Армения: Азербайджан стреля по наши позиции на границата след прекратяването на огъня

Азербайджанците и арменските сепаратисти ще имат среща днес за първи разговори за реинтеграцията на Нагорни Карабах в пределите на Азербайджан

Обратно в новината

Коментари - Армения: Азербайджан стреля по наши позиции на границата след прекратяването на огъня | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето ви малко за размисъл- след разпада на СССР и изострянето на ситуацията в района, Турция започва да струпва войски на границата с Армения, единствената причина че не влизат е Русия. По тази причина печелят и първата война за НКР. А и да, цялата граница на Армения с Турция се охранява от руски войски оттогава. Та да попитам, какво би станало, ако ги няма Руснаците?

Както цирковете Казахстан преди година-две така и тези с Аремния бяха разпалени за да принудят Русия да тъче на два стана и да загуби фокус и ресурси, които съсредоточава в Усрайна . Е не стана, а арменците ще го д... понеже имаха глупостта да повярват на англосаксонци.

СЕГА ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ В КОИТО ЖИВЕЯТ ЕТНИЧЕСКИ АЗЪРБЕЙДЖАНЦИ ДА ПОЧНАТ ДА ГИ ГОНЯТ И СТРЕЛЯТ ПО ТЯХ ТА ДА ВИДЯТ ТИЯ ИСЛЯМИСТИ И ОСМАНОФАШИСТИ КАКВО Е.....

Армения и Русия се опитват да защитят своето население. Русия е световна сила, Армения не е дори регионална, като нас. Русия призна републиките, Армения никога не призна официално арцхах. Армения почти прекрати взаимоотношенията си с единственият си съюзник Русия. Русия поддържа добри отношения с всички свои съюзници. Армения не разреши употребата на оръжие от руската армия. Миналата седмица жената на никито отиде до Киев, да покаже солидарност с зеления. Никито на два пъти каза как карабах е част от Азербайджан. Армени мислеше, че ЕС и щатите ще скочат да им помагат, ама греда. Може още да се изброява. Това е един много добър урок за нашите политици и умно красивите.

Русия има огромна военна база в Армения. 7500 руснаци с все миговете, пвотата и огромен обслужващ персонал "миротворци". Армения плаща за тази база от десетилетия и резултат никакъв! Даже загубиха Карабах с активното бездействие на иначе претендирания да бъде арбитър, защитник и съюзник Русия. Видя се че Русия няма ресурс да се намеси в тези конфликти въпреки че потърпевшите са членове на нейния договор за колективна сигурност. Преди две години и Киргизстан и Таджикистан се трепаха а Русия пак едно голямо нищо. Ето в такъв съюз искат да ни вкарат нашите путинофили, и да излезем от ЕС и НАТО! Абсурд!

А кой призна земята, на която е построена руската база, за азерска? Пашинян или Путин?

След като азерите буквално ги разпердушиниха! Какво да каже освен да го признае? А как стояха нещата 30 години преди това? Хм?

Карабах го загуби загубения пашинян. Под диктовката на макрон и сащ. Пашинян миналата година призна Карабах за азербайджанска територия. Сега арменците да се сърдят на пашинян.

Карабах не е част от територията на Армения. Западът на това разчиташе, да може да открие втори фронт. Но няма право Русия да се меси във вътрешните работи на азерите. Армения никога не призна карабах, следователно, не могат да очакват защита. Както азерите знаят, че не могат да нахлуят в Армения. Прочети нещо преди да пишеш издишашти опорки. Шахът не е като не се сърди човече.

Брей! А 30 години преди това как стояха нещата и къде беше Русия тогава когато Азербайджан си искаше територията? Хм?

Арменците имаха 30 години И НИЩО НЕ НАПРАВИХА. Написах ти го бавно дано да си разбрал/ла. Продадоха се на запада, сега да чакат помощ от там. Но като гледам няма. Хм.

Щото разчитаха на Русия че ще ги защитава! Е защити ги...

Пашинян дойде на власт се случиха много неща. Обърна политиката на Армения на запад. При последното посещение на Путин дори не направиха трудът да го посрещнат на летището. Преди него дори имаше срещи между тях и Турция. Но на западът не им хареса и им го натресоха този тупан. Също като зеления. Как нямаше проблеми преди него. Хм.

Тази база и договорът между Армения и Русия, спира азерите да не нападнат Армения. Пенчо бре чети.

Пащинян жертва хора и земя, за да се ожени час по-бързо за ФАЩ ....а ФАЩ ще ги дадат на Турция .........................))))))) и ей така се повтаря историята......после ще се оплакват от геноцид.................))))))))))))))))))))))))))))