Взимат ти колата за месец, ако я дадеш на пиян или на шофьор без книжка

Ако колата е дадена за управление на пиян водач или лице без книжка, ще бъде спряна от движение до 30 дни.

Обратно в новината

Коментари - Взимат ти колата за месец, ако я дадеш на пиян или на шофьор без книжка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

примерно я откраднат обирджии и я подкарат развеселени ? Ко прайм? Нещо им витае в мозъците на тия в парламата.

Напълно съм съгласен. Само че има грешна формулировка. Шофьор без книжка - това е шофьор, който не си носи документа за правоуправление. Онова, който имат пред вид е неправоспособно лице.

Нищо грешно няма. Който е правоспособен шофьор, е длъжен да си носи книжката. Иначе всеки може да каже, че си я е забравил вкъщи, нали така.

Тази снимка е олицетворение на КАТ. Размъкнати, накривили шапката и с палка в жадния джоб. Само не разбирам това дето го показва с ръка сумата на рушвета ли е

до колкото си спомням там се казва ,че частната собственост е неприкосновенна.

Това е така само докато правото на собственост не се използва за нарушаване на чуждите права. Например правото на живот.

много хубаво!!! аз сам напално сагласна!яво друг начин за нас няма освен да ни глобяват, като не можем с добро така трябва! така функтионира в цяла европа и германците са такива подредени защото такива закони имат а не защото са такива по природа! евала с вас сам

Не, не е защото имат по-различни закони, а защото законите се спазват. То закони има и в България, но съдът решава да не ги прилага в случаите на шофьори-убийци!

само данаци и глоби мислят.пак огладняха.вместо да се змислят как да пооправят икономиката и доходите на хората те гледат само да се налапат

Не мислиш ли,че твърдението ти за лапането е свързано с мераците на хората да нарушават нещо ?Ние искаме да има ред ,когато това ни касае лично.А когато става въпрос за общият интерес не ни харесва.Малко е пресилено за чужди грехове да плаща собственика на МПС.Просто и ясно,за да сме О.К. трябва да има взаимно зачитане на законите и правата.А този,който си мисли,че е над закона да си носи последствията.Но както знаем,мярката отново ще е половинчата,защото определено ще има влияние корупционната практика.

Интересно ми е, как милиционерите ще установят, кога съм дал колата си на определено лице? Така се получава, като министъра на вътрешните работи е завършил ВИФ!

ако не си я дал, това означава, че пияния или неправоспособния я е откраднал т.е. дупе да му е яко

Верно си елементарен. Аз може да съм дал оставил ключа от колата на съседа да я премести ако пречи и да съм заминал по работа в чужбина. А след 3 дена синчето му да се напие, да реши да се прави на мъж пред някое момиче и да реши да я покара.

Айде пак милиционерско творчество. Ами как ще определим времевия интервал на даване, ами лизинговите и фирмени коли. А после до колкото знам спрените от движение коли изискват преглед в КАТ и заплащане на такси, това дефакто е двойно наказание за нещо съмнително. Пак противореция в закони и хляб за адвокати значи

Срокът трябва да бъде не един месец, а поне една година!

много си мек, баби?! Я викни :се-дем ! Хайде баби,се-дем !

Тъпи като галоши сте всичките управляващи! Пошли сте! Само глоби с които да си пълните бюджетите са ви в кухите тикви! Я вземете да дадете пример, първо сами да се изловите, да си отнемете колите, да си се глобите и да се вкарате в затвора! Не президентските, министерските и депутатските коли да ни избутват в канавките, да си спирате където ви падне "за сигурност", като в същото време възпрепятствате движението и застрашавате живота на всички останали граждани! Между другото какво стана с отрочето ви с кабриото, което помете хората на спирката? А с ония среднощно надбягващите се юнаци, дето убиха двама души на тротоара на бул. България? А с полицайчето дето вчера задръсти движението на Графа? И още и още и още!

Дадох му я сутринта, а той привечер пил една бира ! И какво,ще ми дадете колата на некоя полицайка под прикритие, да ходи с нея на работа по Околовръстното ? Божкеее, дано не набедят за нещо и жена ми ?

"Глобата за пешеходци, които пресичат неправилно, пък скача от 10 на 50 лева." - Те да вземат да я събират тази глоба най накрая... Като гледам колко хора пресичат неправилно без дори да се замислят, явно не са глобявани за това... А това е простотия: "Велосипедистите ще трябва ... да се движат възможно най-близо до дясната граница на платното." Какво значи "възможно най-близо"? Този текст си е чиста не вратичка, а широко отворена порта за своеволие от страна и на КАТ и на велосипедистите.

Факт, дори на пъпа на София, на жълтите павета - между президентството и министерски съвет, при наличие на подлез велосипедисти и пешеходци по на-безумен начин пресичат отгоре.

+ наличието на поне 2-ма катаджии много интересно ако там ти се метне идиот на капакът кой ще е виновен - този с колата че кара с несъобразена скорост (около 10 км/ч) или тарикатът и съответно какви ще са наказанията

Поредица от ненужни рестрикции, явно гилдията е обедняла, тия камери, снимки, групови проверки целят да ограничат кръга на цакащите, ноо размера да се запази и индексиран поне с инфлацията. Сами разбирате/крилата фраза на министеро/, че за една заплата не става.

А ако съм му я дал, когато не е бил пиян, а после се е напил?!? Аз да не съм екстрасенс!

Ами няма да си даваш колата на хора, на които не можеш да разчиташ!

Ще си търсиш отговор от него. Да ти даде неговата или да плаща таксито.