Артилеристи тренират на "Корен" по сценарий, при който България е нападната от държава-агресор

Участват 300 военнослужещи с гаубици и курсантите от артилерийското военно училище в Шумен

Обратно в новината

Коментари - Артилеристи тренират на "Корен" по сценарий, при който България е нападната от държава-агресор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Холивудски сценарий,който ще бъде вкаран от ПП И ГЕРБ ОТ ДОГОДИНА НАЙ-КЪСНО БЪЛГАРИЯ СТАВА УКРИСТАН 2.ЕТО ВИ НАТО ВКАРВА ВИ ВОЙНА УБИВА И КОЙ ОТ КЪДЕ Е.НЕОФАШИСТКИ ПСЕТА ТОВА Е НАТО И ЕСЕС

Нападани биват силни, богати и горди държави, а не колонии.

Ако ни нападне някой …. Могат да си забият още от сега по един корен че , да не се наакат !

".. нападната от държава-агресор" е безсмислено потворение. Няма как да бъде нападната от държава-регресор или трансформатор. Обаче цифрите предизвикват смях: 300 човека. Между впрочем, която и държава да ни нападне, единственото разумно нещо е да се предадат незабавно, нямаме военна сила да възпрем. То и преди нямахме, но сега предишните врагове са ни приятели. Та хипотетично, Македония или Албания, ама нали на македонците дадохме танковете си. Все-тая, пак не можем да ги спрем. А пък за Турция и Гърция, Румъния или Сърбия да не говорим. Били са ни многократно, и пак така. Украйна ли е предполагаемия агресор?

агресорът е нато-отан

НАТО не е държава. Чети внимателно. Седни, двойка!

Любимата ти блатна империя е потенциалния агресор, ние сме в НАТО.

ТОВА ЩЕ ДА Е РС МАКЕДОНИЯ . НЯМА КОЙ ДРУГ ДА НИ НАПАДА , ЗАЩОТО ПРОСТО ЩЕ НИ КУПИ ;§

Ха ха с гаубици. Остава и черешови топчета да извадят. Всe музейни експонати.

Онуфрий, гаубицата е изключително опасно оръжие, съвременно при това, макар и отдавна измислено. 4-то поред. Как си личи, че не знаеш как се държи автомат. То и пистолет де.

А по тях стреля ли се? Дори само с димки да им пускат да имитират взривове??? Щото иначе само стрелят по мишени иначе колко трудно било в мъглата във вятъра

Владо, и тези с плюсовете, само да ти дам насока за мислене - артилерията най-често стреля без да гледа или пък вижда мишената. Повечето време артилеристите гледат назад.

Защо тренират нашите и хабят боеприпасите? Нали има няколко американски бази с каубои , които ни пазят по член незнамсикой на нато .... или им нямаме много доверие ???

Тренират с водни пистолети на хартиена снимка на Урсула

Модел 1947, тази е поне на 50 години

От 2004 г. имаме организация-агресор на наша територия . Сега ли им доде на акъла военен да тренират .Що спаха до сега ? Ама до сега само цоцаха от държавата , ядат и дебелеят....търтеи такива ! . Аде малко да поработят да видят как се вади хляба .

Ако агресора не е Люксембург или Монако няма смисъл да тренират.

От тези гърмежи кокошките се плащат много и не носят хич яйса.

И тези дрисльовци с един камион боеприпаси колко време ще устискат на "агресора" - Русия, според краварите или Турция - единствената ни реална заплаха? Два часа?, Четири часа? Половин час?

Когато бяхме във Варшавския договор задачата на нашата армия беше да задържи противника най-малко 24 часа докато дойде помощ от СССР като десант.Сега когато сме в НАТО колко време трябва да се защитаваме докато дойде помощ и десант от САЩ. Даже и сега кагато в Украйна се води война източният фланг на НАТО в който се намира и България разчита на помощ най-вече от САЩ а не от другите държави членки на НАТО.

24 часа, ако е вярно, си бил в Северна България, разчита се на природата, наречена Балкан, да задържи турците. На юг нормативът беше 2 ч. А сега просто можем да бъдем част от чуждо командване, на американците например. Ама американци е нямало на учението. Може турци да са били.

Мишо (нерегистриран) реплика +35 -8 Ние вече сме нападнати. Даже сме превзети от страната агресор - САЩ

Е тогава щом това е нападение от какво се притесняваш. Радвай се че си живуркаш щото други нападнати от любимите ти руснаци не са живи.

Шило

Бе, нека тренират. Ама да не се налага да действат.

Какво не разбрахте "башибозуци"? Подготвят ни за пушечно месо срещу Росия. Всички от Източния фланг на НАТО ще бъдат башибозука пред елитните им части. Тези елитни части няма да защищават нас,защото вече няма да ни има,а ще защищават Западна Европа. За това ни караха първо да влезем в НАТО и след това в тъй наречения Евлопейски съюз. Разбиха ни икономиката,като ни накараха да затворим реакторите на АЕ Козлодуй,за да сме на тяхната хранилка,за да ни угояват като бройлери и в избрания от тях момент да ни пратят на фронта. Ако им се опънем под различен предтекст ще ни спрат еврофондовете. Всичко това е замислено много отдавна. Благодарение на предателя Горбачов разтуриха Източния блок след това накараха населението да негодува,като съсипаха пазара,за да отидем при тях. Първо го направиха в Чили,после в Унгария 1956 год.,после" Пражката пролет,после Българската пролет,след нея Румънската пролет,после Арабската пролет и Майдана в Украйна. Либийската пролет и още колкото искате пролети. Внимавайте за кого ще гласувате във време на война. Пожелавам ви приятен ден и мислете с главите си преди да гласувате.

По-хубаво не може да бъде казано....

Тони, ами това се казва исторически прогрес - тази редица пролети. Ти като аргумент за коя теза използваш тази редица? Твоята, или противната? Самооборил си се. А иначе, замислили ... отдавна са измряли тези мозъци. Реакторите ги спря една политическа простакеса, за пари и кариера. Беше даже зам министър председател тук. В НАТО влязохме да може евреинът министър да плаче пред камера, да уреди себе си и жена си на чжуда заплата и приятни длъжности. В ЕС влязохме да могат да се крадат еврофондове, че левът изпадна в колапс, предизвикан от милиционери-кукловоди, които по определение са негодни за тази работа.

Какви са тези пушкала. Солнцепека, като излезе насреща и всичко е наред.

западни бълвочи жена-мъж мъж-жена тятой в ниевиете държава-агресор...да ева западните Ви ми...дили

Teзи приятели е по-добре да тренират залпове в кр ъчмата /с което очевАдно9 се и занимават/. Да не дава Господ да идем на война, че с такава аармия, по -добре да сме без армия.

От Партиите на войната.Я вместо да се гласят да сядат в Парламента да ги пратим тях на полигона да тренират стрелба с гаубица.Щото като толкова искат война,нека да са подготвени.

Ние вече сме нападнати. Даже сме превзети от страната агресор - САЩ

България сама избра да е член на НАТО и ЕС, за разлика от 9 септември 1944, когато беше окупирана от СССР!

Кога България е избирала? Аз на референдум за ЕС на НАТО не си спомням да съм участвал. Но помня еврейчето Паси как със сълзи на очи се разтапяше, че ни е набутал в този прокълнат съюз.

Бъдете по-ясни, защото в съзнанието на българина през последните 50-60 години думата агресия най-често се свързва с една отвъдокеанска страна.

ВСЕКИ българин-производител вместо с цветя разумно би било да посрещнем агресора с пълни менци ракия и вино. Така ще ги омилостивим поне да ни оставят живи. Лично моя милост не е фен на подобни напитки, ала се налага да ги произвеждам белким ми се размине за цялата критика срещу агресора която съм му дръпнал при трезво съзнание. Така че грозде и прочее овошки с алкохолен потенциал стават приоритетни за управленските лемури А пра-пра-пра-внуците на Боримечката /опълчил се срещу руската мечка/ да спрат да си играят с огъня.

А като ги опияниш, ще им светне погледа към гърдите на ханъмата ти домашната, Абу Ефенди :) Викаш - само да са благи, нека поскърца 1-2 дни леглото в съседната стая, тя ще си мълчи за разлика от пра- пра- баба й, пък отрочето после ще го гледаме за Българ :) Само да е мир - сипвай им! Дано не хареса някой и твоята собствена тазо-бедрена прелест, ма викаш - мир нека да е, да сведем пак главици! Аферим, Абу, Аферим!

Гьон Сурат Абу Ага, И без много опиянение някой вече е харесал твоята мандибула яко захапала чибука на русаллах-а

Зравко Ахилесов пак се изходи по въпроса

Я пак, че нещо не разбрах за Боримечката. Кога се е опълчвал на руска мечка? Да не си учил някаква модерна история, дето Боримечката е негър, Бенковски е педал, а Райна княгиня е трансджендър?

внимателно ,не "глеай" през прозореца ..пра-пра -пра внуците на Боримечката...

учението се провежда от пра-пра-пра-внуци на Боримечката.

Молим ви, елате пак да ни освободите. Тук е пълно с нацистки педали, по-гадни са от обикновените нацисти

Ей сега ще дойда да те освободя, педал нещастен!

И проблема на България ще е решен

Преди 30 години , само артелерийския полк в Ямбол извеждаше 400 човека на стрелби. сега това е новина????

А рпез 1972г- само артилерийския полк в Разлог извеждаше 500 човека на стрелба. Отделно ракетния дивизион.

Да позная ли кой е агресора или ще има предположения?

Учение на полигона "Корен"-артилерийски стрелби -1988год. Участват арт. под/я от Хасковската и Ст.Загорската дивизия. Личен състав986 офицери, сержанти и войниц Верижни влекачи за 152-ките-36 бр ,бм-21"ГРАД"-64 бр ,влекачи ЗиЛ131-за 122-ките- 84 бр и др.техника-87 бр!!!!!!! Това е учение с бойни стрелби!!!!!!

Ми те агресорите ни се видят партньори , та малко безпредметно...

Освен "приятелски" НАТО да ни нападне, нищо че сме членки, друг няма кой. А може и един земетръс да ни пратят като в Турция, понеже Ердоган беше много непослушен. Сега само да му свирнат и всичко прави, иначе ще дойде земетръса. С такива приятели врагове не ти трябват. А НАТО дали са приятели или врагове е без значение щом спреш да танцуваш на тяхната фалшива симфония

Най-доброто решение за България е: ВЕДНАГА ДА СЕ ОБЯВИ ВОЙНА НА РУСИЯ!!! Така най-бързо ще се отървем от сегашните си окупатори и военни бази на наглите англосаксонци, които са ни налазили неканени!!!

Да имат късмет нашите войнолюбци да провокират удар срещу страната ни, Народния съд ще им се стори като другарски, а къде ще се крият техните привърженици не знам.......

300 военни колкото е оркестъра на Русия.

152 мм оръдие гаубица е конструирано и производството му започва през далечните 1950-1952г................ Мъка , мъка и пак мъка ............... Във всеки артилерийски полк имаше по 1 дивизион Д-20 . Аз съм служил 1971-1973. . Артилерийския полк в Ямбол имаше 2 батареи по 6 гаубици във всяка..........

с уважение към 70-ти лазарника. На колкото се изкара. Лягай да спиш. Пази здравето. И аз ще спя спокойно след тази новина. Голяма армия. Голямо учение. Чувствам се спокоен. Турците да го мислят да не ги подпукаме, че горко им.

300 души е една сватба народ.Държавата агресор,ще капитулира от смях.Аз разчитам че хомоотрядите ,на мравояда и Киро харварда ще ни пазят(Чувай Боже и не даваи)

За кеф на целокупния български народ, войската на "Агресора" ще я среща Ристо Мравояда на "Орлов мост" с Леб и сол ..... Амин, дай Боже.....

Преди демокрацията, се играеха учения, с възможен агресор Турция. В момента, и при сегашната ситуация, за България като член на НАТО, и подкрепяща Украйна, единствения възможен агресор би бил Русия. Но ако Русия реши да напада член на НАТО, първо, тя би нападнала Полша, или Балтийските страни. Второ Русия знае, че нападайки член на НАТО, това означава война срещу цялото НАТО. Така, че няма страшно. Спете спокойно деца !

ЕС готви изпращане на "миротворци"

Ако не бяхме в НАТО, нямаше да се налага. А без САЩ и да бяха не толкова глупави политиците в ЕС, нямаше и да има война в Украйна.

Не разбрах кой е агресорът. Не трябва ли първо да знаем, кой е, та да решим да се бием ли или да го посрещаме с цветя?

държава-агресор= Русия

Така мисли този с турско самосъзнание.

е между Хасково и Кърджали. Предполагам, че агресора ще е Турция.

Много хубаво написано по долу - агресора е в България , превзе ни по договори . Лошото е че сега бавно и много последователно унищожава , образование , медицинска система , човешки ценности .

Ауууу Какви са тия войнолюбци бе?? Не знаят ли че България няма да се включва във войната?

Изпочупените прозорците на околните села около полигона нещастни смотаняци

Понеже бях ОГВС и служих във Военна болница, та са ми убегнали военните тактики, та да попитам: При отбрана не се ли акцентита на отбранителни съоръжения, противотанкова и противовъздушна отбрана? Тези оръдия и системи за залпов огън, как точно се вписват в защитата, при липса на изброените по-горе мерки?

_stankow

>>> системи за залпов огън, как точно се вписват в защитата Идеално се вписват. Нанасянето на огнево поражение на противика е задължително за успеха на отбранителната операция.

A, всъщност тече подготовка за пращане на жива сила в бивша Украйна!

жива сила ще пращаме бе селяк като нямаме армия

Кой колкото може! Ако трябва ще мобилозират. Орбан вече повдигна завесата за това, което се подготвя!

Ти бе , ти ще ходиш, градски педал!

Стягай мешката!

Тече,тече. Ти ще си сред първите.

И гледай как фронта се пренася при парламента и министерски съвет. Като няма съд, има народен съд.

Ако българия бъде нападната от страна-агресор, първите, които ще избягат са проклетите, крадливи политици и всякакви соросоиди на хранилка... 1/3 от населението директно ще се предаде на агресора 1/3 само ще стоят пасивно с оръжие в ръце без да се бият Кой нормален българин ще тръгне да се жертва за да спасява имотите на борисов-пеевски-гешев, кой ще се жертва за да спасява алчните български банкстери, или пък оядените алчни доктори, които вече не си знаят имотите и милионите в банковите сметки. ако българия бъде нападната от страна-агресор до няколко часа софиа ще е превзета, паднала, и окупирана.

когато Русия нападна украйна американците се изнесоха в Гърция

От 1955г. По-добре ако ни нападнат да им пуснем Галена, Карбовски, Киро Брейка и Чеченеца да убият мозъчните клетки на врага

С право мерене в базата в ново село ама нема сърце българския военен вече :) единственото хубаво нещо след тези избори национално предаващите партии ще оттекат в канала