Армията ще пази по-активно границата

Обмисля се по-активно използване на армията в опазването на границата с Турция.

Обратно в новината

Коментари - Армията ще пази по-активно границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДЕ ГИ СЕГА КОМУНЯГИТЕ ПАК ДА РОПТАЯТ И ПЛЯМПОТАТ , ЧЕ АРМИЯТА НИ НЕ ТРЯБВАЛО ДА ПАЗИ ГРАНИЦИТЕ НИ, НЯМАЛА ПОЛИЦЕЙСКИ ФУНКЦИИ И ТЯМ ПОДОБНИ ВРЕЛИ -НЕКИПЕЛИ, КОИТО ПЛЕЩЕХА ПРЕДИ 2 МЕСЕЦА В ПАРЛАМЕНТА ?!! ДЕ СТЕ ВИЙ ГРАДИТЕЛИ НА СЪВРЕМЕННА БЪЛГАРИЯ !?? ДЕ СТЕ ВИЙ СТОЖЕРИ НА НАШЕТО СВЕТЛО КОМУНИСТИЧЕСКО БХДЕЩЕ ???

Ма коя АРМИЯ,бе?Ние имаме ли такава?Щот като бяхме държава едно време имахме,а сега?И верно.ли КАКА РУМКА БЪЧВЕТо е ВИЦЕПРЕМИЕР?Не,не,нещо се майтапите_тва ше да е вицццц...

След Националната катастрофа, последвала Първата световна война, съгласно клаузите на Ньойския договор, България не е имала право на войска някъде не намного повече от 40000 щика. Сега военните у нас са вече някъде към 25000, като повечето са в МО, а останалата половина е микс от професионални безработни, а другите са с женски кюлоти.

Коя армия?????

Особено когато този съюзник е Турция винги ще й помогнат!

тя турската армия ни можи си опази границите.. да спрат избиването на горките вълци! и да пускат мечките на свобода!

"поактивно" "попасивно" ,дрън дрън та пляс, границата или се пази или не се пази, в момента не се пази! тия в парламента се подиграват с нас! Но ще си платят!

като се има предвид настоящата политика по въпроса предполагам,че разпорежданията за Армията ще са да посреща "мигрантите" с хляб сол и червено килимче,след което да ги ескортира във вътрешноста на страната в определените за целта пунктове където ще се провежда отсяването и тези с някакво образование и професия ще продължат към ....Джермани при Фрау,а негодната паплач ще остане тук с цел обогатяване на генофонда на българина

А военните по-големи рушвети от граничните полицаи ли ще прибират?

Шило

Интересно! Армията вече ще има право да защитава националните ни граници? Това е новина! С главно Н. Някой попита: "С какво?" Чакаме обществена поръчка за прашки и сачми.

Защо емигрантите не преминават в Израел и Саудитска Арабия??? Необходимо е Европейския съюз и в частност България да проучат опита на тези държави. Ако се налага военния министър и министъра на вътрешните работи да бъдат командировани в тези държави за обмяна на опит.

ще изпратиме ,,армията,, ни да пази ,,добрите,, мюслими мигранти а за други няма място тук??? ,,..Поредното безумие с марка "България" се разигра днес в Бургаския административен съд. Докато държавата ни се превръща в транзитна точка за всевъзможни ислямисти, два пъти отказваме да дадем убежище на млада жена от ирански произход, приела християнството.22-годишната Захра Шахсавани се яви в съдебната палата в Бургас, за да обжалва решението на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет, с което й се отказва международна закрила. Ако Захра бъде екстрадирана обратно в Иран, тя веднага ще бъде екзекутирана.

Най- после нещо смислено.. Нормално е армията да пази границата и да УБИВА нелегално преминаващите през гората или планината.. Защото, САМО така, като убият 2-3 нелегални Пришълци, и останалите ще спра да опитват да идват в България.. А и, такива минаващи през гората или планината, може да пренасят оръжия и бомби.. Войниците ни Не са малоумни за да опитват да гонят за да хващат нелегални Мюсюлмански Терористи.. Нека всички Мюсюлмански Терористи да знаят че си имаме Държава- България и не може да идват ей така да правят зулуми , да убиват хора и да взривяват бомби.

"Армията ще може да стреля на границата" ....НЕВЕРОЯТНО

С какво?

Строгите правила са следните: 1 Изстрел във въздуха. 2 Втория и следващите по всичко което не е легнало по очи на земята.

Граница отдавна няма, Държавата ни е ограбена, възпитани са еничари анти Българи вече повече от четвърт век, това правят низкочелите политици на прехода, не можем повече казват нашите Майки и Бащи до кофата за боклук!

ще правим уборки по горите. да пратят някоя еколожка да показва...какво да събираме и де да го слагаме.

Може, но онази армия в която аз служих през 79 година, 120 хиляди смели млади момчета.Днешната е по мисии, кой ще стреля.

Наборе! Ако ни пратят нас ще свършим много повече работа от днешните! Ние поне знаем че клетва се дава веднъж в живота и тя е пред БЪЛГАРИЯ!

Все едно да кажеш-лекарят ще може да лекува в болницата или жената ще може да ражда,ако българската армия не може да стреля по българската граница значи сме престанали да съществуваме като държава,тя не че може,а е длъжна да го прави в защита на всяка педя земя

"Военните по границата ще могат да носят оръжие и ще го използват при много строги правила." Хахахаха ! Ибаси границата!

Защо махнаха армията от границата нали това и е задачата да пази държавата. Какво от удобните кресла ли генералите пазят държавата.Полицията е да пази реда в държавата а военните самата държава от външни опасности.Нато чак сега се сеща че трябва да е на границата и то най вече на южната граница.

най после да видим де е таа граница.

По-добре хич да я няма тази армия ако само ще ходи по чужди земи, а собствената си не може да пази!

Алооу, Фатмаците от Дира, дето искат да връщат наборната служба!!! В поделението, в което служех бяха сложили един полковник от София. Един ден като насъбра местните фатмаци и ги накара да правят физ подготовка пред наборниците - такъв резил не бях виждал цял живот и още не съм виждал! Като ми се разтръскаха онезими огромни шкембета, кат се разсмърдя на потна лой, всичките изпокапаха на 100 метра! Каква армия, каква наборна служба сте ми заприискали? Единствено кражби от фатмаци и издивателства на комплексари стари войници!

не е важно колко са дебели фатмаците,а доктрината на армията,да обяснявам ли повече......

и съжалявам че ти се е сторило тежичко, за някакви издевателства май си чел в нета много се съмнявам че си бил в казарма някога

Издевателства имаше някога 88-89-та когато служих , по просто казано - биеха ни зверски като животни всеки ден без причина. А като идехме на стрелби трепераха да не извием автоматите обратно към тях защото бяхме озверели до краен предел.Сега не знам как е но тогава малтретирането и боят над младите войници беше нормална практика.

Видял си служба през крив макарон, смотльо.

Бъчварова! Армията за чий й ни е въобще? Тя тая армия точно тази функция има, да пази народа ни то нашественици! Всъвсем се оляхте с тази еврогейска история!

армията ша носи жилезата, а полицията ша стрелва с тех ако некой бега и ни плаща...

ша му идва на ума на каската че иска става на полицай. много добра идея.

Там кръчмите са по добри и пиянуците по големи

има ли?

Граница не се пази с празни приказки и голи обещания. Ако келешите които уж са демократи, а реално са американски агенти не бяха разградили границата ни/ уж приятели турците, но от приятели да те е страх/ и бяха оставили минните полета сигурно и пиле нямаше да може да прехвръкне и сега нямаше пак да се чудят как да "опазват" границите. Естествено, че функциите на армията трябва да бъдат и опазване на границите, не зная кой продажен малоумник го измисли тази функция да премине към МВР.... абсолютни боклуци ни управляват- това е! Хем некомпетентни, а пък и многооо алчни, но на онзи свят няма да могат и един лев от заграбеното да занесат.......

управляващите действат по създадените закони от парламента. там са малоумниците. управляващите трябва да прилагат законите на малоумниците.

Много пъ объркана тая формула, едни условия... А от нато-то ще може ли да се защитава границата?

Леле!Че тия дебилчета в камуфлаж, повечето с по 20 и повече наднормени килца, още умеят ли го това?!Направо ще умра от смях, "армията", каква армия, бе нещастници, аедна трета от МВР, смешници с жалко въоръжение на 30 и повече години, дали им по някой бракуван западен джип, а офицерите им не смеят да гъкнат, че ще ги орине поредната реформа, с министър- перука, земеделец и Върховен Главнокаомандващ, краварска подлога и ветропоказател!!Жалки стае, отвсякъде!!!

Вярно го каза, колега! Трудно се бяга по край "Кльона" като си попрехвърлил 90-те!! Килограмите имам в предвид!

краварите търчат с по 50 кила сняражение при 65 тегло по чорапи...

шъ стерля ама друг път ...с кво? с прашки? със фунийки?? няма АКАБи ня\ма райони няма простреляни на всяка педя от бункери места няма вкопани танкове няма ровове ....шъ стреля ямболскта перука бах ти смешника...

ма не думай ....че как така че наруши розвите демопИдалски ценности на Плювню...?? не ме да бъде щот не мое да бъде армията у нас е да носи памперси само...не партенки - памперси

Не може да бъде. Питахте ли САЩ, Лудата Меркел и шушумигата Оланд,а терориста Ердоган? Когато те ви разрешат тогава ни информирайте. Сега си правите Пи Ар.

С фунийки,или с прашки?!

Изпълнявайте конституцията. Дори е желателно "в спешен порядък" да започнете да разглеждате необходимостта от възстановяване на армейската служба със срок 1 год. за всички можещи юнаци от мъжки пол, а и за дами за подходящи за тази цел позиции, при желание от тяхна страна разбира се. Войната в Близкия изток тепърва ще се задълбочава (арабистът проф. Чуков го каза в прав текст), и не е толкова трудно това да се прогнозира. А това означава, че военните действия, предвид на силите и интересите, ангажирани в района, ще сa в непросредтвена близост до нашата граница, На турчетата въобще не трябва да се разчита и не си правете илюзии за мирно съвместно съществуване с тях. И забравете НАТО да ни защитава. Всеки ще трябва да се оправя сам.

Стою

Ашколсун! Евалла! Може и да се усетите, че пак ни налазват.

Армия ще има когато ГРОБхунтата "избрана" на фалшифицираните избори падне от власт ,бъде разследвана,осъдена и вкарана по затворите.

Не може да чакаме някакви си "европейски структури" да ни разрешават видите ли, да защитаваме с оръжие границите си, това сме длъжни да правим ПО КОНСТИТУЦИЯ!! Марионетката Бъчварова да не видоизменя по чужда усмотрение конституцията на Република България, а да насърчи армията да опазва териториалните граници с ОРЪЖИЕ, което да се използва срещу нарушителите!! А марионетката Борисов да отговори на поканата на Орбан - и да се отзове на 15 февруари на срещата на Вишеградската четворка - единствената група държави в ЕС, която показва твърд отпор срещу инспирираното от световните кукловоди ислямско нашествие.

абе май тираджиите ще пазят границата ни,секви арабове и африканове я минават свободно,а нашите работещи тираджии не могат да минат свободно ефропейска граница

От 150 000 армия включваща и гранични войски , в България имаме 24 000 армия контрактници... Полицията ни е по голяма по численост точно 2 пъти... Да не говорим въобще за въоръжението което ни остана след като ни шибнаха нашите "умни" и "честни" и неподкупни управляващи в НАТО !!! Унищожи се всичко до което се докопаха...Разпродаде се на скраб целокупната българска армия... Та тези жалки остатъци ли ще защитават България?...

ПолЮцията НЕ Е 2 пъти по-голяма по численост от армията ни, а ПОВЕЧЕ от 2 пъти! ПОВЕЧЕ!!!

Какво цвилите като идиоти. Полицията може за 1 месец да стане на армия. При желание. Плямпате сякаш полицаите са кастрирани травестити или пакистанци.

Аз имам едно предложение. Да съберат всички фатмаци, дето се влачат по митингите на сидераста, да им проведат опреснителни тренировки и да ги пуснат да пазят границата, но без оръжие, че иначе току-виж станали партизани. Така поне ще има някаква полза от тях, вместо да плюскат кюфтета на сборищата на Юруш и да веят руски знамена. Да докажат патриотизма си с дела!

Ауууууу??? Няма ли да обидим и притесним съпзника ни от Босфора така? Какво казва нашия мил Президент?

АРМИЯТА НА ГРАНИЦАТА ДОТУК ДОБРЕ. КОЙ ЩЕ Е НАЧЕЛО. ПЛЕВНЕЛИЕВ ????/СМЯХ В ЗАЛАТА/ Б.Б. НЕ СТАВА/КОНТУЗЕН ПО ВРЕМЕ НА МАЧ/ НЕНЧЕВ НЕ ЩЕ ОБЪРКА НА КОЯ ГРАНИЦА БЪЧВАРОВА НЕ НЕ РАЗРЕШАВА ДА СЕ СТРЕЛЯ. КОЙ КОЙ КОЙ

Как кой?! Меглена Кунева! Само тя и никой друг! Само като я видят "бежанците" и ще я вземат при тях... Даже няма да припарят в България , тъй като най-по-за са си го взели вече!

Уж имаме гранична полиция?! И изведнъж и "армията" ни се появява на границата при това с неясни и неизвестни функции...Точно както обичат да правят "големите " ни шефове...Нищо конкретно не казват и не пишат какво следва да се прави в такива и такива случаи...На това му се вика инструкция и този който се подпише под нея е отговорен за това което ще става...Но нашите нали обичат да стоят и гледат отстрани и се боят от отговорност, такава няма да им дадат...може да се ограничат с устна някаква заповед та след това да отричат до дупка че не са давали такава! Съжалявам ги тези контрактници военни които ще бъдат командировани....Ще има и от тях изкупителни жертви отново !

Армията да стреля както си иска. ние жените стреляме с ДУМИ и то право в сърцето.

правилото е едно - минеш ли границата получаваш куршум като бонус. иначе какъв е смисълът да има и военни на границата? - за статисти ли ще са? ами тогава давайте да назначим на всеки взвод и по една секретарка. просто да им води статистиката.

Кльона бе брачед не границата!!! Едно време се набирахме по полосата като писнеше "Кльона"

Заменете "може" с "трябва". Иначе промените нямат никаква стойност. Та тя армията и сега може да стреля, ама не иска. Вменете задължение на войската да брани Родината с всички средства. Иначе я разпускайте тотално поне да не харчи бюджетни средства. Небето така или иначе вече е поверено на чужди държави, защо управляващите да не отдадат и земите ни на концесия?! Мога да позная от един път кой ще е първият кандидат да ни "пази" ...

В края на миналата година в Австрия иракски "бежанец" е изнасилил 10 годишно момиче. ДЕСТ ГОДИШНО! Обяснил на полицаите, че съжалявал, ама имал неотложна сексуална нужда. И тези дрисъци бъчварова, ненчев, БХК, меркелова и т.н. отпадъци продължават да жалят и да пазят паразитите, за сметка на собствените ни деца. Хора, четете де що може, че иначе и ние може с цветя да ги срещнем поредните "бежанци"! Толкова активно ни облъчват!

ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯ.НАЧЕЛО НА АРМИЯТА,ПОЕМАЙ КЪМ ГРАНИЦАТА.

И ДА НЕ СИ ЗАБРАВИШ ЧЕХЛИТЕ

Та питам, тази каратечница бутафорна ли е от "Джъмбо" и това до нея не е ли кутия за пикник, защото имам почти същата - само за 2.75 от "Лидл", но очаквайте след четвъртък.