МВР: 15 494 нарушения на пътя за една седмица

Според данните, предоставени от ГД „Национална полиция“, 15 494 са констатираните нарушения за периода от 15 до 21 май.

Обратно в новината

Коментари - МВР: 15 494 нарушения на пътя за една седмица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Според данните, предоставени от ГД Национална полиция, 15 494 са констатираните нарушения за периода от 15 до 21 май. " Ако приемем средно по 20лв санкция на нарушение (знам, че е нереално ниска, умишлено боравя с толкова ниска сума). 15 494 х 20 = 309 880 лв/седмица 309 880 х 52 = 16 113 760 лв/год И това е при минимална санкция от 20лв, а в България тя е повече. Та, къде са тези 16 113 760 лв/год и в какво точно са вложени?

Ако съм сметнал правилно при 15 494 нарушения и наказани водачи с фишове и актове - общо 13 148, остават още 2346 нарушители. За тях какво? Неделно училище,потупване по рамото или " и кво прайм ся"?

Българинът е недисциплиниран,защото е прост!Чети коментарите и ще се убедиш!Всички са на мнение,че българинът,трябва да го е страх от глоби и наказания,за да не нарушава правилата,а не,че,трябва да осъзнае ,че трябва да не ги нарушава!Проста и загиваща нация!

Предлагам КАТ да ни уведоми на кой референдум е било прието да има дневни светлини, задължителни колани в автомобилите и детски седалки ? Също кой прие, че една бира е проблем ? И как може някаква степен на напиване да е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, а не административно нарушение, каквото е било десетилетия ? Че нещо забрявам напоследък.

Имайки предвид реални брой нарушения, който е около 300000/час се потвърждава статистиката, че КАТ виждат около 0.002% от нарушенията. За останалите въртят глави и гкедат тъпо. Затова всеки си ката както иска.

Българинът от разпоредби, закони, призиви, лозунги, увещания и пр. НЕ РАЗБИРА! Той започва да проумява нещата само след як кютек или след много яки глоби. Иначе всичко останало за него е само "ала-бала'.....

Какво става след тази статистика???? Аз ще добавя още малко - Всеко второ МПС което излиза от Grand Mall -Varna прави забранен завой на ЛЯВО. Клаксони, спирачки, пожелания и КАКВО. Нито КАТ, нито ред, нито глоби АХ ДАААА СТАТИСТИКА

А,бе,прости братя българи!Не разбрахте ли ,че с глоби работата не става!Трябва да се промени манталитета на българина,като се започне с образователна система още от училище,като се въведе специален предмет по Култура по пътищата!Нима в другите държави глобите за нарушения са по-големи,че се правят по-малко нарушения???Акълаааааа,акъла пречи на българина!

Трябва да се промени манталитетът на българина, да избира неграмотници да го управляват. Защото те, по правило, назначават в оперативното управление дебили или идиоти. Навремето по пътя Слънчев бряг - Обзор опасните завои бяха обозначени с предупредителни знаци - 40 км/ч. Абсолютно адекватно и се спазваше масово. Сега някой "иновататор" е нацвъкал пред всеки завой ограничетелен знак 30 км/ч. И най-стриктният шофьор, няма начин да не наруши правилника поне 10 пъти. Практики като тази провалят всякаква възможност да бъдат мотивирани хората да спазват правилата, да не кажа, че ги мотивират да ти нарушават. А тази е само една от хилядите подобни.

сваля се предния номер и в КАТ срещу 200 еуро се слага и проблема е решен! За второ нарушение 2000 еврака! За трето вземат колата на тариката!

Каунье,хубаво предлагаш,ама гледай да не изгориш първо ти!

Само на Цариградско шосе в София минават 15 494 автомобила с превишена скорост в района на Феята в рамките на 1 час. Тия с какво се хвалят? Който има глава на раменете ще схване, колко нищо не са направили.

Хвалят се,че са писали фишове и актове и ще вземат пари!Нали сега в България царува цар Лев!

А на южната дъга на околовръстното е състезателна писта. Там кат от години не се е явявал. Нищо не се върши. Само статистики стакмистики и жертви по пътищата.

Ужас...15 494 нарушения за 1 седмица! Че то аз направих 154 през изтеклата седмица, стараейки се да карам по правилата, което е 1 стортна. Да разбирам, че са хванали 100 наручителя от около 1...2 милиона активни шофьори? Това май не е похвално?

Че то в Парламента има повече нарушения

Куките карат патрулките пияни и дрогирани,така говорят хората.

А колко ли ще си платят глобите?

Това е Абсурдистан ! Как може хванат някой,без книжка да е на свобода и автомобила да не е конфискуван??? Та това е равносилно на шизофреник да му дадеш пистолет! Той става убиец автоматично! И кой го отнася ??? - обикновените хора! Властниците имат охрана!

При управлението на тези крадци-некадърници, с липса на всякакъв превантивен контрол,вече копаем дъното! Само Лаврентий Цветанов и бай ви .уй са сигурни в стабилността на семействата си!!!

Голяма работа като са регистрирали 200 000 или 500000. Все едно. Важното е да върви трафика безопасно. Никъде на света не се кара безопасно, но се пазят повече и гледат да не увредят някого. А тук са безогледно прости и не се сещат за последствия. Толкова са тъпи. Гледам ги как не купуват спирачна течност, антифриз, не сменят маслото, гуми не сменят, даже от крушки за мигачи се дзифтарят. Онзи ден гледах как някакъв разстъркалял месо по магистралата, защото спукал гума. а да го питаш защо е претоварил буса и защо е карал със стари гуми няма смисъл. Просто може да се говори за огромна простотия и надменност/ пак от същото/.

И тези почти 16000 нарушения при положение, че МВР почти не работи, както и всяка държавна институция в България. Ако МВР работеше както трябва, тези нарушения щяха да са още толкова.

Аз

Ся... по десетачка да им бяха взели, ето ти 150 000 кинта. За седмица. На месец - 600 000. За година - 7 200 000. Няколко десетки излекувани обречени деца. Тате каза, че ще ми купи колело...

Драги милиционери, НЕРЕГИСТРИРАНИТЕ са поне още толкова. И какво като са регистрирани???????? На някой да му е притеснено от високите глоби????? Тъпаците пресичат където им падне... Нощем боклуците си юркат шибаните коли по улиците, мотористите нагло прелитат с мръсна газ и се чува изключително силно през тихата нощ... Мат'риала наистина е много лош! На кой му пука от КАТ изобщо..?

Истината е, че КАТ са се превърнали в едни статистици и не си вършат работата. Основната причина за тежката ситуация по пътищата е неефективната работа на КАТ и приктическата липса на контрол. Всичко сме свидетели как се нарушават правилата ежедневно и КАТ-аджийте си дремат по кюшетата, пушат си цигарите и се мотаят..в познатия ни стил - "ден да мине друг да дойде службата да си върви.." Докато КАТ не започнат да си вършат работата, за която всички ние им плащаме нищо няма да се промени.

Ама туй се отнася за другите,не за тебе!Гледай ,след като КАТ "започнат да си вършат работата както трябва",за нищо,да не изгориш и ти!

Истината е, че КАТ никога не са били фактор за броя на ПТП. За да станат фактор, трябва коренно да сменят стила си и да започнат да обучават неадекватните шофьори, които в повечето случаи биват спасявани от адекватните си колеги.

Единственото решение на проблемите с правилата по пътищата ни е да командироват за 6 месеца пътни полицаи от Германия и Австрия и нещата ще се оправят. Казал съм го няколко пъти ама няма кой да чуе и да го направи, защото няма интерес. Няма интерес за КАТ , няма интерес за адвокати и разни асоциации, които лапат пари от ПТП-та.

Ганю има големи претенции, но иначе си прави каквото си иска и не му пука от нищо. Затова са ни такива политиците, таксиджиите, адвокатите, бояджиите и пр. От такъв народ, който не уважава околните, държавата, законите, какво хубаво можеш да очакваш. Иначе дай му да мрънка срещу останалите ,той винаги е най-убавият...Тежко им на малкото останали нормални хора в това обкръжение, приличащо на един малко по-спретнат катун.

И това за една седмица!?И като се има предвид, че заловените нарушители по правило са около най-много 5% от всички нарушители, ясно е за какво става дума, нали?!

Като имаш предвид, че само в София се движат поне 500 хил. автомобила и правят поне две пътувания дневно, дори нарушенията да са 100 хил. за седмица, реално не са чак толкова много, при 500 00027 = 7 млн. пътувания.

След убийството на пловдивския катаджия,останалите се активираха и впуснаха да отмъщават!Колко ли невинни хора изгоряха?

Крият се по храстите и засичат хората където трябва да ускоряват и хоп големи нарушители

Те са много повече ако са толкова пак е добре

Хаха....капути! Като мислите единствено как да си вапълните гушите, нема да има оправия! Не само по пътищата, но и в цялата колония бг!

Пътуването с автомобил - като пътник или шофьор, стана най-голямата опасност за живота на човек в България. Основна причина - тоталното изтрещяване на населението, комплексарщината на бедни и богати шофьори, които не могат да се докажат по друг начин, освен с арогантност и наглост, както и ненаказуемостта на нарушителите и престъпниците на пътя. Щом има толкова много нарушения, значи санкциите са неефективни - което означава, че или са малки, или не се прилагат. А това налага тяхното драстично завишаване - който е против това, значи или е идиот или не му е мил живота.

Колега но не заравяй, че повечето ,,отчетени,, нарушения, около 98 проц. не са тези за които говориш защото родната милиция не се занимава с такива неща а отчита дребни нарушения за ,,пред началството,,

Съгласен!

Всъщност официалната статистика на КАТ говори за обратното. Жертвите на ПТП годишно са били над 1000 от далечната 68-а до 2008-а. Оттогава досега са около 700 годишно. През годините КАТ нееднократно са "ревали" за по-високи санкции, нееднократно санкциите са вдигани, нееднократно без резултат. Това, което дава реален резултат за намаляване на жертвите е изграждането на безконфликтни участъци, каквито са автомагистралите.

нямаше 1 000 автомобила в България. Преди години официалната статистика отчиташе и смъртта на ранените в болница. Новата стаКмистика отчита само загиналите в момента на инцидента,ранените кучета ги яли.

Като няма система, която да задължава плащането? Само имитират работа.

и какво ,,конастатирахте,, бре а? че някой не спрял на стоп или минал с 10 км на разрешената и сте го хванали щото от храстите не излизате и сте една хранилка на държавата. Съгласен съм ама истинските идиоти, олигофрени, алкохолици, наркомани, без книжки са на пътя където вас ви НЯМА НЯМА НЯМА. кВО СТЕ констаирали, че не ми стана ясно. Да ви раздават репиленти против кърлежи и комари, че в храстите ги има много.

Правилата са скапани димачикта на живота не може да се подчини на скапани правила няма начин аз лично нарушавам ограниченията непрестнно давам по 20 на фуражките и сме приятели. Няма как в селска държава да се спазват селски правила, измислени от селяни. Обидно е, само балъците го правят. Това е положението другарки и другари кооператори...

Според мен всички до един шофиращите трябва да внесем по една "ритуална" глоба. Отдавна съм се убедил в перманентното нарушаване на ЗДП от всички нас. Примери милиони за нарушения на водачи от всички нива в милата ни Република-спомнете си:депутати, полицаи, артисти, спортисти, деца, дядовци и бабки, неграмотни и социално слаби-от ония с ес-класите и кайените!:) Драмата е в жертвите, а не в наказанията... Но ние отдавна сме пикали на закона, сигурно защото е сляп или не работи!:)

Важното е бедняците ба бъдат друсани с яки глоби и да страдат. Колкото повече страда бедният и прост матриял, толко по хубаво ми става. Заможните люде вече си купиха по 1500лв. радар детектори и им дреме за куките. Но на бедняците куките ще им скъсат задниците от глоби.. Така трябва да бъде.

Аз съм бедняк, спазвам закона и не ме глобяват. Нещо не те разбирам. Толкова ли си неспособен да караш по правилата?

Да те питам по конкретен казус: Включване към главен път. Има два знака "Стоп" на разстояние от 5 м., като от втория знак "Стоп" нямаш видимост към главния път. Въпросчето е, ще спреш ли на 1 м. пред всеки от знаците, след което трети път на мястото, откъдето да можеш да осигуриш предимството на минаващите по главния път?

Ми ако караш по 200 300 км на месец може и да не те глобяват и ти да си мислиш че си много добър шофьор и съвестен гражданин ама не. Като правиш като мен по 4000 км на месец ще видиш живота на пътното платно в друга светлина.

КАТ е точно толкова умряла, колкото и държавата. Само някои полицаи работят за частно облагодетелстване . Във вяско село за 1 час могат да се съберат глоби за милиони , но им е по лесно да дремат и да чакат от небето да им пада. Но така вече секи келеш се чувства недосегаем и се прави на пилот. Дори да паркират не занаят поне половината от водачите.

Пътищата и автомобилите са измислени за да може човекът да се придвижи максимално бързо от т. "А" до т. "Б". Не може на международен път на всяка керемидка или село с 4 жители да се слага знак "40" или "50". Не приемам завишаване на глобите преди да е направена пълна инвентаризация на ограничителните знаци. След като държавата не желае да осигури нормални пътища, защо всичко трябва да се стоварва върху шофьорите ? Брутални санкции за алкохол и наркотици ОК, но за скорост ? В това последно отношение съм злостен нарушител. Ще ми купуват патрулни кораби, т.е. таксита за нелегални емигранти за 800 млн. лв., а за пътища нямало. Аре бе !

След като в ЗДвП има понятие "съобразена скорост", то понятието "превишена скорост" е напълно излишно. Както е видно и от статистиката на КАТ, където близо 50% от ПТП с жертви са поради НЕСЪОБРАЗЕНА скорост. А ПТП с жертви поради превишена скорост няма или почти няма.

Накарай някой полицай да ти даде точно определение на "несъобразена скорост" и няма да може. Това е записано в закона за да може , когат няма други причини за ПТП да се запише това и водача да е виновен. Пример: Шофирам с 25 км/ч. при ограничение 80км/ч в дъжд и попадам в дупка пълна с вода, пукам две гуми и викам КАТ. Пишат акт за несъобразена скорост. Закона в някои отношения е тъп.

Има пътища за бързо каране. Защо се вреш в населените места с твоя болид?

Толкова са само в Квартала, където няма Пътна полиция и Нищо контролно ...тея за Идиот ли ме мислят ...Простаци ...правителствени олигофрени ...

Ако КАТ има желание да сложи 2 патрулки на Черни връх след мола. За час ако не са написали поне 300 глоби чудо ще е

Как технологично си го представяш това да се пишат 2.5 глоби в минута от един екип?

И за чий да го правят? Щото стават много катастрофи ли?

При мола на Черния връх има много скапана организация на движението. на идване от околовръстното трябва да има две ленти за левия завой. Сега е само една, която я дублират от мерцедес нагоре - поршета и други подобни като не им пука, че навлизат в насрещното и че прецакват нормално чакащите за ляв завой.

Абсолютно подкрепям идеята, живея на 700 метра от мола по посока Драгалевци и всяка вечер виждам и чувам множество "бързаци". Това е просто идеално място за "дисциплиниране" и съответно пълнене на държавната хазна. А да не говорим, че е много опасно карането в жилищен район с такива скорости, все пак не е магистрала. Дори металните решетки между тротоара и пътя не биха спасили пешеходец, ако някой загуби управление със скоростта, с която се кара в този участък.

Когато КАТ е на пътя всеки внимава. Предпочитам да са на улицата.

Куките пълнят бюджета ударно. Трябват кинти за увеличение на пенсиите на комунистическите твари.

Да бе! И ще съберат 300 милиона лева от глоби? Май не си вярваш или не познаваш числата.

OmPoBeH

Мен ако питаш тези вземания са несъбираеми, добре че бюджета не разчита само на фишове и глоби

Защо непрекъснато ни занимават с изпълненията на данъчно-фотографския бизнес КАТ?

своеобразен референдум

Е и какво от това? След като пускат жена прегазила Полицай срещу 10000 лв. какво искат? Такива са законите. Докато не се променят и за тежко нарушение винаги да има само затвор няма управия.

Кой определя мярката за неотклонение? КАТ или съдът?

Щото МВР никой не ви бръсне за сливи! Когато шофьорите имат респект, спазват закона! Но не тук в Бг!

Хайде да погледнем нещата реално, а? МВР даже не са си дали зор и са хванали толкова. А истинската бройка е в пъти повече. Само затвор за боклуците които карат пили!

gonzales

от както започнаха да увеличават глобите за нарушения се увеличават и нарушителите. права пропорционалност погледната отвсякъде. друг механизъм трябва да се измисли.

а докога мвр ще бъде статистическа агенция?

Когато влезеш в статистиката на МВР ще разбереш каква точно агенция е.

... и консуматорска