Арменците в София посрещат Коледа в нов храм

В навечерието на Рождество свещеникът освещава нарове, които след края на службата се раздават на вярващите

Обратно в новината

Коментари - Арменците в София посрещат Коледа в нов храм | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да е честита новата черква на братската арменска общност! А, за да сме коректни, ще настоя да се съобщава и името на архитекта на това богоугодно дело.

айде - поживо, поздраво и догодина в Ереван, а не в София!

Арменската апостолическа църква пребивава в т. нар. монофизитска ерес. "Монофизитството се оформило като самостоятелно течение веднага след Константинополския събор от 381 година. В Църквата тогава възникнали две противоположни направления: едното от тях подчертавало човечеството на Христа и Неговата подчиненост на Отца, другото подчертавало божествеността на Христа и Неговото равенство с Отца. Тъй като по това време християнството вече било станало доминираща религия, този спор (наричан христологически спор) добил не само богословско, но и политическо значение. Монофизитската ерес била осъдена на Четвъртия вселенски събор в Халкидон (451 г.). Съборът провъзгласил, че един и същият Син Божий, "съвършен по отношение на Божествената Си природа и съвършен по отношение на човешката Си природа", "истински Бог и истински човек, с разумна душа и тяло, единосъщен на Отца по Божество и единосъщен нам по човечество". Той е "един и същият Христос" и "Единороден Син", "познаван в две естества неслитно, неизменно, неразделно и неразлъчно" Въпреки това монофизитството се съхранило в Коптската, Арменската и Яковитската (Jacobite) църкви."

Богоугодниците пак се хванаха за гушите, хе хе хе!

Имаше само една малка градинка на Лаош Кошут ,кьдето децата играеха и обшината продаде на арменците,помням жители бяха ядосани

Тя градинката си е още там и не прилича на нищо. Защо общината не я поосвежи? Преди време се събраха ентусиасти да пооправят градинката със собствени сили и средства и само си навлякоха проблеми с институциите. Ето това ни е цялата работа.

Да им е честит новия Храм !

Или си Симонян, или си се продавал за 30 араменски мандарана ...

Богоугодниците пак се хванаха за гушите, хе хе хе!