90% от колите в автоборсите у нас са катастрофирали

Над 25 на сто от катастрофите в България стават заради техническа неизправност на автомобилите, а около 90 % от колите в автоборсите са претърпели инциденти.

Обратно в новината

Коментари - 90% от колите в автоборсите у нас са катастрофирали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Знаете ли че в германия и може би в други страни когато отидеш в авто къщтите то тия които са евтини къщти собственниците са или турци или сърби або араби .та тия нашите прекупвачи именно от тях ги копуват.Отделно ако знаеш добре немски и му кажеш че колата остава в германия то те щтети посочат нормални коли защтото в германия ги глобяват като им преберат лиценза ако лъжат .Отделно в италия и в германия оставяш старата кола и ти свалят от новата цената и си копуваш чисто нова да же старата нея и гледат а после нашите така наречени бизнесмени ки изкопуват от тия сервизи .А разликата за старата кола я плащта държавата на сервиза и от нашите алтабани като вземат някой евро и после се чудим защто западът кара все хубави коли.

Скъпи, трябва да се върнеш в 5-клас. Тази твоя граматика е УЖАС.

това е натиск върху колите втора употреба да се купуват нови коли...новите коли не се продават само затварят автомагазините...и ще направят една агенция която да лапа допълнително пари като проверява старите коли издава септификати...това е умишлено искат по този начин да спрат продажбата коли втора употреба едно да се продават новите коли, второ заради екологията и трето да си пълнят гушите държавните чиновници....българина е беден затова ще кара ударени коли, моя мъж си купи ПАСАТ ударен и го кара вече 8 години върви превъзходно кво искате вие бе кой ще извади 40-50000 лева за нова кола....даржавни кръвопийци марш на кариерата да чукате камъни

Марче, а утре като този ПАСАТ с накладки Текстар не спре и прегази дете, кой ще е виновен? Можеш ли да обясниш на родителите му , че нямаш пари за качествено? По същата логика, манго няма пари за кола а само за каруца, но никой не ги ще на пътя. Или правилата са само когато ти изнася.

Секи си пише нещо без даже да е проверил да ли е така.Има много авто къщи даже и на горубляне които продават сносни автомобили стига да си ги платиш а не винаги да търсиш най евтината и да си мислиш че е най хубавата.

Можеш ли да поясниш понятието СНОСНИ. На мен ми звучи като СНОСНИ КЕБАПЧЕТА ОТ СОЯ, СИРЕНЕ ОТ ПАЛМА сносно АМА НЕ ТОЧНО СЪЩОТО.

Затова в цяла Европа гледат българина като мошенник. И всеки си мисли че цака другия в своята си област. Накрая всички са прецакани.

То само идиот може да си мисли, че кола на 5 г. на цена излизаща първите страници от немското мобиле е на по-малко от 300 хил. км. Особено дизелите. А като сравниме цените в Италия и тук по борсите може да си представиме какви се внасят. Основно 95% от моргите. Истината е, че само тук стимулират с ниски данъци купуването на бракувани ламарини.

Бе тя държавата ни е катастрофирала , те за колите се загрижили! С 300 евро заплата какво искате да карате? Tesla Model S , може би!

То това е проблема, че в България иска всеки на гол тумбак чифте пищови. Тесла С е луксозна кола за богати хора от богати държави. Тук на някоя Дачия трябва да се радват повечето.

А ми не карай, то не задължително. 300евро стигат а градски транспорт. Но не искаш да ПОКАЖЕШ , че и ти можеш. Само дето никой не ти вярва.

Вносители на нови автомобили предлагат и употребявани - купени нови от тях, обслужвани при тях и проверени, преди да бъдат обявени за втора продажба. По-новите са и с гаранция. Струват повече от аналозите им по автокъщите, но човек е 99,9% сигурен какво купува. Евтиното винаги излиза по-скъпо.

Наивник си като мислиш че в оторизирания сервиз знаят какво правят. Само заглавието му е оторизиран, а вътре бацат Геле и Вуте. Колко хора пищят от порше например и София франс ауто. Хем плащаш десетократно хем ти подават топлия немит.

Защото си купих именно такава кола и съм много доволен. Няма да пиша марката и дилъра, за да не правя реклама. Хората ми изкараха на екран цялата сервизна история на колата - от деня на покупката до момента. . По автокъщите все едно купуваш котка в чувал, остави ги онези мошеници.

Не е вярно! И аз така си мислех и преди месец и половина след като си бях харесал три автомобила по снимките на един такъв вносител от техния сайт за употребявани и проверени автомобили.Отидох с нагласата и парите да купя един от тях. Разочарованието ми беше ОГРОМНО. Нищо общо със снимките от сайта една беше пребоядисана сигурно с мече. Тапицерията захабена. Ожулени и натиснати от всички страни. Гумите супер износени. На една личеше че лошо износва гумите. Почти нямат екстри . Нямаше едно нещо да ми хареса. Това е реклама ако се хване някой баламурник.

Сигурно е така, по Горубляне са най-истинските коли.

всяка кола между 5 и 10 години има поне едно ПТП. И това не е новина.

Живея извън България и виждам какъв е пазара на колите. Автомобил, който е в добро състояние, не може да се купи за под 4-5,000 евро минимум в 99% от случаите. Всичко под тази цена е трагедия. Кой наивник вярва, че ще може да си намери норамлен автомобил за по-малко пари? Ако вие си купите чисто нова кола за 50,000 лв., ще я продадете ли след 10 години за 3,000 лв ако състоянието и километрите и са добри. Отговора е НЕ. Забравих обаче да кажа, че простите ни български кратуни пак по навик за кой ли път ще търсят причината винаги някъде другаде. Защо пък пак да не използваме стандартното оправдание Държава вместо липсата на акъл в главите ни

Чисто по мафиотски, започва се с плашене, а в крайна сметка става въпрос за ени пари. Дето ени 15 сервиза ще ги доят от купувачите... Когато преди 9 години си купих за последно кола втора употреба - 5 годишна, бях сигурен в две неща. Първото е, че въпреки блестащия си вид, колата е удряна, а второто, че следващата ми кола ще е на по-малко от 5 километра. И за двете се оказах прав. Докато се прибера от Враца до родния си град, десния фар се напълни с кални пръски. Нямаше го пластмасовия капак в задната част. Изглежда е паднал при удара, а след ремонта въобще не са забелязали, че няма... Сложих най-обикновен плътен найлон и го стегнах с миша опашка /идиотите им казват свински, щото не знаят, че свинските са къси и навити, като тирбушон/. Карах я до средата на миналата година. Не ядеше гумите, ама ми омръзна да ремонтирам. Пукнат спирачен диск, запалване, дюзи, спря да зарежда акумулатора.... Накрая се скапа турбото и се наложи да дам 1400 лева за ремонт. От няма и година карам чисто нова Тойота корола фул екстри. Плаща си по 350 на месец вноската, ама знам, че следващите 5 години и нещо освен бензин, масла, филтри и гуми друго няма да купувам. А за кефа да караш абсолютно спокойно няма да ви говоря. Неповторимо е! ЗАЩО НЕ СЪМ ГО НАПРАВИЛ ПО-РАНО???? Колкото до лошите пътища - абе неравностите въобще не ги усещам!

Тази статистика показва ,че Булгаристанеца е по-прост отколкото си го представяме !

Само ги виж обесниците на Горубляне ,дето ги мързи да станат от масата и плякат карти по цял ден (стига да не е дъждовен)

По горубляне са абсолютни дребни мошеници, които само гледат да те излъжат. Няма някой, който да си е взел нещо читаво от там.

Както всичко останало в България и това е мафия и държавата отново не иска да се помъчи да направи някакъв опит за справяна с проблема. Това, че измираме по пътищата от дупки и скапани коли на държавата не и пука.Всичко може да се реши много лесно но управляващите нямат воля.

goose

Странно ... според авторите над 25% от ПТП-тата стават заради неизправност ... а според кат - няма нито едно такова в статистиката за 2017 ... На кого да вярваме? :-)

Не е така, как не ви е срам да си пишете лъжливите статии,както във всеки бизнес и тук има измамници,но има и честни търговци,които си изкарват парите с труд а не с измами.

абе тоя ни лАже мноооого дебело. Нали у чужбината всички пътища са в ПЕРФЕКТНО състояние, а катастрофите стават заради пътя ! Как така 90% ще са катастрофирали ?!

Взех си един такъв "блъснат боклук". Карам го вече 24 години. Сменял само филтри, гуми, масло, накладки, свещи и кабели. Чудесно ми служи, никакви проблеми!

Ако е Ролс Ройс е възможно!

глупости, няма как 90% от колите да са катастрофирали. Тия се опитват да накарат всички да минават през техните сервизи и да дерат клиентите.

да ви кажа от Англия до България изпреварих над 20 български автовоза. Една здрава кола нямаше на тях

В САЩ се казва CARFAX и всеки ползван автомобил го има задължително.Включва кога е произведен,внесен ,доставен на дилъра,закупен,обслужен и на какъв пробег,кога е настъпило застрахователно събитие ако е имало такова,кога е предложен за продажба като втора ръка и на какъв пробег.Манипулирането(връщането) на километража се счита за федерално престъпление.

Миналата година се връщах от екскурзия с ферибота Бари-Игуменица.На ферито се натовариха поне 10 български автовоза със стари коли за БГ.Видях какво значи бракми преди да ги напудрят и да ги обявят за продан.Всички до една бяха ударени,със спукани гуми,счупени стъкла и т.н.

Те не са втора употреба, продадени са на гастербайтери втора употреба, които са ги карали джелатската и накрая са ги пуснали за 1000 евро в някоя автокъща - тип морга, колото е таксата. Защото на запад не можеш да си изхвърлиш бракуваната кола без да си платиш.

Карстори и Института за пътна безопасност искат да си отворят пазарна ниша и вноса на стари коли да минава през нея. Понеже нямат пари да платят на депутатите-лобисти в НС за да ги направят монополисти, гърмят кьорфишеци и плашат с изсмукани от пръсти статистики за технически повреди и катастрофи.

90% от колите по борсите са катастрофирали,а другите 10% ще катастрофират в последствие!

Общо взето празни приказки. Как се опревделят тези проценти? Никой няма идея. Много пъти се споменава за некомпетентността на купувачите. В Б-я трябва да си компетентен по всичко, иначе ще те излъжат и хляб като си купуваш. Няма ли държава? Няма ли закони? Няма ли регулиращи и контролиращи органи? Само статии пишете.

За какво са ти органи като имаш капитализъм? Скачай да не си червен.

Хващаш Виззаир до германия за смешните 40-50 евро. Обикаляш 5-6 борси, намираш коли с нов ТЮВ( задължително), пазариш се за поне 10-20% по-малка цена. Минаваш през ADAC за 60 евро да и проверят историята и проверка на стар автомобил. Слагаш временни номера за 10 дена. Въртиш 2-3 дена в Германия и оглеждаш как живеят хората - има прекрасни места. И накрая се прибираш на ход до БГ.

на връщане минавате през Виена да се порадвате на изкуство. После приспивате на Балатонското езеро да видите къде вашите майки и бащи са ходили на екскурзии на времето.

а ако искате да разгледате точно обратното на това, хващате чемадана и в русия. Да не забравите гумени ботуши високи, че калта е двадесет сантиметра извън масква.

90% от катастрофите са по вина на задкормилното устройство. Останалите 10% са по технически причини и лош път. Но лошият път пак следва да се има предвид от задкормилното устройство, когато натиска педала.

d4

онова, което еврогейлиберастите не предават за скрап, на автоборсите в Бантустана се предлага като за "втори собственик". перфектно, технически изправно, на 50 000 км., и с гаранция от 1 час. всичко останало е пълна измама!

За вноса от Англия %-та катастрофирали коли е +99%. Купуват ги там от моргите за без пари и ги карат тука а селените броят по 2-3 бона за "десен волан" и си мислят, че са ударили кьоравото :-)

Да, а от другите държави внасят само изправни коли. Само Англия ни е проблема. Ама сте едни умници ...

Цитат: "...Около 80-90 на сто от колите в Горубляне и други подобни автоборси са претърпели катастрофи. Всяка трета кола е с манипулиран километраж, но "постегнати, напудрени", се предлагат на клиентите, които в по-голямата си част поради некомпетентност стават лесна мишена за злоупотреби. .." А бе тия пичаги как определиха точно че 80-90% са претърпели птп по автокъщите ? На принципа " а бе тука оня ми каза , тоя ми подшушна че там можело видиш ли да имало нещо такова... "!!! След това след ПТП може да има промени ко конструкцията и след ремонт тези проблеми да са отстранени..тЪ пичагите как разбраха кой са с изменена геометрия ... на принципа пак някой ми подшушна или аз видях 1-2 такива коли значи почти всички са такива?! Една статия - 100 000 глупости без да има факти. Друго кола претърпяла ПТП в Бустаня с изменена геометрия несъществува ли ? Защо говорят само за Автокъщите? ааа виж виж нов начин да се ограничи продажбата на коли втора ръка за да се бутне рамо на бизнеса на някой а трети да получи нещичко по така от стритите плащания. Тия кратунки да си задават следният въпрос " Ако човек има пари да кара нова кола , защо му е да си купи такава която е втора ръка т.е искат да кажат че населението по тия земи е крайно богато ама въпреки всичко пак се катери на таратайки на по 20 год? :) Знаеш ли за тия молумозъчните които ги измислят тия закони мое и да има логика

Я кажи ти бмв-то на колко го взе а не си трай

но е добра възможност за едни "наши ора" да се облажат от корупция...

Всеки иска ново и младо ама струва много пари,а парите са в боклуците.

Така... за 30-50-100 лева се купува детектор за дебелината на лаковото покритие... отиваш на борсата, гледаш, цъкаш. Ако устройството покаже отклонения, то возилото е претърпяло ПТП. Просто. Никога повече няма да отида да купувам кола втора ръка (дори и от официален дилър), без да проверя дебелеината на боята.

туй ти устройство е нищо повече отколкото един магнит и мери колко близо е до ламарината, сиреч колко кит и боя има нанесена. Същата работа може да свърши обикновен магнит за хладилник. А ако искат да те лъгнат - ще ползват магнитен кит и устройството ти ще те лъгне тебе за 100 лева.

Как се мери дебелината при панели от стъклопласти?

Най - хубавата кола е новата. По - добре нова Дачия от колкото старо, блъснато Ауди. Спрете да купувате от автомобилната мафия.

ще сменя три "нов внос". Но ако ми плащаха за това, което върша, колкото плащат в Швеция, ще си сменям новите Дачии всяко тримесечие.

заминавай. нали си умИн и кадърИн, шЪ тЪ вземат.

Искате запазена кола на старо, на малко километри и в добро техническо състояние? Няма проблем, вижте в представителствата на съответната марка по света и у нас. Скъпо ви е? Тогава вижте при турците/арабите, които продават коли на старо в Германия и Италия. Дааа, тези са стари, на много километри и са по-скъпи, отколкото в България. Нищо, може би точно вие имате късмет и няма да имате проблемите на всички останали с коли нов внос. Купете си от България кола на старо - нов внос, не си купувайте регистрирана - по-скъпи са. Едва ли точно на вас ще се падне нещо здраво, но пък друго си е усещането да караш колата на пенсиониран германски хирург, който веднъж в месеца е ходил с нея да си вземе пенсията ... и даже бастуна му още се търкаля в багажника. Може седалките да са изтърбушени, коланите да не се прибират, вратите да опират в праговете, отзад да дими като руски самолетоносач, но пък е само на 82 000 km, нали?

беден човек се радва и на блъсната.

Hеблъсната кола и неоправяна жена няма !!!

Ами, старите хора казваха, че стара кола и млада жена само работа искат.

Нека сега всички с премиум таралясници да започнат да обясняват как колите им са супер и никога не са имали удар, двигателите са перферкни защото са карани от бабички и за 10 години са минали има няма 20к

loyola

четейки между редовете, се разбира, че цялата работа е в : 15-те автосервиза на територията на цялата страна, оторизирани за целта.

Икакво се подразбира под катастрафа! - Два пъти минала през таван и четири пъти направила предно салто инакрая удар в камък при който се къса макферсона или връщане на заден ход при което пукаш задна еластична броня , или чупиш някои фар,мигач и стоп от небрежност.

Такава при която застрахователите не застраховат вече колата защото е опасна за движение

Моля, Дир.бг да ми дешифрира, разкодира, обясни заглавието на статията, какви са тези коли в автобусите ?!

и нова кола да си купя, по убавите ни пътища на 3тия километър претърпявам инцидент у некоя дупка

Ясно.Кой каквото ще да говори (безопасност, достоверност - т.н.) става въпрос за пари.Поредните тарикати.

Искахте западни коли- те ги. Второкачествена храна, разбити западни таратайки на които ремонтите струват много пари- Европа на много скорости.

Що, ти Москвич ли караш? Или ЗАЗ-ка?

С тях се стигаше навсякъде, дори без да има асфалт. Карам английска скапана кола Ландровер- карах я 1 сезон и тази пролет ще я изхвърля или подаря на някого- пълни боклуци са.

Кола и жена все някъде е чукната ... Важното е да е вярна.

Докато има балъци ще има и тарикати!!!

Решение на проблема може да бъде еиднсвено преминаването през годишен технически преглед. Ако автомобила е минал такъв, то той има право да се движи по пътищата. Какво се продава по борсите не може да бъд еконтролирано от държавата. какво ще си купи човек е лично негова работа. Поредните, които искат власт и цоцане на пари.

си мислех, като четях статията. Взе ми го от устата. Но това е схемата в условията на демокрация -пречи на другите през закона и превръщай контрата в законни пари от раята!

Тех. преглед би трябвало да е решение, но НЕ е!На повечето места прегледа се прави формално.Нищо че има и камери.Важното е да ти вземат парите. На преглед съм.Не ги познавам хората.Питат ме: - Държи ли ръчната? - Амиии.... - Започвай да я дърпъш, тогава, и като ти кажа - натисни и крачната! - И виж тая кормилна щанга как играй.От горе се вижда, не ти трябва , даже, да слизаш в канала, за да я видиш.Да отидеш да я оправят, че ........ И накрая всичко е ОК! Подписи, печати, стикери и ....чао, чао!

Уточнение: Тия минуси, които слагате, за мене ли са , или за въпросният пункт за технически прегледи? Ако беше изключение, щях да го кажа кой е.Ама НЕ е.Много са в тоя кюп..

Държавата трябва да реши проблема , като създаде условия да се произвеждат коли в България и всички българи да могат да си купят такава кола. Е затова се иска и акъл. Не е като да си увеличаваш държавната заплата сам, да си вдигаш партийната субсидия и да развиваш само партийните структури.

Това дето го предлагаш е далеч от понятието "лесни пари". Държавните постове, донякъде са като печалба от лотарията. Може и да спечелиш, може и да губиш вечно. Но спечелиш ли, ще си бунак, ако вземеш да работиш. При това, не за себе си, а за другите. Ха! Греша ли някъде?

Имаш ли доверие на кола произведена в България от някой безхаберник?

някой ще ми обясни ли какво значи "нов внос" - нещо като "дървено желязо"? аман от баламурници. ако повече хора протестираха, щеше отдавна да е въдедена регулация, задължителен преглед и т.н., и нямаше да ги има тия простотии. ама като сте овце и не се съпротивлявате да ви лъжат - ще си живеете в лай.ата

Срещу мене си ли? Твойта МЛ нова ли е? Е, блазе ти - и аз искам. Но да протестирам само за да останеш сам на пътя -мерси!

Има още много такива изрази патентовани в България: -,,нов внос,, -,,щафетна гладна стачка,, -,,революция по мирен път,, -,,интеграцияя на цигани,, и др.

Нон_сенс. Но хваща дикиш...

То пък един преглед...Пази боже!

Тези "специалисти" изобщо не са в час. Тези 90% са малко преувеличени. За сметка на това % на подправените километражи са почти 100% - без да измамиш с км, НЕ МОЖЕШ ДА ПРОДАДЕШ КОЛА! Основната причина на запад да си продават колите са наближаващи много скъпи ремонти - я на съединител, я на двигател, скорости или много по-дребни, но многобройни ремонти - като по правило за 1000-1500 лв. наши пари.

В другите новини от същата серия - Слънцето изгрява от изток, а след пролетта идва лятото. Това всички го знаят, че 90% са катастрофирали и "оправени" и с превъртяни километражи. Просто стандарта и заплатите са ни такива, че не можем да си позволим да караме нови коли.

Крайно време е да се разделим официално на бедни и богати. Къде е казано, че бедните трябва да карат коли? Нека се намеси държавата и на пътя да останат единствено новите коли и богатите хора. За бедните се освободиха безброй къщи по селата. Да отиват там -за да гонят козите не им трябват коли. Така автоматично отпадат техническите проблеми по колите. Остават само тези с пешеходците, но може да се направи като в Индия -за низшата каста -глоба. И отиваш да си гледаш бизнеса. Тъй де, с твоя бизнес, низшите придобиват помощи, нали така?

1. На село работата е сезонна и зависима от времето в голяма степен 2. На село закриха училищата и болниците 3. На село ако не произвеждаш промишлено - храниш само себе си и децата си.

Бива, ама да не окаже в един момент, че всичките ти работници са на село?

Дирници, какво ще рече това: "90% от колите в автоборсите у нас"

ще рече че НЕ си ходил в училище

Обява: Нов внос от Швейцария колата е била в гараж карана от пенсионер който почти не се е качвал на нея около 50000 км колата на 15 год!!! И наистина колата вид има изчистена , лъсната цената поносима леко завишена и човек как да не се излъже???

ЕЕЕЕЕЕЕЕ не така, аз моята си я купих от баба пенсионерка в Германия.Ходила жената до другия край на улицата да си оправя зъбите само, и то веднъж годишно.яко бмв 200кс , 1993г на 50хил. км

Че къде ги е направила бабата тези 50 000 км. Май на 5000 км. е била колата и нарочно са ги превъртяли нагоре..