"Артекс" ще съди всички, които "уронват безупречната търговска репутация на дружеството"

Сделката с Цветан Цветанов е законна и стандартна, пишат от юристите на компанията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама това, дето са го написали, вярно ли е?

Яде ли, пие ли, тез три деца, които ги е създал, облича ли ги ? С какви пари????

Тези от Артекс така са се стараели ? Ако аз утре ще дойда при тях и ще им предложа същата схема, бас хващам, че ще ме гледат като изтрещали и ще викнат полиция и психиатри за да он вкарат в лудницата. Тия наистина ни мислят за пълни дебили.

При замяна данъци и такси се плащат върху по-високата от двете данъчни оценки.В случая закона е спазен и от "Артекс" и от Цветанов, а дали е спазен моралът е тема която не е пазарна и е въпрос на гледна точка.Нека с преценката да се заеме премиера и ръководството на ГЕРБ, а който иска да покаже че това му харесва или не - да заповяда на изборите и да си каже мнението като гласува.

При замяна, таксите се дължат за разликата до по-високата цена, а не върху по-високата цена. Върху разликата!

Според Артекс в нот. акт била вписана цена от 320 х., която била даъчната оценка, вероятно на техния апартамент като по-скъп имот от заменяните. Тогава трябва да са посочили пазарна цена под или равна на данъчната оценка. въпросът е, че при данъчна ревизия /с предишните апартаменти на Цвъки му правиха само проверка, а не ревизия!/, съгласно ДОПК данъчните имат право да определят реалната пазарна цена. Така би трябвало и да се постъпи от НАП, КНОПИ и пр. органи в този случай. Така ще се окаже, че са платени общински такси и държавни данъци при сделката в пъти по-ниски, което във всяка цивилизована държава е престъпление.

А дали е известно на уважаемите колеги , че при покупко прадожбата се попълват и декларации по ДОПК.Ако в същите е затаена цената това прадставлява престъпление по смисъла на НК чл. 313 с цел плащане на по-малки държавни такви.Това също си е далавера и противоречи на законите в РБ.Също така заплахите за съдене на лицата които обвиняват нарушената търговска репутация на фирмата при една експертиза единична или тройна ще установи пазарната стойност на квадратен метър от въпросните имоти в този район.Това не е Ботунец 2 .Може да плашите гаргите но за съжаление истината винаги излиза наяве.

Тези толкова ли са тъпи, че не разбраха, че става дума не за законност и стандарт, а за морал и етика. Това вече е наглост. Каквато всъщност е наглостта на клиента им - специалистът по енергийни полета.

Остана ли ви репутация изобщо?

Тия нали знаят , че първа част в такова дело е пълно и главно доказване на безупречна търговска репутация на дружеството , а втора част виновно или безвиновно уронване на репутацията. Защото не сме слепи , ама както се впуснаха да защитават ВИП клиентите си по апартаментгейт , стана ясно че същите са им лобистите (лобисти е мека дума , има и по-точна )

От адвокатите на фирмата "Артекс" не можете да очаквате друго, освен да доведат вода от девет дерета, за да мият сурата на доверителите си! Не са адвокатите, тези, които определят правият при спор! А, стига медиите, които сте зависими от ГЕРБ, ни баламосвате! Защо не кажете, че скандала се раздуха, не от комунисти, не от русофили, а от медията "Свободна Европа"! Това значи само едно! Запада вече не харесва Бойко Борисов и ГЕРБ, и след като нашите медии са зависими, "Свободна Европа" се върна, за да има обективизъм! Довиждане е е е!

безупречна репутация ? айде да не търсиме колко хора сте измамили с имоти , на колко не сте платили за труда , колко малки фирми сте завлекли , ясно е какви сте така че не се силете със закони защото в края на краищата Бог ще съди ,макар че се кланяте на златния телец

На имотна облага за другиму. Ясно е че цените са в хиляди проценти под пазарните. Пари под масата не е имало сигурен съм. А за ддс да не говорим, но те са чисти?! И нагли!

Значи законно и стандартно укривате данъци вече бая години докато пишете едно в нотариалните а вземате друго под масата ''извън законото ви''????? Размяната е облагаема сделка.. Къде е фактурата за нея??? Къде е фактурата за един ден по късно продажбата на авер на цвъки с ддс в нея????

да, всичко е законно, при положение, че си си поръчал закони, каквито те устройват. Това е висшия стадий в еволюцията на мафията- разрухата е напълно в съответствие със законовата уредба. Обаче, мафията не дава качество на живот, освен на босовете й. Мафията прибира едни пари, а там където е стъпила трева не никне, просто не е това идеята. Артекс унищожиха един от най-хубавите квартали в София- Изгрев. Вдигнаха едни гигантски стъклено-бетонни кутии, засенчиха планината, в пълен разнобой с околните сгради и сега на това унищожение е повод за гордост?? Не. Просто става дума за едни пари, за сметка на поредната унищожена част от града. Същото като срещу японскя хотел. Един уникален архитектурен ансамбъл, напраевен с много вкус бива унищожен. Пак за пари. Кого ще съдят, за какво? Изсир.ш безумни количество бетон на най-невероятните места, лишаваш въздух, зеленина и слънчева светлина маса народ, на цялата тая архитектурна свинщина искате да ви ръкопляскаме???! Не Артекс!! Наглостта ви няма граници!!! С тези, които в момента са на власт сте си една прекрасна комбина!! Разказахте играта на града с гигантоманскя бетонен кич, който ни натресохте, отгоре на всичко сега рИвете??? М.йната ви!!!!!

С две думи - самият факт, че вече няколко дни се дискутират и оспорват ИСТИНСКИТЕ ЦЕНИ НА ПРОДАЖБА НА АПАРТАНЕНТИТЕ, при забележете: 1) Известна публично компания; 2) Известни, възможно “най-публичните” личности в страната; 3) И публикувани нотариалните актове за покупките, Самият факт, че фирмата САМА з ОСПОРВА и ОБЯСНЯВА какви са били ИСТИНСКИТЕ цени на сддлките е ясно доказателство и се факто самопризнание, че сделките не са чисти и законни!

Изявлението на “Артекс” и праеистите им е неадекватно к нагло - те не са в позицията да заплашват! Нито Цветанов - да наглее дори повече и да говори дали ще получи извинения, когато се окаже чистичък ПАК след проверките на хората ИМ! (същият въпрос риторично зададоха и от коалиционните им партньори - аз пък да ги попитам защо не го зададоха, когато гледаха отвратителното третиране на Иванчева ог момента на ареста й с подхвърлени пари и кошаревски свидетели!?!?) Само един много прост въпрос: За какво говори фактът, че всички участници в тази срамна история, и купувачи, и фирмата спорят и обясняват какви били ... ПРОДАЖНИТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНИ ЦЕНИ!?!? Напомням - при налични нотариални актове!!! Не се ли вписваха в тях РЕАЛНИТЕ продажни цени?!?? И тива не е ли дори само то само по себе си сд факто едно самопризнание за нарушения?

Дай сега като съм Цецка и да живея на палатка. ....... Аз лично не бих отишъл при лекар който няма средна кола и жилище.

Това означава ли, че Цв.Цв. е човек, с изключителен интелект и високо образован?

Ако сделката е извършена по данъчна оценка, а не по реалната на продибиване, то лицето Цв.Цв. е извършило данъчно престъпление.

Сделката е замяна на имоти със съответните данъчни оценки и с доплащане на разликата по договорена цена. Кой на каквато цена ще си продава стоката, още повече, че артекс казаха цената на себестойност-500 евро, а доплащането ако не се лъжа излизаше по около 1200 евро на квадрат. Никой не може нищо да оспори като незаконно.

Може би сделката е стандартна, ала поведението на Цветанов не е стандартно и не е безупречно.

Абе, оная дебелата с русото гнездо на главата, дето я даваха, как некви награди да й дават останалите сноби, ка й беше името?

Мирянова, некоя си....

Тия на луди ли се правят или искат нас да ни изкарат малоумни? ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ЗАКОННОСТТА НА СДЕЛКАТА! ПРОБЛЕМЪТ Е В ЗЛОУПОТРЕБАТА С ВЛАСТ И КОРУПЦИЯТА!

Внимавайте малко с изказването че това е стандартна сделка, да не ви засъдят другите закупили имоти при вас на доста по висока цена.

Че да не ги е накарал някой насила да си дадат парите бе?

Цветанов да му бъдат ампутирани ръцете. По този начин няма да има проблеми.

От тази "законна и стандартна" врътка АРТЕКС изгубиха няколкостотин хиляди евро. И откога едрите строителните хищници станаха вегетарианци? Истината е, че този път те са били жертвите. Нападнал ги е по-едър хищник и е трябвало да се откупват.

защо не е платил при нотариуса по покупната цена; проверете и в разград в общината конфликт на интереси на работа две сестри и съпруга на едната без да има конкурс уж кмета ги назначава но зам кмета галина си назначава сестрата и съпруга в общината направете проверка

Този скандал, както и постановката с Иванчева открехват вратата към задкулисието. Хора от развити, цивилизовани държави идват, минават по ул. Латинка, по Дж. Баучер или се качват до полите на Витоша, виждат скъпите жилища и парада на най-новите Бентлита и Ламборгинита и недоумяват, това ли е най-бедната държава в Европа? Тук ли пращаме от ЕС милиарди всяка година за да,дръпнат нагоре? И с сещат, а бе най-бедната, но май и най-корумпираната.

Всичко е точно викаш! 2000 евро/м2 по-евтино! Това на любовницата си не бих го продал толкова евтино! Цецко Кенеди е мошеник, висша класа. Сега чакам да ме осъдиш!

Тия адвокати досега стояха в сенките на телекомуникациите, а сега явно навлизат и в политиката и имотите. Ако не се лъжа, имаха някакво отношение при приватизацията на БТК, от която близо 20 000 човека се простиха с работните си места. Заплатата на един министър е 4500-4600 лв. Заплатата на един депутат е 3500 лв. Как с тези пари се купуват апартаменти за цитираните суми? Ами как се плаща образование в ТОП университети, където цените са 300-400 хиляди долара? Такива заплашителни новини са опит за налагане на цензура в страната, където и без това свободата на словото е на едно от последните места.

Фирма Артекс предлага за продажба апартаменти на скандално ниски цени в свръхлуксозни столични квартали. За да може да се възползвате от преференциите , трябв да отговаряте на поне едно от изброените по-долу условия : 1) Да посещавате редовно молитвените закуски в САЩ ! 2) Да сте КУМ или кумица на човек който посещава гореупоменатите молитвени закуски. 3) Да сте действащ министър и да пеете "Цъфнал Герб" по тежките парртийни софри . 4) Да сте удостоен с пожизнената титла " Главен Мултак на републиката ! Ако НЕ отговаряте на горепосочените условия , ппокупката на апартамент също е възможна , но в този случай цените за Вас започват от 2600 Евро за квдратен метър .

Поне стана ясно колко струват нашите министри - по един - два луксозни апартамента! Според ранга и екстрите - с бай-високият рангг получават и частен асансьор! Това е, бедна Българийо!

АРТЕКС да ми го дууааат...подлоги на власта!!!

Цецко е пътник и това е край на политическата му дейност

Трябва и да го окошарят за цялостна физкултурна дейност, както награждават за цялостно творчество!

Хайде да видим кого ще съдят! При пазарна цена 2600 евро продават по данъчна оценка за 660 евро, заначи има укриване на доходи или КОРУПЦИЯ да си изберат сами за какво да бъдат съдени ТЕ! Откога продават по данъчна оценка? Проверка на всичките им сделки и да видим защо Цвъки е облагодетелстван. Къде са парите от разликата пазарна цена/данъчна оценка /не само за тази сделка/, ало Цацаров спите ли в прокуратурата ?

Прокопи, когато се прави замяна на имоти се ползват данъчните оценки и таксите се дължат САМО за стойността на разликата. Вземете се ограмотете малко финансово и юридически. Вече се начетох тук на мнения от матряла и си лягам, така че няма да правя повече коментари. Съветвам всички да учат и да мислят, иначе .. матрял.

Тъп илитерат, когато веднъж е продаден имотът на друга, на пазарна цена, данъчната му оценка при следващата продажба същата ли остава, бе глупак? Или този въпрос ти е много сложен:) Не знам как ви плащат в тази фирма, “Артекс”, но не в зле дз спрете да бъркате цифрите к законите (и псалмите)! И имаш нагллстта и простотията да говориш за ограмотяване!

Нека “Артекс” да обясни как купивачът на апартаментите се е появил в офисите им - кога точно, на коя дата и мас, или къде точно, ако НЕ е в офиса им, кога и как е решил да си купи точно ... апартаментите на Цветанов, бившия му шеф, кога и как д направил огледа им, кога и как са се договорили за цената, вкл. на @много луксозното обзавеждане”, кога, как и колко точно оари е пкатил, и къде? И товавсичкото за колко време е станало в един единствен ден? И кой точно служител от”Артекс” е обслужил този клиент, как се казва и кога и кой точно е обслужил Цветанов същия ден и му е подал двата му апартанента зажпродан... Щом са решили хем за се.ни, да заплашват! Като държат на репутацията си да отговорят пълно и ясно, с факти, документи и доказатексрваЬ имена и свидетели и да а защитят!

Вземи обясни ти дали си завършил четвърти клас и кой ти е бил учител по БЕЛ? Всичките ти писания са препълнени с грешки. Никой не дължи обяснение за клиентите си. След месец два, ще се види, че никой не може грам забележка за обвинение да напише, ако ще да е и Нинова дори в ролята на обвинител. Връзвате се на общи приказки за нещо незаконно.

Обяснявам - не, не съм завършил четвърти клас, а две висши образования и няколко специализации и научни степени, в три университета на два континента, където и съм преподавал! Учителката ми по БЕЛ бе многоуважаемата другарка Иванова, а за оценката ми от класното ми при нея в 7-ми клас например разбрах от 8-мокласици предния ден преди да имаме час да ни върне кладните работи с оценките, защото им го била прочела за пример. Моята библиотека бе мисля най-голямата с квартала, а аз се научих да чета на 4 годинки покрай по-голямата ми сестра... Ако те интересува да те светна и да ти се похваля и че бях най-добрият по математика. и затова отидох с з Националната математическа гимназия... Благодаря, че попита, за интереса! (В момента в работата ми тук в Смерика аз съм с най-високите лицензи и квалификации от всичкинвъв фирмата, без изключение, респ. най-високо платтният, което ми създава понякога известни неудобства...)

Най добрата отбрана е нападението!

Не винаги! Не винаги! Според зависи...

Не бих си купил апартамент от тях - кой знае колко далавери са им прикрили и при едно земетресение всичките им сгради ще рухнат....

Купувай бе бате, на 1/4 от пазарната цена! Давай, ще препродаваме и ще плащаме и данъците, защо пък не? Това е бизнес при положение,че само груб строеж излиза на инвеститора по 400 евро кв/м / без ценат на парцела/, значи купуваш на номинал. Няма корупция!

Само едно не можах да разбера. Моля арх.Фън Шунд@т@ да обясни за енергийната защита.

С две дими - Мирянова излъга, като каза, че не парите били най-важното при тези апартаменти - точно за пари става и е ставало въпрос! За много пари! Или ако трябва да я допълня, вярно е, ме не става дума за оари, че най-важното не са парите, защото става дума за МНОГО ПАРИ, тоест най-важното в случая бе са парите (0 или само 8 етажа), а МНОГОТО ПАРИ, от 35-те етажа., и за това главният архитект казва в прав текст за огромните си проблеми с тази фирма, за имейлите му до бего к че огромните проблеми били заради огромните финансови интереси зад всеки квадратен метър!!! Защо фа не дадат около един процент ба някой или някой (от печалбата, или застроената площ, през нея), за да си осигурят останалите 99%! Много проста сметка!

Ще съдят - дрън-дрън! Прокуратурата вече се интересува срещу каква услуга са сринали цената.

И така - трябва да знаем на каква стойност д била първоначалната инвестиция - около 4-5 милиона или повече, и как е било предвидено финансирането за 8-етажната сграда! После как става проектът от за 8 етажна - за 35 етажна сграда, кой и как, и защо я одобрява и на каква стойност нараства (повече от петкратно!?!) инвестицията и коя е финабсирсшарс инвестиция ба сина вече от порядъка на 25-30 милиона евро!?! Как точно след това се изработва и прокарва лобисткия закон и кой и кои (йато зам.министъра - КОЙ) и обези Пт онази комисия нарушават закона, пробутват нов и то със задна дата... Явно става дума за наистина големи финансови интереси на Мирянови - от порядъка на 30 милиона евро, които за да спечелят естествено ще обещаят и дадат на някой или някои апартаменти с много голяма отстъпка и дори са могли направо да подарят апартаменти за 1-2 милиона евро общо!!!

Така са преценили, на такова цена с продали. Трябва да правите разлика между законно и незаконно, позволено и забранено. Отиваш примерно при някой продавач в телекомите и ако имаш умения и късмет ти продават договор за примерно 15 вместо за 20 лева. Имат си позволение да правят отстъпки. Там тогава друг клиент има право да поиска същата ценова оферта и за него. Да си го правил? Ми почти никой не чете и не се информира за такива права. Но за строителните фирми това не важи. Е тогава те преценяват на кого какво да продават като цена. Ако искаш. Освен това, когато има замяна на имоти, точно това е ценното - че дължиш данъци и такси съобразно разликата в цената на двата имота. Преди много години още по соца имах ново дънки райфел, един от класа ни поиска да му ги продам за 50 лева и още на другия ден се оказа, че ги е препродал за 60 лева на момчето с което седяхме на един чин. Еми това си е търговски нюх и аз изобщо не съм се чувствал измамен.

Това е скрита сделка, която е оформена по този много левашки начин. За истинска прокуратура и служби не би трябвало да е проблем да докаже около половин дузината нарушения и престъпления, които са извършени, като и доказателствата - част от тях и къде и как да се намерят останалите не би трябвало да е особен проблем да ги окомплектова за издържаноно обвинение. Но Цацаров, Гешев и хората му не са такива!

Цветанов е сигнализиран от подали молба група граждани за обекта на фирмата, 4 дни скед това Цветанов сключва договора с нея за аоартаненъчта, а проектът им за строеж вместо по ззкон да е анулиран не само му се дава ход с измислен за целта но неприложим дори и по думите на сносиъелите му, но въпреки това ОРИЛОЖЕН!?!? става от 8 етажа 35 етажа!?!? Тоест печалбата от него нараства петкратно, от 4-5 милиона евро ба 25-30 милиона евро примерно! И при това положение става не само мнооого интересен и привлекателен за Мирянови - що да не “жертват” някой и друг апартамент, но и ... за НЯКОИ ИНВЕСТИТОРИ!!! С други думи интересно ми е да видя кои са първоначалните инвеститори на 8-те етажа (за около 4-5 милиона евро), с възможна част от средствата да са самостоятелни или предварителни продажби, разбира се, и особено за сегашния инвеститор на 35-те етажа - тоест примерно около 25-30 милиона евро! Дори е много интересно!

Забравяш нещо, забравяш важни факти. Първо - такива цени няма, не само в тази сграда, но к в целия квартал! Бещо повече, има запис как сд обаждат да питат за покупка на такава цена и от фирмата тези, които продават апартаментите им се задмиват и им казват, ме са се объркали и че такива цени ИЗОБЩО БЯМАТ дори и в най-евтините им оферти и квартали, и че те са под себестойността им!!! И понеже имам ОГРОМЕН опит в сделки и договори и договаряния, вкл. по разплащания, трябва да знаеш, че и примотстъпките има определени размери к граници! Отстъпка (за такива продажби) може да е 1%, може да д и 5%, да кажем и 10%! Да приемем някакъв изключителен случай на 15 или 20 %! Но отстъпки от порядъйа ба 50, 60, 70 %, това не се нарича отстъпка! За недвижими имоти говорим! Един професор, който живее там близо до този блок заяви, че там в този квартал цени под 2100 евро на кв.м. просто бяма, че съседът му над него продава апартамента си - построена къщата през 50-те години на миналия век. за бад 2100 евро на кв.м., а негов приятел си д купил апартамент, който е в същата сграда, като е пкатил 3100 евро на кв.м. Каза, че имало цени там и до 4.000 евро на кв.м., колкото по-висок етаж била по-висока цената. Цветанов си е взел апартамент на най-горния етаж. с асансьор и два гаража., к цената му е 5 ПЪТИ ПО-НИСКА!?!? Това НЕ е отстъпка, това Е ДАЛАВЕРА и ИЗНАНА, това е разплата за извършена много голяма услуга!!!

Запитайте се как се прави "бизнес" в България и от какви хора се прави? ГЕРБ по предложение на Цветан Цветанов осигурява промяна на закон за да се построи конкретната сграда. Освен Цветанов, с апартаменти в сгради на „Артекс“ се оказаха още подкрепилите "закона" правосъдният министър Цецка Цачева, председателят на медийната комисия в парламента Вежди Рашидов и зам.-спортният министър Ваня Колева, която е и кумица на Цветанов. Левон Хампарцумян също си е напазарувал апартамент на "преференциална" цена срещу банков заем за Артекс от неговата банка. Потърсете на wikipedia за Левон Хампарцумян и се попитайте какъв специалист по руски банков бизнес е бил и какво е правил в Канада 5 години (инженер химик по образование). Попитайте се дали е не е бил ДС агент. Попитайте се каква е ролята му като шеф на Агенцията по приватизацията от 2000 г по времето на пладнешката приватизация-грабеж на България на правителството на Костов, когато цялата бивша държавна индустрия в България беше разграбена от шепа мутри?

Аз прочетох и чух доста за тази фирма и въпросните покупки на апартаменти, не съм прегледал коментарите под тази статия, но ми се струва, че има бещо важно, за което аз поне не видях някой да е писал или обяснил и адресиран! Да поясня за Кайво става въпрос и защо всъщност това е много важно за да се разбере тази история! Кой каквото иска да ди говори, напр.арх. Мирянова, че не продажната цена била най-важното, колко голям ценител на енергийната сигурност на сгради?!?! бил Цветанов и пр., ДЪАВА ДЗУМА ЗА ИНТЕРЕСИ И ПАРИ! Гласният архитект директно и публично го казва в прав текст и има доказателства - екектронните съобщения на Мирянови!!! И това вече не са предположения, догадки или спекулации, а ФАКТИ и ДОКАЗАТЕЛСТВА!!! Ззщото вижте какво се получава - за закупилите апартаменти гербери е ясно точно каква им е далаверата - знае се цената ба апартаментите, знае се продажнара им стойност (отминавам глупостите за много луксозни - разбирай скъпи обзавеждания!, Та знае съ цената, на която купуват - 600,700, 800 или 1200 евро на кв.м., знае сд пазарната цена на ново строителство с такова качество, материали, локация - някъде около и бад 2,600 евро на кв. м, знае се квадратурата, умножаваме квадратурста пл разликата между пазарната цена и много силно занижената цена. на която купуват и се получава далаверата ! Но никой досега не даде по-пълен отговор за това какъв е интересът на Мирянови в цялата тази врътка, а той сд оказва, че е голям, или както главният архитект заявява - огромен! Огромен финансов интерес! Ами да видим колко точно всъщност е той! Защото цифрите никога не лъжат (макар че лъжата д цифра:) ). За тази цел ше ни трябва ПОМОЩА на някой, който знае детайли за сградата - небостъргач! Каква е квадратурата - застроена площ на етаж? Каква е себестойността на кв. метър там? На колко излиза цялата инвестиция? Каква е пазарната цена? Колко са етажите? Първоначално по проекта и разрешенията, и след промяната им???? КАКВА Е ОКОНЧАТЕЛНАТА ИМАКВАНА ПЕЗЧАЛБА скед продаването ба цялата сграда - това е! Колко е очайваната печалба, или “огромният финансов интерес@? Да дам пример - ако да приемем, че застоената площ на етаж е 500 кв.м. и себестойността е по 1000 евро на квадратен нетър, то етаж струва на инвеститора половин милион евро, 500,000 евро (отново - сметките са съвсем примерни ИО преселени неточни, целта е да има някаква идея за з ИНТЕРЕСА! За финансовия интерес. За залога за Мирянови...! Първоначално проектът е бил за 8 етажа, тоест около 4 - 5 милиона евро инвестиция! След това - и сега етажите стават 35, тоест говорим вече за около 5 пъти по-голяма поне инвестиция (по-високото строителство е и по-скъпо, но евентуално к се продава по-скъпо)..., или около 20-25 милиона евро, да кажем! За улеснение на примера да приемем, че им струва 1000 евро, а продават ба 2000 евро, и продадат цялата сграда! Тогава вариантите им са били три реално през годините: 1)?вариант - сграда на 8 етажа, вложени 4-5 милиона евро и спечелени още толкова, 4-5 милиона ПОНЕ! Изтичат им 5-годишното разрешение, те се преборват за още 5, очи то изтича! Те губят всичко по тази сделка! Борят се юнашки, пишат съобщения до главния архитект и къде ли не, получават категорично становище на ресорния министър, че проектът им по закон не може повече да се осъществи.., И изведнъж Цецо е вкаран в играта, министърът бе иска да си слага главата в торбата, както и главния архитект, като лично отговорни! Но бе и Цецо - той ба пръв поглед, а и на втори к трети няма нищо общи с тази далавера, пуска си пипалата, вкарва в играта онзи зам.министър, който разрешава, в съответните комисии и институции, и толкова набожните и добрички Мирянови се отваря зкатната мина, като пршерата на Аладин - опа, дават 25 - 30 милиоба евро и ... получават ПОБЕ още толкова, който е и реално текущивтжвариант, доколкото разбирам! Тоест - 35 етажа! Значи от вариантите 0 етажа и нищо, 8 етажа и 4-5 милиона офмалжа и 35 етажа и 25-30 милиона печалба се отиграва ... не законният (нула заради изтекли два пъти разрешителни), а ... най-пемелившия, за 25-30 милиона евро! Което са си пари, много пари к могат да се квалифицират за големи и огромни финансови интереси!!!! Накрая - отново напомням, че това са някакви ориентировъчно съвсем повърхностни, спекулативни цифри и допускания, просто за да се получи някаква представа, макар и най-обща!! Дойато не ни дадат точните цифри, което убеден съм ще стане! Та мисълта ми беше да не се пеняви толкова много тази юристка!

Тоя цвъкльо явно апартаментите му са хоби и е лобирал за тия

Елементарно Ватсон! Документите са изрядни! Печати, парафи, параграфи - всичко е точно и перфектно! Как става ли? О'к Имаме " изборния магьостник" от една страна и "Артист" груп от друга страна. Едни апартаменти и едни пари от една страна и едни документи от друга стана. Апартаментите няма да ги нищим кое, що ,какво - да приемем, че са така както казват. Дадени ама са по-евтини от новия. До тука ясно ли е? Ясно! Сега парите - дали са дадени, от кой са дадени, на кой са дадени и така нататък. И накрая и магьостника добре и артистите добре! И документи има - ама за апартамента. За парите питаме? Няма как да разберете как става номера! Но НОМЕР има Ватсон!

Бих посъветвал собствениците на фирма “Артекс” да се исвободят от услугите на адв. Милена Гайдарска, защото повече от очевидно е не само некомпетентна, но и много нагла и прави много лоша услуга ба фирмата и собствениците й. Да напомня на тази адвокатка, че цяла България кадрите от онова събрание, на което видимо притеснения главен архитект на София разказва на аудиторията от заинтересовани граждани за “огромните проблеми” , които е имал с фирмата и собствениците й, по отношение на орословутата висока сграда в центъра на София! Специално внимание би трябвало адвокатите да обърнат ба тези дума на господина, че ... “имало огромен натиск от собствениците Мирянови, зсщото ЗАД ВСЕКИ КВАДРАТЕН МЕТЪР СТОЯТ ОГРОМНИ !!! ФИНАНСОВИ ИНТЕРЕСИ!!!!! А също и това: че ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ ОРЕДЛОЖИ НА ПУБЛИЧНАТА АУДИТОРИЯ ДА... ИМ ПОКАЖЕ ЕЛЕКТРОННАТА СИ ПОЩА и ЕКЕКТРОННИТЕ СЪОБШЕБИЯ, С КОИТО Мирянови ЛИЧНО СА ГО АТАКУВАЛИ ( той употреби друга дума, но смисълът бе този) И понеже пощата в общината е ПУБЛИЧНА ИБФОРМАЦИЯ, вкл. и електронната, сега трябва всички да настояват да се публикуват всъпросните съобщения к разменена кореспонденция! И да поясня и защо е толкова. важно и защо след това адвокатката на фирмата ще си свие опашката, или Мирянови ще я смъмрят, ако имат акъл. Но това - в следващия постинг!

Мисля, тия дни, да възхваля безупречната търговска репутация на дружеството. Това ще донесе ли някакви дивиденти и предимства за закупуване жилище. Питам за един приятел - неадвокат.

Това съобщение ли е или заплаха?? Просто стандартно питане.

............ Тея са адвокати, бе. Работата им е да лъжат законосъобразно ...!!!

"Артекс" нещастници Бойко Борисов и Цветан Цветанов не посмяха да назоват поименно клеветника та ви ли бре какви сте богопомазани, политици ще подкупвате. Вместо в кучи гъз да се наврете още повече си уронвате имиджа с тези малоумщини дето ги пускате по медийте много сте си повярвали по полека ще гътнете каруцата която карате.

Въйййй... ногу са уплашихми! Ногу на стреснахти! Ми ко ши прайми сига?