Армията на маршал Хафтар заплаши да потопи всеки турски кораб, който наруши границите й

Военните се заканиха да освободят столицата Триполи от силите на генерал-майор Фарадж Махдауи и да разрушат мечтата на Ердоган

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този т.н. генерал Хафтар е Американско протеже и говори на Англииски само. Не може да говори на арабски и е живял в Сащ над 20 години. Т.е. пишете го агент на Обединеното Кралство и Сащ едновременно. Пълен боклук е и е терорист. Само един грешен ход от страна на този диктатор - терорист ще е достатъчен повод да бъде унищожен. От друга страна - За да се докопат до петрола на Либия ще го използват до дупка тази марионетка , както го правят в Египет с генерала - марионетка Сиси - днешен диктатор дошъл на власт с преврат. Египетският дупелизач е отстъпил всичките си права в Източно Средиземно Море на Гърция, Кипърските Ромеи и Израел. Същия сценарий го пишат и играят в момента в Либия !!! Значи, Гърците , Кипърските Ромеи и Евреите с годишни приходи с над 20 Хиляди Долара на глава от населението ще приберат всичките богатства в Източно Средиземно Море... а бедните Либийци , Ливанци и Египтяни да го ду.ат и да ядат пасти! За сирийския народ и дума не става дори! А Турция е директно игнорирана - все едно че не в региона ами е на Луната. Да, ама не !!!

С какво точно ще ги потопи ? - с тая джипка на снимката ли ?

Наричаха Бейрут малкия Париж. В Либия, Ирак, Сирия можеше да спиш на улицата, никой нямаше да ти стори зло. А сега ...война. Лошо, много лошо.

това с малкия париж беше преди колониалните сили да се приберат в метрополиите!

........Бре ти да видиш, та викаш многонационалната държава няма бъдеще,.... както се казва от твоята уста /написано/ в божийте уши,.... и сега кво прайм с многонационалната смрадлива кочина мужикистан,...ха,ха,ха отива в небитието заедно с вожда си юдеохазарски гном!

.......;Е сега стана малко объркано ние путлериските гниди с едноклетъчни мозъчета нямаме инструкция, кого да плюем от една страна лудият ердо е годеник на обичното ни кремльовско путе, от друга страна путето ухажва оня циганин дето се е произвел маршал и ето ти положение за зацикляне на едноклетъчните ни мозъчета,....ма не може така другари!

Страшно се кефя на шорошорастите!!! Дивата им простотия и разяждащата злоба раждат ежедневно десетки нови заклети русофили.

Какво свързва Либия, Сирия, Ирак, Украйна? Естествено-намесата на американските колонизатори! След тях остават разбити държави и десетилетия граждански войни... "Разделяй и владей"- от времената на Римската империя нищо не се е променило! Обаче срещу Иран не мина номера мамка му... Ония са силни, единни, монолитни... Знаят американците-най-слаба е многонационалната държава. Затова и ЕС няма бъдеще...

Московската мръсна ръчичка ги свързва и износа на революция!

Какво свързва Либия, Сирия, Ирак, Украйна - естествено намесата на руските братушки... боже колко кьораво се навъдило, че се прави на грамотно... аман от руски тролове и мокри сънища ...

Много е яко, когато чалми и фесове се бият!

Ти много, много не се радвай, да не те натиснат тебе-шугльо беден...бездържавен...

Да не си спал с пръстите в контакта бе, Гейчо? Или просто патлакът е рязан...

Кон ряпа яде и Kончо гниди развъжда. Ехе бре ахмак ефенди - щеше да ти пукне ишиаcа ако не беше се изходил по темата нали? Но не , нали трябва да тролиш че няма да ти отпуснат жълти стотинки от централите в Атина и други гейски столици на ксенофоби.

Разделяйте я тази държава на малки джамахарии. След, като станат готови след 100-150 години да се обединяват в истинска демокрация.

Ей сега ще се пръкне някой генералисимус Ал Михлюзин и ще започне своя война в Либия.

В Либия има стотина племена и всяко племе си има маршал. Полковникът ги държеше със здрава ръка и поддържаше спокойствие. Но дойде демокрацията на Хилъри, помете Кадафи и настъпи хаос.

Кадафи беше полковник и живееше в бедуинска палатка. Този михлюзин се е накичил с титлата "маршал". В Либия в момента всеки воюва срещу всеки. И всички са "маршали". Правителство на практика няма. В същото време американците помпат и прибират нефта. Европейците понеже са много умни стоят с пръст в гъз и прибират мигранти.

поправка Саркози си осигури нефта от там.

BRCK

И в Либия както и в Ирак, съюзниците оакаха положението и сега не могат да се разберат за кокала. Франция, Италия и САЩ бомбандираха Либия, убиха Кадафи без съд и присъда - ама демократично. И сега всеки може да види какво е положението там. Всеки с поне една мозъчна клетка ще ви каже , че сега е много по-зле от преди демократизирането. Честито на печелившите.

Либия и Ирак ме кефят много. Тези две държави бяха раят на земята. Обесиха Садам и Кадфи, сега живеят в мизерия и се избиват като кучета. Кеф. Голям кеф.

Чак пък маршал:)))

Халифа Хафтар е ... американски гражданин! И тези там ги "демократизираха". А някога в Либия са работеха и българи. Имаха какви ли не помощи и приходи дори да не работят либийците. То и в Сирия имаше българи. Стив Джобс бе половин сириец. А там бяха май първите християни. Христос е бил май асириец или поне е говорил на техният език. Християните в Сирия гласуват за Асад, че алтернативата е вероятно смърт. Или както били отворили пазар за роби в Алепо.

пояснявам за неразбралите- за Хафтар се бият наемниците на Вагнер. А те няма да са там без одобрението на Императора

се бият там където им се плаща, не се бият за Путин аз денгами ...

Бий гадната турска ердоганска гнусна сган!

Иванеееее едно е да искаш, друго е да можеш ... трето и четвърто да имаш панталони за това

Путин не е съгласен с това! Не сте си чели опорните точки, ще ви пляска КГБ офицера!

Франция и Италия бяха заедно когато бомбардираха Либия, а сега подкрепят различни страни в конфликта.

123

Имам питане.Сега, ако наистина либийците потопят турски кораб, това за нападение срещу НАТО ли ще го считаме?

Не.

Не! Член 5 има географски ограничения, допълнително подчертани в член 6. А именно: Член 5 влиза в сила само АКО атаката е на Север от Средиземно Море ИЛИ Тропик на Рака - 23° 26′ 22″ северно от екватора. Целта е да се избегнат конфлитки свързани с колониалното минало на някой от членовете - не върви цяло НАТО да се вдигне в защита на Англия примерно, защото тя е решила да си върне Хонг Конг!

Да,де....Ама хипотетияно,ако утре Англия поиска да си върне Хонг Конг и стане така, че самолетоносая на последната паркира пред Лондон и започне да го засипва с бобми?Или работата е -"навън се бием и ако изядем боя -хукваме при мама да ни спасява"?

Ердоган тоя път настъпал малка мотичка.

ли мислиш, че някъкъв гащник ще се справи с второто по големина армия в НАТО?

Малка мотичка означава неочакван удар а не скоропостижна смърт.

Тъпите либиици дали са се осъзнали как бяха подведени от краварите и си развалиха рая в който живееха.

.....Така де работата в Либия наистина е циганска, но там има много петрол и лудият ердо ще се опита да се добере до петролните залежи в морската икономическа зона на Либия,....иначе циганина, като всеки циганин дрянка лъжи но появи ли се турският флот ще напълни гащите и ще го удари на бяг!

Toя пcихопат Ердоган чии ... търcи в Африка??? Май cе изживява за Хитлер на 21 век! Cкоро може да видим турcки кораби край бреговете на Ню Йорк, готови да оcвободят Америка от хриcтиянcко робcтво...

Чети история. Турция много преди Хитлер са владяли Северна Африка в продължение на векове,... Което не им дава право да имат апетити сега, разбира се

САЩ нали пискаха срещу маршал Хафтар, къде ги изтипосахте пак там в редичката, че даже и преди Русия... Аман от тия реднеци навсякъде си тикат гагата, за да контролират и да кярят за чужда сметка...

Поредната съсипана от САЩ държава.

ТЕ ЩАТИТЕ СЪСИПАХА ПЪРВО ЯПОНИЯ, НОРВЕГИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, НАС НИ СЪСИПАХА- ОТ 7$ ПРИ ВИДЕНОВ СЕГА СМЕ С 700$ ЗАПЛАТИ... ВИЖ, РУСИЯ КЪДЕТО ОТИДЕ, ДЪРЖАВИТЕ СЕ ОПРАВЯТ - КИРГИЗСТАН, АРМЕНИЯ, ТУРКМЕНИСТАН И МОНГОЛИЯ ПРОЦЪФТЯВАТ С 50$ ЗАПАЛТИ! ДЕА НЕЩАСТНИЦИТЕ РУСКИ ДЕА!

Е то затова от педократична Крайна милиони украинци ходят да работят в страната агресор Русия. А не са се хвърлили към Педалсъюз що така вече а мама им козацка продажна!

Ходи в сирия, либия, ирак, окрайна.Стига с тея несравними опорки.Деа смешника, деа !

АРМИЯТА НА КОЯ ДЪРЖАВА Е В ЛИБИЯ??? КОЙ СЪСИПВА ЛИБИЯ, УШАНКО ПРОСТА??? ДЖУДЖЕТО, ЕСТЕСТВЕНО!

Кочината Америка естествено! Само тъп като гъз наакан олигофренски дебил може да вярва и твърди обратното.

Убава работа, ама циганска ...

О господи! Малоумните луди говедари забъркаха такава каша в Либия..че сега дори са в една кошница по интереси с руснаците!

Да, анадолcки говедари и главното говедо Ердоган