Асен Василев за аферата "Нексо": Медийна димка, разследваните ще осъдят България

И съпредседателят на ПП видя връзка между връчването на третия мандат и акцията срещу криптобанката

Обратно в новината

Коментари - Асен Василев за аферата "Нексо": Медийна димка, разследваните ще осъдят България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре,де ами защо повече от 30 българското население не се е изчистило от БКП и ДС агентите,та и до ден днешен тези ДС и БКП агенти на българосъветските диктатори все още ги споменавате когато някой се опитва да повдигне тежкият капак на хлебарките паразити и мошенници от БКП преходът,се чудя аз!

Асене, в офисът на тези момци са намерили протокол от вашата среща с Тренчев. И това ли е медийна димка ??? Или сега всички ще ви прихване неличима амнезия ???

Това са децата и внуците на верните служители на ДС.....в това число и Асен!

първо трябва да осъдиш щата NY и после да съдиш България, бе циничен бандит. - "Щатът Ню Йорк завежда дело срещу криптобанката Nexo, основана и управлявана от българите Коста Кънчев и Антони Тренчев. Официално в обвинението е посочено, че то е за „незаконни операции и измама на инвеститори“, като то идва, след като миналата година на 18 октомври 2021 г. щатът разпореди на компанията да прекрати предлагането на депозитния си продукт на територията му."

Хуйчоооо, пак лъжеш като циганин! Не разследваните, а вложителите от българската страна ще съдят държавата в Страсбург. Затова, че не е упражнила по-голям контрол върху активите и операциите на НЕКСО. Ей заради такива бандити като вас! А ти специално се готви за визита при Гешев, за да отговориш, как така си притискал БНБ да включи криптото на НЕКСО в официалната система за разплащания БОРИКА...!!

Всичко е добре резюмирано в Crimes.bg. Основните дела срещу тях са в САЩ и Лондон. Присъдата и размера на глобата е вече почти издадена в Ню Йорк. Какво има да не е ясно на Асенчо. Българската прокуратура само ще до разследва случая. https://crimes.bg/arest-grozi-bg-deputat-sasth-go-globyava-1-5-mlrd-dolara/

Да се види обвинението, кои стоят зад тая платформа или каквото е там, кои и как са свързани с това? Това че някой познава някой още не значи, че има нещо общо. Да притеснително е , повод е за проверка, но не за заключение.

В бг щом нещо се каже от щатите, това се използва като опорка и се представя като истина, но дали е така? Много бързо се направиха връзки и спекулации щото тоя и ония блабла. Чак да се чуди човек защо разследванията се точат с месеци и години понякога.

Нека преди да определяме кое е медийна димка да видим обвиненията на американските прокурори. Колко американци са излъгани и какви са зависимостите. Кой кого е спонсорирал и дали всичко е законно. Ще надживеем и това живот и здраве. Ще бъде много интересно.

ако те разследват в 8 американски щата, ебах тая "медийна димка".Бе тоя Кокор кога ще го опандизят, поне в затвора ще си е добре.нали е педераЗ.Ще го чукат до припадък!

Настимирката го мислехме за тъпак, ама и той бил нексоман. Брависимо!

Като му гледах последните изказвания отсега усещам, че е затънал до шия, но нека да не избързваме. Има си съд и там се решава.

Този нагъл п.....няма ли кой да го вкара в затвора вече, да му се радват сиганетата?

Само, като си помисля, колко се е изръсил Олигарха за Лобизъм В САЩ, Байдън да спомене Кирил Петков, като борец с корупцията и МИ СТАВА МНОГО ХУБАВО...

+++++++++++++++++++++++

е прав!

То и Божков беше много голяма работа ама избега от Гешев на мен ми е готино да гледам как великаните се крият защото всички знаем какво се случва само платените не виждат

Кокорчо крадеца продължава да приема желаното за действително. И продължава да лъже. Нещо, което вече не учудва никого. Само да напомня че и в момента Кокорчо го съдят в САЩ, а процеса срещу него в Англия завърши с извънсъдебно споразумение. Иначе просто щяха да го осъдят. Та този мошенник ни приказват едни врели некипели и иска да му вярваме. И още далавери ще излязат....

нещо за ББ няма ли да кажеш? Или той е светец ? Тапунгер нещастен

статията, уж не-тъпунгер, не е за бб. жалки, обсебени от бб, крадливи променкаджийски тролове, сър!

Самозвания путак бил казал. На кой му пука какво говори тоя боклук?

Инвеститори съдят Nexo за блокиране на средства за 126 милиона долара през март 2021 г. Nexo е съден в Лондон от семейство финтех предприемачи, които твърдят, че е замразило способността им да изтеглят до £107 милиона ($126 милиона) от техните активи и след това ги е сплашило да ги продадат всички на крипто кредитора с 60% отстъпка . https://www.yahoo.com/video/investors-sue-nexo-blocking-126-150225291.html?

Асене тия разследващите такъв хой ще ти заврат в задния двор че ще квичиш като чакал този път отърване няма да има педераст породист

Гешевците и резервните колелета все ще правят грешкиза да не може съдът да се произнесе и да ги изложи- Няма проблем за тях,защото плащаме НИЕ!

Научи се поне да пишеш ръб рапонски

Нека първо да осъдят САЩ к Англия, а после България, кокорчо

Тия от Нексо са доста над нивото на Гешефта. Искрено се надявам да го наврат заедно с подопечния слугинаж на кучето под опашката.

Това от Белград ли го пишеш или от Скопие? Явно не милееш за България. Всеки успех на българското правораздаване е успех за народа, комуне.

Чакаме го кокорчо с любов и буйна страст. В комплект с културиста

с толкоз пари ще намерят пътя към Дубай

От кога ги чакам тия пиленца.. ще загреа леко

да америка, англия, изсраел са твъре напреднали в медийните димки, откровени манипулации и хайгли лайкли шашкънии, но! когато става въпрос за пари, много пари и най-вече когато става дума за Техни Пари, то те са твърде честни, сериозни, за да не кажа нахъсани, последователни в преследването и наказването на виновните. тук им вярвам на 120%. не само за това, че всички виновни ще бъдат изловени или ще ги сполетят непредвидени нещастия. включително за онез, които са им служили "верно", а са грабили господарите си през задния джоб. а това никой не понася. и не прощава, разбира се. доколкото до тоя умко - с очите на вàрена риба, а и оня с идиотската усмивка на ударен с летва у тиквата, както и много, много (из) останали (мозъчно) други, като бустериранио фатмак-простонедоделан, чак сега взели, че се сетили, че имало било държава, която щяла да бъде осъдена. сефте горски. вие бе, шарлатани. ми вие немате нито държава, нито родина, нито достойнство, нито чест. за да разберете какво е морал трябва да надзърнете в речника за да разберете какво означава. вие просто сте назначени за надзорници на колония. европейско-американска колония, добре забелязано. и знаете ли защо все такива, като вас назначават за гавази на колонията? ами защото сте продажни и гъзопродажни, алчни, безпардонни, нагли, тъпи и безбожни комундета, които нямат нито родина и са от международния интернационал на сорос, азб, нексо.. или който там.. ви подхвърли повече пари, на него служите, като шафрантии, а не на народа, пред който сте се клели. мрете сега, ваща мама продажна! все "демократи", видехме ви "ценностите" и "ценностната" ви евроатлантическа-комисар-болшевишка, ессср система. не нула подкрепа за вас, а минусова такава! докато допотънете в дъното. Бог с нас

Как Великобритания съдейства като Nexo не оперира на тяхна територия ?

просто е, но не е за прости. точнно така, както великобритания не воюва в украина на страната на юдео-нацистите и болшевишкото отан. Бог с нас

Каймановите острови са британска теритрия

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Главният прокурор (на Ню Йорк - бел. авт) съди платформа за криптовалути за незаконна дейност и измама на инвеститори" се казва в официалното прес-съобщение на нюйорския щатски главен прокурор Летиша Джеймс във връзка с казуса "Nexo". В искането си към съда главният прокурор щата основните моменти са: 1. Спиране на незаконната дейност на Nexo към настоящия момент и за в бъдеще в съотвестсвие с щатския закон. 2. Да се разпореди Nexo да върнат всички суми, получени във връзка с или като в резултат на нарушенията на закона; всички парични средства, получени във връзка с или като резултат от измамата, за която се твърди в жалбата, и всички суми, с които Nexo са били несправедливо обогатени във връзка със или в резултат на действията и бездействията, посочени в жалбата. 3. Разпореждане на Nexo да възстановят всички средства, получени от инвеститори в връзка с измамническите дейности, за които се посочва в жалбата; 4. Постоянна забрана на Nexo да участват в издаването, офертирането, замяната, продажбата, промоцията, преговорите, рекламата, инвестиционните съвети или разпространение на ценни книжа или стоки в или от щата Ню Йорк. Посочва, че компанията Nexo Inc. е регистрирана в Каймановите острови, известна офшорна зона. Обвиненията срещу компанията са четири на брой: 1. Измамни практики и липса на регистрация - Martin Act GBL § 359-e and Regulations promulgated thereunder, 13 NYCRR § 10, 13 2. Повтарящо се и продължително нарушение на закона – Executive Law § 63(12) Violation of New York Registration Provisions of the Martin Act GBL § 359-e and Regulations promulgated thereunder, 13 NYCRR § 10, 13 3. Измама с ценни книга по Закона "Мартин" - Martin Act Securities Fraud - General Business Law § 352 et seq. 4. Повтарящата се и трайна измама - Executive Law § 63(12)

Да, всичко това е така. Само че според американските закони, които за съжаление не важат в БГ и ЕС. И тия перачи от нексо, заено с Кокорчо много добре знаят това и така ще извъртят нещата, че накрая българската прокуратура ще бъде съдена. :( Мисля си понеже живеем в жунгла...бе я го хванете и тоя дебелак и му приложете мафиотски спектакъл от времето на италианската мафия в щатите.....натам е тръгнало. Тези са нагли и хитри до безкрайност.

Асенчо Ружков си мисли , че като е успял да се измъкне от измамата преди години, сега пак същото ще се случи. Ама няма да стане защото разследването е международно.

През 2021 г. прокуратарата в щата Ню Йорк изпрати писмо за спиране на дейността на Nexo в щата. Година по-късно, през септември 2022 г., отново Ню Йорк започна съдебно производство срещу компанията с обвинения за нелицензирана банкова дейност и неспазване на забраната за работа. Седем други щати забраниха депозитния продукт на компанията, като във всеки от документите имаше допълнителни непублични детайли за финансите на компанията. Може би най-важното е твърдението на властите в Кентъки, които казват, че ако Nexo не брои собствения си токен NEXO като актив, компанията би била фактически в несъстоятелност. Според Кентъки реалната стойност на NEXO е 0 долара, защото Nexo и нейни служители държат над 95% от всички монети. Ха ха ха!

Този Асенчо вече живее в паралелна реалност,в която дотолкова си вярва на лъжите,които изрича и ги смята за перфектни и съвършено заблуждаващи простия народ,че вече и през ум не му минава,че този път води или до Карлуково или до затвора

Кирчо настъпи за втори път мотиката.Първият,когато излъга,че президентът и Борисов тайно се срещат.Тогава Радев ги нарече шарлатани. Сега,когато всички бягат и се разграничават от Нексо, като от чумави,той е смел защитник, при толкова дела и обвинения в измама в чужбина. Нищо ново под слънцето, поредните измамници на политическата сцена,решили чрез политиката да се обогатяват.Както и всички предишни.

Кой не съдил прокуратурата, само той не я е осъдил. Станаха пословично с некадърността, ще фалират държавата с тези обезщетения. Този Ясен Тодоров няма обв. акт за последните 8 години, те го направиха зам. шеф на НСлСлужба....... БЪРДАК!

Решението е смяната на пове1ето к..ви.

Тоя КокоЖабчо не спря да се навира ей

Приказките му точно като на един педисан.

За Пеевски по закона Магнитски ни продъниха ушите Асен и Киро и ДБ, какъв мошеник е щом от САЩ казват, но не и за "кристално чистия" Васил Божков, който също е със санкции по този закон! За Нексо, срещу които има искове за 800 милиона на американски граждани, че са били обрани, Асенчо и Ристьо плашат, че САЩ са се объркали, а са объркали и нас. Тия двамата трябва да бъдат в затвора заедно с Прокопиев. Обърнаха държавата на частна фирма, а и застават зад гърба на собствената си финансова пирамида.

Отворко, да има някой осъден по делото КТБ? А, по онези с врътките по Кремиковци, с Мургина, с Октопод..... Айде у лево с тези лакърдии...

Тук са намесени американската, английската и израелската прокуратура!

И на кои от тия е подчинен Гешев?

троловете ПП-таджии се опитват да манипулират, че видите ли западните медии не говорели за акцията, значи е незаконна. На тая глупост и тия с даренията не вярват.

Трети ден следя Франс 24 за инфо по тази м/ународна операция. Дума не са споменал за нея!

Както вече всички знаем още от информациите, които излязоха в пресата през 2021 г. Асен Василев е съден за кражба на интелектуална собственост от съдружниците си във фирма, която са основали заедно, но не е осъден, защото сключва сделка с тези, които го съдят и им плаща това, което са искали, а именно няколко милиона. И това се е случило не в България, а в чужда държава, доколкото си спомням в Обединеното Кралство. Така че никак не е чудно, че сега има наглостта да приказва подобни неща. Човекът е обръгнал, не му е чуждо да върши незаконни деяния и после да се измъква. А това, че защитава измамниците и перачите на пари от Нексо означава само едно - той със сигурност е набъркан в кюпа с тях. И рано или късно това ще излезе наяве. И рано или късно и за най-големите наивници , които още вярват на Пълен Провал ще стане ясно, че те са поредната крадлива партийка, която опитва да се домогне до управлението на държавата, представяйки се за спасител и борец срещу корупцията, а всъщност са точно същите като ГЕРБ, ДПС, БСП, НДСВ и т.н. само, че се представят за млади, умни, красиви и безкористни.

А аз си живея с милиончетстс от де пе се и никой не може да ме п и п н е хахахахахахахахахах

Сефте ще я осъдят сигурно, че с това плаши. Лошото е че хем ни осъдят, хем такива като този няма разбират за това по джоба си както от много години става - все народа им плаща далаверите а те ''света вода ненапита''..

"Андрей Гюров при кандидатирането си за шеф на БНБ: Компании като Nexo да участват на пазара на финансови услуги" - за това било голямото драпане за овладяване на БНБ от шарлатаните. Все по-важно става разтурването на кабинета Кирил Петков от ИТН. Какви ли престъпни намерения имаха Киру и Асан когато драпаха да заграбят ДКЕВР и КПКОНПИ ?

ГЕРБ масово използват помиярските си методи за отвличане на вниманието. В момента дават по БиТиВи за поредното крадене на евросредства в община Бойчиновци. 5 милиона, ако са ви малко, гласувайте отново за ГЕРБ, ДПС и БСП- гласувайте за нормалноста.

даже и от САЩ им помагат. Тръгнаха да разследват точно Нексо и точно сега. А, чакай малко, то не било отсега, разследвали ги от година време в САЩ, а сега са поискали правна помощ от България. Аве много сте прости с тия тъпи внушения. Не разбрахте ли, че всички партии са крадливи? Дали ще са ГЕРБ, ДПС, БСП, ПП или ДБ, а сега пак си точат зъбите и НДСВ, който и да направи правителство ще краде. Мй изобщо не сте наясно в кой свят и в коя държава живеете. Те в западните демокрации крадат с пълна сили, вие искате у нас да няма кражби. Наивници!

Много ли са.?

5 милиона са много, а 94 милиарда са незначителни!?

Амчи то някой например знае ли как точно и кой точно определя цените на природния газ на сайта TTF в Амстердам, а гърбят европейците с непосилни цени, нямайки нищо общо с търсене и предлагане. Най малко защото там също се търгуват "иновативни финансови продукти" , а не газ. Дали са крипто-фараони или фючърсни фараони все тази.... Проблемът е, че модерният западен градски човек е алчен и безскрупулен, корумпиран и безвъзвратно увреден. Измамите са евангелието на либералните пропоненти.

Търговията и спекулацията,притежаването на криптовалута съвсем не е престъление или кражба и измама!Всеки е свободен да си инвестира както намери за добре,имот,стандартна валута,и тн!Проблемът е само във произхода на парите,които се инвестират, от кражби,корупция,монополи,злоуптреба със държавна,местна власт,обществени поръчки,контрабанда,заплаха,рекети,застраховки,укриване на данъци,фалшиви документи,счетоводни измами,кражба на еврофондове!

Ааааа, като си купил евтино имот, а после го продадеш на баснословна цена е инвестиция, ама като ти вземат 1 левче отгоре за бензина е спекула. В България корупция е далавера в която не участваш и затова нямаме оправия ни от Царя, ни от младите юпита, ни от Чалгаря.

Кирил, към Слави: Каримански (ИТН) е леке! Асен на ум: Ще сложим наш човек, от Нексо. Ето защо Н.С. загуби толкова много време, около иначе резонният избор на Управител на БНБ.

Що ми се струва,че по добре уродлива българска демокрация родена от БКП и ДС диктаторите и техните функционери,отколкото открита комунистическа диктатура на милиционерите и военните фатмаци от соцерата! проблемът е от 1989год на БКП Поколенията,организираната политикоикономическа престъпнопст и замитане със времето на кражбите на българинът подкупван и зависим десетилетия наред от руснаците!

А на мен ми се струва, че е ненормално след 30+ години демокрация да съществува подобна дилема.

Този Асенчо защо защитава Нексо, ако няма нищо общо? Спряха му джобните, май.

мама май не ти е разказвала, като малък, достатъчно пъти приказката за Лъжливото овчарче? Или пък ти си бил достатъчно тъпичък, за да я схванеш? Или си бил обсебен от мисли за гушкане с Кумчо Вълчо и си се разсейвал?

Нексо са ясни на всички вече. Забележете, че собствениците бягат в Дубай още септември, когато разбират че са разследвани в Америка. Защо? Ако всичко е наред можеше да си чакат в България спокойни и да си работят. Измамите са факт, но стана неудобно някак си колко държавни фигури се оказаха замесени дълбоко. И пак припомняне че единият от основателите на Нексо е съосновател и в Кредисимо, фирма за бързи кредити, която сериозно намирисва на пералня.

Асен Во, както винаги лъже. Щом има и британско участие в акцията значи нещата са сериозни а не обичайната пиар акция на Каскета. В акцията участват 300 служители, от всички институции в Държавата. Това съвсем не е медийна димка. Ясно е че и САЩ зад чиито чадър се вихреха са си оттеглили протекцията. Браво Слави, правят те на прост селянин, но имаш нюх, на хрътка, за непочтените и шарлатаните, някой ги наричат и илюзионисти спечелили доверието на много хора, понеже идват, от Харвард и Канада. А може и това да е била целта, "Знаем ги какви са, ще се провалят, за 6 м. и ние пак, ще сме на власт". Въпроса е не са ли едни и същи хора.

Асене, наври ги тия ПРОСТАЦИ в миша дупка! Това заслужават тия СЕЛЯНДУРИ!

чекай простаците и селяндурите да му набарат дебелия гъз в панделата! Още повече ще се ококори!