Атанас Пеканов: Влизането в еврозоната ще бъде импулс за икономиката ни (видео/снимки)

Това ще бъде ясен сигнал, че страната ни иска да бъде ефективен участник в европейските процеси, категоричен бе вицепремиерът

Обратно в новината

Коментари - Атанас Пеканов: Влизането в еврозоната ще бъде импулс за икономиката ни (видео/снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

когато ни казваха, че след приемането ни в ЕС ще е рай, от тогава все вървим надолу, въпреки че трябваше да имаме много инвестиции. ако влезнем в еврозоната ще потънем още по-надолу.

Икономиката може да си я оправим сами след като се върне всичко отклонено неправимерно

Атанас Пеканов е лъжец, само че е на заплата в ЕЦБ и защитава нейните интереси. Такъв човек няма място в българския пралмент.!

Ако не подържате еврото просто напуснете постовете си. Няма нужда да ви изнудвата Амеркианци и Европейци. Голям отврат сте всички партий БСП ПП ГЕРБ ДПС СДС ДСБ + Президента. Всички защиатават интересите на европейските си господари и нийкои нашите интереси трагедия. Еврото е поредната загуба за обикновените хора.

Ей момченце тия дето са ти дали диплома да се покаят прд нашия народ.Хабер нямаш от макроикономика и финанси-И ти поредното некадърно юпи които разкаха фамилията на българия.ака те нерадостно бъдеще .

Благодаря на Ники Василев, че преди дни ми отвори очите, че еврото е изгодно за калинките и е воденичен камък за всички други, примерно износителите, към които и аз донякъде спадам в редките случаи, когато въобще имам възможност да работя.

Анимационен икономист,предстои рецесия глобана,която ще засегне и БГ. Ти имаш нужда от импулс,за да спреш да говориш глупости и лъжи. Тъп ли си,лъжец ли си,или и двете?

на Бг да приеме еврото, 15г си кара с лева и си е много добре. Еврозоната обаче не е така добре. Тогава, каква е логиката да приемеш нещо което ще влоши твоят стандарт на живот, трябва да имаш наклонности към самоубийство, инак няма логическо обяснение.

Ами, логиката е, да се подлагаш на господаря!... За съжаление, това е родната действителност, през последните няколко десетилетия... А обективната причина за това е робската психика на БГ плебса!

България няма нужда от Еврото, поне на този етап, но за сметка на това има нужда спешно от: 1. Изчистване от политическия дебилизъм, чуждопоклонничеството и прокарването на чужди геополитически интереси в ущърб на България; 2. Ограничаване на външното геополитическо влияние и защита на националните интереси, чрез провеждане на национално-отговорна политика, защитаваща ЕДИНСТВЕНО интересите, устоите и икономиката на българското общество; 3. Осигуряване на евтини енергоизточници с цел, защита срещу задаващата се рецесия в ЕС; 4. Борба за осигуряване на благоприятна конкурента среда и равнопоставеност за родния бизнес на европейските пазари; 5. Повишаване на стандарта на живот, чрез повишаване на доходите на населението с цел, стимулиране на стокооборота и вътрешния пазар, а от там, намаляване на вътрешната задлъжнялост, което е основната причина за акумулиране на реална инфлация; 6. ... и не на последно място: Обществена демонстрация на нетърпимост към националните предадели, чуждите подлоги и политическите проститутки. В противен случай, бъдещето ни НЕ Е ГАРАНТИРАНО! Крайно време е да осъзнаем смисъла на поговорката: "Ако не уважаваш себе си, никой не те уважава!"

Така е! Kакто се казава: Let's make Bulgaria great again! ;-)

Майтап, майтап, ама аз за Велика България съм чувал, ама за велика америка не съм чувал.

И този апаратчик беше издигнат в точния момент. Браво на старите номенклатурчици-нямст недостиг на кадри.Трагедия

ИЗПЪЛЗЯХА НА СВЕТЛО, ПРЕДАТЕЛИТЕ ПРОДАЖНИ! НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ ТЕХНИТЕ ДОХОДИ КАКВИ СА, КАК "СИТ НА ГЛАДЕН НЕ ВЯРВА"! С КАМЪНИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРОГОНЕНИ!

на ЕС заплата

Шест статии на първа страница в Дир.бг, посветени на еврото и Еврозоната. Мащабна атака и изпълнение пак на чужди поръчки. Нека първо да ни пуснат в Шенген, а после ние ще си помислим за Еврозоната. Това би било защита на националния ни интерес. На тези хора и в политиката и в обслужващите медии наистина не им пука, че от техните сделки и предателства България след тях няма да я има.

Тук научаваш, какво ни чака.

Майната му и на Шенген и на сриващото се Евро!... Стига с тея лъжи и манипулации! За 30 години преход ни превърнахте в безгласни роби!

И как по-детайлно ще се реализира този “импулс” Пеканов? Или просто нещо трябва да се дрънка в пространството…

Мършо, месното туземно население на Булгаристан не иска еврото, което ще ни фалира окончателно. Еврозападналите Рютки не ни искат в Шенген . Ами хайде сбогом, и кой от къде. Излизаме от Еврейско Нацисткия Съюз, Националната Атлантическа Терористична Организация - НАТО , МВФ и прочие мощни корупционни организации, стига са ни извивали ръцете, заради прищевките на всяка довоска курва. Биологичните отпадъци са в парламента, тези 240 АЙДУКА НИ ДОКАРАХА ДО ТУК, защото ние им плащам заплатите за НИЩО „СВЪРШЕНА“ работа !!! За какво ни е еврото, за да може някоя корумпирана евроатлантическа Рютка да захлеби за наша сметка??? !!!

с любов...а честито ви още по голямо обедняване.

Законът за УСВОЯВАНЕ на около 64.5 млрд лв. / ВАЛУТНИЯ БОРД / ще бъде готов до края на годината !!!!

Импулс да настигнем и изпреварим гърците по задлъжнялост.

Пропагандатор

изплю камъчето пеканов - най-важното е лесното теглене на заеми, поне до 50-60 млрд. както обещаваше лорер

На този още сега можем да му осигурим "импулса", който щяло да даде еврото на българската икономика - намаляваме му два пъти заплатата, за да може да работи повече, за да се издържа!

"Това ще бъде и бонус за предприятията, както и за туризма. Ще бъде един натиск за реформи в страната, което е правилно и позитивно. Тоест всичко това ще бъде импулс за икономиката ни. Освен за бизнеса обаче влизането в еврозоната ще има ефект и за конвергенцията на доходите. " Ама еврозоната ще повиши кредитният рейтинг и това ще доведе до оказване на натиск за реформи които от своя страна ще дадат тласък на икономиката!? Така ли? И кои са тези реформи които могат да постигнат това единствено и само ако сме в еврозоната? А ако не се направят тези неназовани реформи какво става? Освен липсата на импулс за икономиката! То така и преди години от партията наречена "Реформаторите" щяха да въвеждат най-различните реформи необходими за нацита и благодарение на които да се повиши икономиката и стандартите на живот. Ама накрая нищо не излезе и от партията и от прехвалените обещания за РеФоРмИ. Но хей няма страшно сега! Според експерта Пеканов просто се правят реформи стимулирани от еврозоната и готово всичко на шест! Нищо че партиите ни близо две години не могат да се разберат за редовен кабинет и два месеца чуваме как ще има редовен кабинет, после експертен кабинет, после кабинет на малцинствата и после отново експертен кабинет. Ама същите тези ще правят на ред реформи които да стимулират икономиката. Аха аха да добре. Конвергентна - еволюция или конвергенцията е термин в еволюционната биология. И "конвергенцията на доходите" значи какво? Евентуално може да се перифразира на еволюцията от лева на евро ама това като какво постижение е? Пък и термин от биологията за обяснение на нещо свързано с икономически въпроси!?!?!?

Convergenza е термин който се използва и за 4те гуми на колата, използва се за два паралелни пътя и, точката в коята се събират се нарича точка на convergenza, в географичната физика, мястото където се срещат два различни метеорологични феномени/въздушни маси.

Според чичко гугул е термин от биологията. Според чичко уикипедия е термин и от биологията и математиката, лингвистиката и т.н. Сега видях, че е и термин за икономиката. Нима за всеки един термин се налага да търся пълното значение само защото експерта си мисли, че хората трябва да му се доверяват автоматично заради изричането на тези чуждите думи? "конвергенция в икономиката е хипотезата, че доходът на глава от населението в по-бедните икономики расте по-бързо, отколкото в по-богатите икономики" Е с прогнозата на политиците ни за увеличение на МРЗ с до 50% от средната за другата година няма да видим този разстеж след еврото. Защото високото заплащане в България е проблем за бизнеса. Тъй че само ще има типичните 20-50 лв. на година при редовен кабинет или каквото обещаят сега макар и без покритие, че ще го бъде.

От 3 месеца дъвчите само 3 теми. Еврозона, шенген и хартия/машини. Нон стоп обикаляте студиата едни и същи. Вече започвам да си мисля, че се оправдавате за простотията, която вършите. Вие сте експертите, Седнете на дупетата си, работете и кажете какво сте свършили финално. Баба Пенка в село Рупча не разбира от вашите термини, доверява ви се като експерти. Хептен за балами имате хората, които все още гледат ТВ в БГ.

Импулс.. Към ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА НА ЕВРОПА ли да внесем своя принос..

Защо този неглец, който някой го прави за пореден път вицепремиер и министър лъже така нагло? Може би момченцето е ходело право под масата, когато в Германия от дойчемарка минаха на евро и цените просто скочиха двойно. Защото това, което струваше 1 марка не стана 50 цента, а го закръглиха на 1 евро! И да, инфлацията също скочи Аман от лъжи.. Къде ги избирате такива бе хора? Единия крадец от Банкя, другия нед....ен от чужибна дошъл, третия лъжец...

туй евруту мноо арно, дайте да го туряме ееей дирнициии голямата пропаганда днес, не се спрехте!!

Предлагам евро-идиотите да се върнат към тежкия проблем с кривите краставици , така бяха по-малко опасни.

Да бе, гравитационен тласък, а той е надолу...

Кога ?

Който е спестил някоя парица, теглете от банките, обръщайте ако ще и в тугрици и в бурканбанк. Не че ще помогне много, но поне ще сте опитали да възпрепятствате да ви оберат.... за пореден път.

смяната ще претопи наполовина всички суми. Така стана в чужбина 2002, така ще стане и в Бг.

Изритаха ни от Шенген и сега всеки ден ще повтарят евро, еврозона, за да отлнонят вниманието. Питайте народа, храндутници...

Този пикльо, който за годините си не е изкарал един лев, няма морално право да ме учи на добро и лошо в бизнеса, в който се намирам и си изкарвам хляба, храня семейството си от 30 години и то с външнотърговски сделки !

Този пикльо така ще ни оправи че нас дъртите ще ни се вие свят - да знаеш!

Да, така е , но не смяташ ли, че и ние самите сме виновни затова !

Естествено - смятам че си заслужаваме съдбата!

Какво евро, ние мислим за излизане оит ЕС

То че ще бъде импулс, ще бъде! Има едни 80 милиарда-гаранция по валутния борд,които не могат да се пипат сега. В момента на въвеждането , политиците ще сложат ръка на тях. Така че наистина ще бъде!

Не е лошо да поизчакаме малко, да видим дали Италия няма да се откаже от Еврото. И Испания , и Гърция. ...

То няма никакъв механизъм, с който да се откаже някой, това е най-лошото. От евросъюза излизане има, от еврото-не!

Всичко може, въпрос на желание

Ами те точно това и в момента правят, план как да разкарат еврото и да отпишат огромна част от колосалния си дълг! Иначе, ги чака и тях пълен погром за икономиката. А, такива като нас ни използват просто като нови донори. Държави, които ще поемат плащането на дългове на старите държави от еврозоната. Ние сме сравнително слабо задлъжнели, спрямо всички други от ЕС и затова ни тикат към еврозоната - можем да задлъжнеем още! Тези хора, които пропагандират еврото, са за незабавен народен съд!

за и без това безкрупулната, мародерска бг спекулация. Интересно останалите държави в EU които не са приели евро, нямат импулс за икономиките си и не се развиват? Защо Бг така се натиска да влезне в еврозоната, има нещо гнило, предвид негативнити примери на другите държави.

Те ни се подиграват, те ни унижават, те гледат да ни изцедят до последната капка, а този Пеканов продължава с неистов идиотизъм да твърди че това е най-доброто за нас. Мазохизъм е меко казано, също и некомпетентност, това е уникална продажност.

Един як импулс отзад за всички вас, умници!

Най-големият Исторически парк в света до Варна напомня, че откакто Латвия влезе в еврозоната през 2013 икономиката й стагнира силно!

А влизането в Шенген нямаше ли да даде импулс на икономиката, лалугер очилат?!

Румъния няма нужда от импулс на икономиката - отложиха влизането в еврозоната. ЕЙ големи са глупаци тези румънци бе!

Пеканов, ходи там и им обясни на тия румънци малко бе, не бива да се набутват така без импулс!

Може да обясни и на чехи , поляци и унгарци че нищо не разбират от импулси

Чехи , поляци и унгарци - те имат различни причини, различен статут, Румъния е на границата ни съседи са, как пък ЕДИН "журналист" не се хвана да прескочи и да ги попита - абе защо така не искате да яхнете вълната на импулса, какви са причините да сте толкова прости че да не се възползвате от тази велика схема? Ей така за журналистиката, за спорта дет се вика.

Ама напред или назад ще е този импулс? Щото имаме едни съмнения....

не използвайте непознати думички.

Това ли е внучето на виден пловдивски номенклатурчик от БКП ,който е пратил сина му(бащата на евро-величаещия) да учи МИО в Москва ?

Пеканов нали е австриец! Така го представи австрийска медия- дошъл да спасява родината! Е как пък малко не излобира пред австрийските мошеници! Колко пари завлякоха по крадливи строителни проекти, колко откраднаха с ТОЛ системата и сега тия мизерии! Какво евро без шенген! Това са руски схеми да се сили народа, а после като ни заковат да сме силно разочаровани и да псуваме ЕС! Нищо чудно да е така щото и австрийците и холандците са руски кавали и изпраха милиарди долари на руснаците!

"Ползите" от ВЛИЗАНЕТО в ЕВРОЗОНАТА разясни най-добре Д. Радев, гуверньорът на БНБ. Какво ще стане с ВАЛУТНИТЕ РЕЗЕРВИ на държавата?! Ами, ЩЕ ГИ РАЗПРЕДЕЛЯТ в съотношение 1:9 - 1% ще останат като РЕЗЕРВИ на Централната банка, а 9 % ще заминат в ЧАСТНИТЕ/ТЪРГОВСКИТЕ банки. ПП: ВАЛУТНИЯТ Резерв на РБ е 64-65 МЛРД. лв. Борбата е за МИЛИАРДИТЕ.

Ясно е, че плащат и на дира да ни залива с тая пропаганда и манипулации за еврото! Не ви вярваме!

Трима платени пропагандатори на еврото..

Влизането в еврозоната ще опоска окончателно страната ни и разните банкерчета и икономистчета още от сега потриват доволни ръчички. Готвят се да прилапат и последните ни спестявания. Ама народът не е толкова глупав и вече предусети какво му готвят. Само дето банкерчетата и икономистчетата не знаят, че след като унищожат собствената си държава, западняците ще се отърват и от тях.

Напълно си прав! Западните лихвари винаги намират такива местни шушмиги и натегачи да им свършат мръсната работа, на които обещават разни постове и пари. Но, след свършването на мръсната работа безполезните вече кукли биват ограбени и изчистени от терена. Като всички негативи разбира се , биват хвърлени върху тях!