Увеличава се данъкът за старите коли с катализатори

Парламентът реши на първо четене да се вдигне т.нар. данък "Москвич" - за старите автомобили, а храмовете да се освободят от такса "смет".

Обратно в новината

Коментари - Увеличава се данъкът за старите коли с катализатори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо Данчо ментата не направи както направиха в Германия за покупка на нов автомобил помощ от 5000 евро и така ще караме все нови коли или германците са по-глупави от нас.Ако трудът ми в Булгаристан беше заплатен по достойнство ще си копувам нова кола през една две години.По-лесно е да се изтупва брашнения чувал.Не разбраха ,че няма да остонат живи данъкоплатци и накрая ще ядат говежда тор като в сървайвър.Дано се задавят в лакомията си.

старите коли трябва да имат петорен данък! писна ми да им дишам маслото на пътя!

Събират мангизи за циганите. Как не са се сетили, че и пръцкащите крави нямат катализатори,че да им турят някое Евро 2-3-5. Пък и табелите, талоните и т.н. скоро не са сменяни. Ако хората на Серго и този кръглоочилат нарцис не приберат всичко, при следващите бъдете готови с парите

70лв винетка,акциз на горивата,150 данък,200лв гражданска,40лв преглед,...Всеки автомобил плаща най-малко пряко и косвено 500лв.А пътищата каруцарски.И нова кола да е ще се разсипе за 1 год.И ако са загрижени за въздуха лошите пътища принуждават всеки да кара на по-ниска предавка което води също до замърсяване.

цветна зона за паркиране!!!

Добре е, аман от бръкмите по пътищата.

Да-м ама електоратът не ги обича тея работи и кара основно стари коли

Ако всички забавят плащането на данъците си до септември 2014, без значение дали кара рикша или Порше, управляващите ще се видят в чудо.

Да минава ме на каруци и коне. Няма катализатори, няма Евро 5-10, няма застраховки и технически прегледи. Тия ще ни накарат да се върнем 100г. назад.

"Причината за промяната е, че липсва възможност да се докаже действащ катализатор за всеки автомобил." Това е пълна простотия и измама. Изгорелите газове се мерат на технически преглед (ТП), там се установява имали катализатор и как работи. Друг е вапроса че това а и много други неща на ТП не се правят. ТП е друга глупост и измама. ТП е реално скрита форма на 50лв. допълнителен данък. Абе на тия нищо не им пука за екология или социална политика, а само как и колко да одерат.

Така се пълни бюджета.1 000 000 броя МПС по 50 лева ето ти 50 милиона от нема нищо.Или забравихте фокуса със смяната на номерата , личните карти и шофьорските книжки.Пръднята ми е евро 10 заедно с катализатора.Да се въведе данък и върху това.Има мегдан и въвеждане на данък пресичане от ляв на десен тротоар и обратно.Хем ще се намали безработицата , хем ще се увеличат приходите.Крайно време е да се въведе данък и тъп депутат.Хазната ще прелее.

Ами,ще се увеличава,я! Иначе от къде пари за цигани и турци-верните избиратели на Тройната К.?!

Аз пък се чудех защо сменяват всяка година колите а то да плащат по малко данък

Старт на данъчната реформа

време беше. купете си нови коли!!!

Ние не отказваме да караме нови коли!

Мамка им на изродските богаташи нека на тях да им свалят данъка нормалните хора ще го плащаме

Ще ти кажа как "някак" се е добрал Данчо, наречен ментата до парламента. Великият Костов го назначи в парламента шеф на бюджетната комисия. Какво толкова му хареса.Би трябвало да знае след като и той е един от великите икономисти - като Олигарски. За този Данчо говореха, че преди бил барман - това за онези времена беше равно да си най-отявлена МУТРА.

Има ли го на снимка данчо-ментата нема лабаво ще се събират кинти.

бедните изнасят на гърба си всяка криза. Каква социална политика, какви човешки права? Който има нова и скъпа кола - ще плаща по-малко. Ботев, Ботев, колко си бил прав:"Богат е, казва, па го не пита колко е души погубил живи"...

Че ние ако не дерем кожите на бедните,как ще богатеем?Нали вдигахте двете пръстчета-стига ви демокрация.Духайте супата,а хляба и салама са за нас.

данчо ментата е един от наи-гнусните помияри които са успели някак си да се доберат до бардака наречен български парламент...

Брей, колко много народ недоволен! Ами на изборите къде бяхте бре, хамсалаци? Що оставихте изкуфялите пенсионери, полуграмотните турци и съвсем неграмотните роми да ви съставят тая крадлива гротеска? Заслужавате си и ментата, и пеевски, и цялата мизерия.

и аз съм пенсионерка, но не мога да изкуфея никога за кого да гласувам. А против кого, винаги съм знаела - БКП/БСП.

Само като го видя този ЗАСРАН ЕНИЧАР и съм против всичко,което е снесъл отзад/дори без да чета/.

Охо-Бохо с модерните очилца,става дума,нали?!

Мента! защо не вземеш да въведеш и ергенския данък?

....ЗАЩО ЗА ТАКОВА ВАЖНО НЕЩО НЕ СЕ ПРОТЕСТИРА БРЕ ??? ...МОЖЕ БИ НЯМА КОЙ ДА ПЛАЩА НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ???

Отново мафията в парламента удря най.-бедните.Както и плоския данък,тоя данък е добър само за богатите.Но тия говна скоро ще си ходят

Хаха, ти не си нормален, честно! Това да не ти е Бойка - да си подава оставката! Комунягите така са се окопали вече, че и след 4 години пак няма да могажете да ги разкарате. Ама като си ги избрахте - да са ви сладки :)

много ма кефии как данчо ментата торбите пеевски и маика му , циганите доган и местан , жидовете моника и сергеи се гаврят с бантускотовете ......

Това е копи на пост които си заслужава да осмислим добре. >>> Тези се уливат. Само гледат как да ни смучат без да дават нищо и без каквато и да е прозрачност. Само въвеждат преференции за тях, но за наша сметка. Лошото е че няма с кои да ги заместим, Те(лайна..рите) добре се погрижиха да оглупеем с чалга, брадъри и разни тъпите мутри които ни промотират всеки ден през радио и ТВ. Те системно използват срещу нас търпимостта ни и късата ни памет за мизериите с които ни заливат всеки мандат. Те създадоха условия само за тях си, НООО нека променим тази картинка. Те без НАС са нищо. Да ги изринем из основи започвайки от ГЛАВАТА и ГЛАВАТРИТЕ ИМ В СЯНКА!!!Явните такива са само бушони, те са зависими от шефовете си и СЛУЖБИТЕ!!!в това число и военните които раздадоха базите ни безплатно на ХАМЕРИКАНЦИТЕ и разни други еба...лници. Те имат оръжия, имат шпионска поддръжка, но нямат НАС народа!!! Ако се усетим, че обединението прави силата, ако стоплим, че ТОВА Е ТЕХНИЯТ НАЙ-ГОЛЯМ СТАХ, ако се екипираме тихо и ги изметем дружно, МИСЛЯ и ЗНАМ, че за нас това е най-добре. Ако сте навити да започваме дружно! Ако не да си носим кръста и да се оправяме по единично!!!

ПОЗНАВАТЕ ЛИ ГО ТОЯ НА СНИМКАТА?ДАНЧО МЕНТАТА,СТАР БОКЛУК,ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЮДЖЕТНАТА КОМИСИЯ.ПОМИСЛЕТЕ КАКВА Е ТАЯ КОМИСИЯ КОЯТО ЩЕ ОКРАДЕ ЕДИН МИЛИОН БЪЛГАРИ.КАКВО ОТ ТОВА ?ТЕ ОВЦЕТЕ СИ МЪЛЧАТ,ЗАЩО ДА НЕ ГИ СТРИЖАТ?

... а си е гъзолизец по принцип ...

Много ме кефи факта, че начина по, който е подета инициативата москвичи срещу мерцедеси, нямаше желания резултат, а именно хората да се хванат за гушите. Този път всички сме срещу пладнешките обирджии, дето цял ден си блъскат празните кратуни как да ни извозят и оберат, м.йка им лайнарска, всеядна. Ама всеки иска да кара автомобил с всички екстри и евро 6, но помиярите крадливи гледат само да се налапат и не ги интересува никой и ищо.

8901

Като искат пари родните ни загрижени за екологията народни предствители защо не намалят субсидиите за партиите а пак на електората посягат???Ама нали сме си лумпени и това ще поемем мирно тихо и с отворени бузи.

bobsyn@

Би следвало на всички да ни е ясно, че държавата в случая просто иска да събере допълнителни приходи. Ако имаше някаква конретна идея щяхме да знаем за какво точно се събира всеки отделен данък. Примерно А лева за строеж, почистване и поддръжка на междуградски пътища, Б лева за подновяване и поддръжка на градския транспорт и т.н. В момента акцизи, ддс, местни данъци, такси... просто ги плащаме заради законите и наредбите. Парите ни отиват общо на едно място и никой не гледа свършена работа спрямо похарчени средства, просто защото политиците ни нямат интерес от това.

Абе, не знаем къде отиват парите ни! Хайде, де. Много добре знаем - крадат ги - по партийни каси, източени в лични сметки по всевъзможни схеми с роднини , вкл. и неграмотни бабички на по 90 години играещи и печелещи на борсата, като пет цифрени премиални и какви ли не глупости - в хазната нищо не влиза, за нас само мизерия и гърч.

Бате, у бюджета пише всеки лев за какво отива. Проблемът е, че и този закон не се спазва.

На пук на кретените от парламента.Моята кола съм я направил евро 8 събирам си пушилката в една найлонова торба и мисля да не плащам данаци.

Докога така от трън та на глог само се обвиняват един друг ние им се връзваме и от един на друг по зле. 500 ГОДИНИ РОБСТВО И ОЩЕ ТОЛКОЗ ЙЕБАНЙЕ ЯВНО

И за какво се обвиняват, за това кой на кого изневерил.

Да живее БСП!!!, Да живее Станишев, Дъбов и всички комундета...Супер сте, тва и аз не мога го измисли-дигнаха пенсиите и прибраха увеличението в Бюджета откъдето ще го откраднета...Ама тъпите Бабички не разбират....

"Парламентът реши на първо четене да се вдигне т.нар. данък "Москвич" - за старите автомобили, а храмовете да се освободят от такса "смет" Щом нещо ще ни вземат или ще се облагодетелствуват Пъркъментито го минава урболешката на Първо четене! Като ще трябва да вдигат пенсии и заплати, никакво четене "ще видим догодина да го прочетем евентуално"!

Защо в интерес на сензацията журналистите удобно премълчават че и до момента автомобили с мощност на двигателя над 100 коня не ползват ама никакви отстъпки

Защото не знаят. Знаят само да повтарят като папагали, това дето празните партийни тикви измислят. Е това е по-тъп от теб да те управлява и да те информира.

И сега как точно ще се отразят събраните в повече милиони на оклната среда? Как ще ги инвестират за да се подобри качеството на въздуха? Или пито-платено и кой откъде е?

Една жигула на 25-30 години плаща 6-8 лева, един фолксваген на 2 години -150 лева,едно волво s 40-560 ЛЕВА!Таралясниците от Горублянския пазар на незнайни години и километри плащат по 20-30 лева!Нормално ли е това?Едните димят като комин на Кремиковци и не плащат почти нищо,а другите ,по Евростандартите , плащат и заради тях! Е не съм съгласен да плащам за движещи се газови камери и душегубки! Отделно пък колко народ не плаща тоя данък, добре ,че го вързаха с техническия преглед и пак правят врътки!

Още един "идиот". Станахме 2-ма!

Ти на къщата си на вредни емисии ли плащаш данък или на данъчна оценка! Евро 8 ... дрън дрън. ами колите с газови дали не са евро 10.

хубаво говориш за жигулите ама те с газови уредби и с разход дори 20 на 100 без катализатор, че те тогава не са чували за такова животно не бълват толкоз вредни емисии колкото една нова нафтова печка поколение "евро 3-4-5-6" НЕКА ДА Е ДАНЪКА СПОРЕД ГАЗОВЕТЕ НА ГТП ВЕЧЕ НЯМА ШМЕНТИ КАПЕЛИ СЛЕД КАМЕРИТЕ И ОТ МЕСЕЦ БЕЗ ДАНЪК. ДА ВИДИМ ТОГАВА КОЙ ЩЕ КАРА ДИЗЕЛ. АМА НЕ ИМ ОТЪРВА ДА ГИ Е.А У КОМУНИСТИТЕ

Eййй Европейски изроде ЗАВИДЯ и ти говедо червено на комшията на ЖИГУЛИТО. Срам нямаш. Кат си такъв тарикат купи си и ти едно жигули и си джиткай с него да видиш какво му е на тоя дето искаш да му вземеш последните 20 лв.

РАЗБЕРЕТЕ ГО, УВАЖАЕМИ БЪЛГАРИ, ДОКАТО НЕ НАШАРИМ АЛЧНИТЕ ЗАДНИЦИ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА МОФИЯ, ПРОИЗВОДНА НА БСП, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА ГРАБИ НАШИЯ ТРУД И ЗА ЗАБОГАТЯВА ЗА НАША СМЕТКА! И ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ С ПЕСНИЧКИ И ВОДЕВИЛЧЕТА ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!!!

РЕВОЛЮЦИЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ

Причината за промяната е, че липсва възможност да се докаже действащ катализатор за всеки автомобил. Досега собствениците трябваше да подават декларация, че имат монтиран катализатор и след това да ползват отстъпка.Всеки един таксиметров автомобил изминава за една година около 100 000км/в София/.Е какво като има евро 4 или 5 ,след като завода производител на катализатори дава 100 000 годност.ТАКА,ЧЕ ДА СЕ РАЗЛИЧАВА ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА АВТОМОБИЛА. както и сега частен автомобил на ГТП след една година-такси след 6 месеца.Гражданска отговорност за частен а-л една за такси друга/повече +местата/така че EURO 2.3.4.5.6 не може да се докаже,/или ще облагодетелства корумпираните/ МИСЛЕТЕ в Народното Събрание Дано го четат не само простосмъртни!!!!

Ти с прав но по-важното е друго. Да плащаме, но с какво??? тези скапаха икономиката, докараха глобализацията, отвориха си вратички в законите само за тях(не че искам и аз такива), лобират си само за тайни общества, чужди служби, корпорации и олигарси? Да не говорим, че са от крадец нагоре всичките законотворци и излизат с номера, че видиш ли ние сме ги избрали. То като няма кои защото те се грижат да избираме между престъпници и измамници, а ако някои е готин преди да се хване с политика, веднага след като влезе замирисва яко на мърша и почва да мисли само за себе си. Те не приемат хора с чисто минало, без опит в грабежите и без досие с което да го държат здраво ако спре да им изпълнява заръките. Е как да се оправим с такива. Ако е до мирно уреждане на проблема, то трябва мирно и тихо да им обявим масов бойкот, неподчинение и да ги даряваме с кирки и (лай...на) където ги мернем да се изявяват. Един няма читав между тях. Те се роят от едно котили всичките. Те са дърти, изпечени, сеслки мошенници с безграничен апетит, некадърни и кукли на конци на наши и чужди служби. Не го ли схванат това хората и то масово няма и шанс да се оправят. Само разруха. Това им е плана на Баш Тарикатите за провала и завземането на цялата ни територия и нация. Така, че не се концентрираи върху дреболии. Мисли за върха на ПИРАМИДАТА, за кой дърпа конците, ако искаш решения на проблемите не от днес за утре, а от сега до завинаги!

Едно време сме плащали данъци най различни,за въздух,за земя,за изтрити зъби.......и т. н.Нещата започват да се повтарят.......Преклонена главица сабя не я сече!

А къде е мекерето Паси да ни напише стихче за Данчо Ментата или Съсела?

Не става с писане, иска се действие. Ясно спокойно и категорично гражданско неподчинение. Сигурто има законов начин да спрем всички плащания към държавата и общините. Щом не си вършат работаат а само интереса на неданъкоплатците защитатават, ние данъкоплатците пък да им спрем кранчето.

Данчо Ментата е българоезичен Турчин!

pedali sa vsi4ki v narodni izmamnici

Данчо Ментата е Шашма от класа!

Данчо Ментата е Шебек от класа!