Словашко село гласува против 500-те ”австрийски” мигранти

Жителите на словашкото село Габчиково вчера се произнесоха чрез референдум против приемането на 500 мигранти, които трябва да пристигнат при тях от Австрия.

Обратно в новината

Коментари - Словашко село гласува против 500-те ”австрийски” мигранти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

щом признават за 500 чoвека, значи ще бъдат не по-малко от 5000 - ужассссссс

Аз пък предлагам, тези 500 мигранти дето ще ни ги натресат, да бъдат "приютени" в лагер в училището в Бояна. А на Боянските ливади да се изгради лагер, в който да бъдат прехвърлени мигрантите от Военна рампа и Овча купел. Щото нали сме солидарни всички.

абе те и гърците гласуваха на референдум, ама.....

Господа, в различните страни има различна законност, по която се уреждат подобни противоречия. В някои европейски, е възможно техен или чужд гражданин да закупи земя и сграда, но да няма право да ги обитава, ако хората от общината не са съгласни да имат такъв съсед. По същата причина е възможно собственик на земя да няма право да построи на нея хотел, ресторант, завод и т.н. За съжаление, текстът не пояснява как словашката законност урежда такива права. Моето мнение е, че не е редно държавата да натрапва на общината кой да живее в нея. Ако държавата е решила да заселва чужденци или свои граждани на своя територия, то нека изпълнява решенията си на своята държавна земя, а не на общинската, в свои квартали и да не натрапва на гражданите нежелани от тях съседства.

Пък защо управляващите не приютят бежанците около скромните си квартирки? Защо не се съобразяват и исканията на населението на градчето?

kойто иска нека си ги приема на собствена издръжка и да носи наказателна отговорност, ако дивака се издъни. Cамо, че при фашизма справедливото е нетолерастно

В родното ми село никога не са живели цигани.Незнайно как и от къде пристигна циганско семейство и без да пита когото и да е се настани в празна къща в края на селото.На втория ден радостната новина стигна до всички хора в селото.Н атретия ден рано сутрината реших да отида да поздравя с "Добре дошли" и аз новите си съселяни ... и какво беше разочарованието ми след като не открих нито един от тях.Не знайно защо всички се бяха изнесли на пожар в неизвестна посока. Та такива ми ти работи - и до ден днешен селото е "ощетено от липсата на етническо многообразие".

someone

мисля, че повечето българи виждат само едната страна на медала. лесно е да не ги искаш, но ако утре ти си мигрант по еди какви си причини няма да ти е приятно да те пъдят. българския егоизъм е нещо нечувано и невиждано. аз да съм добре, другите кучета ги яли.

защо питат нас? Нека питат американците, защото техните военни създадоха причината, поради която тези нормално живеещи си хора се превърнаха в бежанци. И ако те също не искат да ги приемат, нека бъдат така добри да си озаптят военните, така че хората да се върнат у дома. Много е лесно да обвиняват нас в егоизъм, но от пръста, който ни сочи, капе кръв, даже направо тече.

Ти си гледай твоя медал тъпанарино, нас и сега ни пъдят или експлоатират в най добрят случай, визови режими...такива работи.

Осъществявa се открито, подкрепяно от упрaвлявaщите и от НПО-тaтa, зaселвaне на терористични клетки из цялa Европa. Подменяне постепенно във времето на основнaтa религия на континентa Християнсво с по-късно създaдения Ислям.

нема нужда некъв полуюдовец да ми втълпява мисли и да окачествява народът ми с неприсъщи за него качества. айде дуте

Имигрантите не са еднакви ! Едни са подходящи за тук, други за други места...по-важното е да можем сами да преценим, кого и в какво количество да приемем, а не да ни се налага псевдо хуманност от левичарски бюрократи!

Никакъв егоизъм не е това, а здрав разум и страх, хората не искат неканени гости от Африка, това е. Пак ще кажа - помисли, откъде идват, каква религия изповядват, как се стремят да налагат своите си порядки, къде ще живеят и за чия сметка. Ако бяха европейци, нямаше да има негодувание срещу тях.

Е*ати демокрацията, баце- може да гласувате, но резултатът се признава само, ако е в наш интерес?

Забелязва се непоследователност в употребата на терминологията не само в българските но и в западните медии. Редно е журналистите да поразсъждават от гледна точка на родния си език. На български мигрирам означава, че се премествам някъде временно след което се връщам - например миграция при птиците, мигриращи птици и т.н. Мигрират хора в рамките на една държава, за да работят някъде временно /сезонна работа/ след което се връщат. Вярно е че лицата пристигащи в Европа от Африка и Азия са се преместили, но не е сигурно дали имат намерение да се върнат там откъдето са дошли. По-скоро обратното, целят да се установят трайно и завинаги в Европа и да доведат и роднините си. Т.е. те са емигрирали от родните си страни и са пристигнали в страни от Европа, където са имигранти /ако изобщо имат някакъв статут/.

не, защо се дава статут на имигранти на откровени бандити, които суа открито въоръжава и израел спонсорира с американски "помощи" за да удавят европа. както бе казано "fuck the eu!". американската политика в света е политиката на антихриста!

Мигрант и метеор са физически тела, които се движат в неопределена посока. В момента в който отседнат за постоянно се наричат имигрант и метеорит. От тези същите субекти има и такива избухващи в огън по своя път, те се наричат атентатори самоубиици и болиди.

Даваха и репортаж като им раздаваха помощи с дрехи и храна. За 5 торби се сборичкаха меко казано около 100 души. Забрадки, фереджета и разни брадати и с цвят на патладжан.

само референдуми!

Земан каза нещо от сорта - не сте канени, но щом сте тук, спазвайте нашите закони, ако не ви харесва идете си. И не се страхува, че ще бъде обвинен в расизъм. Гадно е, че тук си решават каквото си искат, без да питат обществото.

И ние не искаме от брадатите емигранти,дето колят и бесят наред християни,ама никой не ни пита.Бацето вече ни продаде,взел е някой лев за тази далавера с брадатите "бежанци".Не е далече времето,когато ще почнат да колят и бесят българи наред.

Никой не е против в това да подадеш ръка на имигрант ! Проблема е ,че това са мюсулмани - фанатици , които не подлежат на интегриране ! За тях всеки друговерец е враг ! Друг е въпроса , че с тях ще се маскират и " спящи клетки " от радикалисти .

d4

словаците явно познават думата "каламитет". бежанците са като скакалците. откъдето минат, трева не никне... и понеже у нас трева и буреняци колкото искате, затова сме "толерантни" към насекомите!

тиквун нали се беше договорил да не приемаме повече емигранти. много лъже и маже тази тикава

Словаците са много нетолерантни към други етноси. Виждал съм цели села без нито един циганин .Циганите им са отделени в отделни населени места или отделени с бетонни стени.Имам чувството ,че разни защитни организации ,,не вървят там". Може би затова са и по-добре ,кой знае?

ората патриоти сега ще ги шитнат на Бойко и нащи есмени!

САЩ запалиха Африка и Близкия Изток, което предизвика бежанска вълна за сметка на Европа. Браво на нашите евро-атлантически другари, хвала на таквъзи патриоти.

Къде е БХК - веднага да се сезира!

СРЕДЕН ПРЪСТ НА ЕВРОСОЛИДАРНОСТТА ... НЕ ЧАКАЙТЕ ОТ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИТЕ ОТ НАТО ДА СТРЕЛЯТ СРЕЩУ РАШКИТЕ :))))

Те не го и очакват от нас и затова предвидливо и тихомълком разполагат СВОИ АРМИИ И ВЪОРЪЖЕНИЕ в "територията", за да действат от "НАШЕ" ИМЕ...!!!

Правили сме го и пак ще го правим.Защото те са стреляли насилвали и клали в Унгария, Чехословакия,Полша.Сега и в Украйна.Така,че няма да им се размине.

това е пропаганда, а не истина

Кой ли ще е съгласен да му се нанесат в къщи чужди хора?Словаците са се трудили, подредили са държавата си и сега наготово идват от Африка и Азия и казват:"Тук ни харесва и оставаме!"Да се потрудят и те, а да не се изнасят с хиляди на ден към Европа.

То пък кой ли "демократ" признава и се съобразява с волята и желанията на собствения си "лош мат'риал"?... Наглостта на словашкото МВР обаче стига до там, че открито заявява пренебрежението и незачитането на волята на собствения си Суверен...!!! Кога и къде ли в еврогейско ще пламне първият пожар и кои ли демоклатски кратуни първо ще бъдат посечени от народното недоволство...!!! Дали това няма да се случи в Банкя?... :::)))

Преди такива се водеха демократи, дисиденти. Сега обаче ще са терористи, саботьори; хора против европейските ценности и нато.

всички избори, обществени фондове и закони, когато отгоре "падат" пришълци, които променят живота на населението там сякаш то е в близост с фронтова линия...или линията, разграничаваща две култури, начин на живот и претенции да наложат своя...Такива преселения освен това са идеалният начин да се вгорчи животът и сигурността на една нация. Нас заради това ни правят мониторинг доста години относно Шенген защото без критерии не се създават общност и правила.

Ние сме минали по тоя път и знаем. Сега следва да се разпищят от разни НПО-та, колко са лоши хората в това село.

Е, нека тези НПО поканят лично емигрантите да им се нанесат в апартаментите.Щом толкова им харесва....