АЯР: През България се е превозвало руско ядрено гориво за държави членки на ЕС от 2022 г.

Разрешителните са получени от компания със седалище в София. Всяко транзитно преминаване се таксува с 300 000 лв.

Обратно в новината

Коментари - АЯР: През България се е превозвало руско ядрено гориво за държави членки на ЕС от 2022 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една трета от ядрените централи в САЩ работят с руски уран, защото е по-евтин и по-качествен. САЩ плащат на Русия милярди и продължават да го правят

България минават доста стока за ЕС,ама ние баламите все бедни и прее...ани.

да ни отлеят половината за козлодуй !

Защо не кажете кой и колко комисионни е получил! Или е неудобно;))

В кр. на мин. година посолствата на САЩ и Англия изпратили НОТА до БЪЛГАРСКИЯ ПРЕМИЕР, с която ЗАПОВЯДАЛИ РБ ДА ПОДПИШЕ Договор с "УЕСТИНГХАУС" за АМЕРИКАНСКО ЯДРЕНО гориво. ПП: В колко държави АМЕРИКАНСКОТО ЯДРЕНО ГОРИВО дало ДЕФЕКТ и КОЯ държава СЕ ОТКАЗАЛА от НЕГО?!?

Е, и? 300.000 евро е спечелила! България Пак ли сме на загуба? Защо да няма транзит?? Е, тая кирлива ЕК! Нищо да не печели България!

балъците се отказват от по евтиното ядрено гориво.И затова са най бедната държава в ЕС, защото не си гледат националните интереси, а чуждите такива.

Не в един или два, а в цели три от пакетите със санкции срещу Русия същестуват клаузи за санкции за нации на съюза, които си позволяват да продължат търговията с Русия. Но ето за пореден път още данни за позволени изключения въпреки 3-те пакета със санкции срещу търговия. Въпреки призивите как напълно Европа се е отказала от Русия. Макар че то така и беше на думи миналата година по-отношение на руският газ до август месец, когато поради авария по тръбопровода не намаля газта и всички не ревнаха! Хем всички се отказаха от руският газ, хем всички реваха че руският газ е непредвидимо спрян към тях и по този начин е в разрез с договора за пренос!? Но иначе същевременно всички горемци се бяха отказали от газта! Мда хахахаххаха

Е,й?!

то ембаргото винаги си е било само на хартия.... а отдавна е доказано че по време на война и ембарго бизнесът направо цъфти

в Украйна и Русия богатите са по богати а парите от Америка и ЕС поне 30процента не се знаят къде отиват. Също и оръжието.

Американски конгресмен: САЩ работят срещу себе си, а Русия става все по-богата Материал, представен в https://russian.rt.com/inotv/2023-11-22/Amerikanskij-kongressmen-SSHA-rabotayut-protiv

Лошо

Тук се виждат ДВЕ неща: 1. Твърденията на ППДБГЕРБДПС+Президента, че трявба да има диверсификация на горивото са абсолютна измислица. Нищо, ние ще натъпчем 5ти с американско и ще дебнем да видим какъв заек ще излезе 2. Ако се опитат да спрат транзита (което явно е идеята), България я чакат неприятни последици от европейските ни партнъри.

А ние скоро ще поднадяме венци пред паметника на хамериканските летци!

"Съгласно тарифата на АЯР всяко подобно транзитно преминаване се таксува с 300 000 лв. За справка доставката на ядрен материал до блоковете в АЕЦ "Козлодуй" се заплаща по тарифата 50 000 лв. " А Банкянския ЯСТРЕБ, който поиска ПИСМЕН Договор за 100%-ов ОТКАЗ от РУСКОТО ЯДРЕНО ГОРИВО / вкл. от РУСКИ НЕФТ и ГАЗ /, КОЛКО ЩЕ ПЛАЩА на САЩ за ДОСТАВКАТА на АМЕРИКАНСКОТО ЯДРЕНО ГОРИВО?!?

Само така, искам да слушам по цял за Путин и Байдън, това са важните теми за България, това доходи, пр3оцлеми на българина, че децата си заминават от тук, че вилнеят банди по градове и села ама това не е важно, това са някакви дребнотемия!!!!!!

Какво ембарго, какви пет лева? Около 20% от ползуваното в САЩ ядрено гориво идва от Русия! Незнанието не оправдава безхаберния коментар!

Аре сега България пак виновна че некои с в ЕС решили да нарушават ембаргото и да си измиват ръцете с нас:)))

Какво ембарго те гони? На атомното гориво няма ембарго.

Мен нищо не ме гони, тия дето реват, че сме били подпомагачи на икономиката на Путин явно ги гони, щото ако нямаше проблем, нямаше да има и рев

Ето откъде е идвало северното сияние.

Супер това е търговия да се насърчава

Айдеее, пак... Highly likely.

_stankow

А откъде да се превозва ядреното гориво за унгарската АЕЦ Пакш ? След като Украйна не разрешава ? През зона на бойни действия да го прекарват ? Аха. С ферибот до България или Румъния, после по ЖП през Сърбия и в Унгария. Какво лошо има в това ? Освен това превозвачът си е платил. Изобщо западняците са злобари. Ако за тях не е изгодно, трябва да се извърти така, че задължително да е лошо за другите.

Лошото е, че ние се отказахме от по-доброто, качествено и евтино гориво и ни натресоха това, което ще ни донесе проблеми. Лошото е, че имаме гориво за 5 блок до май месец, а после... Чакаме лицензиране, доставки, нулево извозване на отработилото гориво към трети страни... Лошото е, че изпълняваме заповеди на някой, който не го е грижа за теб... Лошото е, че ако няма гориво за 5 блок, то и 6 не може да работи сам. Т е., ако спре 6, при неработещ 5-ти, няма пускане.... И още много неща, които не се казват...