Двама загинали при инцидент в завод ”Арсенал”

Двама души са загинали при инцидент в завод "Арсенал" в Казанлък тази сутрин. Собственикът отрича взрив. Главният прокурор изпрати следователи.

Обратно в новината

Коментари - Двама загинали при инцидент в завод ”Арсенал” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е фабриката на МИНДИЛ накрая да не стане като оня изпарения склад !

Завода на ИДИЛ в България гръмна! България даде 2 свидни жертви в "борбата" си с ислямисткия тероризъм на банкерите от ситито! Ама на кой му пука за българите, нали са ни сложили демократично в графата втора ръка хора...

А Сефте ! Жалко че тоя път нямаше големи шефове - соросоиди натръшкани, както стана на тайното демо преди месец !

Прочетохте ли Същинската История на тов.Ибушев и 'особстяванията' му ?.... Помага. ---- Съболезнования на семействата и близките на Поредните жертви на 'наште' и 'бизнеса' у Нас !

Баси, не знаех,че и " Арсенал" вече е частна фирма.Кой е собственика или ще е като при " Булгартабак".

Не е частна точно, държавата има голям дял (30-40%) но напрактика се упралява от държавата и близки до властта образи... Държавата си е шеф...

FuckTheEU

Докога този завод ще произвежда оръжие за ИДИЛ? За никого не е тайна, че именно от нашите, полските и румънските заводи се въоръжават терористите!

докато плащат за него, като почнат да плащат за нафтови печки, анораци и валенки ще произвеждат и тях.

FuckTheEU

Това не е ли спонсориране на тероризма? Нали сащ уж за това бяха наложили санкции на Иран и Ирак, Либия и така нататък.

Пенчо от Норвегия ( нерегистриран ) 25.04.2016 19:00 И Моля извинете ме за печатните грешки! Чудя се как редакторът допуска такива думи Всеки момент ще пристигне на място лабораторията, която ще З А М Е Р И околната среда.... Аз мога да замеря с камък някого, за да го ударя, но в случея, ще дойде не лабораторията т.е. сградата, а лаборант или лаборанти, които ще ИЗМЕРЯТ наличието на експлозив в околната среда! О, език свещен на моите деди...

Пенчо, сложих ти по погрешка +. "Замерва" се казва. Позабравил си българския ;)

Чудя се ккк редакторът допуска такива думи, Всеки момент ще пристигне на място лабораторията, която ще З А М Е Р И околната среда.... Аз мога да замеря с камък някого, за да го ударя, но в слъчея, ще дойде не лабораторията т.е. сградата а лаборант или лаборанти, които ИЗМЕРЯТналичието на експлозив в околната среда! О, език свещен на моите деди...

подобни трудови аварии стават постояно, но тогава никой не ги свързва с продажбата на оръжие. Примерно въглищен прах или брашното във мелниците се случва да доведат до експлозия. В азотноторовите заводи също стават големи бели, ако не се спазва технологията, обаче никой не казва- станаха щото продаваха карбамид на Садам. И в рафинерийте се случват такива работи. Мисля че това е трудов инцидент, които безскруполно се експлоатира от нископлатените форумни мурзилки на Путин. По улиците всеки ден има жертви пак заради човешка небрежност, но никои не казва- смачка го автобуса щото не харесваше на Путин мордата

за вас вряка критика се определя като животозастрашаващо смъртоносно нападение и критиците злобно се наричат мурзилки,платени рубладжии,слуги на путин а ние просто изказваме мнението си.ние не ви наричаме слуги на голия охлюв бой.ко,просто ви съжалявам за изгубеното минало и бъдеще и промити мозъци,трябва да сте много нещастни и самотни индивиди.

СПРЕТЕ СЕ, БЕ! ПУТИН Е ВИНОВЕН, НАЛИ!? А ЧИСТАЧКИТЕ В АРСЕНАЛ ИЗНАСЯТ КАЛАШНИКОВ ЗА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА БОЙКО БОРИСОВКато чуя дежурната легенда как двама инженери са влезли просто да ремонтират машина, а е последвал взрив се чудя как му остава време на този наш премиер, да измисля подобни глупости за ушите на поданиците! Ние не сме влизали и не знаем какво е военен завод!? Защо не обявят какво точно произвежда този завод и накъде отива производството му!? Още не му е дошло на ум да обяви, че чистачките във военния завод в Казанлък са били заловени в престъпни сделки с Калашников българско производство, за бойци от Ислямска държава! И не само!!! А в детската градина на Горно Уйно, децата произвеждали амфетамини също за добрите ислямски бойци за човешки права и демокрация #спретесебе Путин е виновен, нали!

от тия калашници и на нас та да поузаптим крадливите герберастки управници?Скрънзи такива,искам и аз един калашников пък какво ще правя с него е мой проблем!

Неуважаеми форумни идиоти, преди да петните паметта на двамата загинали работници, помислете: 1. какво общо имат механика и главния инженер с това на кого и как се продава продукцията. 2. дали и на двамата им се умира, че да допускат нехайство след толкова години стаж, или постоянният натиск от горе за "евтино и бързо или оставате без хляб" не е довел този нещастен край Всички тези инциденти ще тежат на съвестта на онези "от горе", ако въобще имат съвест.

Кат нищо директора е отишъл да му връчи заповед за изволнение и онзи да е подпалил пешкиря.

Ами след като в Несебър бизнесмен стреля по готвача си. Въпрос на време беше работник да утрепе и директора си.

Като правиш бомба от бомба умираш!

Абе прав си. Баба цел живот гледаше домати и у сред доматите умре, напече я слънцето и айде.

Епа що не я оставихте там да си изгние между колците в доматите? Щеше да стане на тор и доматите да я изядат.

Отново се оказа - човешка грешка. Ясно е че ще се окаже че е грешка на загиналите. И най-веоятно е така. Основният проблем вероятно е това че не спазва едно основно правило - готовата продукция барут да се изнася от помещението а не да стои и да чака запалване от евентуална грешка. Не е разумно да правиш настройка на машина преди да си изнесъл 50те прясно прозиведени кг барут. Бог да прости загиналите!

Нека сега някой пак да каже, че частното е по добро от държавното, и да погледне в историята на завода. В Англия много разумно съчетават частното с държавното и даже някои приватизирани предприятия отново се одържавяват. Именно заради авариите и лошата ефективност.

поредното престъпление на болшевишки негодници!!!

статистиката показва, че в тези заводи условията за безопастност много под нужното ниво за да им се позволява да функционират. Може ли хората да си умират а прасетата - собственици, да си прибират печалбите без никакъв срам. Междудругото да помислим и за къде се произвеждат тези оръжия??

червена кола, арката над входа, човек, който спокойно си мете - това ли е показателното към случая? Като няма какво да покажете - трайте си!

Адски е или Ислямска държава да са го направили. Те ловят катп супергерои!

няма нужда ид да се хабят, ние сами си се трепим !

ДРУГАРЮ ИБУШЕВ,ОТ КАКТО СТЕ ШЕФ НА"АРСЕНАЛ",КОЛКО АВАРИИ СА СТАНАЛИ И КОЛКО СА ЗАГИНАЛИТЕ? НЕ Е ЛИ ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИТЕ?КАК СПИТЕ?

Е, как да си ходи, та той е собственик там, не е назначен...

Щетите са незначителни, пострдалите са малко, даже, напротив!

Проблемите в завода тепърва предстоят. Наемат неграмотни за тази все пак специализирана работа.

Точно. Завода се напълни с мангусти, там е ад!

"Взрив не е имало, а само барут, който гори с голяма сила" - хахаха, шма утрепиш, директорчето. Е, какво друго е взрива освен горящ с голяма скорост и сила барут...

Изпълнителният директор и едноличен собственик на "Арсенал" Николай Ибушев обаче заяви, че в склада е имало не взрив, а запалване. По думите му барутът не се взривява, а гори с голяма сила, предаде БНР. Двамата загинали мъже са обгорели тежко, допълни Ибушев. Николай Ибушев е собственик на военните заводи " Aрсенал"

Бог да прости! А хамериканците къде са били, или този път придружават стоката към С.Арабия или Сирия лично?

Кво ревете. Парите не миришат. Продават на който плаща. Толкоз по тоя въпрос.

В случая замирисаха на Българска Смърт. Ако си беха само кравари, нема грижи

От БХК и други НПО ми слагат минуси. Трябвало да умират само българи

Бог да прости невинните жертви!

Хаха 2ма талибана ПО-МАЛКО ! Добре че бяха руснаците, че сега за талибаните от хамериканската идилия, ЛУКОВЕ и Прашки щяхме да правим по поръчка !

Абе дрогаре, едно време, когато Българската народна държава въоръжаваше Саддам, за да воюва с Иран, когато въоръжаваше, разни диктатори и революционери из Африка, Азия и Латинска Америка да избиват хиляди и хиляди хора, ревахте ли тогава, дрогаре?

не ревахме, защото нито садам ни пращаше терористи, нито латиноамериканските революционери ни пълнеха с чалми. а сега- хем си патиш, хем си плащаш!

Ами в Казанлък чалми и бурки няма. Възможно е да има нещо общо с това, че казанлъчани както и да си сглобим бормашината само 7.62 милиметрови бургии и пасват.

Едно време "Българската народна държава" изнасяше оръжия и боеприпаси и за Ирак, и за Иран, че даже и за Израел, но това са държави, а не терористични организации като ИДИЛ!

"Изпълнителният директор на "Арсенал" Николай Ибушев обаче заяви, че в склада е имало не взрив, а запалване. По думите му барутът не се взривява, а гори с голяма сила, предаде БНР. Двамата загинали мъже са обгорели тежко, допълни Ибушев." Със сигурност не е разрешено да се извършват такива ремонтни работи в близост до лесно запалими материали. Ама нали сме по-умни от указанията за безопасност...

Перфектен Момент да Се позапознаем с 'развитието' на тов. Ибушев !

Такива производства има ,и ще има.Истината е една:Изключително ниска квалификация на кадри!!!

Обикновено - Съвременните са Тотално ГлупакоУстойчиви, Колега ...

да ,35% от персонала са цигани,роми и турци,преди години беше забранено на други етнически групи освен българи да рaботят в завода,сега от портала до роботното място само кючеци се гледат,всичко кадърно да работи се изнесе на гурбет в странство.

В последните години зачестиха тези "инциденти" и то все пред православни празници... изглежда като съботаж!

сЪботаж ще е ако е в събота! Това трябва да е понеделникаж

Благодарейки на 'наште' задунайчики Тук (за Поредните откровенясвания) - Е време да Изкажем ; - вероятността за саботажна дейност на 'наште' в И Тази насока Е Сериозна.

И да Се Самошляквате, и да Не щете да Видите, тов.Заду Наешки --> Новият Нюрнбергски е ВсеПоБлизо !

И сега с какво ще взривяват терористите от Ислямска държава? Остават без амуниции и арсенал, а кораба на Бургас чака следващите партиди....за Турция и Йордания...

Оправете си годината в датата на взрива в Миджур.

Преди две години,точно преди Коледа, загина при взрив работник в Мъглиж,сега преди Великден пак жертви... Не виждам,какво толкова сме съгрешили...

Съгрешили сме,съгрешили и то много.Този и други заводи работят на пълна пара за нуждите на ислямските чудовища.И всичко това под вещото ръководство на нашите и задокеански демократи.

E това уе проблема че никой не вижда защо сме съгрешили

Ниско квалифицираната работна ръка е с по-ниско заплащане, но по-бързо се харчи...

Кой ще плаща санкциите за незаконно произведеното оръжие с изтекъл лиценз???

крепостните селяни разбира се

Дир, когато изброявате авариите с взривни вещества, винаги пропускате една от първите. Преди 10-15 години се след пожар се взриви цехът в Благоевградско на един специалист по взривно дело. Тогава загинаха много пожарникари, които не са знаели, че този е нарушил правилата и е съхранявал детонатори в сградата.

За пет години колко смъртни случаи?И Ибушев е невинен и пак си е директор, а фирмата му в САЩ, която произвежда калашници.....Няма конфликт на интереси, няма прокуратура.......Само ГЕРБ......

Ибушев е комунага,какъв ГЕРБ сънувате.Всички знаят за опасностите в определените заводи,вземат си парите за"опасни",пенсионират се рано...Откакто съществува Арсенал така е било и така ще бъде въпреки всички мерки за бизопасност.

Моля погледнете в ГЕРБ колко са бившите комунисти .

someone

чудно ми е какви хора отиват да работят по такива места. за тях толкова ли няма други градове/области да търсят работа, вече и визи няма, та ходят точно където умират хора.

Става въпрос за Казанлък ,а не за София .Арсенал не работи ли ...Казанлък умира ...и г-н Ибушев много "елегантно" се възползва от това ...ниско заплащане ,ужасни условия на труд ...

Те и в цеха за боза преди няколко години загинаха няколко души!

Всяка година гърми военна продукция , редовно се дават жертви оставки няма! По-важни са любовниците им по хотели и министерства!

Както винаги виновни няма да има...

няма да има? Виновни отново ще са работниците.

С ОРЪЖИЯТА ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ ХРИСТИЯНИТЕ В КАЗНЛЪК, ИСЛЯМИСТИТЕ УБИВАТ ХРИСТИЯНИ В СИРИЯ :)))

така е, само усмивката ти в тази фраза не е на място....ако си християнин....

...под ЯсноЧий Диктат.

ИД сега няма да получи пратка. Ще трябва да се бачка и през нощта,и на Великден.

АЛЧНОСТТА Е ПОГУБИЛА МНОГО ХОРА! ЖАЛКО,ТРЯБВАШЕ ДА СА ОТ ЕКСПЕРТИТЕ НА ПП"АРСЕНАЛ"!!!И СЕГА,ТРИ ДЕНА ТРАУР И ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПО СТАРО МУ!БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ!!!

Нищо им няма!

С тези взривове из Държавата ,сякаш поддържаме 200 000 армия ,ба? Къде отива тва оръжее?

Какво общо има армията с бизнеса на военните заводи, дрогарю? Ти между Министерството на отбраната и Министерството на икономиката правиш ли?

От последния взрив и публикуваната статистиката в статията личи, че подготвят завода за приватизация на безценица.

Арсенал от 2011 г е напълно частно дружество ...последния дял от 30-35 % беше продаден между двата тура на местните избори 2011 на безеценица .

последния дял държавно участие от 30-35 % беше продаден за $10 милиона(15 милиона лева)

AbuTalib

Правим оръжия, тоест джаджи за убиване на хората.Поредицата от инциденти с убити идва да ни подскаже, че се плаща някакъв дан за това, че не проявяваме желание да спрем с това производство за убиване на хора.

За жалост и в двата случая страдат най-бедните ;(

Ти лично ли правиш такива? Аз не. Правил съм такива, които да създават удобство в живота на хората?

Абсолютно си прав. и инспекцията по труда на най - високо ниво си затваря очите , защото получава пари за това