Задържаха в Бусманци ”нелегален” млад арменец от 23 г. у нас

23-годишен мъж от арменски произход е задържан в Центъра за задържане на нелегални имигранти в Бусманци, защото няма документи.

Обратно в новината

Коментари - Задържаха в Бусманци ”нелегален” млад арменец от 23 г. у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки чужденец- убиец и измамник може да изхвърли документите си и да се преставя за бежанец или мигрант. Да се махат всичките. Тоя- към Армения. Другите - към Турция.

Казва, че е от Сирия и няма документи и, че е на десетина години и без родители. Казва още, че иска да остане в България, защото е чул, че генофонда ни се нуждае от подсилване (справка Сталинка) и опааала, готово. Няма никой да го тормози.

Гръцката държава даде гражданство на няколко хиляди арменски граждани само срещу декларация, че са от арменски произход /уж прадедите им били отишли да работят в Армения по време на Византийската империя/. Дадоха гражданство и на поне хиляда грузинци от гръцки произход, дори изпратиха военни кораби да ги евакуират от Абхазкото крайбрежие на Черно Море. Приеха поне четвърт милион "етнически гърци" от бившия СССР.

поправка: декларация, че са от гръцки произход.

млад арменец не иска да се върне в Армения, защото там ги очаква задължителна военна служба и то в "горещите точки" на Нагорни Карабах или други такива от армено-азербайджанския конфликт! Истината е, че Армения признава арменското гражданство на всеки на който поне единият родител е арменец и независимо от това в коя точка на света е роден и в съответствие с условията на арменското законодателство му издава и арменски документи за самоличност! Предварителният отговор на всички искания на родени в България арменски граждани е че няма как България да ги признае за свои граждани след като по националното си законодателство още в момента на раждането им Република Армения ги е признала за свои граждани по произход и няма от нейна страна официално отнемане на това им гражданство или отказ да ги признае за свои граждани! Това е омагьосания кръг в който без съгласието и съдействието на арменските власти (парламент и правителство) никога няма да бъде решен въпросът нито за този младеж, нита за другите родени в България млади арменци, независимо дали са момчета или момичета!!! Повтарям, независимо в коя точка на света са се родили, от момента на раждането им Република Армения им признава арменско гражданство и те по произход на единият или двамата родители автоматично са арменски граждани!!!

Република Армения им признава правото на свободно влизане и излизане от страната и правото на свободно установяване и за дългосрочно пребиваване в която и да е друга страна по света, но само след като са изпълнили определените им по закон задължения към нея! Така че, този младеж, както и другите като него, да не шикалкави ами да иде в арменското посолство и след като изпълни задълженията си към Армения отново да заповяда в страната ни и никой за нищо няма да го закача, защото по закон, наш и арменски, той ще пребивава законно в страната ни!

Да напишеш толкова много за един арменец и да не уточниш с какво се издържа е слабост на материала. Апропо честогрузинците и арменците живеещи в БГ не им е чист бизнеса, а полицията правилно го е задържала

Да го поканят за водещ на някой сутрешен телевизионен блок.

да поднови "Bсяка неделя" ... и да пуска анимационния сериaл "Pозовата пантера" ..

Историята му прилича на тези на имигранти в западноевопейски страни, пристигнали там като деца, на които е отказан статут на хуманитарен бежанец, които обаче не са екстрадирани навремето. Тъй като образованието е задължително, те са получили местно такова. Разликата е, че по телевизията такива младежи говорят перфектно езика на страната в която са израстнали, раказват историята си в минало време например... На практика решението да му се дадат документи за пребиваване в България трябва да е политическо.

Ако това, което разказва е вярно обаче, като каква варварска държава изглежда България тогава?!? Ако майката наистина е искала да му оправи документите и не са ѝ разрешили години наред да го узакони, този човек наистина е лишен от нормално съществуване. Познавам такава чужденка - омъжила се за българин и им се родили деца в чужбина, върнали се в България, обаче хубавецът ги зарязал в БГ и се запилял по света и сега жената не може даже да си ги прибере в държавата, защото не може нито да им изкара документи, нито да ги изведе извън страната, без съгласието на бащата. Навсякъде по света, деца, които доказано са живвели в страната, получават автоматично право на гражданство след 10 години. Преди няколко години една народна представителка на ЮК се беше застъпила за един - имал установен живот в държавата, защото имал котка!!! В БГ хората нямат право, но иначе сме разграден двор за нашественици.

Аз за закон който задължава страната да даде 'автоматично' гражданство на човек който 10 г. е пребивавал в тази страна не знам. Има обаче, т.нар. пардон за хора, които като деца са се заселили някъде като деца, макар и незаконно. Това е политическо решение, не по закон

стояне, аз разбирам че искаш да помогнеш на момчето, но не е вазможно,защото е палнолетн.зная го от личен опит.може би има друг начин и всички ние трябва да направим нещо.

Търся и други начини -- за сега само в интернет, но се надявам днес да се ориентираме.

Натурализирайте момчето, дайте му паспорт. Щом не е извършил престъпление. Тука е отраснал, няма друга родина. Не може да го изгоните, не е човешко.

Мда, един човек да иска да си изкара документи - не дават... А колко ли има, които не искат да си извадят документи?! Почти 30г. беззаконие и сме разграден двор...

Нашето семейство е готово да го осинови! Какво трябва да направим за тази цел?

защото е пълнолетен!

Дадоха гражданство и документи на половината македонци, да пътуват и да ни псуват безпроблемно в цяла Европа. А на човек от 23 години в България - не може. Те това се вика администрация!

Или когато фатмаците се правят че вършат работа. Браво хванахте най-опасния емигрант престъпник точно преди да вземе да се чука с яйца по великден...

За съжаление,това не е първият подобен случай с арменец за който знам. Хора,доведени,като бебета тук,не могат да си оправят документите и се чудят как да останат,за да не ги депортират в страна,за която не знаят абсолютно нищо...ама пък,иначе,сме толерантни към всички останали престъпници,преминали границата ни нелегално,откъм турската страна

Некадърници! Около Лъвов мост гъмжи от емигранти и джихадисти, а тия некадърници са "хванали" българин.

Този е християнин, почти българин, няма намерение да взривява и да убива никого! Затова да се депортира веднага, за да направи място за брадати мюсли изроди с ножове, на които да се даде веднага гражданство!

еми това са евроатлантическите ценности, може да се прибират тук само брадати муджахединин, араби и афганистанци, които трошат и палят - обаче за арменци не може... НЕНОРМАЛНИЦИ!!!

Какви ценности бе, троле смотан. Говорим за български институции. Това изобщо не е изолиран случай. Аз също познавам такова семейство. Правят ги на луди калинки.

трол смотан е на баща ти синът, прошляк такъв. Не се прави на мотика - тия български институции според тебе не следват никакви директиви от Брюксел? Къде са тия български институции ако става дума за араби и какви ли не други -между Пиротска, Хр Ботев и Сливница си е направо Близкия Изток

Те пият и пеят... Отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик, дечица на майка робиня тревожна и жертви на подвиг чутовно велик - далеч от родина, и боси, и голи, в край чужди събрани, в порутен бордей, те пият - пиянство забравя неволи, и пеят, тъй както през сълзи се пей.

Малоумието и некадърността са основни характеристики на българската администрация! Практиката показва че това е и основно изискване за издигане в ерархията на администрацията!

брада, да каже, че е мюсюлманин и да намекне за нарушени прави и БХК - веднага щяха да го пуснат. Във Франция преди време стана същото - арменец го изгониха, без никой да заплаче, щото бил пълнолетен, макар и още в гимназията, а за една магалка всички се вдигнаха като един и даже слабоумният френски президент й се обади в Босна и я покани да се върне - шантава работа.

повече си мисля, че чрез него искат да напаснат нещата за импорт на ислям и мохамедани от пустинята. иначе соросоядите, вече щяха да са осъдили държавата...

Цървул малоумен.

Vinetou

Мила родна картинка! Издават временни документи и даже натурализират сирийци, афганистанци и прочее, а на арменец (нация с религия като нашата и близък манталитет) израснал в България това право е отказано. Явно няма пари да бутне, където трябва. Позорно и тъжно!

А,ми да се вземат младите щом се обичат. И да поканят ББ за кум.

Толкова ли е сложно?: -Чужденец, пребивавал повече от десет години на територията на Р.България/доказва се от 5 лица - български граждани без серебрена линия с чужденеца!/ и без регистрирано криминално престъпление има право да получи българско гражданство, ако пожелае!

нали все е работил или учил някъде, данъци е плащал, туй-онуй.

Абе я... 15 години не могъл да си извади документи. Щом няма значи е нелегално пребиваващ.

papion

Пълен абсурд, човек, живял 15 г. в България, християнин ще изгоним, а на разни там "бежанци" даваме статут, после да ни бомбят. Осъзнайте се!

Още едно от "съвременните " български безумия....

Да, след полуидиотите дойдоха пълните идиоти

Значи арменци,които се вписват лесно в БГ не може,а афганци и всякакви такива може??!

Може,може,този човек е учил и завършил тук, сигурно иска и да работи,ама,щом не смята да клечи по джамиите и да върти броеница по столовете, не му е мястото в България. При нас,само "бежанци" минават по бързата процедура