Асен Меджидиев: Определени фирми ще осигурят още в понеделник доставка на антибиотици

Здравният министър заяви, че пълна забрана за износ на медикаменти от България е незаконосъобразна

Обратно в новината

Коментари - Асен Меджидиев: Определени фирми ще осигурят още в понеделник доставка на антибиотици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То е ясно, че са определени фирми.

След като осигуриха недостига, определените фирми на Меджидиев ще осигурят и наличието на лексрствата. И за ,и ОТ, двете дейности печелят. Министърът им го осигурява, като ги ,, определя,,

Кой понеделник и коя година? И само толкова - антибиотици, а другите?

сега внезапно ще намерят откъде да "внесат". Така беше и с нурофен. Няма внос. "Изчезна" уж и после изобилие с по-висока цена. Тези "липси"удобно пълнят нечии джобове имасата от страх купуват да има. И после в кофата,а нечии сметки пълни.

Еех айде честито на фирмите. Да почерпят ;))

И каква е гаранцията, че тези допълнителни бройки ще се задържат в България и няма да се препродадат както попринцип става? Връщаики ни в изходна позиция по темата с недостиг на медикаменти. То както се санкционират големи фирми и търговци(не не се санкционират) от страх да не би фирмите да съдят България за уронване на престижа им, въпреки собствените им действия какво да говорим!? Ама незаконосъобразно било забраната за износ? А законосъобразно ли е да се изнася толкова много, че да има недостиг по аптеките? И нищо да не може да се направи по въпроса! Преди време писаха как имало над 2000 вида медикаменти по здравна каса, което от своя страна значи и че тези медикаменти не може да се изнасят и препродават. Сега списъка бил някъде към 50 медикамента. Защо? Защото от еди кой си съюз и иначе ей така след одити и нещо си решили да намаляват бройките в списъка. Без да се издава някакво специално постановление. И след желанието на здравният министър това да се промени и списъка да се увеличи изведнъж същите тези които го намалили заявили как това било едва ли не законосъобразно!?!? Значи няма как да се намали прекомерният износ на медикаменти и единствено може да се увеличи вноса!? Накратко просто ще наливат повече средства в бездънната яма с надеждата тя не само да се запълни, но и да не се разширява! И ако нищо не излезе от това, какво? Нищо.

Го направи чаровната министъра Асена. Тя е намалила броя на лекарствата които се с Е А

Да , бе , да!!!!! Точно "онези" фирми ще "доставят" лекарствата!?!?!!???? За РАЗСТРЕЛ сте ВСИЧКИ , които ГРАБИТЕ тъпият българин!!! /то комай останаха само пенсии и мангали?

Този е най-загубения министър на здравеопазването. Рядка шушумига, но си плете плетката. Кой ли го препоръча на Радев? Btw, т.н. "президент" няма никакъв усет за кадри, почти като Слави Трифонов.

има ли връзка с Веска?

Открива след дълги опити, че не може да забременее. Как може да оправиш къща което лежи върху плаващи пясъци? Всяко наливане е от нещо в нищо. Дали някой се учудва, че здравеопазваща система комбинирана с икономическа система работеща единствено за печалба няма да е особено добра идея? Ако има такъв човек, той не става за физкултурен учител, а не министър. Но дайте да направим това разместване на мебелите на вторият етаж. Отдавна не сме правили нищо и това е поредната свежа идея. Може би ще стабилизира къщата? Действайте - явно е че първо трябва да дойде пълното зануляване. Ясно е, че огромната част от електоратът ще разбере само от това. Междувременно за да не се притесняват ще има правителствени и частни болници които да поемат важните за България персони. Строителите на нова България - къщичката за която говорим.

Не е виновен този министър. А предишния . Лекарствата не липсват от сега а откакто намалиха с писъка с наблюдаваните. При пп стана кой го направи

определени фирми значи?? еее, нъл ги изчегъртахме тия с определените фирми бре???

тия са други ама пак са определени. Ти кво искаш? НЕопределени фирми ли да доставят? На "пазарен" принцип? Ай не са излагай.. тва да не ти е женския пазар :)))