да стегне учителите да си вършаъ работата както трябва и да обучават и възпитават децата качеатвено. Да следят и в междучасията какво правят децата - да не се бият и тормозят учениците помежду си. Във фирмата, в която работя има доста цигани, които са много отговрни и работливи и някои от техните деца учат в средни специални училища, като например Гимназия по автотранспрт в Пловдив. За съжаления тези деца са подложени на всекидневен тормоз и са на ръба да се откажат от училището. Там директора изобщо не се интересувал какво става и не обръщал внимание на оплакванията на ромчетата. За реда и за качеството на образованието е задължително да работи Министерството

Чалгата е не само стил музика-тя е и стил на живот.Стил кореспондираш с неграмотност,престъпност и безхаберие

... и стил на мислене. :)

Игнатов, ти си глупак. Бил ли забранен Азис - ами порното забранено ли е, продават ли се порно вестници и списания, има ли порно филми? Ами дай да пускаме тогава в българските училища порно, за да не ни обвинят в дискриминация. На какво ще учим децата в българските училища, на какво ще ги възпитаваме? Защото чалгата е не само циганска музика, но и светоглед, ценностна система, начин на мислене...

Порното, еротиката и прочие имат ограничения за възрстта на зрителите дори в торнет тракерите. Уви "порнографията" на Азис и подобни официлано няма подобно ограничение ...сега светакш ли се за какво става въпрос "умнико"

denip

Порното е забранено тотално в България. Което не значи, че тези закони се спазват по какъвто и да било начин. Всички знаем (и полицаи, и прокурори, и властващите) какво се пуска по кабелните телевизии цялата страна нощем... ама никой нищо не прави. От Наказателния кодекс: Чл. 159. (1) Който създава, излага, представя, излъчва, предлага, продава, дава под наем или по друг начин разпространява порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до една година и глоба от хиляда до три хиляди лева. (2) Който разпространява чрез интернет или по друг подобен начин порнографски материал, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба от хиляда до три хиляди лева.

Какви проверки какви анализи!!!!Има клип,има нагъл циганин който утре ще ги накара да правят истриптииз,има ръкопляскащи олигофрени от общината,от инспектората.Това не е ли достатъчно.Силен ритник на всички лица взели участие в този позорен акт на циганизация!

Съгласен! Трябва да се реже до кокал!

ами друго си е в Пазарджик на 3-ти март,ден на национален празник да се провежда "Състезание по кючек" в една дискотека... и участниците да са на по 13 години ;) така,че нямам думи на къде вървят нещата!!!!

Абе този министър добре ли е? И вие всички, които анатемосвате? Кои сте вие, че да съдите този или онзи какво слуша и какво танцува?! Ужас...че то и при комунизма не беше чак така! Може и на мен да не ми харесва чалгата, но никога няма да си позволя да съдя тези, които я харесват! Демокрацията е да уважаваш избора на другите, стига това да не ти пречи. Как може стил музика да пречи?! Ами и съвременната поп музика е на основа негърските ритми по време на робството! Не, наистина народа ни е изпростял тотално...

Простотията е болест на ...простолюдието. Елементарни амеби като Слави Трифонов. Докато в Русенската опера ехтеше хора от Набуко на Верди, пред самия вход на естрада виеше чалга-певеца маанета на...някакви от Булбанк които си правеха коктейлче. Обичат си простотията и дори диригента в опера беше смутен...Ето за каква "култура" на Слави изобретението говорим! Позор.

Ако ти разбираше от музика , нямаше да наричаш чалгата стил!

Ами може децата и по ракийка да ударят и марихуанка да си свият -може да им хареса.Училището е да възпитава и образова.А аз си спомням онова нещо Азис как веднъж се изцепи по повод свалянето на мазният му задник от билборд срещу паметника на Апостола "А да видим кой е по велик-аз или Левски".Ти ,Диогене ,така ли искаш да ти възпитават децата?За демокрацията си прав с една малка корекция в стил Жан Пол Сартр-Свобода в рамките на норма

Диогене, нека си харесват чалгата кючеците и други подобни гнусотии,но това да не става в училище.Утре и резаните турци ще започнат да връткат кючеци по чиновете.Има си дискотеки и др.подобни и ако родителите им са съгласни да ги пускат да се чалгосват на тяхна отговорност пък после да си носят последствията.В училище това е недопустимо.Строги наказания за всичики взели участие в мангалския нупон!!!!!!

Е от такива като теб стигнахме до тук. Ако на теб не ти пречи някой да си рекламира задните части точно срещу паметника на Левски, аз не искам да ги гледам и не искам моето дете да ги гледа! Комунизъм не е имало у нас. Не успяха да го построят, но онова време имаше и добрата си страна. Такива извратеняци бяха по- тихи от тревата и си знаеха мястото!

Чалгата у нас се финансира пребогато... Да се въведат глоби, такси, данъци, акцизи или каквото и да е там за всичко свързано с чалга-продукцията и чалга проявите, за да се пресече финансирането на опростачването на населението.

Абе аз искам да подчертая едно нещо:Качествените хора слушат истинска музика. И обикновенно техният проблем не е в самата чалга,а в изпростяването което тя неминуемо носи със себе си. Вече сме заобиколени от всякъде от хора,които името си не могат да напишат правилно,младежи, на които общата култура е далеч под критичния минимум,деца с ореола на кича и чалгата,цигани. Жалка картина на една завяхваща,да не кажа залязваща нация.Чалгата бавно(при децата бързо),но сигурно оперира съзнанието на човека,отстранявайки всички интелектуални заложби.Точно това е и причината да не могат чалгаджиите да разберат проблемите си.Съответно моят съвет към всички вас е: Не спори с чалгаджия и глупак, първо те свалят до нивото си,после те бият с опит! Просто няма никакъв смисъл.Те вече са мъртви души.Накрая най много да се почувствате безсилни и омерзени...

Чалгата се превръща в начин на живот. Налагат се нови стереотипи на поведение. Никой вече не се интересува от думите на Каравелов за "турко-гръко-армено-цинцарското" което все повече харесва на обикновения човек и се недолюбва от интелигенцията " Когато кьочеците играят, то турците ги гледат сладострастно, пъшкат, лигавят се, и хвърчат по Мохамедовия рай" - казва Каравелов ( кьочеци са млади мъжки проститутки). С явно неразбиране той казва: "Аз не зная нещо по-гнусаво."

И химна на БГ трябва Азис да пренапише, старият е старомоден.

Защо не? Един чалгасар от Враца пренаписа "Велик е нашият войник" - Абе не моа се запраааа... :(:(:(

Циганизацията е важен приоритет на Господ.

Абсолютно подкрепям!!! Париж е световноизвестен с кабаретата си, в които се танцува кан-кан. Кан-канът е емблема на Франция, но дали учениците там танцуват кан-кан за празника на мама. Трябва да се уважава всяка култура, но и всяка култура трябва да си знае мястото, а чалгата няма място в българските училища.

Музиката е ритмична и децата добре танцуват и се забавляват! Не виждам нищо лошо в това децата да танцуват на музика която подхожда за това! Случаят се преекспонира! В този министерски съвет нямат мнение , а чакат бащицата какво ще каже, а него го няма! И за да не стане като бонусите , а парен каша духа, нищо чудно народното събрание да си излъчи комисия за случая!

Чалгата не е стил. Тя е музика за простолюдието. И ако ти смяташ, че това е най- подходящата музика за деца, то остава да побият по един пилон във всяко училище. Може също така да се задължат децата да носят по кило ракия и по български език да изучават псувни.

така полека лека един ден ще се сабудим с турското знаме на парламента и ше кажат: какво толкова то това си е балгария. какво се е променило?този вазпитател трябва да баде уволнен.тои няма естетически вкус и педагогически качества, да не говорим, че в балгарско училище не могат да се обучават децата на долнокачествена и чужда музика.еи затова никои не ни уважaва, защото сме безродници и безверници. боклуците за всички са боклуци.

хора,то да не е само чалгата при вас....не виждате ли че сте под турско робство....икономически...то филми..то серяли..то моди турски..шалвари.....сабудете се бе еиии.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Браво на педагога-хореограф! Остава да предложим на децата мого хубавия мюзикъл "Моята борба" на А.Хитлер и да я изиграят на антифашистите във Винско.

ПРОСТАЩИНАТА- ПАРДОН ЧАЛГАТА НЕ Е ОТ ВЧЕРА.ТОВА Е ОТ 20г.ТО НЕ БЯХА РАДКИ-ПИРАТКИ И ВСЯКАКВИ ТАМ ПРОСТОТИИ.ЗАТОВА ПРЕДЛАГАМ:В ОБЩЕСТВЕННИ ЗАВЕ- ДЕНИЯ ТОТАЛНА ЗАБРАНА НА ЧАЛГА.МОЖЕ ДА СИ Я СЛУША У ДОМА.АКО ЛИ ПЪК НЕ ДА ХОДИ НА ИЗТОК-АНАДОЛА.

Недоумявам защо трябва музикални експерти да установяват нещо очебиещо. Текстът не е съобразен с детската възраст! Когато децата пеят за женски прелести още не научили азбуката за какво става дума?За какви ги подготвя този,, хореограф,,?

За съжаление това не е единствен случай. Прдеи време в читанките за 2-ри или 3-ти клас имаше разказ, в който Вълчо е главният герой, кара Лиска в джип "Мицубиши" и всички му правят път... А сега историята с органа Кънчо??? Без коментар...

влашка му работа

Едно от уродливите чада на странната българска демокрация, е появата на кючеците, гюбеците и прочее ориенталски тъпотии - признак на изостанали общества в стил 14-ти век. Фалшивото съвземане и осъзнаване на циганите катно общност, катализатор на което беше ислямизацията на част от светска Югославия, намира израз в едно безгранично нахалство на малцинството. Което се опитва да наложи своя субкултура - онази на непросветеното, неграмото, лениво и заредено с престъпност циганско струпване в гета - незаконни, мръсни и неподелжащи на интеграция. Голяма част от съвременната българска младеж, вторачена в Интернет, забравила да чете и пише грамотно, се доближи до манталитета на изостаналата тъмна безконтролно неудържима хилядна рояща се циганска маса. Възприе онова безкрайно безобразно каканижене на зурли, тъпани и дайрета, и плю на собствената си култура и на принадлежността си към западната част на света. Такива като педераста Азис, кресливата Софи , певачките-печалбарки бивши двойкаджийки от селскостопанските ни техникуми с по едно име и прочее аутсайдери трябва да бъдат изолирани чрез музиката на българския народ и на нашите западни приятели, чийто капацитети и богатство на музикални форми са огромни, смазващи. А онези от сичкото Бангладеш нямат място при нас.

защо не се примирим с това, че българин да се наричаш, вече изобщо не е това, което беше по времето на Вазов.............

Много правилно казано! Подкрепям те напълно!

такаааа , се подготбят за евровизията , но защо ? нямаме ли балгари ?????

Министъра е един голям балон, назначил е в екипа си свои студентки чалгаджийки.Вие какво очаквате?

Най-просто е да има въведен критерий , коефициент, бонус или както искате го наречете, с което училище, което учи децата на чалга, като смята че само от училището зависи това - да получава по.малко държавна субсидия. Ако е частно училище и не получава държавна субсидия - да учи децата на както си иска. Но щом харчи парите на обществото- следва да спазва и установените морални устои и принципи в обществото.

МАСОВО ОПРОСТАЧВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД! БРАВО, БРАВО! ПРОМИВАНЕ НА ДЕТСКИТЕ МОЗЪЦИ С ЦИНИЧНИ ЧАЛГА ПЕСНИ...НЕГРАМОТНИЯ ОБРАЗОВАТЕЛЕН МИНИСТЪР НЕ Е В ЧАС ИЗОБЩО!

Понеже питаш - по - добре да те обвинят в дискриминация. Тва се нарича ОТГОВОРНОСТ - ма тва ГерБ ви е непознато....

Не ги е срам да подстрекават децата ни към простащини и чалгаджийСТВО.

Смешник!Децата дори и да не слушат в училище тази музика,то те си я слушат в къщи.Има радиа,тв канали с такава музика.Нещата отдавана са извън контрол.Но и той като вожда си "разпоредил".

Като се пуска навсякъде у дома не означава, че и в детската градина трябва да се пуска. Имаме толкова хубава Българска музика, която много повече може да възпита децата ни.

Защо трябва да се разпорежда проверка за нещо което дори и клип има и се вижда? Какво ще разследват ?! Директорката + Възпитателите + хореографа .. това са виновните. Съмнява ме децата да са се събрали и на подписка да са поискали Азис...

След като музиката като учебен предмет е почти изхвърлена от масовото училище, а българските деца са дадени в ръцете на школи и какво ли още не, резултатът ще бъде все по-лош. Преди години подобно поведение на педагог нямаше как да бъде допуснато. Къде е г-жа експертката по музика в Министерството на образованието и защо не реагира на това истинско опошляване в ценностната система на децата???!!!

Това е - пусни мангал под миндера, а той после ще ти се дърви и ще те командва отгоре.

Пуснати са вече на много места - ще ги познаеш по особеното им нахалство и наглост, които нямат аналог

Че ти ако не знаеш на какво да заложиш, какъв министър си игнатов? И каква образователна политика следваш? НИТО СИ МИНИСТЪР НИТО ИМАШ ПОЛИТИКА!!! Ти си пълен въздух под налягане и корумпиран мошеник. Писна ми от подобни хлебарски лопати, без грам мозък и бълващи купища празнословия!!! КАТО НЕ ЗНАЕШ ПОНЕ ПИТАЙ МУХЛЬО! КАТО НЕ ЗНАЕШ ЗАЛОЖИ ПОНЕ НА КЛАСИКАТА!!!

За трета поредна година българските деца немогат да отлепят от последното място по интелект измежду всички държави в ЕС. Дори румънчетата са преди нас. Министър Игнатов да се погрижи за повишаване на интелекта им. Тогава самите те няма да искат да танцуват под ритмите на Азис.

Виж себе си! Икономист- полуграмотен. Пише се НЕ МОГАТ!

е това ли беше наи- важното от неговият коментар бе ренде ? празен"интелектуалец " !

Видин е бастион на комунизма. Да ги съберат всичките там и да оградят региона по начина както бяха заградили България 45 години. Халал да им са и азис и серГей и параванов.

А според теб циганията само във Видин ли е ? Иначе хореографчето Филчев вече е добре запомнен!

Там, където избират БСП, закономерно доминира чалгата и простащината. Разбира се избирателите там твърдят, че не е така. Ако някой е прост, ти именно не знае колко е прост. Това е първата му некомпетентност :-) Даже е склонен да набедди интелектуалеца за прост, че да се прикрие я зад скандал, я зад обща шумотевица. И така си отиват постепенно мръзниците, след като направиха поразия на нацията за десетилетия напред.

Вземи трайчото, удари сергото, ритни дянковото, блъсни цвцв, наложи тиквето. Все отбор циркаджии.