Бивш директор и много от музикантите на Виенската филхармония са били нацисти

Прочутата Виенска филхармония призна, че бивш неин директор и много от музикантите й са били нацисти, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Бивш директор и много от музикантите на Виенската филхармония са били нацисти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия поне са можели да свирят. От 1939 до ден днешен тоя концерт го гледа цял свят.Горе- долу по същото време е създаден и Фолксваген костенурка от Фердинанд Порше по поръчка на хитлер.Комунистите какво дадоха на света,че нещо не мога да се сетя?

прес войната стискали шмайцери и гранатометки, а после, с цигулки и флейти, във Виенската филхармония ? Музиканти пот прикритие. Свиреха фъшливо, ушите ме боляхя след Нова година !

ми то при нас всички комунисти.а диригентите от кгб

пратени от Цар Борис в Македония, са отявлени нацисти. Те трябва да бъдот осъдени, а наследниците им да заплатят по $ 500 000 на всеки жив евреин в БГ. Барна Мерано.

Абе, то бившият папа е бил в Хитлерюгенд, вие ми говорите за някакви флейтисти и цигулари!

И кво лошо има в това?Само еврейте ли разбират от класическа музика?

До тук добре - имало нацисти във Виенската Филхармония. Да са свирили фалшиво? Да са карали с различно темпо от нужното? Знаете ли колко малко ме интересува какви са били в свободното си време? По-важното е, че като са седели зад пулта, музиката им е била омагьосваща!

Потенциален криминален престъпник!!Бас държа че си левичарче-Сталинистче?

гоги, как е еврейското ти именце, братле?

И сега какво правим? Закриват филхармонията и на 1 януари слушаме еврейска чалга ли?!

С какво бившите фашистки държави са по- добри от бившите комунистически?

Същите са!! И фашистите и комунистите са прокарвали идеологията си с репресии и масови убйства на хора!!

Държавите в Зап. Европа проявяват расизъм от образуването си до днес. Може би е народопсихология, може да е привнесено от евреи, не знам. Независимо от държавното устройство, от икономическия модел и от термините, с които се определя, все е вид нацизъм. Колониализмът какво е - отиват с кораби в чужди земи, мамят и заробват местните и точат ресурсите им. Фашизмът пък е физическо изтребление на етноси. Днес го наричат демокрация но то си е вид нацизъм - съсипват една държава с военни или икономически средства, за да се домогнат до ресурсите и евтина работна ръка. Напоследък се чуват определено расистки откровения срещу българи и румънци. А САЩ е териториално разширение на Зап. Европа. И да, там са съсредоточени интелектуален капацитет и иновации, производства! Ами защо не, ако там е обиран каймака от цял свят, векове наред! Сега ровят кокалите на нацистите, но това не им пречи "демократично" да свалят правителства на други държави и да внасят размирици и войни. Скъпо е да има концентрационни лагери, затова унищожават народите с други методи.

Нищо ново и от теб. Разбирам тезата ти , но термините ти куцат. Бъркаш фашизма какво е, а пък национализма го бъркаш със национал социализма( еврейския термин "нацизъм"). Но обществото по принцип бърка, заради 70 години еврейска пропаганда, която дава плодове в незнание и изопачаване на истината, да не говорим за финансовата изгода.

Покажи да видим, как изглежда тезата с правилните термини, моля!

Ало забъркал си страшна каша! Фундаментът е различен - демокрацията е еманация на християнската вяра! Това е законнова система, държава на правов ред! Друг е въпросът за ужасно тежкия път който трябва да изминем от комунизъм към демокрация!! Трябва да устоим иначе роби сме за винаги!!!

За демокрацията си прав. Съгласи се, че се злоупотребява с термина. Затова съм сложил едни кавички.

В твоята глава е още по-голяма каша. Второто ти изречение е пълен абсурд. А законНова система и правов ред е имало и при Хитлер. Демокрацията, каквато е в САЩ и З.Европа, е инструмент на най-крупния капитал да управлява и да утвърждава своето господство в света. Тихомълком демагозите приравниха понятието демокрация към понятието капитализъм, но те не са едно и също. Освен това капитализмът се е осъвършенствал в продължение на вече няколко столетия. С други думи е правил няколко перестройки, и в момента са на път да правят поредната такава. Но те отрекоха на социализма правото на перестройка и побързаха да го унищожат колкото се може по-бързо. В момента се доунищожава всяко нещо, различно от т.нар. демокрация, което е точно противното на демокрацията. Но пропагандата е толкова силна и всеобхващаща, че роботите не осъзнават, че са роби. Когато се разбере, че сегашната демокрация е само инструмент, който не решава проблемите на света, можем да предположим, че "ужасно тежкия път, който трябва да изминем от комунизъм към демокрация", може да ни се стори приятна разходка в сравнение с пътя, който ни предстои от демокрация към нещо, което не се знае още какво ще е.

Ще се учудиш, но аз съм евреин, както ти си Папа Римски, но май в силата на своята ораниченост няма до го проумееш. Сложно е. По-добре, не се напрягай :) Святът не е черно-бял. Съзнанието ти е такова - няма полутона

"няма полутона". Еврейчето просто не знае добре български, издаде се.

Защо всички се правя на учудени. По всяко време за да успееш трябва да си в ръководната партия... Преди хитлеристи, после комунисти, след това демократи, а при нас сега геребристи. А който не е от нито една партия вика, кряска и после като мен си плаща тока.... Ако можеш да се нагодиш растеш, ако не е умееш ....само гледаш другите как растат.

Прав си. Така е :) Старнното е друго - когато ти си обикновен музикант състоящ в Национал-социалистска партия исключително по своите меркантилни обивателски интереси и доносиш в гестапо на своите другари, НО вече по собственна си инициатива

Браво, да са живи и здрави! Да бъдат наградени с най-висшата австрийска държавна почит. Фюрера каза: след 100 год. ние пак сме тук!Малко остава.

Мъж ли си, жена ли си, говедо ли си или си просто литнато хулиганче?

Не,просто и той мрази чифу... както и аз

НИЩО НОВО.КАКТО В БГ БИВШИ ЧЕНГЕТА-ДС-МИЛИЦИОНЕРИ СА ВЪВ ВЛАСТА И ОЩЕ КОЛЯТ И БЕСЯТ КАКВО СЕ ЧУДИТЕ?

В БГ живеят около 8 млн души, но тук в дир-а драскат постоянно едвали повече от 20-на фашистващи платени (от дир-ра) провокатори, а един непосвятен човек може да остане с впечатление, че цялата България е такава. Старнно е това и не е добре, макар че точно благодарение на този популистски евин метод сайтове като дир си вдигат рейтинг

слонската ми памет за нещата от политиката ме подсети- БИВШ президент на Австрия беше не нацист, направо от ГЕСТАПО. И обвинен от Хърватия за това че там е участвал в унищожаване на хора.

Пишат го така, все едно е нещо лошо ! А не е ли дискриминация да обиждаш нацистите ? Няма ли право всеки да избира свободно партийната си принадлежност или трябва да изберем такава, която е одобрена от евреите ? Възможно ли е всеки, който не харесва евреите да е нацист и да заслужава смърт ? Колко свободно тълкуване на човешките права ... Никой не ги е канил евреите в Австрия - никой не е отишъл и в израел да ги гони, даже исторически погледнато евреите са окупаторите на територията на Палестина ! Не одобрявам насилието, камо ли нечовешките концлагери - но не одобрявам и наглостта, егоизма и арогантността на евреите, които си мислят, че светът се върти около тях и всчки са им длъжни с нещо ! 20 млн. руснаци загинаха през Втората световна война и се държат мъжки - загиналите евреи са макс. 2 млн. - защо сме длъжни да им слушаме хленченето ?

Просто евреите ги е яд, че има един оркестър, където не те са шефовете и търсят начин да го очернят.

2 млн загинали евреи? В ред ли сте? Според доклад на Червения кръст, изготвен веднага след освобождаване на концлагерите, загиналите в тях са 200 - 300 хиляди и то не само евреи. Да не говорим за това, че са починали най-вече от избухналите в последните месеци на войната епидемии от тиф, дизентерия и туберколоза, както и глад, причинени от непрестанните бомбардировки на съюзниците. Т. нар. "холокост" е най-гнусната еврейска измама на миналия век, но краят и като на всяка друга измама се вижда. С това и ционистите ще бъдат на-накрая разобличени и парите им този път няма да им помогнат.

хазарите вече много прекаляват! Определено ционизмът започна да действа против човечеството! Защо обаче мълчат, че главните действащи лица по решаването на т,нар. "еврейски въпрос" в нацистка Германия са били евреи (хазари)? И излиза, че просто едни евреи(хазари) са избивали други евреи(хазари)!!! А искат ние да се чувстваме виновни - е няма да стане!!!

и ти си пълен психопат..

малко бъркаш- избиваните са били хазари, но убийците им не са. прочети още малко.

Избивани са хазарите. И то колкото по на изток, толкова по-малко са им се церемонили. Извозването до Аушвиц е било запазено за западните евреи, източните са ги трепели на место. Където ги заварят. По интересно ми е защо след като евреите са избивани целенасочено, най-много загинали през ВСВ в Европа са от славяните? След тях са германците, а евреите са къде трети. Интересен въпрос! Не мислите ли? Но това няма връзка с Виенската филхармония. Просто ако искаш да останеш да свириш в нея е трябвало да се закълнеш във вярност на фюрера по някакъв начин.

ти си пълен психопат..

Виена е утвърдено свърталище и за комунистическите централни комитети! Нашият ЦК на БКП разполага с групи имоти в най-елитни квартали на Виена, където се харчат парите, спечелени по времрена управленията на БСП. Когато БСП вземе властта, от там се изпращат роднини по всякаква линия да вземат държавни поръчки и да захранват с пари разкошния живот на тези 'закрилници на народа'. Става дума за милиарди! Ако не съм чувал думите на виенчани, преместващи се в съседни страни: "В това комунистичско свърталище няма въздух за дишане - корупция и плащане на всички нива за всичко с огромни пари!". По-малки са групичките в Женева, Лондон и т.н. Най-голяма е във Виена, а на летището са паркирани частни самолети Пиаджо Аванти и прочее, с които се обслужват бизнес заходите им, разбирайте харченето на български милиарди в поредни и поредни опити да направят бизнес. Но се оказва, че могат единствено и само политическия бизнес, всичко друго профукват некадърниците. А политическия бизнес им го дават нашите глупави хорица, които гласуват за тях. Жалка картинка! Да не забравяме, че нашето бешее болшевишки социализъм, а в статията пише за националсоциализъм, т.ее. фашизъм. Това са социализмите! Мислете с главите си! От болшевишкия са загинали 2 пъти повече хора, отколкото от бационалсоциализма. А общо са 80 милиона души за миналия век. БСП е проводникът на тези интереси и банковата им сметка.

Да,да...Доколкото знам известната фирма Air Cona във Виена също е на комунисти,които притежават и др.имоти там!А също и първият бълг.магазин за хранителни стоки!

Хубав оркестър, хубави хора,великолепна музика...ако българските комунисти ,които от1944 год до днес ни управляват имаха поне малко от техните качества може би нямаше да сме на този хал.

Абсолютно прав сте Александър!

Татяна е великолепна цигуларка, Бойко свири на кавал, а пък Цецка и Фидосова, пеят като ангели!

Наистина имаме световни виртуози на кавал. Напоследък най-изявените са ББ, Плевела, Лайню Ангелов, Цвъцко, Ники и др. Само че те изнасят своите концерти предимно в САЩ и американското посолство, понякога в Израел.

Прекрасна музика- през деня пълнят газовите камери, а вечер прекрасна музика- концерт на виртуози- нацисти...

В бившата нацистка държава трябва лустрация и протичане на цялата история.

че комунис, негър и ростутутка нема бивши! Сега ще турим там в тая пасмина и нацистите на Виенската филхармония. бай Ставри.

че от утре, всякя събота ще слушаме концерта на Телавивската филхармония? Не питаме Нико Младенич, некой по-голем да каже.Примерно Фидосова.

Aми навремето всички бяхме пионери и комсомолци.Никой не ни пита дали искаме.Тези хора са участвали в оркестъра като музиканти, не като нацисти.Интересно дали ако бяха комунисти или демократи изпълняваните от тях творби щяха да звучат по -демократично

А сегашните са расисти.

Вълка козината си мени,но нрава никога.Не напразно Австрия е бастион и на бивши комунисти.

Нацистите идват ...с летящи чини....демократите и комунистите да се приготвят да бъдат навряни в кучи....

Това са все социалисти, човеко! Просто се бият за парцели в съзнанията на най-глупавата част от човечството. И го правят по еднакво гнусен начин, понеже вибрациите са продуктувани от нивото на манталитета. Грозна картина, нали? Но комунизмът е по-долният: по-дулги и по-пагубни последици; повече избити хора; по-дълбока и по-трайна модификация на съзнанията.

Защо лъжеш - коя война е започната от комунисти бе неграмотник - Първата световна ? Втората световна ? Наказателните акции на "добрите" американски демократи в Ирак, Сирия, Чечня, Африка и Афганистан бяха за тяхно добро нали ? Кое точно е човеколюбивото на капитализма - лихвите на банките ? Безнаказаността на богатите ? Умирането от глад на бедните ? Робството на работещите ? Защо не отидеш в истинска капиталистическа държава да живееш а - защото не те искат бе цървул, капитализма е хубав за хората с капитал !