Коментари - Почетоха паметта на загиналите в Кербала български военни (снимки) | dnes.dir.bg
назад

Почетоха паметта на загиналите в Кербала български военни (снимки)

Българската армия днес почете паметта на загиналите преди 10 години военнослужещи при атентата с кола-бомба срещу българската база "Индия" в Кербала, Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Почетоха паметта на загиналите в Кербала български военни (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ме дразни, като ми дават най- големия мързел в гарнизон Казанлък с-на Мариян Колев - фотографа и шута в момента на генерал Шивиков. Този дебелак да ми дава изнтервю и да ми се прави на той на фронтовак, където беше скрит в пералното нато мършава мишка ми идва в малко повече.

Ранобудните няма ли да почетат паметта на убитите български войници при окупацията на Ирак?

Някой може ли да ми каже колко български войници загинаха на чужда територия за 45 години комунизъм? И колко за 23 години демокрация?

"..военнослужещи от Първи пехотен батальон, участвал в операцията на Коалиционните сили за стабилизиране и възстановяване на Ирак..."

Да благодарим на новите си приятели за "топлия" прием в НАТО.. За да ни приемат там трябваше да платим кръвнина.. Тенкю бродърс!

Вина за смърта на тези мом4ета носят тези които ги пратиха да защитават НЕ български интереси на другия край на света...Превърнаха ги в пушечно месо....Нима някой се съмнява, 4е САШ не можеха да си свършат запо4натото сами....Разбира се че можеха..Защо тогава са им нужни коалиции и съюзници за войната ,която те започнаха под фалшив предлог. За да може да кажат утре пред света че те не са били сами в тази война...т.е.Имали са юртаци в тази тяхна мръсна война. И след време историците ще отчетат 4е и български войници е имало на иракска земя.Бог да ги прости мом4етата..те изпълняват заповед.Да напомня нещо което няма да спомене никой дори да се разсекрети делото за атаката.Ако отворите вестниците ни преди тази атака срещу базата ни. Ще прочетем как описваха бойните им подвизи. Как претърсват къщи,как арестуват,как се стига до престрелки и те убиват иракчани....И атака идва в резултат на това тяхно участие във войната....Т.Е на българските воини ръцете също са били окървавени в тази война..Те не са били пасивни наблюдатели на тази война.И съм уверен,че от техните ръце са убити десетки ,да не кажа и стотици невинни ирак4ани.На война като на война ...както казват...Да ме извинят близките на загиналите за изнесената ИСТИНА.

Фактът, че за Командир е изпратен подп Петко Маринов "Калинков", който няма никакъв каманден опит и се е развивал по научна линия,трябва да получи обяснение. Син на Зам-министър на о-браната по доставките и тила-Тамо са най-големите далавери с материално-техническото снябдаване, финансовите шашми. Факт 2, че подп Маринов въпреки личната му отговорност за разгрома на базата бе награден със сабя от Президента показва, че той е изпълнил главната задача- Парите.Парите попаднаха на правилното място. БГ контингентът в Ирак е част от въртежката БГ губи /опрощава/ $2 милиарда дълг на Ирак, които попадат в САЩ. Те пък плащат мижави пари за издръжка на БГ войниците. В Камбоджа плащаше ООН около $3 млд, от които фин м-во успя да отклони около 3,5 млн, които обаче попаднаха в НЕ БГ джобчета.

Вечна памет на загиналите български войници, но защо нищо не се казва за загиналите в Камбоджа. Помни ли някой имената им и КОЙ и ЗАЩО ги прати в Камбоджа и чии интереси защитаваха там?

Там французите бяха главните виновници за смъртта на нашите "рейнджери". Тъжно е да загинеш заради интересите на онези, които никога не са ни мислили доброто.

Чудя се и не мога да разбера, защо ги издигат в ранг на ноционални герои? Тези пичлемета просто са отишли да заработят малко пари, а не за да защитават родината си. Знаели са рисковете и са заминали. Унищожиха ни армията и сега направиха така, че като им се плаща да не питат чии интереси защитават.

няма професионална наемна войска!Няма крайно бедни, които да рискуват свободата и живота си за пари. При капитализма ролята на армията е, да защитава интересите на корпорациите.Капитализмът свежда до минимум качеството на живот на социално слабите и ги мотивира, принуждава да търсят работа като наемни войници, за военни операции извън територията на държавата и при загуба на живота им, ги издига в ранг на национални герои. Ако при социализма най-скъпото за българина бяха децата, тяхното образование, то днес най-скъпото нещо е- притежанието на западна кола, техника, пари !

Защо са тия войни.На кого са нужни .

Искрено се надявам въпросът ти да е реторичен. Ясно е на всички, че американците защитават единствено своите икономически интереси с цената на всичко. Петролът свършва и добре, че в България нямаме иначе и на нас щяха да кажат, че не сме демократични, и че погазваме човешките права. И тогава щяхме да станем като Авганистан, Сирия, Либия и да не изреждам другите.

"...Аз съм отломка не от една българска мечта, а от една българска илюзия, илюзията, че с кръвта си и храбростта си може да изкупим глупостта на властниците си..." Бог да прости войничетата и намали болката на близките им!

Жалко за безсмислената им смърт . Нито бензина ни стана по-евтин , нито получихме поръчки за възстановяване на Ирак . А Виновни НЯМА !!!

Вечна им памет. Напълно ненужна кончина на тези млади българи за някаква чужда несправедлива кауза. Дано господ се е смилил над тях. Докога ще има такива безумия по света?

Лека им пръст и да почиват в мир момчетата. Ама никой ли не прави разлика между воИни и воЙни?

на 29 години и вече майор....луди ли сте бре ,като пишете такива неща,я се оправете... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Посмъртно е повишен в майор! Защо мислиш, че редниците, лека им пръст, са офицерски кандидати!

Разбира се, че ще участва в мисии..щом са войници...къде да участват...в балетен състав ли

Виждам, че гориш от желание да участваш в мисии.

Колко време българската армия не е участвала в реална военна ситуация...това не е армия-това са тюфлеци

Много мразя разни пичлемета да ми говорят за реална бойна обстановка...да те пратим тебе да усетиш бойната обстановка, вместо да даваш акъл по форумите, става ли ?

Кои бяха тези - дето пикаят на паметници ?!

НЕЗАБАВНО изтегляне на всички български войници от Афганистан и където и да са другаде и връщането има в България с цел охрана и отбрана на пробитата ни граница с Турция! Незабавно приемане на статут аналогичен на Франция по отношение на НАТО! Незабавно въвеждане на НАЕМ от 100 милиона долара на година за ползваните от американците български военни бази. Ежегодна индексация на наема с поне 10%. Българската армия ВЕЧЕ НЯМА ДА Е окупационен корпус защитаващ американските ционистки империалисти!

Та за какво беха тия сънародници там?

За пари. Но това не значи, че не трябва да съжаляваме за тяхната смърт.

Ислямът и ислямският екстремизъм в България 1. (S) РЕЗЮМЕ: Голямата мюсюлманска общност в България е с пребладаващи умерени и традиционни нагласи, макар в страната да са активни както чужди, така и местни ислямски екстремисти. Официално правителството на България е толерантно, но мюсюлманските малцинства и техните проблеми често се пренебрегват от държавната власт. Умереноцентристките ислямски институции са на ръба на фалита и не могат да си позволят да изплащат заплати на имамите или да финансират умерено религиозно обучение. Ислямските институции са финансово зависими на всяко ниво от слабо наблюдавани чужди ислямски фондации, част от които проповядват ислямски екстремизъм (ислямизъм). Екстремистката дейност в България включва набиране на средства, логистична подкрепа за терористични операции и рекрутиране на български мюсюлмани. Ширещата се безработица, отслабените умерени ислямски институции и дългогодишната дискриминация усилват уязвимостта на българските мюсюлмани за експлоатация с екстремистки цели. Референтна телеграма С съдържа преглед на дейността на правителствата на САЩ и България с цел да се противодейства на екстремизма в България. КРАЙ

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТА ИМ И НА ВСИЧКИ КОЙТО ДАДОХА ЖИВОТА СИ В ИРАК за едната единствена цел ,да живеят малко по добре в БЪЛГАРИЯ

Българската армия-верен страж на американските петролни и нарко интереси.

На 29 май 2003 г. Народното събрание разрешава участието на България в четвъртата фаза на операцията в Ирак - "Стабилизиране и възстановяване" и изпраща пехотен батальон от БА и на отделни военнослужещи на територията на Ирак с обща численост до 500 военнослужещи. На 11 август 2003 г. за Ирак заминава първата група от 145 военнослужещи от основната част на българския батальон. Заминават и военнослужещи от специалните сили, но като част от пехотния батальон. Стига сте писали глупости , не е новина за разтягане на тъпи локуми. Кажете по едно лека им пръст като няма какво да кажете или замълчете!

Когато някой отива на подобна мисия-отива ДОБРОВОЛНО,знаейки,че отива на война и всичко може да се случи.Тези които се завръщат се ПЕРЯТ с хубави коли и много пари,а като убият някой ОЛЕЛЕ КАКВО СТАН.Ами станало е нещо нормално-там не се дават пари за ей тоя дето духа,а заради РИСКА.Тъка,че ако си бяха стояли тук -сега вероятно щяха да са живи.Съболезнования на близките им,но толкова-все едно това е една ТРУДОВА ЗЛОПОЛУКА и нищо по-вече.

И още нещо, няма да споменавам имена, но за заместник на базата е бил изпратен човек с психически проблеми. А сега кажете пари ли е взел някой за да го изпрати или са играли връзки? Как е минал медицинските прегледи?

Аз съм служил в Карлово и познавах някои от тях задочно. Като цяло тези мисии са доброволни, никой никого не кара на сила. Тези хора са наемници, които са отишли доброволно в държава, с която нямаме конфликт, няма какво да дирим там, и те много добре знаеха и знаят какво може да се случи. Лошото е, че са отишли от зор, защото заплащането е добро. Както много други избягаха от страната от зор, за да помагат на семействата си. Жалко за тези млади момчета, които загубиха живота си в оня пущинак, за да може да помогнат на близките си.

си прав но не забравяй че Б-я трябваше да изпрати свой контингент ако иска да влезе в НАТО.Така че ако не бяха тези герои щяха да са други български военни.

Не забравяй, че тези момчета паднаха под флага на България и защитавайки нейното име. Това че са доброволци и са получавали войнишката си заплата, с която са издържали семействата си, по никакъв начин не намалява подвига им.

Каквото и да разсекретят няма да е вярно. Истината няма да излезе наяве никога. А и вече едвали има смисъл. Хората загинаха заради некъдърността на командващите и това го знаят всички, които са били там. Много войници уволниха заради това, че са посмели да кажат част от истината. Дано господ прости на виновниците, защото ние сме смъртни и никога няма да можем да им простим. Още тогава държавниците ни трябваше да кажат че са сгрешили, че са изпратили неподготвени хора да ръководят контингента, да ги уволнят дисциплинарно, а не да ги правят герои за да не се излагаме публично в чужбина. По добре да ни е срам пред чужденците, отколкото да лъжем близките на загиналите.

Че нашите момчета там работа нямаха е факт, който не подлежи на съмнение. Въпросите обаче кой ги прати без необходимата подготовка, въоръжение и екипировка още се мълчи по темата. Отделен е въпросът защо базата не е била оборудвана в инженерно отношение както трябва и не и е организирана отбраната като хората. За това нещо на началника на базата трябваше да му литнат пагоните на секундата, освен ако тези в министерството са наистина толкова тъпи, че не са вдянали какви глупости е сътворил. А иначе жалко за момчетата, защото както винаги за глупостите на началниците го отнасят невинните.

И нека да поздравим "терористите", които всъщност атакуваха платените окупационни войски докато се бореха за свободата на държавата си.

Лека им пръст на войничетата! Основният въпрос е : По каква причина, мамка му, ги пратиха там?

НАТО!Това беше цената която платихме за да влезем в този алианс - друг е въпроса за какъв чемер ни е това членство

Не, той е главният въпрос. Каква е ползата за народа и държавата,. Не сме ли колония и мишена?

Лека им пръст на хората! Жалко, че тези, които правят войните и призовават за такива, никога не са пред дулата на пушките и не са на фронта!

смрт на окупаторите!!

КАКВО ТЪРСЕХА ТАМ НАШТЕ ВОЕННИ ЗАШТИЩАВАХА СИГУРНОСТА НА БЪЛГАРИЯ

Сега замени "военни" с "наемници", сложи "САЩ" вместо "България" и нещата ще си дойдат на мястото.

само дето точно тези не бяха наемници. И не с аотишли по желание там. Лека им пръст на момчета.

къкво правят български войници в чужбина бият се за пари и американците а по наште граници няма войска.те трябва да си седят в балгария ако някой иска да се бие за чужда клауза ето го чуждестраният легион