ВВС иска веднага мерки за Миг-29 и авиацията

Ръководството на ВВС настоява за спешни мерки за стабилизиране на Миг-29 още този месец. До 3 г. няма как да имаме нови изтребители и подготвени военни летци.

Обратно в новината

Коментари - ВВС иска веднага мерки за Миг-29 и авиацията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По _добре Турци или Гърци да пазят въздушното ни пространство отколкото постоянно да се кланяме на Русия!Така поне някой ден ще бъдем принудени да купим нещо западно!

Боята от Тодор Живковите комунисти е по сегашното ни въздушно пространство толкова е "здрава", че не може да се отлепи.

Малко факти за неинформираните. Преди 25 години имахме около 250 бойни самолета сега обсъждаме 4-5 бройки . ПОЗОР !!! Учебните АМЕрикански въртолета не летяха почти 3 години СРАМ !!! От 12 модерни френски въртолета летят около 3-4 ТЪПОТИЯ !!! Друг да ни охранява границата / въздушната / е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО !!!! Днешните еничари ги чака Белене. А Полша си взе и Ф - 16 и си поддържа Миг -29 и Су - 22 , защото им вършат работа. Направете разлика с нашата управленска паплач.

2 MМилиарда в дупката на Белене! Газ на преференциално ВИСОКИ ЦЕНИ! Монополизъм в доставките на резервни части за армията....

руската техника в България скоропостижно се спомина... Стига агонии.

ВВС иска веднага мерки за Миг-29 и авиацията Хора,имате си всичко. Как във ВМЗ - Сопот може да правите български калашник,по-добър от оригинала,а не можете да си направите собствен изтребител?Едно време поне бай Тошо ви инсталира там мулти функционални машини,които могат да произведат от игра до танк,а вие нищо не правите по въпроса. Какво става и с авиозавода в Граф Игнатиево?Служил съм там и знам какви са му възможностите,но още тогава продадохте всичко налично на сирийците,а сега ревете.Къде бяхте,когато спекулата през 90-те във ВВС вървеше с пълна сила?Нима като най-интелигентна част от нашата армия не осъзнавахте,че един ден кранчето ще секне,а сега се правите на приятно разсеяни?

Оригиналния калашник е sturmgewehr 44

Нещата са сложни и не само в авиацията. Замислил ли си се колко офицери и сержанти без пенсия бяха изхвърлени на улицата за да останат такива придобили пенсии и "наши" момчета. Сега тези отвън ви гледат сеира. Нямате тяхната подкрепа. тази кампания се провеждаше и от ВВС-ри посланици и депутати. Нямаше справедливост и се появява бумеранга. Но тази материя е далеч от тебе. По принцип си прав. Но нещата са по - комплексни. В МО има 14 % военни пенсионери и ???? съкратени от времето капитани и майори работещи като таксиджии, паркетаджии и охранители. Те с Вас ли са ? Тежестта на една реформа се поема на 100% от всички а не някои вън да се оправят как могат а други с гафове посланици и т.н. Разидинението е огромно.

НОООО по заповед от Москва, този завод започна да прави Москвич!

стотици самолети за Полша и Египет...

Не разбрахте ли че без Русия армия нвяма.

на НАТО заръча да нямаме армия.... Така е било след 1878. Руски инструктори и командване в новата българска армия. Едва са се отървали нашите, а скоро след това сме показали тактика на света в Добруджа, Одрин и някои други места.

Защо ли не вярвам на ненчевчето!? Руснаците не са глупави, както ги показва ненчевчето. Но е видна стойката която то заема - партер, с готовност да бъде покрит отзад от господаря си! Това дебело чиче не чува гласа народе, форуми не чете ли или сляпо слуша господаря си? Виждам поредната мижитурка! ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ, ВАШТА МАМА И ПРЕДАТЕЛИ !!!!

Не виждам какъв е проблемът. Нали "братска" Полша щеше да ни ги ремонтира. Защо се обръщаме към "вражеска" Русия?

Решението е едно. Развитие на наши собствени военни технологии. И руснаци и амереканци са все един дол дренки. Искат да си разширят влиянието сред нас.

нaемеш някой турчин или гръг дa,опрaвя женa ти,те нaли сa приятели и съюзници ?

упрaвниците винaги пидържaли големи зaпaси от жито и други хрaни,зaщото следвaли следните,прости прaвилa : 1.Бедния у глaдния подaник никогa не се чуствa свободен и щaстлив ! 2.Той ( бедния и глaдния) винaги мрaзи господaрите си и ги обвинявa зa всички свои беди ! 3.Той не признaвa никaкви богове и ценности ,щом чиниятa му е прaзнa ! Ето ви опростен отговор нa въпросa зaщо бългaринa винaги ще мрaзи СAЩ и еврогейскоaтлaнтичедките ценности !

...след което командирът на ВВС замина на планирана командировка в чужбина. " Колко удобно се отстраняват умните и неудобни генерали.

Като бяхме с руснаците имахме армия и модерна за времето техника. Сега като сме свободни и сме към нато нямаме нищо.Дали сме свободни или си мислим ,че сме такива.

Преди бяхме под руско робство сега България принадлежи към свободния свят

един мислещ ,че е свободен, а главата е заровена в земята.

свободния свят,a към глaдния свят,a глaдния и беден човек никогa не може дa бъде свободен! A aнглосaксонците никогa нямa дa ни бъдaт близки !

Нещата отдавна са ясни. В българската армия генералите са учили в Москва и са останали верни на Москва. Затова този гнусен рубладжия, мръсен петоколонник, презрян руски шпионин, мерзък комунист(всички военни са били) най-нахално и безочливо прокарва руския интерес. Което го прави предател на България. Но така ще е докато не изритаме съветските генерали и не назначим офицерски състав закърмен с евроатлантическите ценности. Що се касае до руските тенекии то те трябва незабавно да се предадат на вторични суровини(че да има поне малко полза от тях) и всякакви договори с Путлеристан да се скъсат на секундата. И без това договорите с руснаците не струват и хартията, на която са написани. Ще купим разбира се Ф16, които далеч превъзхождат всичко рашистко, а междувременно можем да плащаме на Турция и Гърция да държат рашистите далеч от свещената българска земя. В това няма нищо лошо - все пак сме съюзници и трябва да сме единни срещу орките от Мордор, срещу мъонголските кръволоци, срещу варварите от североизтока - зелените човечета от путлеристки рашистан

Нещастник!

Нещастен сте Вие, понеже така и не сте си освободил съзнанието от лакействането и слугинажа към руснаците. България в момента е свободна държава, член на ЕС и НАТО и защитата на руския интерес е национално предателство

зa някоя момa,не знaчи,че ще я зaибичaш,тия рaботи по комaндa не стaвaт !

,че нaродa ни никогa нямa дa зaобичa крaвaрите,те сa ни чужди отвсякъде ,a бългaрскaтa aрмия НИКОГA ,нaмa дa се бие срещу Русия !

"бългaрскaтa aрмия НИКОГA ,нaмa дa се бие срещу Русия !" Какви са тези клиширани глупости? Защо България трябва да се бие срещу някой, в т.ч. и Русия? България трябва да осигури охраната на границите си и суверинитета на територията си, ако се счита за държава. Не е необходимо да имаш външни врагове, за да изпълняваш това си задължение ....

"а междувременно можем да плащаме на Турция и Гърция да държат рашистите далеч от свещената българска земя." Това не е толкова просто, колкото изглежда, това, че са ни съюзници, не е все едно "бизнес партньори". Всеки трябва сам да си пази територията, другото е загуба на суверинитет. След като тъй нареченото "държавно ръководство", не е осигурило навременно средства за подмяна на въоръжението и подготовка на персонал да го обслужва, сега ще ремонтира това, което има, то вече няма избор и тук не става дума за сегашното правителство, а за всички досега от влизането ни в алианса. Безумно е да се разсъждава, че някой е длъжен да осигурява отбраната ни само срещу охрана на разни обекти в чужбина. Който си има територия е длъжен да осигури нейната си защита. Няма нищо даром, още повече тук са посочени само самолетите, а превъоръжаването на армията изисква още много ново въоръжение, където положението навярно е също плачевно ....

нещата са много ясни Имаме армия има български народ Нямаме армия, няма я и България

Толкова ли нямаме наши кадърни специалисти, които да поправят тези самолети, ми ще даваме милиони, други да ни ги поправят?!? Да купим само резервните части и сами да си ги поправим, така ще спестим поне едно 40-50 милиона лева.

Абе не видяхте ли,че палачинката се обърна без вевесета, сухоземни, морски и темподобни консуматори ,и с два и с двайсе мигъ все сме в комедията.

Този Ненчев хал хабер си няма от военна техника и армия.Как може такива безхаберници да командват армията ни.Жалка пародия на армия остана в България.Няма нищо общо с БНА,която беше образец за армия.Но я командваше капацитет...

"Суверенитед"...с два изтребителя...смешници! Цирка е пълен и с едната рота войници маршируващи на парада!

И така ... МиГ 21... Що не вземем да вдигнем някой Messerschmitt 109 или Девоатин D.520. Няма да губим суверинитета я...

Откъде да ги вдигнем? От белградския авиационен музей ли?!...

В интернет пространството се появи интересно видео. То показва въздушен бой между френски Rafale и американски F-22. Странно, но самолетът 5-о поколение с един от най-добрите американски пилоти губи боя - и то не само веднъж, а цели 4 пъти. Крайният резултат е 4 на 1 в полза на Франция. Боят се е състоял през 2009 г. в небето над ОАЕ по време на обучение на пилоти от НАТО по програмата - ATLC (Advanced Tactical Leadership Course). Досега американският изтребител се смяташе за недостижим и ненадминат, с който е безполезно да се води въздушен бой, заради сигурната му победа. Досега се мълчеше за този клип, но най-накрая излезе наяве. Американците по всякакъв начин се опитваха да скрият, а след това и да оправдаят загубата си. Но фактът си е факт - самолет от четвърто поколение побеждава нееднократно стелт-самолет. -

във близък въздушен бой раптора няма шанс.но от разстояние ще свали рафала преди да се е усетил французина какво става.

има шанс във всякакъв вид бой, вкл близък- голяма тяга и с променлив вектор. Рафал също има АФАР , но не би му помогнал много ако не вижда добре целта ;)

сигурен ли си че е F22 ? Защото хич , ама хич не е ясно ;)

Правилно генерале. Тръгни смело и няма да загубиш. С такъв подход ще стигнеш далеч. На времето Марин така стигна до вицепрезидент. Друг е въпроса какъв се оказа и оплете с парите, игрите и мръсотиите. Не забравяй, че погребението на ВВС започна от М.Мухов и Н. Колев. Успех.

Случайни гастрольори като военния министър и летеца Радев са срам за България. България отдавна е изгубила суверенитета си, не само във въздуха, но във всички сфери на отбраната. Нямаме военна доктрина, имаме еврейски съветници, които дават лоши съвети, под еврейски, разбирай от САЩ. Няма промишленост и селско стопанство, които да гарантират издръжката на армия. Затова България няма армия, а само тъпи военни министри.

На нас не ни трябва армия като сегашната. Най-добре ще е като на Швейцария. На всеки здрав български гражданин калашник и униформа в къщи. А на полето по един истребител.

Щото по съветско време какъв суверенитет имаше ехеее.... Нагли тъпаци руски слуги ей.

Само за справка,в момента числеността на професионалната (щото друга немаме) БГ армия е около 2600 души...в същото време,договорихме с хамериканските си колеги "внос" на 3000 американски военни за новооткритите бази и координационни центрове из БГ.Кога по съветско време е имало съветски войски (освен на учения) на територията на БГ за продължително време се пита в задачата?!

Кво става бе, другаря Путин ли нареди на руските тролове да се приберат в землянките си?

какво е руски трол,обясни ми

Не си за форума, брато, щом не знаеш! Беги оттука! Оди да нанкаш!

Не съм трол или рубладжия!Просто гледам фактите!Навремето едно звено се състоеше от шест летящи самолета и се командваше от ст. лейтенат или капитан най много.Сега база от два летящи самолета се командва от генерал и над него още няколко.На това му казваме дамокрация!

Най-великия политик в света, другаря Путин дава пример, вози се на западен Мерцедес, личният му правителствен самолет е Боинг! Учете се от него празноглави празнодумци!

ами ти май изобщо не знаеш за какво става дума и за какво се коментира тука,нормално.

Що, ти да не би да знаеш?

Правителственият отряд на Русия има 59 летателни апарата. От тях 50 са руски, 4 италиански вертолета, 2 френски самолета и 2 Airbus. А парада на 9-ти Шойгу си се возеше в руска лимузина.

Тая руска ЛЕМОЗИНА е участвала в 30 парада, навъртяла е 600 километра и е с немски двигател!

Освен това пие вода, пише на гръцки букви и смята на индийски цифри.

си пън. На турски, кютук. От УСА посолството в Москва ли ти докладваха за транспортните средства на руското президентство. Да е.. и педала.

Дай пак за самолета!

Очаквайте този достоен български генерал-майор скоро да бъде отстранен. Това е планът - българските ВВС да бъдат ликвидирани и небето ни да попадне под турски контрол. Жалко наистина, без революция няма да си върнем България.

Да си я върнете, за да я подарите незабавно на Русия, може би... Идиоти!

Ами подарете я тогава на Турция! ПРОСТАЦИ!!!

Май ще трябва да се борим за мир. Най-евтино ще ни излезе....

Хаха кеф БГ то ке падне скоро. Хаха кеф. Хаха военни кви сте бе хаха идиоти прости.

Хм, много интересно. Като не са могли да купят министъра, руснаците все пак са успели да купят генерала. От девет кладенеца вода ще изкарат, само и само да спечелят поръчката за 80 млн. Само луд или предател може да иска да бъде възкресена стара руска техника. Но в България и луди, и предатели, колкото щеш.

Нямаш представа колко народ колко дълго може да стои на нокти и да драска за да стане сделка за 80М. От личн опит знам, че за подкуп не повече от $20k тукашен "министър" пряко участва в решение против интересите на страната, цялото за не повече от $200k (нашата оферта беше наполовина на това). Това преди 10-ина години, сега да са се ояли и да са вдигнали летвата още малко ама двойно, най-много тройно да са я вдигнали.

За какво да купуват министъра, след като от този селски простак нищо не става?

Няма какво да се лъжем днес НАТО и Русия са врагове. Не можем да очакваме Русия да въоръжава на приемлива цена страна от пакта. Тъй като България ще продължава и в бъдеще да е член на НАТО, трябва постепенно да се замени руското въоръжение от българската армия, освен това, което можем да произвеждаме сами, разбира се.

Не е точно така. България не е член на НАТО, защото не е спазена законната процедура за членство. Следователно България е окупирана от НАТО. В тази ситуация Русия може да ни въоръжава и модернизира.

Колкото и надълбоко да се покриеш все няма да е достатъчно. Това руските слуги от напъване всеки ден се насирате и все не се поучавате та все посрани ходите.

Много добре знаеш, че това е научна фантастика :)

С модерния танк, който не можа да измине цялата дължина на Червения площад???

Ами,ако утре НАТО и Русия не са врагове-какво ще правим?

Ако тия два МИГ-а и половина са разликата между това да има суверенитет горе или да няма по-добре направо да ги пращат за скрап, така или иначе няма да я бъде. И ако/когато може да се купи нещо ново да се купи, какво ще е и от кого ще се купува кой и как ще решава не ми се и мисли (повечето хора недокосвали се до тия нива на "администрацията" идея си нямат какво ръфане пада и колко гнусно е всичко от всички страни).

Абе, то да има един дипломат с умения ЕС и НАТО ще раздадат разни стари техники без пара, ама нашите ако е без комисионна няма да се захванат. Народни предатели до един, станахме последна сила на континента, а бяхме първите използвали авиация в бойни действия. Мъка за знайните и незнайните войни дали живота си за да ни има нас сега и да ни управлява тая измет.

Не се казва комисион, казва се подкуп. Комисион е законно плащане (макар пак между търгаши). Тия тук най-често го правеха под формата на "консултантски", големи акъли голямо консултиране на фирми отвън от тукашни селяк-политици пада. Ако има кой да уреди предоставяне на безвъзмездна техника ще го очистят именно "политиците" ръфащи се един друг кой да пробута своя човек за да си получи подкупа.

100% истина. И за какво им е да отворят отново заводите "Арсенал" , нали лапаница няма да има, как ще "съветват" готови патенти и производство.

А някой се возят на бракувани български самолети като укри,и умерени ислямисти в сирия а кой знае къде още

Министъра да отговори какво стана с полската оферта, за която излъга българския гражданин, да отговори защо всяко негово интервю съдържа внушения срещу Русия. Най-вече да отговори, след като толкова лъже и внушава в полза на САЩ, ЗАЩО УЧАСТВА ВЪВ ВОЙНАТА НА ВНУШЕНИЯ (т.нар. хибридна война) СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА, не следва ли като е български министър да е за Българската държава???? Да се пита плешивия Раданчо , политика на РБ ли е да участва на страната на САЩ в хибридната война срещу България? Защото отказването от евтино и много добро руско оръжие в полза на прескъпи и неефективни американски аналози е срещу България , а не за нея!

НА НАС АРМИЯ НЕ НИ ТРЯБВА. НАШАТА АРМИЯ ОСВЕН ДА ПАЗИ НАТОВСКИ БАЗИ И ДА Е ТЕЛЯК В АМЕРИКАНСКИТЕ БАНИ ЗА ДРУГО НЕ СТАВА. ГНУСЕН МРЪСЕН НАРОД СМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ!

Пичове май е време да спрем с делене на разни политически партийни театри или на Левски и ЦСКА а е време да помислим как да станем поносими един с друг и да се помирим. Скоро в едни окопи ще сме рамо до рамо

Нестава пич. Поради това че тия дето участваха в разпада не спят, а действат. А и както каза Стиф Ханке ние сме неграмотни финансово но аз казвам че сме и класово неграмотни. Неможем да разберем че комунизма като строй е много по-добър от капитализма.

Не вярвам за окопите. Ще се окаже, че повечето са с извинителни бележки или педераси.

патрулираите с миг-21 тва е доказала се машина !

Само в Индия са катастрофирали 482 МИГ-а(от ввс индия е инфото)Доказана падаща машина..ха..ха

Щерьо...и друг път съм те засичал да си смучеш "статистически данни" от пръстите.От друга страна,ако качиш камилар на Мерцедес С класа и вземе,че се блъсне-"Мерцедес Бенц" ли е "куцото пиле"?!