ЕС отхвърли два варианта за данък ”Уикенд”

ЕС е отказал на България да предложи на бизнеса 2 варианта за облагане на служебните автомобили при ползване за лични цели. Трябва да изберем един от вариантите

Обратно в новината

Коментари - ЕС отхвърли два варианта за данък ”Уикенд” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разбира се, че трябва да се води счетоводство и честните фирми да получават пълно връщщане на ДДС. А който иска да шмекерува и да си ползва служебната кола за лични нужди - да бъде така добър да си плати ДДС-то! Аман от тарикати! Счетоводството и данъчният контрол трябва да са изключително улеснени за честния и коректен бизнес и изключително усложнени и досадни за тарикатите! Това не е "данъчен тормоз" както се опитват да ни убедят от дир.бг, а справедливо отношение към тарикатите, които искат да не плащат данъци!

Кой ще разграничи честните от тарикатите? И как точно ще бъде облекчено счетоводството на "честните" и усложнено за "тарикатите"? Кой е този изключително умен и изключително честен данъчен служител, който ще извършва проверките? Колко време ще отнемат? Кой ще плати това време на счетоводителя и управителя на фирмата? И като цяло каква е целта на това упражнение? Както писах по-долу - да се вкарат 50лв. в бюджета? Или някой (КОЙ?) иска всички да направи зорлем престъпници и да ги наказва когато си реши?

В общи линии: - плащаме най-високата ставка ДДС в ЕС (най-висока, понеже обхваща най-голям спектър стоки/услуги, без изключение за стоки от първа необходимост, лекарства и печатни издания) - имаме тълпа неефективна администрация, която НЕ ПРЕДЛАГА ЦЯЛОСТНИ УСЛУГИ - калпаво и объркано законодателство, което търпи постоянни лобистки кърпежи - малкият бизнес е смазан от тежкия бюрократичен зад..ик на държавата - скоро ще ни трябва адвокат, икономист и психолог за най-елементарни справки към администрацията Какво направи селския счетоводител Горанов, за да подобри нещата ?

ЕС отхвърля данъка, българите отхвърлят герб и всичко си идва на мястото. Подавайте ОСТАВКИ - не се ослушвайте!!!

Първо прочетох, че ЕС е отхвърлил и двата варианта на данъка, което е правилно, после се оказа, че това безумие ще го има в една или друга форма. Каква е целта не е много ясно, но тия некадърници толкова са се увълчили, че вече се чудят как да унищожат бизнеса. Целта на тоя данък не е да се вкарат пари в бюджета - такива няма да се вкарат, а да се мачкат и глобяват фирмите според кефа на поредния данъчен. Ако сметнем разходите на гориво на една средностатистическа (не транспортна фирма) - това са около 500лв. на месец. ДДС-то е 100лв., ако се дели 50/50 това са 50лв. За тези 50лв. счетоводителя трябва да работи два дни и пак могат да го изнудват и да го рекетират. Но какво да очакваме от хора, за които рекетът и изнудването е основна професия. Създавайки предпоставки за корупционни схеми ще доубият българския бизнес и ще изгонят и най-мотивираните инвеститори.

Ало! Защо на мен не ми връщат ДДС-то? Като ще е държава, да е държава за всички по равно! Или отпада ДДС за всички или остава за всички!

Гораноff, даже и Европа вижда как дерете собствената си нация......върнахте ни в средновековието...Хазна с данъци, такси и налози не се пълни...

Ей, Горанов - леке мръсно! И ти утече в канала... Аре, леко ти плуване!...

Пълно малоумие на някои от ГЕРБ и то точно преди изборите тази година. Тази и подобни глупави мерки допринесоха за срива на ГЕРБ на тези избори. Крайно време е Бойко да упражни по-строг контрол над такива нещастници, включително от общината. И най-малоумното е, че подобни мерки са почти незабележими като приходи за хазната, но в същото време са със широк негативен отзвук в обществото. С какъв акъл товарят дребния и среден бизнес с такива недомислици? ГЕРБ наистина сам ще се свали от власт заради подобни глупаци!

"...точно преди изборите тази година." Явно Дядо Боже прави каквото трябва за българите. За нас остава малко, но най-същественото - балотажът в неделя.

до колко стигат компетенциите на пожарникаря охранител, та да приложи контрол, освен с бухалка?

горанов, няма да е зле да разглегаш един саит - джобс беге му викат

Ох, с този изявен професионализъм, дали ще го вземе някой.

Данък weekend е една от най-големите глупости на управляващите ама празна тиква какво да измисли. Това е все едно Боко и Чоко да кажат колко време са ползвали тоалетната в народното събрание за лични и колко време за служебни цели. Икономистът им е без никаква частна практика и слушка и изпълнява нареждания на "пожарникаря". Как англичаните имат закони непроменяни със години и векове, а ние все нови данъци измислпме и теглим заеми като за последно.

Не е никаква глупост, защото 100% от частните /и не само/ български фирми изолзват служебните си коли за частни цели, приспадат разходите от данъчната основа и си връщат ДДС. Защо ние, физическите лица, да не правим същото и така никой няма да внася данъци... комунистически кеф!

с тая разлика, че бизнеса внася всяка година милярди независимо от трудностите а ти какво внасяш? Говоря за реалния честен бизнес а не този дето Боко Тиквата създава за един ден и усвоява едни евро милярди, които две трети слага в джоба на себе си и кликата която го обслужва. Мислеш ли, че тоя много му пука за българите. Това е една мутра която освен от рекет по време на прехода и сега във власта от друго грам не разбира и като врътнат парите от Брюксел ще видим тез фирми какъв брутен вътрешен продукт ще донесат на бедна България. Нека да ти кажа нула

Намерете си добър икономист, че ставате смешни и жалки. Ама трябва да му плащате заплата, да го цените, а вашите да си ги намалите защото сте некадърни и тъпунгери. Първо, при покупка на лека кола и за консумативите при общия случай нямаш право да теглиш ДДС, кажи речи предимно таксиметровите и транспортни фирми могат да си теглят ДДС-то. В момента ако се снабдяваш само с лека кола, защото имаш малък бизнес и не можеш да си позволиш друга кола ДДС не можеш да възстановяваш въпреки че ползваш колата за бизнес. Няма справедливост, няма условия за частен честен бизнес, това не е като да усвояшаш пари от еврофондовете и теглиш заеми само.

Това за тоалетната е лесно. Защото може да се разграничи колко е ял в къщи и колко на кьор-софри за държавна сметка. И толкова данък плаща. Само не е ясно, ако са на хранилка на някой от олигарсите, кой плаща ДДС-то! Май останалата част от народонаселението.

Нямате представа какво става във Варна,всички обществени поръчки по европрограмите се печелят от некадърни фирми на Герб,всички комисии за оценка са смазани от партийните функционери и не знам как ще продължи това-наистина в неделя на балотажа трябва да изберем Радев,за да се спре с това президента да слугива на Герб

То да е само във Варна...

Нещо не разбирам-ЕС да предложи вариант за вътрешно облагане.Дали не прочетох правилно или ГРОБ съвсем го закъсаха откъм умствен потенциял.И най-странното е че няма аналог.Това ме довърши.То и данък върху гласуващите скоро ще сложат.Ами ако е върху пишещите коментари в ДИРА ....

германците никога няма да се навият това да мине през Брюксел просто щото ни продават много коли

Този финансов министър търси само приходи за бюджета,за да даде парите на гербаджийските фирми и респективно да му се отчетат след това!Да се маха,заедно със всички други крадци от ГЕРБ,да ги наврем в миша дупка,защото иначе ще загине БЪЛГАРИЯ!

Простотията да ровиш в джоба на данъкоплатеца придобива маниакални размери и гротескна форма! Гласувайте за тиквата!

На това момче мозъкът му е като аспиринче - с една мозъчна гънка, между двете полукълба. Обаче е взело мерки. Явно си е ударило главата в парното (в ония старите радиатори) , за да му се нагъне малко мозъка. Но резултатът, като гледам снимката, е само белегът на челото. И пак само една гънка.

ЕС се ползва само за оправдания... за кражбите кажете, за изнесеното злато от мините? за неправомерната помощ за енерго разпределителите,? за централите на костов?за лукоил? за това какво казва ЕС... и бойко какво казва

В неделя, когато гласувате, помислете за децата си, за внуците си и за ПРЕКРАСНАТА НИ РОДИНА, превърната в колония! Гласувайте с разум, за да я ИМА БЪЛГАРИЯ И ЗА ДА ЖИВЕЕМ С ДОСТОЙНСТВО, БЕЗ СТРАХ! Отговор

Никакъв морал нямат нашенските велики управници. Ако не беше ЕС да ги спре, щяха законно да си ни ограбват!

#ОСТАВКА #НовиИзбори #ДолуГЕРБ #СъдЗаКОЙ

Влади Мозъкът обмислял да въведе данък нощ. Когато спиш с жена си да плащаш ДДС 10%, а ако тя ти е съдружник в частната фирма 20%. Така герберастите стимулират дребния и средния бизнес.

А за спане със секратарката, данък ще има ли?

Това го е пратил като питане до Еврогейския съюз!

Още един шут в гъ.а на ГЕРБ! Този път европейски.

Защо ЕС ни определя фискалната политика? Ние не можем ли да кажем на Германия и Франция да си вдигнат тройно данъците? Друг е въпросът, че този данък е мега простотия.

Въпросът може да е друг, но реално си е пак същият! В крайна сметка ще ти хареса ли законното обиране на малкото останали икономически единици у нас. На мен въобще не ми харесва. Инвестицията вътре в една фирма ще бъде дребнаво затруднена, а с това и целият прогрес. Кой управител на фирма ще има акъл да мисли за бизнес и сделки на фона на безкрайното осчетоводяване на тази и онази вещ, кой я бил ползвал, за какво я бил ползвал. Кокошкарска работа е това!

ЕС не са направили нови правила само за да ни прецакат. Просто нашите 'убаФци като пишат законите не се консултират нито с конституцията, нито с международното право. И после опа, к'во стана - законът ни е незаконен.

Ние чакаме да създадат правила, за да ги спазваме, а те чакат от нас да видят какво ще правим -егати министъра, същата грешка като Дянков

Дянков поне имаше някакво образование! Не беше кадър на Величко Адамов в свищовското полувисше училище за счетоводители на ЕТ!

за това бизнеса и всички останали осъзнали се хорица какви мутри ни управляват тепърва ще Ви изхвърлят на бунището на историята. Аз съм един от многото т.н. бизнесмени на който му стопихте лагерите от данъци, потданъци и т.н. а гласувах двапати и за Боко мафиота и Поплювко най-слабия президент в идторията на България. Сега Ви показвам червен картон и Ви тегля една хубава българска майна ненаяли се алчни и крадливи ГРОБари

Още една причина да подкрепя Радев

тъпите селски хитринки на властимеющите: хем им се иска да дерът, хем друг да носи(или поне така да изглежда) отговорността за това

значи ЕС иска по малко приходи в бюджета защото точно така ще влезнет по малко.Но пропорционалното подоходно да остане за да плащам 20 процента ДДС а тариката да плаща 10 щото така му е изгондо иначе нямало да иска щял да уволнява тойси ги ползва за служебни.Олигархията обича ЕС.

...дали Горанов и шайка плащат данък уикенд ??? За нищо не стават тези министри !!!

Здравният министър иска от кмета Тотев оставка на ръководството на Онкото. Причината са откритите от Медицинския одит фрапиращи нарушения Медицинският ДАНС е открил фрапиращи нарушения в пловдивския онкодиспансер.В констатациите е записано, че 51% от поставените от патолога диагнози през тази година се разминават с извършените ревизии на изследванията след операциите.Съвпаденията в диагнозите за 2016 г. са само 13%, пише още в констатацията на експертите от Медицински одит.При тези данни Прокуратурата трябва да даде отговор на въпроса на колко пациенти са направени ненужни операции. НО ДЕФАКТО ТОВА СА ХОРАТА НА НАЙ-КРАДЛИВИЯ КМЕТ ТОТЕВ ПРЕЗ КОЙТО Е КРАЛ ОТ ЗК

и в София е същото - трима патолози - три диагнози. От болница София Мед, възможно най-грешната, дори и лекуващият лекар не я прие и поиска поне две контролни мнения. На кого да вярваш!

Да бяхте махнали последните четири букви и щяха да ви дадат.

Срам, резил и падение - да питаш ти ЕС за данъците .......просто нямам думи. Добре дресирани слуги в нечия полза. За това сега ще си берете плодовете от изборите. Да се самозабрави човек не е хубаво. И още нещо - ИЗБИРАТЕЛЯ Е ТОЗИ КОЙТО РЕШАВА а УПРАВЛЯВАЩИЯ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗПЪЛНЯВА

...коментарът е прост - РЕКЕТьОРИ! Държава - МАЩЕХА...