Атанасова: Трябват правила за машинното гласуване, отвориха "кутията на Пандора"

С измененията в Изборния кодекс народният суверенитет беше отнет и делегиран на машини, посочи председателят на групата на ГЕРБ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То си е за притеснение.На предишните избори в циганските махали ГЕРБ имат най-много гласове.Сега ,ако циганите се уплашат от машините отидоха едни сто хиляди гласа.

Най ми харесва прякото участие в градовете-държави в Елада.Съберат се на мегдана и за който кандидат са най-силни децибелите той е избран.За ужас на Валери.

Тая дива сврака от село нещо много я спрегате в последно време.

Деси, не съм сигурен дали успешно замести Дариткова, но вече май няма значение ! То не бяха смени на министри и заместник - министри, пък уж първа политическа сила !!!

Продължаваме напред - с пандора и без пандора, някои ще трябва да слагат пантофите и аут !

Аз лично рязко изгубих интерес да гласувам. Точно заради тези машини. Развитите страни гледат с недоверие на тях, а Америка вече се опари. Имам сериозни опасения, че тайната на вота е комрпометирана. И съм 101% убеден, че голяма част от тези машини ще бъдат поне два пъти отваряни и пренастройвани. Веднъж преди гласуването и втори път след гласуването. Щом е една гладуваща Венецуела Николас Мадуро може да вземе 70% какво остана за страната на чудесата - България.

А нима тези желани мерки да се не се изпълняваха на изборите, които минаха?! И на които никой нямаше проблем с вота и не беше нужено повторно гласуване. Изборите които на половина бяха с машините! "Изведнъж машините станаха безалтернативни. ГЕРБ е приел машинното гласуване, но е предлагал алтернативи", отбеляза Атанасова" Ама г-жо Атанасова изборите които миниха трябваше да са НАПЪЛНО и само с машинно гласуване ама в последният миг от социалистите размислиха и пожелаха и хартиените бюлетини да се ползват. Не се правете на интересна с тия глупости, че именно от герб се е пожелало да има алтернатива!!!

Селянин си ти,чалгар тъп

ха ха най-елементарно е да манипулираш машина за гласуване ...благодарение на софтуера

Естествено, че искат машинно гласуване, така ще си наместят вота както им е удобно.

Време е да влезете в 21 век.

Да разбирам ли, че тази я гони параноята за Денят на Страшния съд от Терминатор? Машините ще отнемат гласа на хората, така ли? Значи аз гласувах последния път машинно и машината ми издаде бележка, подобна на касов бон, на която пишеше за какво съм гласувал. Тази "бюлетина" я пуснах в непрозрачна урна. Значи аз съм гласувал аз един, на бележката пише, че съм гласувал за него, комисията проверява отчета от машината и тези бележки, дали отговарят като бройка и съдържание. Обаче машината е откраднала гласа ми, така ли?

Или обратно в Азия.

Е защо така? Десислава Атанасова цяла България я познава и знае, че е селска пръчка. Ти познаваш ли Десислав Атанасов, че го обиждаш?

Това от централа ли ви го спуснаха? Гласувал ли си машинно, за да кажеш кое е по-лесно и кое по-изгодно?

Навремето Индианците не искали да ги снимат , щото "кутията" му откраднала духа

Пак ДРУГИТЕ лоши, пак ДРУГИТЕ виновни

тя иска точно това - комисията да свери резултатите от машинния протокол със съдържанието на всяко листче иначе има риск машинният протокол да не отразява точно това, което пише на листчетата доказано е в Холандия от един кандидат за народен представител, че софтуерът може да се манипулира и накрая на общия протокол да излезнат различни резултати Атанасова предлага точно да има сверка

Точно така! Трябва когато гласуваш задължително гласът ти да отива за Шефа, независимо от това какво натискаш!

Е, че те това не го ли правят? Едва ли ще отнеме повече време от броенето на нормалните бюлетини?

Да не намеква, че машините ще покажат 400 хиляди сгрешени бюлетини?

Герб - край!

не, не се предвижда да го правят аз лично бих била по-спокойна, ако накрая се преброят и сверят резултатите от бележките и от автоматичния протокол

Това не е вярно. Опитай пак.

Знам че ще издразня дежурните "демократични" тролове, но Атанасова е права. Как наистина може да бъде контролирано това нещо от гласуващите и партиите? И някой ще обърне ли внимание, че там където имаше машинно гласуване, преднината беше за "несистемните партии", а на останалите места - не? Или сега всички ще ставаме жълтопаветници и чалгари?

Уганда, Замбия, Армения, Белгия, Бразилия, Боливия, Естония, Филипини, Мексико, Колумбия, и дори в САЩ, Щата Юта, използват същите машини с които провеждат изборите във Венецуела... А нали вече сме американци, за тези дето ги е страх от тока, може и по пощата -) Или Атаносав ще потвърди тезата на Тръмп че изборите в САЩ бяха манипулирани защото и там са използвани същите машини като у нас... къде е госпожа Мустафа да и издърпа ушите;)

че ще издразня теб и "началството" ти. Ще ти го кажа просто - разбирам от музика, но в момента ще слушам дори чалга с кеф в името на народ като българският - със славното му минало и за славното му бъдеще!

СЕГА НЯМА ДА ИМА ДОРИ 5% ЗАСИЧАНЕ МЕЖДУ ХАРТИЕНИТЕ ОТРЯЗЪЦИ ОТ МАШИНАТА И ТОВА, КОЕТО МАШИНАТА ДАВА КАТО ОКОНЧАТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ!!!!! КОЙ ЩЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ МАШИНАТА Е ОТЧЕЛА ВЯРНО???? НЯМА ДА ИМА НИКАКВА ПРОВЕРКА , ЗАЩОТО ИТН И СИЕ ТАКА РЕШИХА!!!!

Ние сме членове на ЕС,а не на Африка,Лат. Америка и САЩ.

Преднината беше за несистемните партии, защото системните си имат схеми с хартиените бюлетини. А сега ще секнат, ужас, ужас.

Като гласуваш в САЩ не искат и документ за самоличност... а те са новият ни образец за това как се правят демократични избори-)

ТРЯБВА ДА СЕ БРОЯТ КОНТРОЛНИТЕ БЕЛЕЖКИ. В комисията в която участвах на скоро проведените избори ги преброихме по партии и бяха точни.

На банкомати вярвате,но на тези машини!!!! Лудити на 21 век !!!

Тъпо Седларов,много тъпо!И не говори от името на народа!

Броят се контролните бележки по партии и те трябва да отговарят на протокола. Няма грешка, но е по-лесно и протоколът не е с грешки

Удобно сте пропуснали че, любимият образец на Бойко Борисов за демокрация, Белгия а и Естония също са членове... на същият съюз и ползват същите машини-)

Съвсем ще секне далаверата, защото няма как да накарат платените гласоподаватели да си снима гласуването на машината или контролната бележка.

къде видя да говоря от името на народа бе трол неук? я прочети пак, после прочети и книжка за разнообразие, за да доближиш моя вагон!

Да има машини и бюлетини, така е най-добре. А шайката и атанасова са бесни, защото изгубиха контрол над избори, затова хленчат, че ще им откраднат избори или че ще са нечестни. Демек, само ако са проведени както те искат ще са честни. Видеонаблюдение? Излишно, скъпо, трудно, ама искат гласуването да е ясно и открито, нали. За съжаление, всеки на мястото на шайка ще приказва същите приказки за манипулации.

Където имаше машинно гласуване,не можеш да фалшифицираш. А иначе във ФакултетО ГЕРБ печели с 90%

Като трябват, ще се направят. Колко му е?

Предимствата: 1. Не може да си снимаш бюлетината за доказателство как си гласувал и не могат да те контролират. 2. Не можеш да направиш невалидна дадена бюлетина, както съветваше първенците на гроб бившия кмет на гроб в Пловдив още 2011г! Като видите, вика, че бюлетината не е за нашата партия и късате ъгъла или я драсвате от едната стра и тя е невалидна... 3. Не може да се произвеждат сгрешени бюлетини. Гласуваш за някого или не подкрепяш никого. Не рисуваш пениси и други атрибути по бюлетината. 4. Бърз, акуратен и точен отчет на гласувалите съгласно правилата. Няма нужда от пресмятане на ум и дописване до припадък. Въпросът с може ли да се манипулира софтуера е като въпроса за извънземния разум.

Направо да бяха въвели гласуване по интернет и да не се разкарваме да чакаме пред секционни комисии.

ЛЪЖЕ ЧЕ "В нито една европейска държава машинното гласуване не е допуснато или е забранено" Половин Белгия и Естония го ползват

Тази простакеса приказва само глурости. Не бил гласувал народът (хората), а машините. По нейната ограничена логика, трябва незабавно да бъдат спрени всички плащания по интернет,, а и банкоматите следва да бъдат премахнати. Лошото е, че тя дори не се прави на тъпа, невъзпитана, неграмотна, нагла, лъжлива и проста - като всички гербери тя си е природно такава.

Изключително проста и тъпа жена, заедно с ПКП и кравешкият дебил водят уверено ГЕРБ към дъното.

Каквото и гласуване да измислят, ГЕРБ ще бъде първа, а БСП ще е много назад. Бат Бойко пак ще го тури на Нинова и Манолова.

Защо герберите се движат по странен начин в големите градове? Защото прескачат трамвайните линии и под жици на трамваи и тролеи не минават - страх ги е дане ги тресне ток. P.S. Много поздрави на ДИР от Чичко TOR!

ГЕРБ-рите не искат да контролират машините , а искат да контролират вота на мангалите - техните верни избиратели !

Ти правиш ли разлика машинно и елетронно? Ама толкова ви е акъла на чалгарите....